- Poruka
- 131.400
Neko nepsano pravilo je da se posle 10000 postova tema zakljucava, na forumima gde se puno vise pise nego ovde to pravilo se cesce vidja, a tacno na koliko postova se prekine zavisi od moderatora na tom podforumu. Uglavnom se desava da tema prevali i 13000 i da je niko ne dira i da se onda neko seti i zakljuca je. To sve zavisi od moderatora, kada ce je zakljucati. . . Ja dok sam bio mod obicno sam to radio posle 13000, jer se nesetim da uradim ranije ili mi jednostavno ne pada na pamet da to treba da uradim. . . A kad zakljucam neko od clanova foruma odma otvori novu temu i nastavlja se zivot kao da se nista nije desilo. . . Cela stvar je cisto tehnicke prirode i ne radi se o bilo kakvom teranju ljudi sa foruma niti bilo sta slicno. Na automobilizmu se generalno ne pise puno tako da ne verujem da se ovo pre desavalo, pa mozda zato i stoje neke teme koje bi odavno trebalo da su zakljucane i da su otvorene njihove naslednice. Ali sve to zavisi od onoga ko uredjuje taj pdf![]()
da malo preciziram

nekad je bilo 10.000 poruka..sad je taj limit podignut na 20.000 poruka.
Radi se o cisto tehnickoj stvari jer takva tema postaje preglomazna i pocinje da gusi sam forum na kome se nalazi.
Tema se zakljucava ali se otvara identicna nova sa uvodnim postom gde se daje obavestenje i link ka staroj temi.
primer
http://forum.krstarica.com/threads/353223