AUTOMOBILI U RAZMERI

Posle duze vremena i malo stagnacije ponovio sam se sa par modela a jos 2 treba da stignu iduce nedelje. Zastoj je bio nabavka jednog novog modela u razmeri 1:1 pa malo sredjivanja pa su mali modeli morali da trpe ali sad je opet sve na starom pa idemo redom.

Ferrari 458 Italia Limited edition 15000

CIMG0667-1.jpg

CIMG0666-1.jpg

CIMG0669-1.jpg

CIMG0668-1.jpg

CIMG0672-1.jpg

CIMG0670-1.jpg

CIMG0671-1.jpg

Ferrari F360 Challenge stradale Limited edition 10000

CIMG0673-1.jpg

CIMG0674-1.jpg

CIMG0675-1.jpg

CIMG0676-1.jpg

Koja nebuloza, kao sto se vidi ovaj model ima polugice za menjanje brzina kod volana i takodje nema rucicu menjaca sto govori da je ovo sekvencijalni menjac takozvaniF1 kod Ferrarija pa se onda pitam kako to da ovaj model ima pedalu kvacila!!!????? Mozda cepidlacim ali me nerviraju tako glupi propusti
CIMG0677-1.jpg

Ferrari Enzo Jamiroquai Limited edition 5000

CIMG0678-1.jpg

CIMG0679-1.jpg

CIMG0680-1.jpg

CIMG0681-1.jpg

CIMG0682-1.jpg

CIMG0683-1.jpg

CIMG0684-1.jpg

CIMG0685-1.jpg

I malo poziranja brace F360 modene i F360 Challenge stradale. Inace ima razlike izmedju ova dva modela nije samo promenjeno ime i nalepnice, razlikuju se na prednjem spojleru, vrata gepeka su im drugacija, retrovizori, kompletna unutrasnjost ( instrument tabla, volan, sedista tapaciri vrata (, felne, Stradale ima veci precnik 4 izduvne cevi, drugaciji difuzor vazduha, drugacije proreze pored staklenih vrata gepeka, neki delovi motora...
CIMG0686-1.jpg

CIMG0687-1.jpg

CIMG0691-1.jpg

CIMG0688-1.jpg

CIMG0689-1.jpg

CIMG0690-1.jpg

Sva tri nova modela su iz serije HW Elite sto znaci dobar kvalitet izrade, lepi detalji,...Enzo i stradale su podjedno dobrog kvaliteta i detaljnosti ali 458 Italija je ipak poprilicno lepse uradjena detaljnije preciznije u sitnim detaljima. Sve u svemu odlicni modeli. Ovih dana mi stizu Mercedes Sl500 restilizovana verzija od minichampsa i Lamborghini Miura od Auto Arta. kada stignu makete kacim slike

E kod mene je bila jedna ozbiljnija nabavka... Naime pukol je pet novih modela u 1:43 razmjeri radi se o:

Lada ziguli karavan
Yugo 45 (konacno sam ga se docepao) :)
Zastava 750, fica
Fiat 126, peglica
VW Passat 2

Fotke stavljam uskoro veceras nemam bas mnogo vremena a nijesam mogao da izdrzaim a da se na pohvalim. :)

@old-mne

Super noviteti, pravi komunisticki, samo neka Lada fali tu umesto passata. Cekamo slike jest da skupljam sasvim drugu razmeru ali kada god sam u SRb i naletim na Ficu kupim ga, a voleo bih i Juga da se dokopam. Ko klinac imao sam tri, AMS, pandurski i nebo metalik boje. na moju zalost ne secam se sta se sa njima desilo.

Old-mne braticu sve je izvanredno,ali me interesuje dali je ovaj prvi model FIAT 600,SEAT 600,ili si uspeo da nadjes zastavu sa obrnutim vratima,i ova lada je ekstra,interesuje me cija je proizvodnja,jer ja imam karavana i limuzinu original rusku,ispod pise zdelano v sssr.Meni lici na rusku proizvodnju,jer ostali proizvodjaci su stavljali retrovizore i resetka hladnjaka je lepse uradjena,Takodje i zbog felni mislim da je ruska proizvodnja.veliki pozdrav.

Poslednja izmena:
Prvi je Zastava 750 De Agostini (mana mu je sto su mu tockovi preveliki).
Lada je stara ruska,mislim da bi trebala da ima otvranje haube i gepeka ako se dobro secam.
Odlicni noviteti steta sto passat nema zadnju ratkapnu

Old-mne braticu sve je izvanredno,ali me interesuje dali je ovaj prvi model FIAT 600,SEAT 600,ili si uspeo da nadjes zastavu sa obrnutim vratima,i ova lada je ekstra,interesuje me cija je proizvodnja,jer ja imam karavana i limuzinu original rusku,ispod pise zdelano v sssr.Meni lici na rusku proizvodnju,jer ostali proizvodjaci su stavljali retrovizore i resetka hladnjaka je lepse uradjena,Takodje i zbog felni mislim da je ruska proizvodnja.veliki pozdrav.

