AUTOMOBILI U RAZMERI

Jos jedan novitet. U pitanju je Welly-jev model Porsche-a 964 Turbo.
Model pati od tipicnih Welly-jevih boljki. Farba nije bas najbolja, vide se ponegde ostaci crne boje, neravnomerna je i na pojedinim delovima ima narandzine kore. Mrezica na poklopcu motora je vrlo dobro uradjena, a takodje, i felne koje su sasvim OK. Sve u svemu, posto je ovo trenutno jedini 964 Turbo u razmeri 1:18 na trzistu, dobrodosao je u kolekciju i lepo je popunio niz 930, 964 i 993 Turbaka.

dddvv.jpg

ddd2r.jpg

ddd3b.jpg

ddd6.jpg

ddd5k.jpg

ddd7i.jpg

ddd11l.jpg

ddd8b.jpg

ddd10.jpg

Pozdrav svima, redovno čitam ovu temu i pravo je uživanje videti ovoliko modela i kolekcionara na jednom mestu. Moja kolekcija je skromna (oko 35 modela) ali obećavam da ću podeliti slike sa vama. Ono što me zanima su okupljanja, jer sam pročitao da ima okupljanja na ofk stadionu i na još jednom mestu neka kuglana je u pitanju!? Ima li kakva stranica ka tome, grupa fb ili neka informacija gde se to tačno nalazi, kad se održava, šta se tačno dešava kupoprodaja/zamena itd? Iz NS-a sam, a BG slabo poznajem. Hvala :)
Iz NS sam ,,dobro bi bilo da napravimo nešto i kod nas,,,u svetu je to uveliko poznato i okupljanja,,,meni ovo ima više smisla od TV-a,imam kolekciju oko 20 ferrarija,,,većinom burago
1/43

Jedan od modela koji sam dosta dugo zeleo u kolekciji. Meni omiljeni Porsche.....928.
I to u izvornom (osnovnom) izdanju iz 1977 godine. Iako AUTOart nije deklarisao godinu modela, na osnovu cistih linija jasno se vidi da je u pitanju rana izvedba.
AA je odradio odlican posao. Iako je model star nekoliko godina finoca izrade i posvecenost detaljima uocljiva je na gotovo svakom mm modela. Cvrsta otvaranja, fenomenalno farbanje, sitni detalji.......ma, odlican! Iako mi je prvi izbor bila tabac brown metallic boja, nisam bio spreman da izdvojim dodadnih oko 20 Eur samo zbog boje. I drago mi je........Ova Minerva plava metalik mu stoji savrseno. U kombinaciji sa "checkmate" plavo crnim sedistima je pun pogodak.
Evo i par slikica.

331t.jpg

332nw.jpg

334tk.jpg

336gj.jpg

335bj.jpg

337be.jpg

338u.jpg

3311y.jpg

339kf.jpg

3312t.jpg

50117280.jpg

Jos jedan dugo ocekivani model.
U pitanju je Kyoshova verzija Lamborghinija Countach LP500S.
Prelep model u svakom pogledu. Iako malo odstupa u odnosu na liniju 1:1 modela, nemam vecih zamerki. Vidi se da je u pitanju prva serija Kyoshovog LP500 po "izrezima" na krovu, koju LP500S serija nije imala. Ocigledno su samo doradili kalup od LP400 modela. U novijim serijama su tu gresku popravili. Sve u svemu, odlican model u prelepoj kombinaciji boja spolja i iznutra.
Kao sto se moze primetiti na slikama, nazalost moj model ima dve falinke. Naime, fali levi retrovizor i prednji farovi se ne podizu. Za retrovizor cu se vec nekako snaci, a gledam i po stranim forumima da su pojedini kolekcionari dobijala svoje primerke sa falicnim mehanizmom za podizanje farova. Verovatno je onda neki fabricki feler. Bez obzira na nedostatke, vrlo sam zadovoljan modelom.

