Џорџи
Srebrna tastatura
- Poruka
- 236.737
Nema sta da ga cinculiram ponasam se kao da je manuelni
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Da li mi mozete pomoci oko pravilnog koriscenja automatskog menjaca? Na primer, neke moje dileme su:
1. Kada se ide iz D u R, da li prethodno auto treba potpuno da se zaustavi?
2. Kako se najbolje ponasati na semaforu gde se ceka npr do pola minuta, i u situacijama preko toga?
3. Prilikom gasenja auta i prelaska u P, da li se treba povlaciti rucna? I ako treba, u kom trenutku, dok je menjac u D, N, ili P?
eo meni 1 reko ulje i filter menjaca 400e a drugi 200,i sad posto su vecinom smradovi od majstora kako da im ostavim auto da znam da ce samo ulje promenti a naplatiti i filter
1. Da.
2. Možeš ostaviti u D na pola minuta. Na duže je bolje da je u N.
3. Ja nisam povlačio i ručnu na ravnom, a uzbrdo i nizbrdo jesam. Prvo menjač u P.
Evo jednog zanimljivog klipa:
Tome bih još dodao da se šlepanje vozila s automatikom nikako ne preporučuje, a još manje pokušaj da auto upali na vuču.
Na automatiku kad pritisneš gas do kraja on sam prebaci u najniži mogući stepen prenosa.Samo manuelni.
Automatski ubija osećaj vožnje.
A manuelni je bolji ako dodjete u kriznu situaciju:
Prebacite u manju brzinu i gas do daske,
Loše za menjač, ali vas "vadi" iz škripca.
Kao i obično, automatik najglasnije kritikuju oni koji ga u životu nisu vozili, kao rečeni Skura58... što se iz te izjave da videti... moderni automatik ne samo da ume da prebaci u nižu brzinu koju treba, već ume i da koči motorom, ako ima potrebe... ali eto, zna on jer je šurak njegove bivše koleginice s posla rekao da automatik neće da prebaci...Na automatiku kad pritisneš gas do kraja on sam prebaci u najniži mogući stepen prenosa.
Samo manuelni.
Automatski ubija osećaj vožnje.
A manuelni je bolji ako dodjete u kriznu situaciju:
Prebacite u manju brzinu i gas do daske,
Loše za menjač, ali vas "vadi" iz škripca.
PS:
Posebno za jake makine.
Imao sam Mercedes 3000D.
Kao kamion, polaziš iz druge, prva mu ne treba
Kao i obično, automatik najglasnije kritikuju oni koji ga u životu nisu vozili, kao rečeni Skura58... što se iz te izjave da videti... moderni automatik ne samo da ume da prebaci u nižu brzinu koju treba, već ume i da koči motorom, ako ima potrebe... ali eto, zna on jer je šurak njegove bivše koleginice s posla rekao da automatik neće da prebaci...
Не знам шта си све возио, али знам да ниси никада возио аутоматик, чим си написао то што си написао за додавање гаса у кризним ситуацијама. Чим мало оштрије пипнеш гас (претицање рецимо), он одмах враћа једну, две, три брзине уназад, колико год је потребно да убрза максимално, и то ради брже него што би ти урадио.Nije šurak drugar.
Imam B, C i E kategoriju
Neznam više šta sve nisam vozio
Не знам шта си све возио, али знам да ниси никада возио аутоматик, чим си написао то што си написао за додавање гаса у кризним ситуацијама. Чим мало оштрије пипнеш гас (претицање рецимо), он одмах враћа једну, две, три брзине уназад, колико год је потребно да убрза максимално, и то ради брже него што би ти урадио.
Za manuelni menjac su samo SLABI VOZACI i ZENE.........Oni koji nemaju dobar osecaj kada treba proomenuti brzinu.
Cim ostrije propusis na gas, automatik se za jedan delic sekunda uspori dok menja brzinu....
Taj delic nekada moze da bude fatalan ....![]()
Не знам шта си све возио, али знам да ниси никада возио аутоматик, чим си написао то што си написао за додавање гаса у кризним ситуацијама. Чим мало оштрије пипнеш гас (претицање рецимо), он одмах враћа једну, две, три брзине уназад, колико год је потребно да убрза максимално, и то ради брже него што би ти урадио.