Avato

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Al mozda bi im odlazak tamo znacio za ucvrscivanje sopstvenog duhovnog puta. Rekoh da smatram da su crkvena pravila uvredljiva za zene. I to nije samo u pravoslavlju tako, nego kod svih religija. Tako da meni nije jasno zasto zene uopste veruju i idu u crkvu, mole se i sta vec vernici rade.

Ja nisam vernik ali imam svoje misljenje o tome. Smatram je duboko intimnim izborom i krajnje nepristojnim upiranje prstom u ljude predane veri (kao i kontra upiranje). Jednako smatram nepotrebnim i mesanje bilo koga sa strane, u crkvene canone. Da sami sebe ne stite na taj nacin, davno bi sve to bilo razvodnjeno i bez smisla (za njih).

Не желим да се гурам тамо где ме не желе али ипак морам да се запитам какав је то резон да је сваки мушкарац довољно добар да посети Хиландар а ниједна жена није па чак и ако је врхунска уметница, научница, политичарка, народни херој, шта год.

Само констатујем.

Nemoj!!! Odustani dok je vreme.

Tvoje granice su u tvom umu. A ima ih mnogo.

dthumb.php

"Avato je od 1953. deo ustava Grčke. Kada je ta zemlja ušla u EU, doneta je deklaracija koja ga potvrđuje, a njegovo nepoštovanje sankcioniše se zatvorom. Istoričari religije ne veruju da će se to ikada promeniti, bez obzira na to što su pripadnice Evropskog parlamenta digle svoj glas da se Avato ukine!"

Ja nisam vernik ali imam svoje misljenje o tome. Smatram je duboko intimnim izborom i krajnje nepristojnim upiranje prstom u ljude predane veri (kao i kontra upiranje). Jednako smatram nepotrebnim i mesanje bilo koga sa strane, u crkvene canone. Da sami sebe ne stite na taj nacin, davno bi sve to bilo razvodnjeno i bez smisla (za njih).

Samo sto je predanih veei malo..cak mislim da mnogi veruju, jer misle da tako treba.

- - - - - - - - - -

Ponekad mi je drago što čitam nešto ovde jer shvatam koliko sam srećan što imam pored sebe inteligentnu ženu. Zaista treba upoznati sve tipove žena da bi se cenilo ono što se ima.

Svako meri inteligenciju spram sebe. Recimo ti si s moje tacke gledista glup, a tvoja zena ke jos gluplja, jer je sa tobom.

- - - - - - - - - -

Strasno je koliko su neki vernici agresivni.:sad2:

Dakle sta smo ovde imali, postoji manastir, komada jedan, koji ne dozvoljava pristup zenama. Jedini na svetu (ako sam dobro obavesten). Logika je- hajde da ignorisemo sve ostale svetske manastire i trazimo da se dozvoli pristup bas u ovom jednom.

У сваком случају ми се не иде.

Културноисторијско наслеђе српског народа а пола тог народа нема права да уђе.

Шта су за њих жене? Нечисте дромфуље? Ко је њих родио, јбт? Те монахе.

Сметају им обична питања. Ако си прави верник - стрпљиво ћеш саслушати све и нећеш вређати саговорника.

Је 'л тако - тако је.

Zato i nakuckah da neki veruju, jer misle da tako treba.
U sbakom slucaju vernik nisam, pa me Atos ne zanima, a ne osecam se ugrozenom sto nemam tamo pristup. Turisticki me manastiri i crkve takodje ne zanimaju, pa ni s te sttane nemam nikakv problem. Realno pre bih dala pare za hodanje po gleceru ili ulazak u vulkan, nego za odlazak na Atos.

- - - - - - - - - -

Razmišljaući o gluposti našao sam odličnu parabolu.Kad se setim svog najgoreg pijanstva tokom kojeg sam bio u bunilu ne znajući šta pričam, znao sam da ću se sutra otrezniti. Ali kad pomislim, a šta ako postoje ljudi kod kojih je ono što je kod mene jedno veče trajno stanje svesti iz kojeg nema buđenja?

Vernik pijandura:zcepanje: ili su ye lecili od alkohola lopatom:zcepanje:

- - - - - - - - - -

095427a1ae3981f2fbe15dfcaa27ccef_header.jpg

- - - - - - - - - -

Mozda si i dalje pijan, al mislis da si trezan, jer je to stanje pikanstva postalo deo tboje svakodnevnice.

Zasto bih ja verovala u nekoga ili verobala nekome, pod uslovom da bog postoji, ako taj bog mene ne voli i ne zeli. Ja bih se pre okrenula onom drugom, koji barem sve ljude, i zene su ljudi, tretira ravnopravno. :mrgreen:

Voli te, samo ne zeli da te hebe i ne zanimaju ga tvoji selfiji , Fejbuk itd...pa zato nije dozvoljeno zenama ulaziti u crkvu bez marame i golog doopeta ( helanke, minici) ...iako to velike pravoslavke ne postuju.
Isto tako, nema sta zena da trazi u muskom manastiru, kao sto ni musarci ne mogu u zenski manstir...

Gde je tu nepravda, za sta ste uskracene zivota ti ?

Voli te, samo ne zeli da te hebe i ne zanimaju ga tvoji selfiji , Fejbuk itd...pa zato nije dozvoljeno zenama ulaziti u crkvu bez marame i golog doopeta ( helanke, minici) ...iako to velike pravoslavke ne postuju.
Isto tako, nema sta zena da trazi u muskom manastiru, kao sto ni musarci ne mogu u zenski manstir...

Gde je tu nepravda, za sta ste uskracene zivota ti ?

То није тачно

Љубостиња

Pogledajte prilog 385119

A dobro sad, to nije uporedivo, kontam da se lik izgubio i usao na prvo random mesto gde se zatekao, vidis kako mu se pogled gubi u daljini, a njima bilo blam da ga teraju iz manastira...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back