Auto - radionica, potraznja delova

Kad smo se dotakli plina:
Opel Kadet 1.3 karburator/plin.

kada je hladan vuče svakom brzinom i vuče dosta dobro. Čim se zagreje, štuca kada se polako ubrzava u bilo kojoj brzini.
Recimo, treća brzina, 30-40 km/h, ako malo dodam gas, počne da štuca dok ne postigne visoke obrtaje.

Kažu da je smeša prebogata. Kako se reguliše smeša?

Smesa se regulise uz pomoc slavine koja se nalazi na crevu, pre isparivaca. Ja sam malo cackao kod mene, smesa mi je malo bogatija, npr. na bordu ti pokazuje 5 lit na 100km, a ustvari trosi 8, ali zato ide malo bolje, opet, kad ga prebacim na benz, totalno drugi auto, drugi zvuk, ide mnogo bolje..... Ipak, sa plinom se napravi usteda, i to osetna, s obirom da auto predje 40-tak hkm godisnje.

jel neko nekad pokušavao da napravi masku prednju, od mreže pocinkovane?
Jeste, uspesno, ako mislis na ovako nesto...za vise inf. http://www.peugeotcafe.com/
peugeot-407.jpg

Kad smo se dotakli plina:
Opel Kadet 1.3 karburator/plin.

kada je hladan vuče svakom brzinom i vuče dosta dobro. Čim se zagreje, štuca kada se polako ubrzava u bilo kojoj brzini.
Recimo, treća brzina, 30-40 km/h, ako malo dodam gas, počne da štuca dok ne postigne visoke obrtaje.

Kažu da je smeša prebogata. Kako se reguliše smeša?

Zavrni pa provozaj, ako nece odvrni i tako stalno :D
Ja sam spustio na ~9l al nece uzbrdo :lol:

Pozdrav svima,
Treba mi mala pomoć.
Evo o čemu je reč: juče sam se vratio u NS posle "ludovanja" za 1. maj i par sati docnije me zove drugar da dođem po njega. Ostao je na putu prema Srbobranu.
Momak ima Clio II 1.4 motor 98ks. Kada je krenuo za Srbobran imao je pola rezervoara goriva i prešao je tipa 25 km i presušio.
Pri tom kaže da je tokom vožnje auto vukao jako slabo. Mislio je da je do goriva.
Ima neko ideju šta bi moglo da bude?

hm, može biti mnogo toga. ali evo šta se meni desilo na R18 pre 10 godina:
majstori su slučajno zaglavili sajlu za saug, i auto je non stop bio pod saugom. trošio je ko lud, od takve smeše je napravio kuršlus, isprljao je filter za vazduh uljem i benzinom, i počeo jako teško da diše, štuca... izvađen filter, auto prodisao.
neka proveri filter za vazduh da nije stradao i začepljen,
ako nije to onda mi liči na problem sa ubrizgavanjem goriva čim mu je toliko benzina upljuvao u motor

molim za pomoc,bora 1.9tdi,redovno menjam ulje na 15000 km ,kad sad upali service 3000 ,a presao od zadnje zamene samo 7000,to znaci da moram da menjam ulje na 10 000,sta se tu desilo jer nije nista bilo promenjeno oko komp.i sigurno nisam zaboravila stanje ,se desio jos nekome tako nesto?

imam problem sa kais za pezo izbacuje mi ga sa lezista , stari zatezac nije bio dobar promenio sam ga i poceo da ga izbacuje , jel moze neko da mi kaze sta moze da bude problem

Jesi zamenio kais? Moze da se desi da je roler isao malo nakrivo, pa da je zbog toga i kais dobio nepravilne brazde koje sad kad idu preko normlanog zatezaca prave problem. A sta majstor kaze?

Ford Eskort 98 godište, 1.8TD, plave boje :D
Za noć iscrpi akumulator. Gde li vuče toliko?
uuuuu pa daa, plava boja to srče neviđeno. pa kud plavi uze...

jel sigurno da je akumulator ispravan? da nisu progorele ćelije pa počeo sam sebe da rekombinuje i troši kratkim spojem?

ne znam šta je uopšte na tom eskortu uključeno kada nema kontakta. morao bi da proverava sijalice od svih pozicija, da mu se tu negde nije prespojilo. to mi sad prvo pade napamet od stvari koje rade bez ključa.

ako su pozicije 5W a mislim da jesu, 4 komada da gori to je 20W na 12V a to je 1.66A. noć je 10 sati, znači akumulator bi tu izgubio 17Ah a kapacitet je sigurno oko 60Ah, što će reći nešto je pokvareno - ili kratak spoj na nekom potrošaču, ili akumulator vrisnuo iznutra.

Back