AUTOMOBILI U RAZMERI

Dva sveze narucena noviteta.
Ova zelena Lancia Stratos Stradale mi je odavno na listi zeljenih modela. Iako imam Rally varijantu, na ovoj "ulicnoj" verziji dolazi do izrazaja Gandinijev dizajn.
Cista i jednostavna sa medjuosovinskim rastojanjem poput Minija, uparena sa Ferrarijevim V6 motorom, je zaista "prava trkalica".
Proizvodjac je Sun Star.
51142.jpg

Drugi novitet je takodje Sun Star i to Aston Martin DB5 007. Dosta star kalup koji bas i ne pleni detaljima, ali kako u kolekciji imam manjak Astona, model je dobrodosao.:)
51213.jpg

Poslednja izmena:
Moj prvi Aston u kolekciji. U pitanju je Aston Martin DB4 GT Zagato proizvodjaca Road Stignature (Yatming).
Na prvi pogled zaista dobro izgleda, medjutim detaljniji pregled otkriva grublju izradu i nedostatak detalja. Tri otvaranja, manje-vise karakteristicna za RS, motor nista posebno, unutrasnjost onako....nit' smrdi-nit' mirise. Farba na mom primerku je OK, a posebno mi se dopadaju sedista.
ast7-1.jpg

ast8-1.jpg

ast5-1.jpg

ast4-1.jpg

ast2-1.jpg

ast1-1.jpg

Model koji je dugo bio na listi zelja konacno je ulovljen. Rickov Mercedes 300 SL Panamericana iz 1952.
Generalno nije los model, ali za razliku od Astona DB4, ovaj ima alternativu u vidu skupljeg CMC-a.
Sva cetiri otvaranja, unutrasnjost tapacirana, otvaranja vrata odlicno resena (kao da imaju neku oprugicu, pa lepo stoje kada su otvorena), a nisam znao da mu se i leptir stakla pomeraju. Razocarenje je motor. Bas nikakav. Sirov i bez nekih posebnih detalja. Farba - onako, nije losa, ali na nekim delovima se vidi malo narandzine kore.
Kada se sve sabere i oduzme, nije los model.
merc14-1.jpg

merc12-1.jpg

merc10-1.jpg

merc11-1.jpg

merc9-1.jpg

merc8-1.jpg

merc7-1.jpg

merc6-1.jpg

Ricko je mogao zaista da zablista sa ovim modelom, ali nije! Ne samo da nije, nego ga je us.ao do bola. Gledajuci slike pravog automobila i ovog modela, dobijam utisak da je model zapravo neka kit-car varijanta uradjena na bazi ko zna cega. Mali tockovi, krovni deo visok, ma, sav je nekako promasen. Zazori - katastrofa. Toliko promaje da je to strasno.
Da ne bude da ga samo kudim, evo i nekih pozitivnih strana. Boja. Iako je Ricko varirao na pojedinim modelima sa farbanjem, na ovom konkretnom primerku, boja je ispala OK. Motor takodje nije los. I......to je otprilike to.
1:1 (Long Tail verzija)
Alfa_Romeo_33-2_tipo_LM-Coupe_1968_PB_20-1.jpg

al14-1.jpg

al13-1.jpg

al12-1.jpg

al9-1.jpg

al8-1.jpg

al7-1.jpg

al6-1.jpg

al4-1.jpg

al3-1.jpg

al2-1.jpg

al1-1.jpg

Poslednja izmena:
Jedan od modela koje ocekujem u narednih par dana (nedelja). U pitanju je Ferrari 166 MM od Hot Wheels-a i to iz Foundation serije. Nisam bas spreman da platim skoro tri puta vecu cenu za Elite-ov model. Gotovo sve detalje mogu sam odraditi, jedino ce felne biti malo problematicne, ali svakako model ide na doradu.

6054bred_box.jpg

Back