AUTOMOBILI U RAZMERI

Da li si mozda video da li ima od Solida Reno 12 ili Dzip Vilis, i koje su cene Solida uopste?
Imam njihove renoa 4, golfa 1, ficu abarta, spaceka... i mogu reci da su pristojno uradjeni modeli. Za te pare (koje sam ja davao) su vise nego dobri. Svakako kvalitetom iznad Buraga.
I jos jedno pitanje, ako se ne ljutis.. da li si mozda video da li ima Solida u 1-43?

Hvala!

Na zalost nisam video nista u toj razmeri,sve je u 1/18 i imaju desetak razlicitih modela
Veliki poz

Lepi su ti modeli. Svaki prepozajem :D a da ih je tesko nabaviti, potpuno si upravu. Ovde nista novo nije stiglo mesecima! Prasina se uFatila po prodavnicama.

I jesu samo igracke. Neke jeftinije, neke skuplje i bolje. Zapravo, svaki predmet moze da bude igracka, je l'? Cak i ozbiljno napravljen i skup model moze da bude igracka. Isto tako i jeftina igracka koja je uradjena po uzoru na neki pravi auto je isto tako model, samo mnogo manje veran u odnosu na pravi 1:1 auto.
Svako u kolekcionarstvu treba da bude zato sto uziva u njemu, i moze da skuplja sta hoce i kog kvaliteta hoce, i da ih smatra igrackama i ophodi se kako hoce! Sve to stoji, ali.. isto tako sa druge strane stoje nepobitne cinjenice u smislu cena, kvaliteta izrade, itd..
Eto, samo je o tome bilo reci. :andjeo: Izvinjavam se ako sam uzburkao javnost i dirnuo u necije emocije. :dash:

Licno u kolekciji imam zastupljene i skuplje i jeftinije varijante, i ne gledam na to. Jednostavno kupujem i skupljam ono sto mi se svidi.. ukoliko to mogu sebi da priustim.

:gace:
Bane upotpunosti se slazem sa tobom.Uovome treba uzivati.Ja se ovim bavim nesto preko 20 god,i ranije nije bilo tako idealnih modela.Svako ima pravo da sakuplja sta hoce.Ali nije kolekcionarstvo sakupljanje idealno uradjenih modela.Ja imam i idealno uradjene modele ali i dosta starijih modela,pa cu vam i pokazati par.FIAT 850(MEBETOYS)ALFA ROMEO(MEBETOYS)I PEZO 504(NOREV).Oni nemaju ni retrovizore ni tapacire na vratima niti su im felne uradjene.Ali su lepi ovakvi kakvi su,i ja ih takve volim.A verujte mi imam ih dosta.Samo ova tri modela imaju vecu vrednost od svih modela 1\18 koji su u prodaji kod nas.Modeli su u razmeri 1\43.A kada pogledate sa druge strane ako trazite idealne modele,gde cete naci ladu zigulinu,pezo 505,pezo 405,pezo 605,fiat 850,fiat 127,pogotovo nsu ro 80,auto sa prvim vankelovim motorom,cesku pragu iz 1906,itd.Ovi to ne prave verujte mi.Zato sam se dao u poteru za tim starim jednostavnim modelima.Ali ne napustam ni ove nove.VELIKI POZDRAV:D

Bane upotpunosti se slazem sa tobom.Uovome treba uzivati.Ja se ovim bavim nesto preko 20 god,i ranije nije bilo tako idealnih modela.Svako ima pravo da sakuplja sta hoce.Ali nije kolekcionarstvo sakupljanje idealno uradjenih modela.Ja imam i idealno uradjene modele ali i dosta starijih modela,pa cu vam i pokazati par.FIAT 850(MEBETOYS)ALFA ROMEO(MEBETOYS)I PEZO 504(NOREV).Oni nemaju ni retrovizore ni tapacire na vratima niti su im felne uradjene.Ali su lepi ovakvi kakvi su,i ja ih takve volim.A verujte mi imam ih dosta.Samo ova tri modela imaju vecu vrednost od svih modela 1\18 koji su u prodaji kod nas.Modeli su u razmeri 1\43.A kada pogledate sa druge strane ako trazite idealne modele,gde cete naci ladu zigulinu,pezo 505,pezo 405,pezo 605,fiat 850,fiat 127,pogotovo nsu ro 80,auto sa prvim vankelovim motorom,cesku pragu iz 1906,itd.Ovi to ne prave verujte mi.Zato sam se dao u poteru za tim starim jednostavnim modelima.Ali ne napustam ni ove nove.VELIKI POZDRAV:D

Ja imam od Bburaga PEUGEOT 405 RALLY , u razmeri 1/43 , koji ova firma ne proizvodi skoro već celu deceniju. Evo u novom katalogu Bburaga , 1/43 serie , nalaze se Fiat 131 ABARTH & Renault 4 , samo što još nisu stigli kod nas.

Ja imam od Bburaga PEUGEOT 405 RALLY , u razmeri 1/43 , koji ova firma ne proizvodi skoro već celu deceniju. Evo u novom katalogu Bburaga , 1/43 serie , nalaze se Fiat 131 ABARTH & Renault 4 , samo što još nisu stigli kod nas.

Bravo braticu.Veruj mi da novi katalog nisam video ali mi je drago jer nemam reno 4,a ni friata 131.Bilo bi lepo kada bi burago obnovio stare modele,pogotovo one modele dok su se jos zvali (martoys):D. Hvala na informaciji.

Počeo sam da sakljupam maisto 1/18...neke modele sam već kupio u Presentu na Dorćolu kod Kalimegdana.
Kakve savete imate.
Pozdrav
:think:

Samo napred! Moj jedini savet ti je da se ne ogranicavas samo na Maisto, ali prakticno ni nemas neku alternativu.. Kod nas ima i Bburaga, MotorMaxa, Mondoa, a nadje se i po koji zalutali Solido, pa cak i Revell. Od navedenih preporucio bih ti ova poslednja dva brenda.

Solidove modele u 1/18 sam vidjao u TC Banjica u radnji u prizemjlu mislim da se zove Maza toys ili tako nesto, e sad ne znam da li jos imaju. Takodje pored te radnje ima jos dve koje drze razne modele. Mene interesuju 1/87 modeli, pa ako neko nesto vidi nek javi. Pozz svima

Da li neko zna gde se mogu kupiti ovi modeli i po kojoj ceni
Veliki poz

Prilozi

• 11010.jpg
    11010.jpg
    28,2 KB · Pregleda: 7
  • 11029.jpg
    11029.jpg
    86,2 KB · Pregleda: 6
  • 12022.jpg
    12022.jpg
    29,1 KB · Pregleda: 6