AUTOMOBILI U RAZMERI

I kod mene je danas stigao jedan novi,hajde da kažem nešta "drugo"

ART CAR ALEXANDER CALDER BMW 3.0 CSL iz 1975
Model iz Art car kolekcije koji za osnovu ima Minichampsov model je ,bar meni,jedan od bolje urađenih Minichamps modela.Sve je na svom mijestu,sa jako puno detalja te farbom koja i jeste ono šta ovaj model čini specifičnim. Ne mogu sakriti oduševljenje pakovanjem modela te prezentacijskom kutijom . Cijena na www.modelissimo.de je ,bar u ovom trenutku, pristupačna te preporuka za kupovinom stoji. Dobro iskustvo me navodi na zaključak da će nabavka još nekog modela iz ove serije uslijediti vrlo brzo.

Par novih modela u koelkciji pa da krenem redom
Ferrari Enzo FXX Hot Wheels Foundation collection. Model ne odise detaljima i nekim ektra kvalitetetom izrade, koliko sam video na netu cena novog je oko 45 evra, te pare nikada ne bih dao za njega jer ne opravdava taj odnos cena kvalitet. Ja sam moj platio smesnih 6 evra i ne zalim se, model je polovan odlicno ocuvan, nema kutijo, ali ko da je to bitno i ovako mi stoje u vitrinama modeli i ne planiram prodaju pa mi kutija ne igra veliku ulogu iako je kod kolekcionara veoma bitna i utice na cenu modela.
CIMG0491-1.jpg

CIMG0489-1.jpg

CIMG0488-1.jpg

Sledeci je Ferrari 550 maranello, Hot Wheels, takodje polovan bez kutije, odlicno ocuvan, bez nedostataka, takodje povoljno placen pa ima svoje mesto u kolekciji. Ni ovaj model ne odise nekih preteranim kvalitetom, imam isti model i od Buraga pa mogu da kazem da su veoma slicni po izradi, HW jeste malo bolji i kvalitetniji ali nista da se raspametis.
CIMG0487-1-1.jpg

CIMG0486-1-1.jpg

CIMG0485-1-1.jpg

CIMG0484-1-1.jpg

E ovo je vec mogu slobodno da kazem veoma veoma kvalitetan i maksimalno dobro i detaljno odradjen model. Trazio sam mu zamerke, ali iskreno nisam nasao ni jednu. Detalji su perfektni, posebno su me odusevila sedista i pojasevi sto se vidi i na slikama kako je odradjeno. U pitanju je opet Ferrari 599 XX Hot Wheels ELITE serija
CIMG0614-1.jpg

CIMG0615-1.jpg

CIMG0616-1.jpg

CIMG0617-1.jpg

CIMG0618-1.jpg

CIMG0619-1.jpg

CIMG0621-1.jpg

CIMG0622-1.jpg

CIMG0623-1.jpg

CIMG0624-1.jpg

CIMG0625-1.jpg

CIMG0626-1.jpg

I opet jos jedan Ferrari F360Modena Hot Wheels ELITE serija. Losije odradjen nego 599XX, pogotovo me nerviraju sarke na vratima i kako se vrata otvaraju i neki sitniji detalji unutrasnjosti i kod motora koji su losije odradjeni nego kod 599 iako oba spadaju u istu ELITE kolekciju
CIMG0613-1.jpg

CIMG0612-1.jpg

CIMG0611-1.jpg

CIMG0610-1.jpg

CIMG0609-1.jpg

CIMG0608-1.jpg

CIMG0607-1.jpg

CIMG0606-1.jpg

CIMG0605-1.jpg

Benetton Ford B191B Michael Schumacher, sezona 1992, model je od Minichampsa, sasvim dobro odradjen, jedino mu fali figura vozaca ali OK, sve ostalo je na mestu i detaljno kao i svaki model F1 od Minichampsa
CIMG0604-1.jpg

CIMG0597-1.jpg

CIMG0596-1.jpg

CIMG0584-1.jpg

CIMG0583-1.jpg

CIMG0582-1.jpg

CIMG0581-1.jpg

CIMG0580-1.jpg

I opet za kraj jedan Ferrari, F1 F 2001, Michael Schumacher iz serije MS Collection, od Hot Wheels-a. Nemam zamerku kao ni na jedan model F1 koji imam.
CIMG0603-1.jpg

CIMG0602-1.jpg

CIMG0601-1.jpg

CIMG0600-1.jpg

CIMG0599-1.jpg

CIMG0598-1.jpg

Malo i McLarena i zaboravljenog Kimija
CIMG0452-1.jpg

CIMG0451-1.jpg

CIMG0450-1.jpg

CIMG0449-1.jpg

CIMG0448-1.jpg

CIMG0446-1.jpg

CIMG0445-1.jpg

Ovom modelu F1 ne nedostaje Šumi. Nikada ga nije ni bilo. Naime,Minichamps je ovaj model i izbacio bez vozaća za volanom. To je jedan od razloga zašto ga nisam još nabavio a relativno se povoljno može naći. Inaće,isti model je vozio i R.Moreno i on se nalazi za volanom u izvedenici Minichamps-a

