Automobil, instruktor i ja = kataklizma

Ono kao, o cemu vi pricate:zroll:
Trilijan je izmanipulisala budala koja ocigledno ima problema sa lovom.
Namestio joj da padne i onda jos da uzme NI MANJE NI VISE nego 10 casova.
Trilijan odhebi tu budalu,vidis da ti je namerno punio glavu da si "opasna po saobracaj". On ce da ti pomogne, samo jos malo para da mu poklonis.

Ako se plasis da ce da ti pravi probleme, mozes slobodno da uzmes potvrdu o casovima i o polozenom testu i da u drugoj auto skoli polozis voznju.

pa da. i ako joj bas trebaju dodatni casovi u toj drugoj skoli neka ih odradi, a ne kod ove strvine.

aj valjda ce biti iz drugog puta, mada bih ja otisla od tog instruktora i iz te auto skole.
inace, dobila sma dokaz da sam cvrknuta:banovati: z:( u svakoj krivini dobijam zelju da ubrzam, umesto da usporim i ne znam sta radim, mislim da secem krivinu. kod jednog levog skretanja lepo sma krenula, ubacila u drugu, stala na pola da propustim kolonu automobila iz suprotnog smera i na kraju nisam vise mogla da cekam, nego sam nagazila i smugnula ispred njih. :zzima:
vec vidim da sam kandidat za pravljenje prekrsaja, skupljanje poena, placanje kazni i oduzimanaj dozvole :rida: ....ako mi je ikada daju. :rida:

medvedbg:
Ebeš poene i kazne, nemoj da budeš kandidat za gubljenje glave, svoje ili tuđe.

da, u pravu si. taman sma se opustila i opet se uvukao neki strah, s obzirom sta radim. ne razmisljam u trenutku dok to radim (u tom trenutku to su sasvim dobre ideje), tek posle, a malcice i instruktora izvodim iz takta.

georgejune:
Zlozi ne brini s tobom je sve u redu..svaka zena kad je sranje nagazi da sto pre smugne:lol:

e ako si mi rekao. :mrgreen: :lol:

nije sranje, nego me mrzi da cekam.

da, u pravu si. taman sma se opustila i opet se uvukao neki strah, s obzirom sta radim. ne razmisljam u trenutku dok to radim (u tom trenutku to su sasvim dobre ideje), tek posle, a malcice i instruktora izvodim iz takta.
Postoji onaj trip, najčešće kod nevozača, pešaka, tipa "baš me briga, ja mogu da budem muva bez glave, a ti moraš da mi staneš, ti moraš da me propustiš, ti ne smeš da me zgaziš". Ima toga i kod vozača "neka on pazi, zaustaviće se, čuva i on svoj auto i glavu"....ne znam da li je nešto slično i kod tebe, tipa ti si početnik, a svi ostali iskusni, pa nek' paze, ali u svakom slučaju to je opasan trip kojeg se treba osloboditi.

Koliko god zvuči tupavo, treba se podsetiti da su i za drugim volanima obični ljudi, spretni i manje spretni vozači, iskusni i neiskusni, ali neko je i nervozan, umoran, bolesno mu dete, razvodi se, gradi kuću, nije mogao da zaspi prethodnu noć, rastresen je, odlutale mu misli, slaba mu koncentracija....nit' je sposoban da predvidi sve frljoke koje drugom vozaču, pogotovo maštovitom, mogu pasti na pamet, niti može sve da ih izbegne. Pritom, zimsko je vreme, nekome su gume ćelave, neko završava tehnički kod burazera, nekome dotrajali brisači, ili magle stakla, nestalo mu tečnosti, pa mu muzgava šoferka.

Tako pešaci najčešće stradaju, jer umišljaju da su bogovi i ne misle o tome da ih ne očekuje baš svaki vozač na mestu gde su oni rešili da izlete na ulicu, ne razmišljaju da li ih vozač uopšte može uočiti na vreme i da li fizički može da zakoči pre nego što ga pukne. Što više držiš glavu u svojim rukama, a ne stavljaš je u tuđe, to bolje po tebe.

Postoji onaj trip, najčešće kod nevozača, pešaka, tipa "baš me briga, ja mogu da budem muva bez glave, a ti moraš da mi staneš, ti moraš da me propustiš, ti ne smeš da me zgaziš". Ima toga i kod vozača "neka on pazi, zaustaviće se, čuva i on svoj auto i glavu"....ne znam da li je nešto slično i kod tebe, tipa ti si početnik, a svi ostali iskusni, pa nek' paze, ali u svakom slučaju to je opasan trip kojeg se treba osloboditi.

Koliko god zvuči tupavo, treba se podsetiti da su i za drugim volanima obični ljudi, spretni i manje spretni vozači, iskusni i neiskusni, ali neko je i nervozan, umoran, bolesno mu dete, razvodi se, gradi kuću, nije mogao da zaspi prethodnu noć, rastresen je, odlutale mu misli, slaba mu koncentracija....nit' je sposoban da predvidi sve frljoke koje drugom vozaču, pogotovo maštovitom, mogu pasti na pamet, niti može sve da ih izbegne. Pritom, zimsko je vreme, nekome su gume ćelave, neko završava tehnički kod burazera, nekome dotrajali brisači, ili magle stakla, nestalo mu tečnosti, pa mu muzgava šoferka.

