Steelmax
Zainteresovan član
- Poruka
- 467
skinucu katalog za dva dana kog je tipa katalog , skeniran ili nesto modernije
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
skinucu katalog za dva dana kog je tipa katalog , skeniran ili nesto modernije
Pogledaj sta radi kratki spoj na ventilu, skroz je napravio rupu precnika par mm kroz metal, nevjerovatno, unistena spulna, a ventil ostecen, mora se mijenjati.Jel ti se desavalo ovo?Mislis da je zato sto je ventil bio mokar?
Lep posao odradjen . nije mi se tako nesto dosad desilo mada mislim da mozes da iskoristis od ventila caja isprobaj pa javi. Vlaga ima odredjeni uticaj ali ima tu i los kvalitet spulne .
Probacu zamijeniti ventilom od caja, naizgled su isti, vidjecemo kako to radi, isprobacu bez prikljucivanja spulne radi li ostalo, a onda i nju ukljuciti.Kupio sam 2 incontra za dijelove, ali bojlera ni zadnje ploce ni na jednom
Ada zaboravi da ti kazem moraces da skratis vreme i kolicinu vode u kafi ako mislis da ti potraje ventil. 5 sekundi vise od predvidjenog rada ventila on crkava. Znaci na spulni ti pise vreme i temperatura pa to smanji jedno 15 %
a i spulna ti dolazi kontra na ventilu kafe moras to paziti
Kako kontra?Gledam po rasporedu prikljucaka, lijevo i desno je 220, a dolje uzemljenje
Ti imasED MM 100% svi drugi imaju vrednosti na sebi mislio sam da nemas rezervu .
Zasto kontra pa zbog temperature do glave ventila ide uzemljenje zato sto u tom delu nije namotaj namotaji su strasno tanki i cim ima vece zagrevanje pregore .
a i zato sto ce ti namotaj imati manju temperaturu a i bolje i lakse vuce srce ventila ( jaci el. magnet)
Nasao sam elektroventil od caja i mlijeka i cokolade, sa bojlera ide drugo crijevo i topla voda na te ventile, po oznaci bi rekao da je u pitanju isti ventil kao ovaj za kafu, i na njima je ta oznaka koju si naveo, ujutro cu tacno vidjeti koja je.Moguce je da se je bojler grijao previse, sonda nije reagovala, klixon ispadao i spulna se pregrijavala tako da je negdje izolacija popustila i napon od 220 V direktno dosao u kontakt s metalnim dijelom koji ulazi u spulnu, mislim da je to bilo, a ne mokar ventil.Gledam po semi je li to naizmjenicni ili jednosmjerni napon, nesto mi je bilo nejasno
Nije propala plastika na spulni od grejanja nego lak koji se nalazi izmedju namotaja i stvori se kratak spoji koji negde mora da probije ali ali hoce i klihon da izbacuje od neispravne spulne imas instrumente za merenje temperature vode nemoj da verujes previse uredjajima za temperaturu u aparatu znaju da slazu . mislim da ce ti sad raditi ko sat aparat kad zamenis tu spulnu neznam samo sta ce se desiti na ventilu caja nemas izlaz za visak vode probaj ,trebalo bi da radi sve ok
Nije propala plastika na spulni od grejanja nego lak koji se nalazi izmedju namotaja i stvori se kratak spoji koji negde mora da probije ali ali hoce i klihon da izbacuje od neispravne spulne imas instrumente za merenje temperature vode nemoj da verujes previse uredjajima za temperaturu u aparatu znaju da slazu . mislim da ce ti sad raditi ko sat aparat kad zamenis tu spulnu neznam samo sta ce se desiti na ventilu caja nemas izlaz za visak vode probaj ,trebalo bi da radi sve ok
Posalo sam ti katalog el.ventila M&M, ovaj od caja ima oznaku B296 DVC, a kalem mu je ozneke 2700 - to znaci da je za 230V, dok ovo 211 ne znam sta znaci.
Od kafe pretpostavljam po katalogu da je D398, ali moram otici do drugog aparata i vidjeti oznaku na prstenu i na kalemu, ima 50 razlicitih oznaka, vidjeces.
Zasto mislis da nece raditi sa ventilom od caja. radice sigurno taj ventil ti je univerzaln i za druge tipove aparata znas da inkontro ima ispust za vodu kad mehanizam ide gore
namesti li taj aparat
namesti li taj aparat
Ne jos, danas sam imao obaveza cio dan, nisam stigao, sjuta stavljam taj ventil od caja, ali ga necu kaciti dok ne isprobam instante kako idu
vidi pp
Ja tek sad skinuo katalog od inkontra moj je drugaciji katalog