Automati za grickalice i sl.

• Začetnik teme Začetnik teme User
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Gospodo,ima li iko da pomogne malo.Novi sam u ovoj temi,ali bih vas zamolio da ako ima neko da proda jedan polovan aparat,i da da pametan savet,da odgovori.Pozdrav svima

G.din Ristanovicu .
Aparata ima koliko hoces, da bi dobio odgovor na neko*pametno) pitanje moras postaviti pitanje. Moj savet ti je za pocetak 10 aparata pa guras dalje ostalo ti je zezanje .

Jesi li imao ovakav Colibri, ovaj crveni?Espreso je, ima sve kao i ostali, ali ne daje casu, u stvari nema case instalirane, uopste nema one grupe za case, pokusacu je dodati, ne znam ima li mjesta na ploci za konektor za case, nisam jos provjeravao.

Prilozi

• F-0144_001.jpg
    F-0144_001.jpg
    27,2 KB · Pregleda: 13
Poslednja izmena:
Hvala lepo na odgovoru.
Zivim u gradu gde po mom misljenju ima 4-5 dobrih lokacija za postavljanje aparata.Obzirom da o ovoj temi ne znam nista(sve sto znam to je sa ovog foruma),to vas molim da mi predlozite neki aparat ne mnogo skup,laksi za odrzavanje.Dnevni promet napitaka po mom misljenju bi trebao biti 30-tak.Potrebno je da ima citac i papirnog i kovanog novca(dinari).
Unapred hvala!!!

Ima, ima, posto govoris o dinarima pretp. da si iz Srbije, nisi rekao koji grad, ulovi Steelmaxa da ti nadje i aparate i da savjete za lokacije pa zasuci rukave, svi mi smo tako poceli, sa par aparata.

A za savjete pitaj, ali nemoj uopsteno jer ces isti takav odgovor dobiti, pitaj konkretno!

Ima, ima, posto govoris o dinarima pretp. da si iz Srbije, nisi rekao koji grad, ulovi Steelmaxa da ti nadje i aparate i da savjete za lokacije pa zasuci rukave, svi mi smo tako poceli, sa par aparata.

A za savjete pitaj, ali nemoj uopsteno jer ces isti takav odgovor dobiti, pitaj konkretno!

Hvala lepo NT ,-U PRAVU SI.Odavno me nije nista vise zainteresovalo od ove teme,a posto su ovakvih aparata gotovo da nema u mom gradu,mislim da na par lokacija moze da prodje.A sta da pitam konkretno,kada gotovo da nista ne znam.Prelistao sam gotovo sav forum,i tek sada malo nesto kontam.Posto vidim da ste stari vukovi,predlozite,i ponudite ako kakav aparat na prodaju imate(ti ili Steelmax).
PS. Mogao bih preterati aparat i iz Bosne,posto sam blizu
Drugarski pozz.

Po mom misljenju najbolji aparati su Necta i Bianchi, dijele se prema kapacitetu, za prosjecnu lokaciju dobro bi ti dosao i aparat sa najmanjim kapacitetom - 180-280 casa, npr.Necta Colibri ili Bianchi Pegaso, Antares itd.Ja nemam nista na prodaju od aparata, vidi sa Steelmaxom da li on ima, kad kupis aparat/e onda zasuci rukave i Googlaj, trazi neki User manual i proucavaj kako to funkcionise koji model mada ce ti onaj od koga kupis aparat objasniti osnovno, kako da ga odrzavas, kako da rijesis osnovne kvarove itd, ali moras biti uporan da naucis sto vise o aparatima, varijantu da zoves majstora da ti otkloni kvar zaboravi jer ces se nacekati dok dodje, a onda se nacekati dok otkrije kvar itd, a to ovaj posao ne trpi.Zato moras sve nauciti sam.

Po mom misljenju najbolji aparati su Necta i Bianchi, dijele se prema kapacitetu, za prosjecnu lokaciju dobro bi ti dosao i aparat sa najmanjim kapacitetom - 180-280 casa, npr.Necta Colibri ili Bianchi Pegaso, Antares itd.Ja nemam nista na prodaju od aparata, vidi sa Steelmaxom da li on ima, kad kupis aparat/e onda zasuci rukave i Googlaj, trazi neki User manual i proucavaj kako to funkcionise koji model mada ce ti onaj od koga kupis aparat objasniti osnovno, kako da ga odrzavas, kako da rijesis osnovne kvarove itd, ali moras biti uporan da naucis sto vise o aparatima, varijantu da zoves majstora da ti otkloni kvar zaboravi jer ces se nacekati dok dodje, a onda se nacekati dok otkrije kvar itd, a to ovaj posao ne trpi.Zato moras sve nauciti sam.