Tako pešaci najčešće stradaju, jer umišljaju da su bogovi i ne misle o tome da ih ne očekuje baš svaki vozač na mestu gde su oni rešili da izlete na ulicu, ne razmišljaju da li ih vozač uopšte može uočiti na vreme i da li fizički može da zakoči pre nego što ga pukne. Što više držiš glavu u svojim rukama, a ne stavljaš je u tuđe, to bolje po tebe.

pazi, nikada pre prvog casa voznje nisma ni pokusala da vozim, tipa da probam, ali nikada nisma izletala ispred auta, kao sto sam, tek sada, primetila da rade mnogi pesaci. jesam preletala ulicu i na crveno i van pesackog (prelecem i dalje), ali sma uvek procenjivala rastojanje i brzinu auta. ako prelazim iza autobusa u dvosmernoj ulici ja ne izlecem, nego progvirim iza autobusa da vidim da li idu kola iz suprotnog smera. ili na pesackom, kada auta skrecu, desava se da ako ih je malo da ih propuustim, pa mi vozaci masu da predjem. tek sam sada saznala da pesak u tom slucaju ima prednost. dakle, kao pesak postujem i vozace. e sada posto vozim, vidim koliko pesaka ludaka seta okolo, koji su u stanju i na crveno, kada su kola 5 m od njih da krenu da prelaze. :evil: ako hoce da se ubiju, neka skacu s mosta, a ni konopci nisu skupi, ne znam sta drugo da pomislim.
a tog tripa da ostali moraju da mi se sklone sam se oslobodila posle 2-3 casa voznje na ulici, kada su neki hteli da se qrce, a vide da je u pitanju auto skola. :roll: kada bih imala vozacko iskustvo nikada ne bih uletela ili se qrcila pred nekim ko tek uci, to je tako bzvz i jadno. nego, ja nekako procenim da mogu da proletim i to uradim. kao npr. vozim ja i bio neki autobus ispred i ja htela da ga obidjem i instruktor mi nije dao, jer bih obilazenjem presla neisprekidanu liniju. a jedan iza mene preleteo i obisao i mene i autobus i ja pocela da se bunim zasto ja ne mogu da obidjem, kada iz suprotnog smera nije bilo nikoga. :lol: tako funkcionisem, cim primetim da mogu, odmah bi da uradim, bez obzira na propise.

Zlozi, nisam gore imala nameru sad nešto tebe lično da kritikujem, otkud znam kako ti to radiš i sa koliko pažnje i sigurnosti, nego me prosto povukao deo tvog posta da se napravim pametna, sad ja kao iskusnija delim tu neke savete :mrgreen: :lol:
Iskreno, pišem sve to iz svog iskustva, znam po sebi koliko je lako smetnuti sa uma te naizgled vrlo očigledne stvari. Prosto kad si sam u elementu, pa voziš kao u video-igrici, nekako očekuješ da svi oko tebe mogu da te prate, jer su tvoja čula izoštrena i usredsređena. Tako da radim i ja svašta u saobraćaju, propisi su elastična stvar :mrgreen:, ali mi se isto tako dešavalo i da potpuno mehanički vozim, usporeno i kilavo, usled umora ili stresa ili ko zna čega, pa tada ebemmilumajku tim hiperaktivnima što me prepadaju :D

A takođe sam se vozila sa ljudima koji uvek bukvalno srljaju, baš kao ti pešaci, igrajući na kartu "ma ukočiće, ma videće me". I to rade i kad su ful skoncentrisani i kad nisu, a uglavnom nisu. Ne znam, meni je to nekako najopasnija vrsta vožnje, kad stavljaš svoju glavu 100% u neke tuđe ruke. Naravno, nikad u saobraćaju ne možeš eliminisati ulogu drugih, ali imati što je više moguće kontrole je nešto što ja smatram ispravnim.

Pa ako tupim, tupim, šta ću vam, trpite me :mrgreen: :lol:

znam da nisi. ja jesam prvih par puta imala taj trip da ce me pustiti da prodjem. sada procenjujem, ali pitanje je koliko uspesno cu uvek procenjivati, cak i kada budem imala iskustvo. o tom delu razmisljam kada nisam u autu, cim sednem, ja na sve zaboravim.:roll: nije isto procenjivati kao pesak i kao vozac.

propisi su elastična stvar

ovo mi se svidja da procitam. :lol:

htedoh dzordzija da pitam da nije on onaj vozac koji ide okolo i prepada one koji tek uce da voze. :lol:

z:shock: z:lol:
nisu pomenuli krivine. :zstidljivko:

VAGA – Iako Vage baš kao Bikovi rado idu taksijem, kao vozači vole brzu vožnju pogotovo na autoputu, dok ih gradska vožnja lako iznervira i izbacuje iz takta. Više ih privlači vožnja na dužim putovanjima, a njihov auto uvek je snabdeven uvoznim bombonama u okruglim metalnim kutijicima i diskretnim mirisima za kola. Iako sanja da vozi poslednji model sportskog automobila, Vaga će se prilagoditi i polovnom «jugiću». Astro savet: Ne preterujte sa glancanjem retrovizora i instrument table sa jelenskom kožom, već krenite na vreme i usredsredite se na vožnju.