@ old-mne

Svaka cast za novitete. Kakva je Peglica? Moze li malo u detalje?

Prvi je Zastava 750 De Agostini (mana mu je sto su mu tockovi preveliki).
Lada je stara ruska,mislim da bi trebala da ima otvranje haube i gepeka ako se dobro secam.
Odlicni noviteti steta sto passat nema zadnju ratkapnu

Peglica je Starline,nije losa ali je bolja od IXO-a,ima bolje detalje,tockove,retrovizori zadnja svetla

P.s.

Izvinjavam se kolegi Oldmne sto komentarisem u njegovo ime

Ko zna zna... :) Eto Goran je rekao sve, nebih nista dodao. ;)

Evo danas su mi pristigla jos dva noviteta
Prvi je Lamborghini Miura SV AutoArt u zutoj boji sto se da videti na slikama. Obzirom da mi nisu priritet vozila ove dobi, ali i obzirom da sam ljubitelj Lamborghinija odlucio sam da ga ubacim u kolekciju i uopste se nisam pokajao. Auto je odradjen zaista do najsitnijeg detalja, od krupnijih do sitnih delova. Farovi su mu pokretni pomocu rucice pod haubom, zuta boja na slikama je ispala kao kanarinac ali na dnevnom svetlu je lepsa, vise vuce na limun zutu. Da ne duzim evo i slika

CIMG0711-1.jpg

CIMG0710-1.jpg

CIMG0709-1.jpg

CIMG0708-1.jpg

CIMG0707-1.jpg

CIMG0706-1.jpg

CIMG0705-1.jpg

CIMG0704-1.jpg

CIMG0701-1.jpg

CIMG0700-1.jpg

CIMG0699-1.jpg

Drugi model je Mercedes Sl restilizovane serije iz 2008. godine od Minichampsa. Ne znam zasto, ali uvek kada mi se desi da mi stigne nekoliko modela ili u razmaku od dan dva neke druge osim AA ja se razocaram, pa je to i slucaj ovog Mercedesa. Sam model je dobro odradjen ima lepih detalja, ali kako je stigao zajedno sa Miurom fali mu nesto da kazem e odlicno su oba uradjena. AA je odlican ovaj je vrlo dobar. Prvo mu fali detalja pod haubom, ali Ok kod svih novjih pravih automobila pod haubom vlada crna i siva plastika pa ne znam ni sta da ocekujem kod modela. Unutrasnjost je odradjena u visokom kvalitetu, farba auto je odlicna, e sad tockovi tj kocioni sistem je totalno sloserski, ko da je rec o mnogo manje budzetnom automobilu, ali Ok sta da se radi, mogli su se potruditi i malo vise i ceo utisak bi bio mnogo povoljniji. Ako uporedim ovaj model sa Maistovim SL-om onda ipak ne treba da se zalim i kukam. I za njega idu slicice pa dok ne stigne nesto novo to je to.

CIMG0698-1.jpg

CIMG0697-1.jpg

CIMG0696-1.jpg

CIMG0695-1.jpg

CIMG0694-1.jpg

CIMG0693-1.jpg

CIMG0692-1.jpg

Naravno u planu je i AMG verzija i AMG Black edition ali o njima kada ih nahvatam

Sta je ovo, mrtav forum, bas nikoga da se javi sa nekim novitetima. Da najavim neki novitet, najverovatnije mi u garazu stize Ferrari California George Michael Limited 5000 komada, od Hot Wheels Elite serija i od Minichampsa Mercedes SL65AMG Black edition u mat crnoj boji. Jos neke pratim i vijam modele pa ako bude vise noviteta bice i slika

Cao svima, vaskrsije odlicni modeli svaka cast bas po mom ukusu!
Evo kod mene jedan model koji cekam oko godinu dana ali se isplatilo, evo i slicica pa uzivajte! I naravno da se zahvalim cika Peri bez kog ovo ne bi bilo moguce!

1/18 Auto Art Bugatti Veyron 16.4

P5190003-1.jpg

P5190004-1.jpg

P5190006-1.jpg

P5190009-1.jpg

P5190010-1.jpg

P5190016-1.jpg

P5190028-1.jpg

P5190019-1.jpg

P5190029-1.jpg

P5190049-1.jpg

P5190036-1.jpg

P5190031-1.jpg

Veyron je klasa za sebe i ovako i onako, nije lep ali je vredan za kolekciju. Sad ne znam dal zaista vredi 160 i vise evra dal je toliko bolje uradjen od ostalih AA modela ili placas 100 evra model 60 ime. Realno ni pravi automobil ne vredi onolike pare siguro ali k ko ima nek placa. Svakako ovo je jedna od najlepsih kombinacija ( licno meni se svidja i nebo plava) ako ne racunamo crnu verziju sa naranzastim tockovima i detaljima karoserije.
Kod mene 2 noviteta oba su Hot Wheels, prvi je Ferrari F355 kupe trkacki isaran i prljav kao posle trke a drugi je F430 kabrio. Nisam jos pokupio modele ne stizem od posla ovih dana ih uzimam a mozda bude jos poneki novitet, nikad se ne zna

Kao sto rekoh u garazu su se uselila 4 nova modela. Pa da ih onda i predstavim.