441sq.jpg

444du.jpg

442yr.jpg

4444mz.jpg

4410h.jpg

443of.jpg

447yz.jpg

446h.jpg

449rz.jpg

448o.jpg

Jos jedan dugo ocekivani model.
U pitanju je Kyoshova verzija Lamborghinija Countach LP500S.
Prelep model u svakom pogledu. Iako malo odstupa u odnosu na liniju 1:1 modela, nemam vecih zamerki. Vidi se da je u pitanju prva serija Kyoshovog LP500 po "izrezima" na krovu, koju LP500S serija nije imala. Ocigledno su samo doradili kalup od LP400 modela. U novijim serijama su tu gresku popravili. Sve u svemu, odlican model u prelepoj kombinaciji boja spolja i iznutra.
Kao sto se moze primetiti na slikama, nazalost moj model ima dve falinke. Naime, fali levi retrovizor i prednji farovi se ne podizu. Za retrovizor cu se vec nekako snaci, a gledam i po stranim forumima da su pojedini kolekcionari dobijala svoje primerke sa falicnim mehanizmom za podizanje farova. Verovatno je onda neki fabricki feler. Bez obzira na nedostatke, vrlo sam zadovoljan modelom.

441sq.jpg

444du.jpg

442yr.jpg

4444mz.jpg

4410h.jpg

443of.jpg

447yz.jpg

446h.jpg

449rz.jpg

448o.jpg
[/QUOTEdp
Ovo je predivno ,,,,raduje me uvek dobar model,,,stvarno lepo.

Stgoh iz Beca ,Grad je odlican i lep .
Sto se tice modela bio sam u 3 radnje .Izbor je odlican cene su od 5.7 pa navise za modele 1/43 .Ima modela za zeleznice ,maketa aviona i ostalih drangulija.Na modele 1/18 nisam bas nesto obracao paznju ali preporucujem Rollsa silver shadowa za 125 evra izgleda fenomenalno.
Pazario sam 4 modela
Opel kadett E karavan Minichamps
Opel rekord karavan Minichamps
Skoda 110 L Abrex
VW Golf 1 L Vanguards

Slike kasnije :)

Na prodaju sledeci modeli moze zamena za modele do 1980 godine

Skoda octavia cup abrex 15 evra

S6301567.jpg

Skoda fabia combi abrex 7 evra kom

S6304328.jpg

S6304127.jpg

Skoda octavia police abrex 7 evra

S6302407.jpg

Maseratti high speed 7 evra nema original kutiju

S6304121.jpg

Mercedes A class polizei cararama 4 evra u kutiji

S6302400.jpg

Citroen xsara rally solido 5 nema original kutiju

S6303214.jpg

Range rover coastguard cararama 5 evra

S6302409.jpg

Ford focus rally solido 5 evra nema original kutiju

S6303220.jpg

Toyota corolla rally solido 5 evra nema original kutiju

S6304330.jpg

Citroen C4 rally solido 5 evra nema original kutiju

S6303216.jpg

Modeli koji nemaju original kutiju dolaze u plasticnim kutijama

Evo kako to izgleda na gomili

P8282214.jpg

P8282215.jpg

Poslednja izmena:
Jedno pitanje za one koji se razumeju. . . Da li postoje razlike izmedju Ferrarija 612 Scaglietti od Hot Wheels-a Elite i cistog Hot Wheels-a? Video sam da su ga radili u oba izdanja i zanima me da li je isti auto ili ne. Elite mogu da nadjem za 30$ sa sve postarinom, a obicnog za oko 15$ pa sad, razlika bas i nije mala pa zato pitam. . .

Gorane, pitanje za tebe :) Posto si ti najupoznatiji za 1:43 kontam da ces znati da mi kazes pravi odgovor :)

Sto se tice Ferrarija nema neke velike razlike osim u cenim jedino kod kabrioleta je malo detaljnija kabina ali ne znacajno da bi opravdalo cenu.
Po meni navlacenje kupaca na jos jednu kolekciju.
Imam novinskog Ferrarija 575 maranelo i mogu ti reci da nista ne zaostaje za tim Hot wheels i Elite izdanjima

Poslednja izmena:

Back