Auto - radionica, potraznja delova

Zahteva eksterni izvor energije od minimum 2 MW.
MW? pa nije tenkovsku četu ubo u upaljač nego fm svemirski modulator.
e sad to sa baterijama misim drama. uzmeš punjive i traju sveta i veka. kako oš, meni je to skroz radilo posao i bio normalan zvuk. Bilo je jako dobro što svako u kolima može da uzme plejer i da bira muziku jer je dug kabl, ne moram ja da se zamajavam u vožnji, a i ne stoji ti neki dildo uboden u upaljač da smeta. zavisi gde stoji upaljač.

što se tiče svemirskog modulatora, trebalo bi da može da radi na ugašen auto jer utičnica za upaljač i tada radi, barem na većini kola. On emituje na određenoj FM frekvenciji, koju ti namestiš, i tvoja antena od radija koja je nedaleko to prima i ti kao da slušaš radio. Samo što nisam ubeđen u kvalitet toga pogotovu u gradskim uslovima jer ovde a i u beogradu ima milijardu radio stanica i uvek ćeš nečiju frekvenciju nabosti i mešaće ti se.

Ne, bas sam mislio megavata, zato sam i stavio veliko M. Jer mi nije jasno da neko, kad je bio mali barem, nije gurnuo onaj upaljac kad je ugasen auto i video da to radi. Jos mi je manje jasno kako Sig nije skontao foru, pa me na sve to i ispravlja za megavate.

Al dobro :lol:
ta vi sa E2 ste vazda bili čudni. Kad mi je rekao ass. "kolega jel znate koje je pravilo za igranje tetrisa?" ja sad gledam, kanda i ne znam jel, kad on kaže "ne možete da igrate tetris ako ga niste vi napisali"
zjuuuuuuuuuuuuuuuu izviiiiiiiiiiini :D
pa se onda zezam sa drugom koji je na E2, treba da upalimo klimu, reko ajde isprogramiraj daljinski pa ga prosledi vamo da je uključim :D

Ljudi da vas pitam nesto...u ovoj astri imam neku manuelnu klimu...sad nesto sa njom nije u redu,negde nesto curi,nem pojma...greje i vise nego dobro ali ne hladi uopste, auto se zagreje na ovim vrucinama i pici samo toplo kad ukljucim..... da li je to do tog kvara i ako se to sredi moze i da pirka nesto malo hladno, ili je to jednostavno tako,krs klima?
Digitalnu kontam da se i ne zanosim da radim,em skupo em ko zna kakav kurslus moze da izbije....

Ljudi da vas pitam nesto...u ovoj astri imam neku manuelnu klimu...sad nesto sa njom nije u redu,negde nesto curi,nem pojma...greje i vise nego dobro ali ne hladi uopste, auto se zagreje na ovim vrucinama i pici samo toplo kad ukljucim..... da li je to do tog kvara i ako se to sredi moze i da pirka nesto malo hladno, ili je to jednostavno tako,krs klima?
Digitalnu kontam da se i ne zanosim da radim,em skupo em ko zna kakav kurslus moze da izbije....

Desilo ti se isto sto i meni.
Negde ti je iscureo freon iz sistema, a kad se to desi ni kompresor nece da se ukljuci
Odes u neki klima servis, tamo ce ti napuniti freon, ulje i sipati onu boju koja ce da pokaze gde tacno curi
Zavisi kolika je rupa, moze se desiti da ti posle punjenja klima radi i par meseci, a moze da iscuri i za par dana
Ovo zadovoljstvo ce te kostati od 40-50 eur, a posle toga hladi kao ludo, tako da ne razmisljaj o zameni digitalnom

@ Acivi...pa i napisao sam da i ne mislim o automatskoj nego me interesovalo da li i ovo moze da hladi,nije mi teko podesiti.

@Stroncijum... e super,znaci i ta hladi...a cekaj, znaci oni mi to urade za 40-50 evra i onda kad to iscuri ostavi trag i onda opet moram kod majstora da to zakrpi pa napuni sve ispocetka? Znaci na kraju izadje 100 eura?

da, imaš specijalizovanih servisa za klimu. trebalo bi svakih par godina to proveravati. oni kažu svake godine al jelte njima to i plaćaš pa možda i samo sebi prave posla.
ja bih klimu proveravao npr svake 2 godine, meni bar na papiru u redovnom servisu proveravaju količinu freona.