Ferrari F430 F1 Spider Hot Wheels.
Ovo je model iz osnovne HW serije ( nije Elite ili Super Elite) stoga je i kvalitet i detaljnost prosecan. Realno cena novog modela ne prati i kvalitet i detaljnost ali kako mi je model uleteo za smesnih 12 evra nisam se dvoumio. Inace klasiran je kao polovan samo zato sto je kutija otvorena. na sebi je imao jos uvek providne trakice foliju na vratima, nikad nije skidan sa postolja, drugim recima sem sto je kutija otvorena model je nov. Rado bih ovaj model video u Elite seriji, ali OK i ovaj sluzi svrsi, licno za tu cenu nemam nikakvu zamerku. Kvalitetniji je i od Buraga i od Maista, ima solidne detalje, nekim stvarima su se mogli vise posvetiti ( farovi, kvalitet plastike u enterijeru, sedista su Ok, detalji motornog prostora su odlicni, kocnice i celjusti su mogli bar ofarbati a ne da budu crni,...)
U svakom slucaju lepo stoji u vitrini pa evo i slika
CIMG0723-1.jpg

CIMG0716-1.jpg

CIMG0717-1.jpg

CIMG0718-1.jpg

CIMG0719-1.jpg

CIMG0720-1.jpg

CIMG0721-1.jpg

CIMG0722-1.jpg

Drugi model koji mi je slucajno uleteo i koji nisam ni planirao je opet Ferrari F355 Coupe F1 trkackih boja pa jos odradjen da je prljav sto mi se izuzetno svidja i sto me je i privuklo. Ne znam kad je model izbacen koji je ovo tim, trazio sam po netu nista nisam nasao, nemam njegovu kutiju a na modelu pise samo koji je model i to je to. Opet klasika HW, mala slabije odradjen nego F430. Hauba se ne otvara, poklopac motora je od plastike i deluje jadno kada se otvara sav se krivi izgleda ko da ce otpasti,...Unutra takodje, plastika losijeg kvaliteta, sedista i pojasi izliveni u komadu samo su prefarbani, ima rol bar,...Ipak ono sto me je osvojilo je kao sto sam rekao to sto model izgleda kao da je upravo zavrsio trku.
CIMG0740-1.jpg

CIMG0733-1.jpg

CIMG0734-1.jpg

CIMG0735-1.jpg

CIMG0737-1.jpg

CIMG0738-1.jpg

CIMG0739-1.jpg

Treci model kad smo vec tu kod Ferrarija je Ferrari California George Michael Limited Edition 5000 komada Hot Wheels Elite in Music serija. Model je odlicno odradjen, nemam zamerki volan mu je na desnoj strani, tvrdi krov je Ok resen magnetima da ne spada, detaljan je, posebno su mi se svideli farovi kako su mu odradjeni dok su stop svetla mogli i bolje. Unutra je sve OK kao i kod svakog HW Elite serije, bez nekih vecih zamerki. Model ima super crnu metalik boju, sa krupnijim zrnima sto se vidi na nekoj od slika kako se preliva.
CIMG0725-1.jpg

CIMG0726-1.jpg

CIMG0727-1.jpg

CIMG0728-1.jpg

CIMG0729-1.jpg

CIMG0730-1.jpg

CIMG0731-1.jpg

CIMG0732-1.jpg

Treci model je ono sto sam duze vreme vijao a to je Mercedes SL63AMG R230 Black Series. Model izgleda brutalno, nije bas perfektno izradjen, Minichampsu uvek nadjem neku zamerku, ovde su to malo klimaviji tockovi, nije ko kod Buraga ali daleko je i od cvrstine AA ili Kyosha. Ostatak modela je odlican, kako sam ovaj model duze vreme zeleo, svaku manu ili nedostatak mu oprastam.
CIMG0741-1.jpg

CIMG0742-1.jpg

CIMG0743-1.jpg

CIMG0744-1.jpg

CIMG0745-1.jpg

CIMG0746-1.jpg

CIMG0747-1.jpg

CIMG0748-1.jpg

I malo poredjenje izgleda klasicnog SL500 R250 i Black serije i Blac protiv SLS-a
CIMG0749-1.jpg

CIMG0750-1.jpg

CIMG0751-1.jpg

CIMG0752-1.jpg

CIMG0753-1.jpg

CIMG0754-1.jpg

CIMG0758-1.jpg

Za kraj ovo je kako mi trenutno kolekcija izgleda jos jedan veliki deo od oko 120 modela je u SRB i ceka na preseljenje. Dok njih selim ovde skupljam nove i ne vidim jos gde je kraj kolekciji.
CIMG0759.jpg

CIMG0760.jpg

CIMG0761.jpg

CIMG0762.jpg

CIMG0763.jpg

Back