Z aSteelmaxa, problem za mozganje:
opet me zeza jedan Incontro, onaj koji je stalno izbacivao klixona, provjerio sam grijac - Ok, zamijenio sondu - OK, odnio plocu kod majstora - kaze da je OK, sve spojio i ...BOOOOOM, zavarnici uz zaglusujuci prasak i to na namotaju, na spulni, ventila kafe!!!!???To je onaj ventil koji se nalazi na bojleru, lijevo, kad gledas sprijeda.Zavarnici tacno ispod onog crnog dijela u kom je namotaj!
Provjerim opet sve ne mijenjajuci taj ventil i njegov namotaj, izmjerim mu otpor, ima neku vrijednost.Opet ukljucim i opet isto - prasak, tj.nesto je negdje u kratkom spoju.Nisam kontrolisao relej koji regulise rad tog ventila, ne mogu da povezem kako bi on to cinio, moguce je da je namotaj bio ostecen iznutra pa je dosao u kratak spoj sa metalnim dijelom ventila jer je tu proboj nastao, sad se ventil i namotaj ne daju odvojiti jer se zavario za metalni dio ventila, moram to rastaviti.Je li isti taj ventil kao i ventili koji su iza bojlera i pustaju vodu za ostale napitke?Imaju iste oznake, na semi je to EVc cini mi se.Ne znam sta drugo moze izazvati kratak spoj?