Auto - radionica, potraznja delova

Pozdrav svima,

Dakle 206 1.4 benzinac, 55kW, 2006. godište, ona genijalna serija što NEMA filter za gorivo, koji filter biste preporučili da ugradim? Marka, cena? Opasno prlja dizne, ne smem ni na 1 crti da ga vozim a kamoli na rezervi... plin nije ugrađivan, samo 30 000 prešao...
Svaki savet je dobrodošao, hvala!

Upravu si bio je golf 2 function poslednji model (92god.) i audi B4 tdi. ali nisam znao da nemaju zamajac a koji ce mu na alfi ito jos tako skup,sta bi sa odgovorom na moj prethodni post

Imaju i on zamajac, bez njega ne moze da funkcionise ni jedno vozilo na motorni pogon :D samo nemaju dual mass flywheel tj. plivajuci zamajac.
http://www.cdxetextbook.com/trans/clutchMan/clutches/dualmassflywheels.html
http://www.luk.de/content.luk.de/en/products/clutch_systems_new/zms_new/zms_new.jsp

ustvari taj plivajući je dupli zamajac sa jednom lamelom između njih, tj frikcionim diskom.
i kada treba nešto da se radi sa tim zamajcem, treba ustvari ta lamela da se promeni?

Da. Najcesce strada ta lamela, mada ima i opruga koje mogu da stradaju. Inace, menja se ceo zamajac, bez obzira sto je nastradala samo ta lamela. Siguran sam da bi svaki bolji majstor mogao da opravi ovaj zamajac :D Pod majstorom ne podrazumevam montera, nego osobu koja ume da od parceta metala ili nekog drugog materijala napravi deo.

The name says it all: The mass of the conventional flywheel was simply split in two. One part continues to belong to the engine’s mass moment of inertia, while the other part now increases the mass moment of inertia of the transmission. The two decoupled masses are linked by a spring/damping system. One clutch disc, without a torsion damper, between the secondary mass and the transmission handles the engaging and disengaging functions. A favorable side effect is that the transmission is easier to shift because of the low mass to be synchronized, and there is less synchronization wear.

Poslednja izmena:
Pa kad je meni na Volvou S40 1,9TD otisao zamajac posto je bila varijanta ili nov ili polovan plivajuci zamajac ja se raspitao i nasao lika koji ga reparira al kad sam cuo cenu:eek: Samo 220 eura a nov je 360 i posto sam bio uporan nasao sam da odgovara od Mitsubisija 1,9 Did i platio ga polovnog ispravnog 150 eura.
Cim nije Volvo odmah je jeftiniji.:)

Pa kad je meni na Volvou S40 1,9TD otisao zamajac posto je bila varijanta ili nov ili polovan plivajuci zamajac ja se raspitao i nasao lika koji ga reparira al kad sam cuo cenu:eek: Samo 220 eura a nov je 360 i posto sam bio uporan nasao sam da odgovara od Mitsubisija 1,9 Did i platio ga polovnog ispravnog 150 eura.
Cim nije Volvo odmah je jeftiniji.:)
jel yeti ovaj moj 2.0 CR ima taj?

a to je ista varijanta kao za brod. odeš u nautičku prodavnicu i ona kukica onako niklovana za vrata košta 500din, odeš u art deco i kupiš takvu za 150din. ali ova je "za brod".

Fabricki kasetofon nema displej i ako ga ubacis u drugi auto prvo ce traziti da ukucas kod ali neces videti sta radis jer kako ce Mitsibishi da cita informaciju sa kasetofona kad mu fali jedan kabel tj. onaj koji je za displej?
Definitivno ne moze nego sta si se stisao izvadi 80 eura i kupi muziku jer i ovako,koliko ja vidim,si dobio dzabe auto!:D

Hahaha ma nije to...cale navikao na kasetas, a sa ovim se opet ne snalazi...a i mrzi ga da stalno misli o onoj plocici i da je nosa sa sobom, evo svaki put je ostavi u kolima........
ja cu onda da odem na najlon da probam ovaj da uvalim onim prodavcima pa koliko daju...a sebi cu da uzmem neki....a cale kako zna i ume :D

misim da ti je najpametnije da ostaviš u astri taj kasetofon. fabrički uvek estetski bolje leži u autu a i ne njakaš se sa tim pločicama nit će ga bilo ko maznuti. a i displej vrši svoju funkciju. kada staviš drugi, displej će ili da brljavi ili da ćuti.
u meganu sam imao taj, a mp3 sam slušao tako što kupim onu kasetu za 300din, i uštekam je u slušalice za mp3 i tako slušam. a sad imaš i one FM modulatore što emituju u autu... sve bih to uradio radije nego čupanje fabričkog radija.

