AUTOMOBILI SA "DUŠOM"

evo jos malo slicica, inace, ovo je moj pulen kada je rec o "majci rusiji" posle perestrojke.... :lol: :lol: :lol:

volga002xb.jpg

volga370kt.jpg

Firma se zove A1 Level i uzeli su motor od M8-ce a neznam nista o ceni i uslovima isporuke samo to da se uz auto dobija i komplet Louis Vutton kofera od najfinije koze, napravljen tako da pasuje prtljazniku.....napaceni rusi, stigao kapitalizam... :shock:

vrlo rado ali bi bacio kofere... :lol:

steta je sto je samo karoserija autenticna, enterijer, patforma, motor i ogibljenje je sve BMW-ovo. inace, 850 CSi je jedan od moji decackih snova(svojevremeno sam cak i dobio batina zbog tih kola :D ) pa sam jako zainteresovan za svaku varijaciju na tu temu....

2802p.jpg

pa i moguce....ali u toj klasi novac nikad nije bio problem... :wink:

po mom misljenu ( mozda sam i u pravu ) serija 8 je malo poranila sa premijerom ( 1990 godina ) i bila je malo nedefinisane pozicije na trzistu. recimo, imala je performanse ferrarija 456 ili astona db7 ali je bila daleko jeftinija od njih i nije toliko privukla kupce te klase a opet nije bila dostupna ljudima koji hteli nesto vise od serije 3. sa druge strane, nije imala cabrio verziju pa nije mogla da se kolje sa SL 500 koji zbog toga pokupio mnogo vise kupaca. doduse, nije se tako lose prodala ali je prosla pomalo ne zapazano. inace, to je pravi pravcati grand tourer po mom ukusu, odlican za duga putovanja auto putem.... :wink:

RaiKkonen 911:
Stvarno evo podataka sa sajta (izgleda da je ipak ograničena brzina na 250km/h)
Engine
Type: V10
Displacement cu in (cc): 301 (4941)
Power bhp (kW) at RPM: 507(378) / 7750
Torque lb-ft (Nm) at RPM: 383(520) / 6100
Redline at RPM: 8250
Brakes & Tires
Brakes F/R: ABS, vented disc/vented disc
Tires F-R: R19
Driveline: Rear Wheel Drive
Exterior Dimensions & Weight
Length × Width × Height in: n.a.
Weight lb (kg): 3868 (1755)
Performance
Acceleration 0-62 mph s: 4.7
Top Speed mph (km/h): 155 (250)
Fuel Economy EPA city/highway mpg (l/100 km): n.a.

Base Price: 2005 BMW M5 - 86,200 € (last update: 4/22/2005)

He... neverovatno! Auto u potpunom zaboravu... Za divno cudo ja znam za ovaj BMW, jer sam kao klinac imao jednu igracku/maketu! Inache osim toga nikad vise nigde nisam video i da se pominje!

To je bio prakticno BMW-ov prvi super-auto, po ugledu na tadasnji trend takvih automobila! Dvosed je sa motorom pozadi, tacnije kako to kazu u sredini (nad zadnjom osovinom, ne iza nje). Motor jer bio shesto cilindricni redni (sto se vidi i na HEMI-jevoj slici) sa 4 ventila po cilindru, zapremine 3,5 litre i snage od nekih 276@6500rpm. Tezak 1300 kg, stizao je do 100 km/h za 5,9s i imao max brzinu od 260 km/h! Pogon je naravno bio na zadnjim tockovima.
Radjen je ruchno i uglavnom za trkacke nastupe u BMW Motosport odeljenju od '75. Napravljen je u svega 456 primeraka!
Inache dizajnirao ga je Italijan, Gigiaro ;)
Nasledila ga je posle osmica izgleda.

Tacno! Samo bi dodao da je auto bio zrtva loseg tajminga i trziste nije bilo spremno za njega iako je ocigledno bio vrhunski. Najbolje godine su bile 79/80 kada je BMW organizovao Procar sampionat gde su se paralelno u evropi i u americi odrzavale trke sampiona i to pre tamicenja Formule ili Indy-a. U pitanju su bile revijalne trke na kojima su se vozili identicni automobili ( BMW je isporucio tacno 50 kom ) i koji su u tom trimu imali oko 500 KS, kasnije su bili ubaceni i turbo punjaci a snaga je prelazila 1000 KS!!! Inace, ekipa koja je vozila Procar sampionat je bila vrhunska: Niki Lauda, Keke Roseberg,Nelson Piquet, Mario Andretti, Eddie Cheevers, Emerson Fittipaldi, Alan Jones, Jochen Mass, Dieter Quester, Carlos Reutemann, Hans-Joachim Stuck u prevodu "all stars" svetskog motor sporta kasnih 70-tih i ranih 80-tih

08MHm1silverstone.jpg

E, da! Ajd mozda ti znash odgovor, posto na netu nisam uspeo da ishcackam podatke. Maketa koju sam imao je bila uradjena sa vratima koja se otvaraju na gore (ne makaze, nego bash na gore, kao na DeLoreanu DMC-u)? Ovi koje sam nashao po netu kolko vidim imaju klasicna vrata... jel postojala i neka extravaganci verzija ili je to bila samo pusta zelja na maketi?

Back