Da li ste probali nešto od onih sredstava za čišćenje klime? Smrdi mi na buđ, filter je nov, nisam nikad radio to ne znam kako ide. Vidim u SAT+ ima ko to radi za 30-50e sa nekim paročistačem itd, ali sam mislio nešto jednostavnije kao onaj sprej koji se prska u ventilacijone otvore, ili ona dimna bomba što se ostavlja u autu dok je klima na max i unutrašnja cirkulacija.

imal neko iskustva stim?

@SIG
ne vidim razlog za proveru sadržaja gasa u klima uređaju. ako je uređaj ispravan gas neće "iscureti" a u suprotnom postoji presostat niskog pritiska koji će isključiti klimu i sprečiti dalje kvarove.
buđ u klima uređaju se stvara zbog nepravilnog korišćenja. naime, prilikom isključenja rada motora i klima prestaje sa radom, pa se na isparivaču (a to je onaj deo što hladi) stvara kondenzacija.
lek je u isključivanju klime nekoliko minuta pre gašenja motora i okretanju ventilatora na izduvavanje.
kad ne bude kondenzacije, neće biti ni vlage, pa samim tim ni smrada.
samo čišćenje klime antiseptic sprejem ili sličnim preparatima je samo privremeno rešenje ako se ne promene navike u korišćenju klima uređaja.
ovo se naravno odnosi i na kućne klima uređaje ali oni u svom programu već imaju najpre gašenje kompresora.

I ja sam malopre ukljucio klimu u stanu i po prvi put od kad je imamo, osetio sam nekakv miris (moja zena kaze kiseli kisobran), al ovo se osetilo samo prvih pola minuta, a onda je miris prestao. A sve filtere sam lepo oprao pre mesec - dva, i naprskao antibakterijskim sredstvom. Opracu filtere opet veceras, kad je ugasim, da vidim da li ce sutra biti startovanje bez mirisa.

I ja sam malopre ukljucio klimu u stanu i po prvi put od kad je imamo, osetio sam nekakv miris (moja zena kaze kiseli kisobran), al ovo se osetilo samo prvih pola minuta, a onda je miris prestao. A sve filtere sam lepo oprao pre mesec - dva, i naprskao antibakterijskim sredstvom. Opracu filtere opet veceras, kad je ugasim, da vidim da li ce sutra biti startovanje bez mirisa.

Pa bio si na odmoru pa malo skvasalo..

hmmm, ovako. sednem u auto posle posla i on mrtav ladan nece da upali. chuje se ono caktanje kad probam da upalim kao da je akumulator umro. skala za akumulator pokazuje oko prve trecine.
elem pozovem Nissan-ov roadside assistance i dodje dasa sa kamionom za 20 minuta prikachi kablove i upalim normalno. Oteram auto u servis (ne u nissanov poshto su zatvorili u 18) chisto da ga pregledaju , oni provere alternator, alnaser, akumulator sve je tip-top. Majstor kazhe nema pojma shta je, neki gremlini auto nema ni 2 godine sve je kako treba. Sve kontam ako se ponovo desi idem u nissan-ov servis da pregledaju al evo vec 10-ak dana sve je normalno pa me neshto mrzi da idem do servisa za dzh, i sve chekam sledecu zamenu ulja pa cu onda da ih maltretiram.
jel ima neko neku ideju shta je moglo da bude?

ne, akumulator je ok. nishta nije ostalo ukljucheno. svetla ne mozhesh da zaboravish jer ako si ih ostavio upaljena i izvuchesh kljuch auto pishti ko blesav i nece da se zakljucha.
muzika ne radi kad izvuchesh kljuch tj. sve se pogasi ukljuchujuci i pojachalo.
nemam pojma zaista... :confused:

e sad jedino je mozhda ostalo svetlo u kabini upaljeno ali chisto sumnjam, a mislim da nema teorije da one male sijalice potroshe akumulator za 8 sati.

Back