http://www.cobyusa.com/files/hi_res/CA747_HR.jpg

Ali meni treba cd player. Ja niti slusam radio, niti kasete. A muzika mi je bitna.
Nisam bas skontao kako to ustekas kasetu u slusalice za mp3? A i ne bih na slusalicama.... ne razumem sto displej da pobrljavi? pa u puntu sam imao isto neki kupljeni cd i sve normalno radilo,sto bi u astri drugacije?
Treba mi znaci ili cd ili taj mp3(ali ne na slusalice da slusam,nekako da ga povezem na zvucnike ako moze) , usb ne znam kakve sve varijante imaju, ali znaci necu ni kasete ni radio,to mi nista ne znaci. nije mi ni displej toliko bitan, a ni sto fabricki estetski bolje lezi...... bitno mi je da mogu lepo da pustim pesmu i to je to....i da mogu da ih narezem 100-200 kojih ja hocu......)

nisi ti mene razumeo.
Radio u astri koji sada imaš, pretpostavljam da ima displej na izdvojenom mestu, ne na samom radio uređaju? Kada ti kupiš drugi uređaj taj displej će ostati bez onoga koji mu šalje podatke. Ne znam da li ti taj displej služi još nečemu (temperatura, sat...) i može biti da će skroz pobrljaviti kada mu isključiš njegov radio. u najboljem slučaju samo neće ništa prikazivati od tih radio informacija.

Kaseta o kojoj ti pričam:
to je kaseta bez trake, ona samo ima jednu metalnu glavu na sredini(kao ona gde na klasičnoj kaseti ide traka preko nje, samo što ovde trake nema) koju kasetofon čita kao što bi i traku čitao. Sa ćoška te kasete viri kabl sa konektorom 3,5mm koji je isti kao konektor od slušalica na MP3 plejeru, i uključi se u isti kao da je slušalica. Na autu uključiš kasetofon, auto misli da pušta kasetu a ustvari puštaš muziku sa svog MP3 plejera najnormalnije preko zvučnika u autu. Nije to neki karabudž, to je normalna radnja to je ustvari adapter za kasetofone. godinama sam tako slušao muziku u autu, jednostavnije od CDova.

pošto nisi neki tjuner i ne ideš na izložbe, glupo je vaditi fabrički uređaj.
http://4.***************/_xJxsHgXrlC4/TM9IoWb7tZI/AAAAAAAAAAU/21KRn9SjriU/s1600/CD_Car_Cassette_Adapter.jpg
hc-acc-griffin-direct07.jpg

BELKIN-Cassette-adapter-product-review-21-254x300.jpg

jel shvataš sad?

Poslednja izmena:
da, upravo tako. pa stvar je vrlo jednostavna - umesto da čita zapise sa pokretne trake, ti imaš samo jedno polje na kojem se zapis non stop menja(kako mp3 pušta pesmu...)
mislio sam da pošto reče da slušaš muz, imaš već mp3 plejer al možeš i s telefona pustiti ako ima takav štek...mogućnosti su beskrajne.

imaš to u bilo kojoj elektro prodavnici pretpostavljam da si u NS. imaš u braće ribnikara prodavnica tehnotronik to su ti oni elektro štreberi što sve imaju,
imaš na spensu u onoj "blic" se valjda zove, što imaju fotoaparate i slično u hodniku kod bivšeg makijata. imaš u onim prodavnicama u temerinskoj ulici koji prodaju bugarsku švercovanu auto kozmetiku i džidžabidže koje smrde na kineski naftalin - ima i dobrih stvari :D nekad ne znaju ni šta prodaju pa ti daju za male pare.
ima mislim i u merkatoru u tehničkom odeljenju tamo, tempu takođe...i košta tako 200-300din zavisi gde kupiš.

Pa imam neku muzicku nokiu pa kad sam u busu onda preko nje....tako da mi mp3 nikada nije trebao, mada ona ima drugaciji ulaz....dok svega toga nije bilo imao sam neki super sonijev cd player...mislim on je i sada u super stanju, znaci opusteno mogu i preko njega ? Pa to je tek do yaya ne moram ni da kupm mp3 player. Ajoj SIG imas pice za ovo :D

e da zaboravio sam na to da stalno moram da kupujem baterije......e rece mi danas mama da joj je neki kolega spomenuo taj modulator? To se negde ukljuci u kola? Utaknem ga negde :D i u njega samno sibnem usb i on prepozna sta je na njemu je l'? a na modulatoru su komande za brljavljenje po folderima na usb ili moram da stavim sve direkt na usb ? mislim,lupam mogu li da stavim u jedan folder domacu u drugu stranu i onda posle da biram sta cu da pustim?

Back