Automati za grickalice i sl.

• Začetnik teme Začetnik teme User
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Rijesih i zakrenutu bravu napokon i to "tvojom metodom" - obrusio sam kljun, ubacio kljuc, ali tako da pozicija obrusenog kljuna na kljucu dodje iznad ispusta na unutrasnjem dijelu brave, pritisnuo, savladao otpor opruga i vratio unutrasnji dio tako da se poklope ispusti na unutr.i vanjskom dijelu brave i izvadio kljuc.Ne okrece unutrasnji kljun na kljucu unutrasnji dio brave nego oni zljebovi po obodu kljuca gurnu valjcice na unutrasnjem dijelu brave na tacno odredjeni nacin i omoguce njegovo zakretanje, znaci ti zljebovi na kljucu su bitni, vide se na slikama na postu broj 348, a to i jeste posebnost svakog kljuca.Inace bi se svaka brava mogla okrenuti bilo kojim obrusenim kljucem sa unutrasnjim kljunom, ali nije tako jer to ne dozvoljavaju bas ti zljebovi.Vanjski obruc sluzi samo kao smetnja vadjenju kljuca sve dotlr dok donji i gornji zarez ne dodju jedan ispod drugog.I naravno, podmazao bravu sa WD40.Hvala na savjetu, jos jednom!

Ostalo sam sklopio, za sad radi dobro mada opet pusta po malo vode na onom istom ventilu za visak, moracu zamijeniti to jedro novim ako se to nastavi.Pritegnuo mlin da melje sitno da dobijem ljepsu kafu, dozu namjestio, duga kafa je odlicna, ali je na kratkoj taj"cvijet" losiji, bolji cvijet nastaje kad se voda malo duze cijedi, stavio sam dozu vode na dugoj kafi na 115, i klijenti traze dugu bas dugu.Vrijeme rada mlina je ograniceno na 15sec.

Sjutra cemo testirati i ostale napitke i pustiti ga da radi stalno pa onda na lokaciju.

Poslednja izmena:
Pricao sam ja sa vama u vezi aparata, prije neki dan.

A ha, sjecam se.Jesi li zvao onog covjeka?Rekao sam ti i onda, ako imas dobru lokaciju usudi se i probaj pa polako, vidjeces i sam.A moras na pocetku znati neke osnovne stvari i o tehnici i o struji i imati dobru logiku da sam rjesavas eventualne kvarove jer ako budes cekao nekog majstora da dodje i otkloni neki jednostavni zastoj od tog posla nema nista, bolje je da ne ulazis u to.Za pocetak, obrati paznju na ovo.

Da li trebam da imam registrovano D.O.O. da bih se ovim bavio ili mogu kao fizicko lice?

Nama nisu dozvolili kao sztr, morali smo kao d.o.o. mada mislim da moze i kao str ili slicno, ali posto radimo uvoz islo nam je u prilog, otidji u odjeljenje za privredu i drustvene djelatnosti u opstini i raspitaj se sta ti je potrebno, onda ces znati dalje korak po korak.Kao fizicko lice ne mozes nikako, moras imati identifikacioni broj JIB i biti pravno lice

Poslednja izmena:
Zvao sam ga, treba da odem do Teslica da pogledam te automate. Gdje bih mogao nauciti o radu automata radi eventualnih kvarova i mogucnosti da ih sam otklonim?

Najbolje ti je da te taj od koga kupis automat nauci osnovnim stvarima oko odrzavanja dok ne ukapiras sam, a kad odaberes aparat ukucaj ga na google pa trazi literaturu, ako ti sta zapne pitaj pa cemo rjesavati.

Nama nisu dozvolili kao sztr, morali smo kao d.o.o. mada mislim da moze i kao str ili slicno, ali posto radimo uvoz islo nam je u prilog, otidji u odjeljenje za privredu i drustvene djelatnosti u opstini i raspitaj se sta ti je potrebno, onda ces znati dalje korak po korak.Kao fizicko lice ne mozes nikako, moras imati maticni broj i biti pravno lice

Ma pusti coveka nek se slepa na tvoje ime dok ne ojaca a ja cu mu prodati par automata nek ih donese u ato iz srbije

Rijesih i zakrenutu bravu napokon i to "tvojom metodom" - obrusio sam kljun, ubacio kljuc, ali tako da pozicija obrusenog kljuna na kljucu dodje iznad ispusta na unutrasnjem dijelu brave, pritisnuo, savladao otpor opruga i vratio unutrasnji dio tako da se poklope ispusti na unutr.i vanjskom dijelu brave i izvadio kljuc.Ne okrece unutrasnji kljun na kljucu unutrasnji dio brave nego oni zljebovi po obodu kljuca gurnu valjcice na unutrasnjem dijelu brave na tacno odredjeni nacin i omoguce njegovo zakretanje, znaci ti zljebovi na kljucu su bitni, vide se na slikama na postu broj 348, a to i jeste posebnost svakog kljuca.Inace bi se svaka brava mogla okrenuti bilo kojim obrusenim kljucem sa unutrasnjim kljunom, ali nije tako jer to ne dozvoljavaju bas ti zljebovi.Vanjski obruc sluzi samo kao smetnja vadjenju kljuca sve dotlr dok donji i gornji zarez ne dodju jedan ispod drugog.I naravno, podmazao bravu sa WD40.Hvala na savjetu, jos jednom!

