AUTOMOBILI U RAZMERI

Nemoj da me zasmejavas molim te! :D Pokusao sam nekoliko puta, ali prodavacice ne razlikuju mini morisa od porschea, a i vlasnici radnji uzmu ono sto veliki svercer ima na lageru, a to se zna, mercedesi i porschei (jedan isti model u 10 boja).

Da, ima prodavnica zove se News & Hobby i nemaju ono sta nemaju. Ja kad sam prvi put otisao tamo proveo sam sate i sate da vidim sve.

Auti, brodovi, avioni ...
od plastike, metala, drveta ...
sve velicine ...
gotovo napravljene ili mozes sam da ih sastavljas

Posebno mi se svideo izbor vozova sto imaju jer mozes citav grad napraviti

storefront3.gif

Eto vidis, nije tesko biti kolekcionar u americi. A kako vidim ima i mesta za parkiranje ispred :D Pa ko ne bi kupovao.
Ali , gde je tu izazov, uzbudjenje? Samo odes i kupis sta ti treba.
S druge strane, ja sam se morao lazno predstavljati kad sam isao u Metro da kupim neke modele ( ne moze svako da udje, moras imati specijalnu karticu).
Ili recimo, obilazis decije prodavnice u centru i pokusavas da se objasnis sa prodavcima sta u stvari trazis, i da li znaju gde bi eventualno moglo da bude autica, i dok to nadjes i vidis da opet nema, shvatis da ti je auto parkiran kilometar dalje u prvoj zoni i da dozvoljeni sat vremena istice, onda trcis do kola i stizes bas na vreme da zaustavis parking-majstora koji je vec krenuo da stampa kaznu. I onda si srecan, nisi nista kupio, al bar nisi platio kaznu :D

Hehe.

Da ti iskreno kazem, nemaju preterano velik izbor vec spojenih 1:18 modela. Daleko veci izbor nego sto drugi nude, ali u poredjenju sa ostalim stvarima sto imaju u prodavnici - 1:18 kolekcija je poprilicno mala.

Druga stvar je sto su skupi. Ispod $25 nemaju bas nista i to su modeli kojih ima u prodaji kao mrava. Nek je samo malo redji model - budi spreman platiti $35-$40+.
Recimo secas se onog Ford Pinta u 1:24 sto sam jednom ostavio slike (rekao si da je toliko ruzan da nikad za njega nebi dao pare). Taj isti Ford Pinto sam ja u Wal-Martu platio $10, dok je u ovoj prodavnici $22.

To je jedina cena. Mislim mozda je negde dva evra vise a negde dva manje, ali mi ne pravimo pitanje, nama to nije bitno. :D
Pazi, kod nas nema nikakvog izbora, oces 1:18 camaro naprimer, ali samo jedna varijanta jednog proizvodjaca postoji u celom beogradu, i to je u obe radnje u kojima se moze naci iste boje (porschea i mercedesa mozes naci u vise boja :D ), i svuda je skoro ista cena. Mozes otici na drugi kraj grada da ustedis 200 din , ali ces potrositi 2 kile benzina tako da nista nisi ustedeo.

Garwor, ja sam ti lepo rekao da dodjes u ns i da krenemo u shoping, ima kuci da se vratis bas sa tri 1:24 amera kakva nisi znao da postoje! Austin i ja kad krenemo u "turneju" po radnjama, obidjemo bar 4 do 5 lokacija a nekad i vise i opet nismo bili svugde. Zbog toga ja i kupujem po jednog amera svakih par dana, cim se negde nesto pojavi ja znam. E sad, ima par radnji gde mozes da narucujes sta hoces, tada su cene za oko 10% manje ( jer gazda zna da mu je za to siguran kupac ) a ako mi zatreba nesto specijalno, ima da uzmem. Tako je moj drugar ( isto ljubitelj amera ) kupio 65 GTO u 1:18 razmeri za 1600 din!!!!

HEMI 426:
Garwor, ja sam ti lepo rekao da dodjes u ns i da krenemo u shoping, ima kuci da se vratis bas sa tri 1:24 amera kakva nisi znao da postoje! Austin i ja kad krenemo u "turneju" po radnjama, obidjemo bar 4 do 5 lokacija a nekad i vise i opet nismo bili svugde. Zbog toga ja i kupujem po jednog amera svakih par dana, cim se negde nesto pojavi ja znam. E sad, ima par radnji gde mozes da narucujes sta hoces, tada su cene za oko 10% manje ( jer gazda zna da mu je za to siguran kupac ) a ako mi zatreba nesto specijalno, ima da uzmem. Tako je moj drugar ( isto ljubitelj amera ) kupio 65 GTO u 1:18 razmeri za 1600 din!!!!
Ludo burazere, ludo! :D Vi ste tamo civilizacija za nas izgleda.
Jel imas neki spisak sta je sve moguce naruciti, da napravim order odma'?

pa naravno da smo civilizacija pogotovo kad je rec o automobilima ( prvi auto u srpskim rukama - ns 1892 god!! ) :D :wink:

na Spensu u jednoj radnji, mozes naruciti modele na sklapanje Revell i Italieri, velike Maisto 1:18 koje nemas da kupis ovako i mogao si ( sad neznam da li i dalje mozes ) neke Burago koje ti posebno trebaju

Back