Automobil, instruktor i ja = kataklizma

Nego nesto razmisljam a kakav nam je Dzordzi to vozac?

On je onaj kome samo vidiš senku na kolovozu ispred tebe, jer on vozi Mercedes Benc stelt S klase, koji je još uvek najčuvanija industrijska tajna i kao takva dostupna samo najboljima i, naravno, najopasnijima :aha:

Tako da ne treba da brineš, svi mi ostali smo samo sitni mravi na zemljinom šaru i nikad ga nećemo sresti u saobraćaju.
Osim ako biciklom ne naumi da pređe ulicu van pešačkog prelaza :mrgreen:
To nam je jedina šansa da vidimo nindžino lice :lol:

On je onaj kome samo vidiš senku na kolovozu ispred tebe, jer on vozi Mercedes Benc stelt S klase, koji je još uvek najčuvanija industrijska tajna i kao takva dostupna samo najboljima i, naravno, najopasnijima :aha:

Tako da ne treba da brineš, svi mi ostali smo samo sitni mravi na zemljinom šaru i nikad ga nećemo sresti u saobraćaju.
Osim ako biciklom ne naumi da pređe ulicu van pešačkog prelaza :mrgreen:
To nam je jedina šansa da vidimo nindžino lice :lol:

akcenat je na najopasnijima :aha:

vazi dzordzi, polozio si iz prve, polozicu i ja. :cool:

edit usput, pomnozi broj dopunskih casova sa brojem kandidata, pa vidi da li se isplati ili ne.

@tema svecano obecavam da cu od danas paziti sta radim i nista necu zaboravljati. :lol:

A sto se butas u prazno leba ti:lol:niko ne bije nikoga po usima da UZIMA dopunske casove i ne uzima ih svako..dakle ne postoji racunica:lol:

auuu, brate kakav je led po onoj Banjici.
Pa ja cu da poginem na onom poligonu, a ne da polozim voznju.
Kako sam proklizala danas, nemate pojma. Kao skrecem levo, a otisla skroz na suprotnu stranu. JEZA ziva. A i ivicnjak gazim na skretanjima, sto mi se inace nikad pre nije desavalo. Jednostavno proklizam.

Jos za ponedeljak najavljuju susnezicu i sneg ceo dan.
Brate, ako ja ovo polozim u ponedeljak, onda taj sto me pusti nije bas citav. Mislim, znate kad nema teorije.

pa ne znam...
danas su mi rekli sledece:

bilo bi super kad bi pao veeeeliki sneg. Onda bismo vam odlozili polaganje.

Odlozili polaganje? Obradujem se ja...

Ma jooook. Nama to odgovara. Svi popadate i onda dodjete opet.
:P

Sta bre, plase se da rizikuju? Ovaj moj je sav bio u fazonu-sto si ga ti umrtvila danas? Jel smo rekli da vozis 50 kroz grad? Koji ti je djavo?
A ja umalo da zgazim pesaka dok sam izlazila s poligona koliko je proklizao na krivini.... Batali!)

Kako sam proklizala danas, nemate pojma. Kao skrecem levo, a otisla skroz na suprotnu stranu. JEZA ziva. A i ivicnjak gazim na skretanjima, sto mi se inace nikad pre nije desavalo. Jednostavno proklizam.

Brate, ako ja ovo polozim u ponedeljak, onda taj sto me pusti nije bas citav. Mislim, znate kad nema teorije.

Pa može da se desi da te pusti.
Ne znam šta gledaju kad se polaže pod takvim uslovima, ali sumnjam da bi te oborio jer si proklizala na skretanju. Verovatno gledaju kako se prilagođavaš vožnji po ledu, kako održavaš kontrolu nad kolima, kako kočiš, koliko rastojanje ostavljaš od drugih kola, koliko paničiš, koliko gubiš kontrolu i koliko je vraćaš ...Led je zeznut, za početnika pogotovo, čak i iskusni vozači se često uspaniče kad proklizaju, a upravo to ne treba dozvoliti, paniku. Nego sve polako, kao po jajima, nema oštrih skretanja, kočnica se stiska meko i lagano, koči motorom...Pa i kad prokliza, božmoj, bitno je da predvidiš radijus mogućeg proklizavanja, da te ne iznenadi, prosto da računaš na proklizavanje i da umeš da povratiš kontrolu.
Na snegu i ledu se najpre vidi koliko "osećaš" auto, njegovu inerciju, težinu, reakciju...i to je jedino znanje koje ti može pomoći.

Ali zato, zimski vozači su najbolji vozači :mrgreen:
I bez obzira na polaganje ili padanje, hvataj ovo iskustvo, puno znači.

