AUTOMOBILI U RAZMERI

68Charger440:
Jel ti to tesis Garwora ili ozbiljno govoris?

Ne, ozbiljan sam, potpuno, neki 1:43 znaju da budu skluplji i od najboljih 1 :18! Jako retko mozes da nadjes hand made 1:18 ali 1:43 su cesci, pogotovo za likove koji se bave sklapanjem! Inace, ako sam u pravu i taj Challenger je NewRay, oni imaju i Hemi Cudu i skoro sve Mopar Muscle modele u toj razmeri!

@jomini, nisam jos, sutra

HEMI 426:
Jel NewRay kompanija koja ih pravi?
Inace, prava kolekcionararska razmera nije ni 1:18, ni 1:24 ni 1:32, nego je 1:43! Samo tu dimenziju skupljaju likovi koji znaju sta rade

Jeste NewRay. Prednja svetla bezveze. Ni hauba se ne otvara. Uzeo sam ga tek da se ne vratim praznih ruku. Isao sam do radnje gde cesto ima modela, ali nema novih u zadnje tri nedelje. A prodavacica mi svaki put ponavlja pricu da ce novi stizu svakog cetvrtka eventualno u petak, i na moju primedbu da dolazim vec dve nedelje i bas nista novo nema na polici, uvredjeno se okrenu i rece : 'Pa otkud ja znam?! Valjda nisu stigli novi!' ?!?!
Boze, zasto je toliko glupa? Doslo mi da joj kazem, 'zasto lazes, p**** ti m******?' al sam se nekako uzdrzao.

Nego Hemi, daj produbi tu pricu o razmerama. Espanol je nekad davno obecao tu pricu, pa nista od toga. Cini mi se da je na cannonu bio neki bora sto skuplja samo citroene u 1:43?

pa prica je jednostavna, 1 :43 je najbolja razmera jer ne zauzima mnogo prostora a ipak mogu da se urade detalji kao kod 1:24 ili 1:18 ( hauba, vrata, enterijer.... ). Prvi pravi modeli automobila su se pojavili polovinom veka i bili su bas u toj razmeri pa su se kolekcionari navadili bas na njih. Daleko je lakse smestiti par hiljada 1:43 nego isto toliko 24 ili 18 a sve kolekcije za koje sam cuo imaju toliko modela. Imao sam prilike da vidim par 1:43 koji su uradjeni rucno i kada su kupljeni 80 tih kostali su po 200 dem! Neverovatno je kako su to lepi modeli, uradjeni sa paznjom i sa vise delova koji se otvaraju ili pomeraju nego bilo koji Maisto ili Burago ili tako nesto! Pazi kad taj model ima aluminijumske lajsne na vratima, koje su prave, kad ima staklo preko tablice ( radi se o Bugatiju Atlantic ) kad ima kvakice koje su napravljene tako da se vidi bravica....neverovatno! Deluju kao dijamanti a verovali ili ne, daleko ima vise firmi koje prave 1:43 nego ostale razmere i daleko ima vise modela u ponudi. Cak i HotWheels ima Collectors Edition 1:43 koji izgledaju woooow!

71 GTX HotWheels 1:43

27062.jpg

Ja imam NewRay Oldsmobile 442 cabrio W30 1970 i sasvim je solidan a video sam ( nisam imao kesha da ga kupim ) 64 T bird, jako lep. Imam i Mach I iz 2003 od iste firme ali je u razmeri 1:32

to je slika sa neta, modela na prodaju
ja moje sve drzim na polici, naravno otvorene
mada znam lika koji ih sve drzi u kutijama ( ima oko 1300 modela ) jer su tako vredniji prilikom eventualne dalje prodaje ( lik je takav, alav na pare i sve gleda kroz to )
ja sam moje modele kupio da bi u njima uzivao i kutiju bacam cim izadjem iz radnje

ja volim 1:24 najvise. Zato sto ne moram da stojim neposredno uz njih da bih ih gledao, mogu i iz fotelje. A i ne zauzimaju previse mesta. Sad, ovi moji bi mogli imati vise detalja za svoju velicinu, zaista, ali tako je kad uvozimo jeftinu kinesku robu, kol'ko para tol'ko muzike.
Kutije ne drzim, mozda kad budem nabavio nesto bas extra vredno.

Danas su stigla dva nova modela: 1950 GMC Pickup Truck (beli) i 1999 Ford F150 (plavi), oba u 1:18 velicini. Oba su fantasticna, posebno F150, izgleda daleko bolje uzivo nego na slici.

Sa ovim modelom F150, imam sve primerke F150 u 1:18 velicini.

img0351iv3.jpg

To je plan.

Jednog dana kad budem ima svoju kucu (ako Bog da) imacu celu sobu die cast modela.

Gledao sam jednom na tv-u podrum jednog coveka sto ima gomilu die cast modela, a tu su naravno i ogroman tv, bilijarski sto i jos mnogo toga. Moj cilj je da jednog dana imam isto.

poslusao sam jominija i otisao u C market u zoni ( u tri p.m. ) i nasao Plymouth GTX 440+6 iz 1970 i to Plum Crazy boje!!!! Maisto je proizvodjac a auto je extremno dobro uradjen, svi detalji su na mestu, kao i proporcije, mozda i najbolji maisto koji imam! Znam da ce sad Garwor da pukne od muke ali sta ja tu mogu... :wink:

maiv1220.jpg

Back