Rijesih i zakrenutu bravu napokon i to "tvojom metodom" - obrusio sam kljun, ubacio kljuc, ali tako da pozicija obrusenog kljuna na kljucu dodje iznad ispusta na unutrasnjem dijelu brave, pritisnuo, savladao otpor opruga i vratio unutrasnji dio tako da se poklope ispusti na unutr.i vanjskom dijelu brave i izvadio kljuc.Ne okrece unutrasnji kljun na kljucu unutrasnji dio brave nego oni zljebovi po obodu kljuca gurnu valjcice na unutrasnjem dijelu brave na tacno odredjeni nacin i omoguce njegovo zakretanje, znaci ti zljebovi na kljucu su bitni, vide se na slikama na postu broj 348, a to i jeste posebnost svakog kljuca.Inace bi se svaka brava mogla okrenuti bilo kojim obrusenim kljucem sa unutrasnjim kljunom, ali nije tako jer to ne dozvoljavaju bas ti zljebovi.Vanjski obruc sluzi samo kao smetnja vadjenju kljuca sve dotlr dok donji i gornji zarez ne dodju jedan ispod drugog.I naravno, podmazao bravu sa WD40.Hvala na savjetu, jos jednom!
Ostalo sam sklopio, za sad radi dobro mada opet pusta po malo vode na onom istom ventilu za visak, moracu zamijeniti to jedro novim ako se to nastavi.Pritegnuo mlin da melje sitno da dobijem ljepsu kafu, dozu namjestio, duga kafa je odlicna, ali je na kratkoj taj"cvijet" losiji, bolji cvijet nastaje kad se voda malo duze cijedi, stavio sam dozu vode na dugoj kafi na 115, i klijenti traze dugu bas dugu.Vrijeme rada mlina je ograniceno na 15sec.
Sjutra cemo testirati i ostale napitke i pustiti ga da radi stalno pa onda na lokaciju.