Daj bre malo samopouzdanja... položićeš, moraš položiti...
Kad nešto želiš, to će ti se i ostvariti, samo je pitanje iz kog puta... :mrgreen: ali hoće...:ok:

Ne očajavaj, već baš po ovom vremenu možeš da blefiraš, da kao znaš šta radiš, a ionako će auto da ide gde hoće... :mrgreen::lol:

Poslednja izmena:
Za friške vozače:
Nemojte da budete lenština kao ja, proverite antifriz, namackajte gumu od vrata da se ne lepe od mraza, zamenite platnene patosnice gumenim, setite se koja vam je tečnost za šoferku u kolima, ako još ima letnje dodajte zimsku u većoj koncentraciji (smrznute mlaznice su smor neviđeni), kupite ono za odleđivanje brava, dobru strušku, četku...
Hint: u ovom vodenom periodu treba proveravati onaj kanalić ispod šoferke gde se sliva voda i odakle otiče dole, napolje iz kola. Tu tokom jeseni ume da se nakupi lišća, grančica i kojekakvog trunja, pa se odvod zapuši, a onda je pitanje gde će voda da nađe put. Meni je jednom našla put u kabinu i poplavila pod kod suvozača :roll:

Antifriz stavljen, sevis ulja, filtera, svecica uradjen, zamenjen zadnji brisac, zadnja sijalica, odradjen jos servis delova pored toga, a od opreme sam nabavila cetku, strugas, antimaglin krpu, sprej za odmrzavanje, zimsku tecnost kupila jos pre mesec dana, veliki broj krpa za brisanje
kad cistim soferku, obavezno ocistim i taj resetkasti deo ispred brisaca od snega i leda, i pazljivo ocistim i brisace, a uvek skidam i sneg sa haube, da mi ne nanosi na soferku u toku voznje
logicno je da sam vako revnosna kad mi je glavna tema auto :mrgreen:

savet - pre kretanja upalite auto u leru, i pustite defrost da greje prednja i zadnja stakla nekih 5-10 minuta pre kretanja, i auto ce se vec malo zagrejati dok skinete sneg, posle je lakse skinuti led
brisace ukljuciti tek kad se auto zagreje i samo ako su kompletno ocisceni od snega i leda, inace se mogu polomiti

najvazniji savet - uvek kupujte originalne delove i uvek stavljajte originalno i jedno te isto ulje

kad cistim soferku, obavezno ocistim i taj resetkasti deo ispred brisaca od snega i leda
Kanalić koji sam pominjala se nalazi ispod te rešetke i može da se doiti kad digneš haubu. Ako nije pristupačan celom dužinom, oterati kod majstora i sesti mu na glavu da to očisti. Mada, logično, najviše đubreta se tu skupi tokom jeseni, ali opet bi valjalo da je čisto sad u ovom "mokrom" periodu.

hvala, Medo, Cicak.

JA kontam da oko tog polaganja i nece biti bas puno do mene. Ja se u principu ne isprepadam u takvim situacijama, nisam neki tremaros, ne plasim se javnog nastupa i td, prosla sam celih 45 casova, za vikend idem jos jednom da probam poligon sa kolegom sa posla koji ima istog fiata kao ovaj sto je u skoli i to je to.
Sta god da se desi, spremna sam na sve pa sad, videcemo...

HVala svima na podrsci.

Za friške vozače:
Nemojte da budete lenština kao ja, proverite antifriz, namackajte gumu od vrata da se ne lepe od mraza, zamenite platnene patosnice gumenim, setite se koja vam je tečnost za šoferku u kolima, ako još ima letnje dodajte zimsku u većoj koncentraciji (smrznute mlaznice su smor neviđeni), kupite ono za odleđivanje brava, dobru strušku, četku...
Hint: u ovom vodenom periodu treba proveravati onaj kanalić ispod šoferke gde se sliva voda i odakle otiče dole, napolje iz kola. Tu tokom jeseni ume da se nakupi lišća, grančica i kojekakvog trunja, pa se odvod zapuši, a onda je pitanje gde će voda da nađe put. Meni je jednom našla put u kabinu i poplavila pod kod suvozača :roll:

za prave forumašice
poljubite muža i prepustite sve to njemu da odradi....a kad zagreje kola uđete i vozite...

moram malo i na račun sopstveog automobila da se zezam

23hk2mb.jpg

hvala, Medo, Cicak.

JA kontam da oko tog polaganja i nece biti bas puno do mene. Ja se u principu ne isprepadam u takvim situacijama, nisam neki tremaros, ne plasim se javnog nastupa i td, prosla sam celih 45 casova, za vikend idem jos jednom da probam poligon sa kolegom sa posla koji ima istog fiata kao ovaj sto je u skoli i to je to.
Sta god da se desi, spremna sam na sve pa sad, videcemo...

HVala svima na podrsci.

Srecno u ponedeljak, drzimo ti fige!

Back