Poslednja izmena:
OVAN – Ovan u svemu voli i mora da bude prvi, pa se u vožnji vrlo spretno prebacuje iz trake u traku, kako bi i na semaforu bio – prvi, jer to mu je u krvi! Muškarac Ovan mašta o «pežou 206», ali nema ništa ni protiv «fijata punta», a voli plavu i metalik boju. Žena ovog znaka ima odlične reflekse i moć zapažanja, a dok vozi obožava da komentariše veštinu ostalih vozača, naravno - u svoju korist. Astro savet: Ne zavidite onima koji voze skupocenija kola od vas, jer ćete ih i vi jednog dana imati i ne pokušavajte da ih preteknete po svaku cenu.
:mrgreen:

Oglas iz Beograda
Ukraden fiat 128/PEGLA

Sto ne onu Vektru ili onog BMW-a od narko dilera iz ulaza do mene???
Kako ga samo upali, kad ga ja verglam po deset minuta??? Jel ti crkla guma ko meni prekjuce??? Jesi ukljucio grejanje kroz haubu, posto se sajla pokidala???

Dokle si stigao sa one tri litre u rezervoaru, nadam se do prve bandere, ruka ti se osusila!!!
Jel te zaustavio saobracajac sto nemas prednji desni zmigavac, nek ti polomi noge pendrekom!!! Jesi se naslusao muzike na onom jednom produvalom zvucniku, kasete se bas duuuugo vrte zimi, mozak ti kroz usi iscureo!!! Cigaru upali na auspuh posto nema upaljaca, ***** mi se napusi!!!

Ispod desnog sedista imas dugme kojim mozes da prespojis bobinu, da ti ga ne bi ukrali, ukrali ti lesinu dabogda!!!
Kad pada kisa ti stavi rukavice jer se skida ono crno sa volana, mutna te voda izbacila!!! Pazi da ti ne polome brisace (imas stare potrosene rezervne u gepeku). Kocnicu pritisni dvaput brzo, ili jednom al' do daske, iako bi ja zeleo da ne mozes da zakocis na vreme pred grotlom pakla i tamo goris dok ti 128 demona cereci iznutrice do kraja vecnosti!!!! Sto me mrzelo da stavim jastuce sa iglama i udicama na vozacevo sediste, bar bih postedeo svet tvog prokletog poroda, ziv se ucrvljao da se ne ucrvljas, gubom kasljo, krv ti se gnojila! Stice tebe kletva najstrasnija, gde pokrade postena coveka, kugom ti se seme zatrovalo, krvi piso, gnoja proljevao! Djavoli ti pamet isisali, a sa glavom nogomet igrali! Deca ti se iglama trovala, djavo ti ih mlade oduzeo!

Iznutrice u kasu prestale, sve ih sikto na oci i usi! Mater ti se parila s veprom pa da posere jos jednog takvog istog ko sto si ti.

P.S .
Ako neko vidi krem zastavu 128 registracije BG-192-523 neka je polije benzinom i zapali.

BLIZANCI – Blizanci obično deluju kao da su se rodili za volanom i uglavnom su spretni vozači koji uvek nađu mesto za parking. Čim uđu u kola, vade radio (skriven ispod sedišta) i traže stanicu sa muzikom. Obično se ne vezuju za određeni tip automobila, već pretražuju po internetu i (kad god su u mogućnosti), menjaju kola posle par godina. Iako mašta o poršeu, žena rođena u ovom znaku najčešće vozi praktične modele svetlijih boja koji malo troše i pogodni su za gradsku vožnju. Astro savet: Dok vozite, ne pušite i ne pravite balone od žvakaće gume, kako vam se balon ne bi zalepio za šoferšajbnu.

:hahaha:

Nego gde su nam kandidatkinje?
Nema ni jedne da se javi da vidimo kako protice priprema za polaganje
Ja moram da ispricam moj divan dozivljaj u subotu kada sam obisla pola centra jer nisam znala da potrefim iskljucenje za Usce, a uz to nisam znala ni po gradu gde da ufatim ulaz na Brankov most
Pojma nemam svoj grad
Znam da dodjem do posla i da se vratim i to je to
Onda je muz reko da ce da mi unajmi drugara da me nauci kretanje po Beogradu kolima

Inace u Usce kolima vise ne idem, NIKAD
ono sto bi se moglo nazvati mojim parkiranjem bilo je kukanje i moljakanje onih parking radnika da me puste na nedozvoljenom mestu (bila sam s detetom, a ujedno sam kukala i kako sam tek polozila)
Ono mesto je jednostavno horor, nema parking mesta nigde

I inace sam omrznula soping centre, mogu pesaka na pauzi da odem u DC i to moj maksimum

Kolima na one njihove odvratne parkinge - hvala lepo

Back