AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

2ewlbf9.jpg

Mislim da i ovaj spada u automobile sa dusom jer je bio i ostao cuveni"Capri".Imao je 2.3 V6 motor sa 108 ks a imao je tad i najjacu opremu sa Recaro sedistima,alu felne,7 cagera.(kakva oprema). Bio je moj 1994 ali sam ga prodao jer sam ga vozio a gutao je 17 l u vreme najcrnje nestasice goriva.Da ne zaboravim,bio je 1979 godiste.

Да не кажете после како само ке*ам по Голфу:

http://www.e-novine.com/region/region-bosna/35156-Vozilo-preivljavanje.html

Овог човека потпуно разумем.
Много ми је мучна она слика са Тојотом кад знам у које је време сликано.
Прочитајте текст па да поставим једно питање.

Priča jeste i mučna i tužna. Samo ne vidim čemu praviti odu Golfu II. Slučajno je bio najzastupljeniji u gradu u kome se i proizvodio. Jedan "fića" je tokom decenija učinio daleko više pa mu niko ne podiže spomenik. Postavi pitanje.

Е овако...
Да ли се неко сећа, 1995. чини ми се да је било, како је један дечак од 10 година довезао из Хрватске за време Олује у Београд Југо са целом породицом, пошто му је отац погинуо или био на ратишту, не сећам се више? Слична прича као ова горе, тражио сам је по интернету али без успеха, па ме занима да ли је неко има или је се сећа?

Klinac je imao 11 godina i potrpali su se svi u juga i zapalili preko Krajine i Bosne za Srbiju. Malog je cale ucio da vozi i jedini je pored caleta u porodici umeo da vozi.
Za to je saznao Dejan Savicevic i kada je prvom prilikom dosao u Beograd pronasao je klinca i mali je ceo jedan dan bio njegov gost. Dejo mu je nakupovao svega i svacega, vodio ga svuda po Beogradu (verovatno i finansijski pomogao). I jedan i drugi su ljudine. Svaka im cast.

Е овако...
Да ли се неко сећа, 1995. чини ми се да је било, како је један дечак од 10 година довезао из Хрватске за време Олује у Београд Југо са целом породицом, пошто му је отац погинуо или био на ратишту, не сећам се више? Слична прича као ова горе, тражио сам је по интернету али без успеха, па ме занима да ли је неко има или је се сећа?
Priče se odlično sećam i pokušaću negde da je iskopam. Sećam se i priče o dečkiću sličnih godina koji je na traktoru, prastarom IMT 353 sa prikolicom dovezao iz nekog sela kod Karlovca celu porodicu i komšije...Ako nekom treba da podižemo spomenike, onda su to traktori IMT. Setite se kilometarskih kolona sa traktorima...

Ako zaista naprave spomenik Golfu II u Sarajevu, ja cu prvi otici da ga vidim.

За мене је то све чист дебилизам, невезано да ли се ради о споменику Голфу, Лади, Спачеку, Пежоу 405, Тојоти или Југу. Кич и шунд(иако се шунд односи углавном на литературу) који се раширио из САД. Тамо по разним вукојебинама праве џиновске споменике кокошима, прасадима, Стоунхенџ од аутомобила... Чиста глупост, као и споменик Рокију у некој нашој селендри. "Слотеру Ниче Жарково ти кличе" и разумем, то је графит и зезање, али правити споменике... Глупаво скроз.

За мене је то све чист дебилизам, невезано да ли се ради о споменику Голфу, Лади, Спачеку, Пежоу 405, Тојоти или Југу. Кич и шунд(иако се шунд односи углавном на литературу) који се раширио из САД. Тамо по разним вукојебинама праве џиновске споменике кокошима, прасадима, Стоунхенџ од аутомобила... Чиста глупост, као и споменик Рокију у некој нашој селендри. "Слотеру Ниче Жарково ти кличе" и разумем, то је графит и зезање, али правити споменике... Глупаво скроз.

aman sta bi s onim klincem sto je junacki ter'o yuga? :lol:

Е овако...
Sećam se toga.Osim njega,dečak od 13 godina takodje je dovezao traktor iz Krajine sa 17-oro ljudi i dve godine starijim bratom.I to putovanje je trajalo punih 13 dana. :)
Pa dobro vozio juga... Pa nećemo sad o njemu 100 strana!!!!!!
Nisi shvatio suštinu priče. :) Ne radi se o Yugu,već o hrabrim i humanim ljudima,koje je sudbina naterala da brzinom svetlosti donose teške odluke. :) Jer ljudi je mnogo,ali čovek je redak. :)

Сећам се да су тог дечка са Југом усташе негде зауставиле и да су му скинули таблице Српске Крајине, али да су га после пустили. Штета што не можемо да пронађемо чланак.:(

E to da. Ali ovo je tema o automobilima sa dušom, koju je Španac otvorio rečima RASPISALI SMO SE OKO SAVREMENIH KANTI KOJE TO NE ZASLUŽUJU. Za mene je i ona krntija Corsa C na neki način auto sa dušom, bez obzira što je plastično-elektronski treš, i što je totalno bezlična... Imam i ja uspomene vezane za taj auto... Ali ova tema govori o automobilima koji sami po sebi imaju posebnu draž... A za uspomene vezane za automobile, mogli bismo da otvorimo temu, bila bi interesantna....

Back