AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

Ma motor nije ni čačkao... Mast.rbirao je oko vešnja i slično... Video sam da seče neka krila i unutrašnje limove, amortizere isl... Upasovao je više od pola prednjeg hraja one askone što liči na aleka ( sa zakošenim krovom ) na to g.vno...

Мени је лично та Аскона веће го*но него Алеко.
Мада ми уопште нису јасни људи који буџе кола, нарочито кршеве типа Кец, Алеко, Лада...

I oni uloze trud u to sve,nekome je i Lada auto sa dusom.

Џаба му што је уложио труд када на крају од тога испадне нешто накарадно.
Разумем да је Лада некоме ауто са душом али не разумем буџење исте. Тачније, не разумем буџење ниједног аута.

Џаба му што је уложио труд када на крају од тога испадне нешто накарадно.
Разумем да је Лада некоме ауто са душом али не разумем буџење исте. Тачније, не разумем буџење ниједног аута.
Daleko od toga da ispadne nakaradno. Evo kako izgleda Lada Priora koja od ove godine nastupa u WTCC šampionatu. Usput, ima 240 KS!

Daleko od toga da ispadne nakaradno. Evo kako izgleda Lada Priora koja od ove godine nastupa u WTCC šampionatu. Usput, ima 240 KS!

То је урађено како ваља са одговарајућим парама и са одређеном сврхом (WTCC шампионат), али не разумем поенту буџења аутомобила који возиш сваки дан - једино шта ми пада на памет је лечење комплекса ниже вредности. У сваком случају - трулонг-стајлери су код мене обележени као комплексаши.:)

Мени је лично та Аскона веће го*но него Алеко.
Мада ми уопште нису јасни људи који буџе кола, нарочито кршеве типа Кец, Алеко, Лада...

Batali što sam Opelman, askona je i meni gadna.... Svaka... Ja volim Record, Olympiju, Super 6, GT, Admiral, Diplomat, Kapiten, Blitz... Inače, više me loži da lik sa nabudženom ladom ili yugom pobedi bembaru, jer je taj uložio više truda....

Red je i da nastavimo onu priču o ETCC i serijskim automobilima koji su pretvarani u rasne trkače.Stigli smo do Divizije 2 u kojoj su vozili automobili sa motorima zapremine 1300 i 1600 ccm. Prve smo videli, a u klasi 1600 glavni konkurenti su bili Alfa Romeo, BMW, Lancia HF i Ford Lotus Cortina. Sve smo ih videli i u Beogradu onih godina kada se Kup Evrope vozio na Ušću.

I da završimo ETCC šezdesetih i sedamdesetih godina poslednjom obećanom Divizijom 3. Sačinjavale su je ponovo dve klase, 2000- 2500 ccm i preko 2500. U prvoj klasi se dosta uspešno "gurala" mala Mazda R100, koja je zbog tadašnjih propisa zbog Wankel motora vozila u klasi dvostruko veće zapremine. Glavni konkurent bio joj je Opel Comodore, sa linijskim "šestakom" od 2500 ccm. U višoj klasi vladalo je pravo šarenilo automobila, od kojih neke nikad ne bi zamislili kao trkače, kao recimo veliki Mercedes 300 SEL sa motorom o 6,5 litara i Švrolet Camaro...Slede foto prilozi.

379691801.jpg

379691822.jpg

379691831.jpg

379691838.jpg

E, to su bila vremena kad su automobili bili ono što treba a ne kalupi za sapun!

E ova ti je dobra. Danas svi auti izgledaju isto, svi su srebrni (setite se koliko puta smo se nasr*li po izboru boja iz SSSR-a ili DDR-a,a ovi nisu ništa maštovitiji), i svi su od plastike... Puni su elektronike... I pretvorili su se u hemijske formule: CDI, TDI, 1.1 MPI, JTD, OHV, 5.5 GTI, SOHC, 2.2 TDCI....

E ova ti je dobra. Danas svi auti izgledaju isto, svi su srebrni (setite se koliko puta smo se nasr*li po izboru boja iz SSSR-a ili DDR-a,a ovi nisu ništa maštovitiji), i svi su od plastike... Puni su elektronike... I pretvorili su se u hemijske formule: CDI, TDI, 1.1 MPI, JTD, OHV, 5.5 GTI, SOHC, 2.2 TDCI....
Da, i kad ti crkne bilo šta od tih DŽVDCIMGH...tehnika, možeš samo da plačeš na putu... Ali zvuči!

Zvuči... Kupite novi Gvozdenberg CDTI 2.2 SOHC turbo GTI 4x4 SUV MPGT OOUR... Samo 611 993 evra bez PDV-a!

Opelman tech ltd. produced by Opelman's girlfriend!

U novom paketu opreme razdvojeno grejanje leve i desne bradavice!*

Back