Hvala lepo NT.Gledao sam jedan kolibri slican onome sa tvoje slike.Gazda nije bio tu,ali sam video da na vratima da ima "uloske" za case .Koliko otprilike vredi takav aparat ako je dobar?Stupiosam u kontakt i sa nekim likom iz BGD,ima jedan CONTRO,ali nije trenutno tu, a prodaje ga za 750e.Koliko se oni krecu?STEELMAX,sta je sa tobom.Kada ces biti u RS.IMAS LI STA ZA PRODAJU.Pozdrav svima.

Vjerovatno si mislio na INCONTRO, Alice club Incontro, imas i to na netu, progooglaj malo.Stupi u kontakt sa Steelmaxom, posalji mu pp, mislim da on ima i dobar izbor i odlicne cijene, sve zavisi u kakvom stanju je aparat, je li repariran, jesu li mu bojler i ostali vitalni dijelovi cisti, da li je sve ispravno itd.I ja bih ti savjetovao da to budu aparati koji trose espreso kafu, a ne instant, inace se i dijele po tome da li su espreso ili instant, neki imaju obje mogucnosti.

Jesi li imao ovakav Colibri, ovaj crveni?Espreso je, ima sve kao i ostali, ali ne daje casu, u stvari nema case instalirane, uopste nema one grupe za case, pokusacu je dodati, ne znam ima li mjesta na ploci za konektor za case, nisam jos provjeravao.

Nt od kad koristis ove igracke . pogledaj kako ti stoji na orginalnom aparatu limcici takozvani riblja kost ali gde naci mehanizam za izbacivanje konektore imas sigurno za mehanizam trebace ti i okretna ruka ne isplati se to odradjivati

Nt od kad koristis ove igracke . pogledaj kako ti stoji na orginalnom aparatu limcici takozvani riblja kost ali gde naci mehanizam za izbacivanje konektore imas sigurno za mehanizam trebace ti i okretna ruka ne isplati se to odradjivati

Ne znam na koje limcice mislis, mislim da i na ovom crvenom, poluautomatskom sve pase kao i na automatskom, grupa casa treba da mi stigne za koji dan zajedno sa okretnom rukom, ostalo sve sam isprogramirao i prilagodio jer je bio za njemacko trziste - vece doze, drugi raspored napitaka, ovaj ima samo 3 tzv Layouta, otpadna posuda nije postojala, i to je dodato, dodat onaj mikro koji signalizira napunjenu otpadnu posudu, mislim da ce se to moci upakovati, ali jos ne znam dok ne dodje, javicu sta je bilo.

Zadnja ploca je identicna kao i na automatskom, svaki konektor je isti, vidjecemo jos.

Ja se isto razmisljam da krenem lagano u taj posao, imam par dobrih lokacija...
Moze li se krenuti sa jednim aparatom i da li se isplati?
I oko servisiranja, moe li mi ikako pomoci neki obican elektricar koji nema iskustva u radu sa ovakvim aparatima?
Sta bi ste mi preporucili za nekih 1200+ Eura?

Hvala unapred

Da,i dalje razmisljam o poslu,ali nisam bio tu par dana.Steelmax,nisam se pismanio,ali nisam mogao da prodjem sa sifrom 51190,jer je po informaciji iz poreske u obavezi izdavanja fis.racuna,ali moze se proci sifrom 4799(stara 52630),pa radim na tome ovih dana.Nadam se da cu negde proci! Pozdrav!

Pa ta ti i treba, 52630-ostala trg.na malo izvan prodavnica, prodaja preko automata, mislim da ne postoji druga za ovaj biznis, slicni su zakoni i u SR i u Rep.Srpskoj

isplati li se uzimati antares, incontro ili zanussi venezia za 700e?
ili sta je najjednostavnije za odrzavanje i sta se najmanje kvari?

Pazi, ovo su aparati razlicitih kapaciteta, Incontro je najmanjeg kapaciteta, a i kvaliteta, realno, ali sve zavisi od stanja u kom se nalaze, da li su reparirani, da li su generalno ocisceni i sredjeni, kako su ocuvani itd.

Imas gore negdje par postova iznad i Steelmaxov broj pa kontaktiraj i njega, vidi ima li on ista na prodaju i po kojim cijenama.

Poslednja izmena od moderatora:

Back