Ma znam da ga nije bilo u bolidu, nego meni fali da bude. Ima varijanta B191 iz 1991 i B191B iz prvog dela sezone 1992. Osim Morena jos neki vozac je bio u timu dal Patrese da ne lupam i tu se takodje ne nalazi figurica.
Sad su na popustima, a ja sma uspeo da ga ugrabim za po meni povoljnih 15Eura, polovan ali je kao nov, cini mi se da nije ni skunut sa postolja, uostalom vidi se na slikama.

BMW 320si E90-WTCC iz 2006 od Autoart-a
Model koji sam nabavio iz dva osnovna razloga,povoljna cijena i BMW je. Ne baš oduševljen prilikom nabavke jer je model,u osnovi takmičarski ali se već po vađenju iz pakovanja raspoloženje promijenilo.Vidi se da model nije od onih vrhunskih Autoart-ova ali je sve na svom mjestu,sva otvaranja su zadovoljavajuća i bijela boja mu zaista dobro stoji. Motorni prostor ne nudi nikakvu senzaciju ali može proći. Zato je kokpit prepun detalja i zaista odlično odrađen. Kada se model uzme u ruku,vidi se njegov takmičarski duh. Naime, razlika između vizuelne težine i stvarne je 30 -ak % . Model na oko djeluje daleko teži. Možda ,u dogledno vrijeme nabaviti dekale pa ga pretvoriti u zaista takmičarski model ali i ako ostane ovakav nije loše.

BMW Z4 COUPE,# 676 Team Schubert 2006 od AUTOARTA-a
Još jedan BMW iz novije produkcije (2006) koji je nabavljen relativno povoljno. Oduševljenje vizuelnim prilikom otvaranja je przo zamjenjeno razočarenjem. Naime ,model spada u AA Motorsport kolekciju bez otvaranja . Nije mi prvi takav model ali sam prilično razočaran jer mislim da bi sa otvaranjima i onim šta AA pruža model bio zaista odličan. Već naučen na sitna razočarenja,prihvatim stvar i pomirim se sa sudbinom. Model je odlično urađen i detalji su zaista na nivou. Unutrašnosti nemam prigovora i koliko dozvoljava pogled kroz zatvorene prozore urađena je vrhunski. Ukratko,rado bih dodao "koji" euro za otvaranje vrata i poklopca motora i prtljažnika i mislim da bi užitak bio potpun. Ovako,po sistemu "rodilo se ljuljaj ga" zadovoljan sam (djelimično).

BMW 325ti COMPACT,E46/5 iz 2000 od KYOSHO-a
Model napravljen na osnovu E46 2000-te godine je jedno vrijeme bio i dosta zastupljen na drumovima ali meni se nikada nije dopadao jer mi je izgledao nekako nedovršen. Kod mene je završio prvenstveno zbog cijene od 28,00 eura što je do prije godinu dana bila normalna cijena, a danas se već kreće oko 40.-50.- eura. O modelu se nema šta posebno reći. Bez obzira što Kyosho nema seriju jeftinijih ili skupljih (čitaj kao lošiji i bolji kvalitet) modela ,kao PMA, ovaj model spada u prvu grupu. Nema mu se šta naroćito zamjeriti ali bi motor mogao biti sa kojim detaljem više. Čak i unutrašnjost ima neki nedostatak,neku jeftinoću u izradi. Farbanje i otvori štimaju i nemam zamjerki. Slike će ,koliko toliko,bolje prikazati stvarno stanje.

@ NEDO

Ja sam pre neka 3-4 meseca merkao jednog takvog ti-a i na kraju sam odustao zbog sedista. Nekako nisu mi bas po volji, mada ostatak auta sto sam video na slikama bilo je sasvim OK i pristojno. U svakom slucaju fin primerak :) Koliko sad imas BMW-ova u kolekciji?

Mislim da je broj blizu 60........................................u međuvremenu prebrojao. 56 komada + 3 komada F1 + Mc.Laren F1 (kojeg lično smatram BMW-om zbog motora)

zdravo svima ja sam tek posao da supljam makete u razmjeru 1/24 imam ih 3 1/43 imam ih 18 i 1/32 imam ih 11 ali ne znam koji su proizvodjaci dobri i koje bi trebao kupovati supljam evropske modele pa mozel bilo koji savjet i zainteresovan sam za kupovinu ako neko ima :D:D:D

Back