Auto - radionica, potraznja delova

molim za pomoc,.auto je 2001 i ima 173 000 bar toliko prikazuje,ulje u menjac i diferencijal ,auto je 4*4,sa 6 brzina ,moram obavezno da menjam?

Ako ne znas da li je menjano ulje u menjacu i difer.i kao sto kazes ko zna da li je toliko presao, mogao bi da promenis i jedno i drugo, ulje u menjacu se menja uglavnom na 100000km neko i pre. Sto se tice difer.ne znam tacno ali ako nije menjano bilo bi dobro da se promeni ko zna koliko je auto pravih km presao.

A koliko konja ima ta Oktavija?
Ako je verzija sa 90 ks ona ne bi trebalo da ima plivajuci zamajac ali ako je sa 110 onda bih ti izjavio saucesce jer u kopiji taj zamajac kosta 360 eura a kad si vec skinuo menjac onda menjas i set kvacila koji je oko 250 eura pa plus ruke majstora oko 50 eura.
Zamajac u originalu kosta oko 650 eura pa je tu opet doslo do izrazaja jeftino VW-enovo odrzavanje!:D

Ljudi,kada se pod nogom oseca vibracija na papucici kvacila,sta bi to moglo da bude.U servisu su mi rekli da je nacet plivajuci zamajac.Koliko to kosta,ako se naravno ne radi u ovlascenom servisu, posto tu kosta mnogo?

E, yebiga kad su odmah procenili da je zamajac. Svakako je moguce da ti je otisao set kvacila. Sto rece Dule, menjac mora dole, pa kad se otvori videce se kakav je zamajac. Ako je los, onda nema logike da zamenis set kvacila a njega vratis. Nazalost, ta gimnastika je veoma skupa. Probaj makar u nekom servisu gde mozes da platis karticom pa ako imas neku koja moze da deli na rate, uradi tako. Lakse je 500 eur platiti na 6 ili 12 rata

Pa sada,ne znam na osnovu cega su procenili,ali auto lepo radi...kvacilo odvaja odlicno,nema nekog lupkanja,samo ta vibracija....U ovlascenom servisu su mi trazili 200 e za set kvacila, sa rukama...kapiram da je kod ovih drugih malo jeftinije!!!Za zamajac rekose oko 400-500 e,ali treba da mi jave....u svakom slucaju necu sve menjati odjednom, pa i neka majstor naplati svoj rad 2 puta....Ja sam tipovao na druk lager,kad ono,mosa.....:/!!!

Pitam posto lik u servisu nije ni dizao haubu,samo je provozao auto......!!!!
Ja stvarno nisam cuo nikakvo lupkanje,eventualno auto malo stuca kad ide iz prve u drugu ,ali to je ,kapiram,vise zato sto mu ne dam dovoljan broj obrtaja!!!Od skoro vozim dizela pa se navikavam! :)
Receno mi je da nije narocito urgentno!
Moze li nesto ozbiljno da pokvari takav kvar?
Hvala vam svima...svakako mora kod majstora.... :)

Ako je zamajac a ti ga dugo vozis sa tim simptomima -moze da iskrivi radilicu!
Najmerodavnije ti je da upalis auto i otvoris vrata i ako tresu onda je zamajac .Isto tako kada gasis ugasi ga sa stisnutim kvacilom prvi put a onda ga ugasi sa pustenim kvacilom i ako ima razlike onda je zamajac.

Treba mi pomoc oko instrument table..imam problem a to je kad je sveze ujutru tabla radi i sve dok se ne zagreje kabina i ugasi auto, pri ponovnom paljenju ona nece vise da radi a ako se auto ne ugasi radice stalno..ili ako auto stoji na suncu takodje se tabla ne pali kad se startuje automobil..bio sam kod nekog majstora kaze da je procesor u pitanju a polovnu ne mogu da nadjem..auto je pezo 406 2.0i 1996 god..da li neko zna nekoga ko moze da mi to sredi..planiram da idem na odmor 14.07 a nezgodno je bez pokazivaca brzine ima da se naplacam kazni...

Poslednja izmena:
Ako je zamajac a ti ga dugo vozis sa tim simptomima -moze da iskrivi radilicu!
Najmerodavnije ti je da upalis auto i otvoris vrata i ako tresu onda je zamajac .Isto tako kada gasis ugasi ga sa stisnutim kvacilom prvi put a onda ga ugasi sa pustenim kvacilom i ako ima razlike onda je zamajac.
Negde sam citao(ispravite me ako gresim) da bi produzili vek zamajca da je najbolje gasiti motor sa stisnutim kvacilom e ja sam sve vreme radio obrnuto tj.kad izbacim iz brzine pustim kvacilo i tad gasim motor.Vozim odskora alfu156 jtd i citao sam da se kod njih cesce desava da ode zamajac a do sada sam vozio golfa i audi i o tome nisam ni razmisljao niti primjetio slicne probleme a presli su preko 300000km.Eto toliko o vw autima i mislim da sam ja jedan od retkih koji svoga konja ne hvali nego kazem onako kako jeste kako iskustva pokazuju bar kod mene

Back