Ostalo sam sklopio, za sad radi dobro mada opet pusta po malo vode na onom istom ventilu za visak, moracu zamijeniti to jedro novim ako se to nastavi.Pritegnuo mlin da melje sitno da dobijem ljepsu kafu, dozu namjestio, duga kafa je odlicna, ali je na kratkoj taj"cvijet" losiji, bolji cvijet nastaje kad se voda malo duze cijedi, stavio sam dozu vode na dugoj kafi na 115, i klijenti traze dugu bas dugu.Vrijeme rada mlina je ograniceno na 15sec.

Sjutra cemo testirati i ostale napitke i pustiti ga da radi stalno pa onda na lokaciju.
Drago mi je da si to ukapirao za bravicu, ok da i valjcici pomazu kod otvaranja brave ali samo dok je brava nova a kad se razloka od upotrebe onda trebas imati i unutrasnji kljun koji pomaze da se lakse otvori kod mene brze propadaju valjcici zbog niskog broja kljuca
mogao si gumicuna ventilu da premazes slojem crvenog silikona i to traje na mojim rhea aparatima i nema gunice ide metal na metal i kad sve to ocistim od kamenca kaplju dan dva i prestanu ranije sam ventile mazao sa specijalnom gustom tolatnom masti ( za upotrebu u ishrani skupa ko djavo) i to drzalo dok ne legne metal na metal sad ne mazem vise . otvori jedan ventil od ves masine imas gumicu u njemu

Ma pusti coveka nek se slepa na tvoje ime dok ne ojaca a ja cu mu prodati par automata nek ih donese u ato iz srbije

Jest, ali da ja imam registrovanu poslovnicu u Bijeljini koja je od mene 400 km daleko jer u svakoj opštini moraš imati registrovanu poslovnicu i sjediste firme i dobiti dozvolu od te opštine.A i tebi se moze obratiti za aparate, ne znam koliko ste daleko i kako moze preko grane to zavrsiti.

Drago mi je da si to ukapirao za bravicu, ok da i valjcici pomazu kod otvaranja brave ali samo dok je brava nova a kad se razloka od upotrebe onda trebas imati i unutrasnji kljun koji pomaze da se lakse otvori kod mene brze propadaju valjcici zbog niskog broja kljuca
mogao si gumicuna ventilu da premazes slojem crvenog silikona i to traje na mojim rhea aparatima i nema gunice ide metal na metal i kad sve to ocistim od kamenca kaplju dan dva i prestanu ranije sam ventile mazao sa specijalnom gustom tolatnom masti ( za upotrebu u ishrani skupa ko djavo) i to drzalo dok ne legne metal na metal sad ne mazem vise . otvori jedan ventil od ves masine imas gumicu u njemu

Oni zljebovi po obodu kljuca su najbitniji, sad imam kljuc koji nema nijednog kljuna, ali ne moze u svaku bravu bas zbog tih zljebova po kojima se kljucevi i razlikuju uostalom.Imam jos jednu bravu zakrenutu, ali moram brusiti i taj kljuc, on ima unutrasnji zljeb.

Porucio sam nova jedra, ima ih nekoliko tipova, vidi se u katalogu dijelova da se razlikuju samo po oznaci, naizgled su isti pa cu zamijeniti, za sad to ne pusta vodu, ali mislim da hoce s vremenom.Nemoguce je zamijeniti tu gumicu drugom, imaju neke opruge unutra, necu se muciti s tim.Otisao je na lokaciju pa cemo vidjeti kako sljaka.

Jest, ali da ja imam registrovanu poslovnicu u Bijeljini koja je od mene 400 km daleko jer u svakoj opštini moraš imati registrovanu poslovnicu i sjediste firme i dobiti dozvolu od te opštine.A i tebi se moze obratiti za aparate, ne znam koliko ste daleko i kako moze preko grane to zavrsiti.

Ne zezaj mozes u svakom gradu imati po jedan aparat kakve poslovnice ja ih imam u tri grada i nikakvih problema nemam .

Ne zezaj mozes u svakom gradu imati po jedan aparat kakve poslovnice ja ih imam u tri grada i nikakvih problema nemam .

Mozda u Srbiji, ali mislim da je i kod vas isto, ovo je druga drzava - sudsko rjesenje je jedno, ali trebas imati i opstinsko rjesenje - dozvolu za rad koju ti izdaje opštinski organ, samo za tu opstinu, za drugu opstinu ti treba rjesenje od te druge opstine.A drugo je sto oni ne provjeravaju imas li to jer po zakonu ako poslujes u drugoj opstini moras imati i rjesenje te opstine, odnosno otvorenu poslovnicu u tom gradu, a to znaci naziv i sjediste firme, moras ispunjavati min.tehn. uslove za samo sjediste firme, magacin ako ga imas itd.Sto posto je tako kod nas.

Back