AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Proci tehnicki pregled u Srbiji i u Nemackoj nije nikako isto.
Njihovi su daleko rigorozniji i kod njih se TUV ne dobija na lepe oci.
Naravno,nije istina da dolaze samo kola koja ne mogu da prodju njihov tehnicki jer ja sam imao nekoliko svajcaraca sa vinjetom za 2016-tu godinu sto je dokaz da je auto ispravan i registrovan dok je mogao da izvadi tu vinjetu.

Netacno. Uvezeni su mnogi automobili koji su kod nas bez problema prosli tehnicki.
Uvozimo starije automobile, sto ne znaci da su losi.

Kod nas tehnički prolaziš bez automobila, neće ti održavani krševi da prođu koga ti zayebavaš ovde hahaha ej bre, svaki taj auto koji se uvozi ima problem od 500-1000 evra štete koja se kod nas popravlja a tamo je 3 puta skuplja. Kraj priče.

Pisao sam na raznoraznim forumima da je pravilo da pravila nema.
Na svakom placu se uvek moze pojaviti i sjajan i manje sjajan primerak jer ipak su to polovni automobili.
Dali neki vara sa kilometrazom to niko ne moze znati jer imaju kola i koja su sa pravom kilometrazom a i laznom na istom placu a sve zavisi od toga koliko je zaista auto presao.
Ovaj BMW ti je inace teski klot tj u najosnovnijem paketu.
Ja imam isti ali 118i koji ima i ksenone i kadice sedista sa kompresorom a koji ima i komande na volanu.
A to je ipak lepse za videti a i koristiti jer se recimo u tim sedistima mnogo lepse sedi.
Ne obaziri se na plac i gledaj samo svaki primerak a ako je plac pravi na tvoj zahtev ce ti dati i slike iz zemlje odakle je auto uvezen jer moraju ih imati.
Ako ti ih ne daju onda znas da je nesto na autu bilo da se radi i zato nece da ti pokazu.
Takodje oko kilometraze gledajte da dnevna kilometraza bude sa mnogo km jer tad cete znati da sat nije diran.
Ako je nula ili sa par stotina metara ili par km onda je diran ali ako je cista nula moze biti i da je neki gledac stisnuo taster za reset i da je nulirao dnevnu kilometrazu.
To je samo jedna od metoda dali je sat diran ili ne ali svakako kod BMW vozila se kilometraza moze iscitati sa vise mesta i retko ko da 200€ da se spusti na svim mestima a na kraj krajeva BMW je umrezen i po broju sasije se moze takodje otkriti kilometraza s tim sto ne treba vijati kilometraz nego gledati stanje automobila.
Vijati malu kilometrazu je pogresna matematika jer retko kad cete 100% biti sigurni u kilometre i propusticete mnogo bolja kola koja imaju 500-100k km vise.
Uostalom ukucajte vas zeljeni auto sa vasom zeljenom kilometrazom na stranim oglasima i ako je tamo skuplji nego ovde onda se zapitajte kako ga je uspeo uvoznik uvesti za te pare osim ako nije imao vise kilometara.

Mislim da bi bilo dobro da ova tema postane lepljiva i da se ovde koliko toliko potencijalni kupci automobila informisu o iskustvu drugih, cuju zalbe, kritike, pohvale i na kraju dodju do zeljenih kola bez problema..

To ti je sve relativno.Zavisi sta kupujes.Mislim da je to sada malo bolje reseno Nego moj ti je savet da prilikom kupovine sa placa pogledas koji od dilera imaju potpisane ugovore o kreditiranju sa poslovnim bankama.Banke nece sa problematicnim firmama da saradjuju.

S Auto
Kupio sam BMW X3
https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8862792/bmw-x3-4x4automatgar
Dao sam kaparu i morao sam da sacekam 7 dana da mu ostatak para legne na racun. Dogovor je bio da uradi veliki servis i da time ostvarim godinu dana garancije. Na oglasu pise da je auto iz Nemacke i da je u perfektnom stanju. Medjutim kada sam dobio papire za registraciju video sam da je auto iz Italije. Pre neki dan sam otisao po auto i dovezao ga kuci. Sutradan vidim da mi fali poklopac motora i ono sto ide iza zadnjeg sedista (nosac gde ostavite stvari), ako pogledate slike na oglasu lepo se vide da su tamo, ali sada ih vise nema. Dan kasnije mi je crkao menjac koji je automatski. Odslepao sam kod majstora i tamo sam video da iz menjaca curi ulje. Popravka ce me kostati 1300 evra. Poklopac motora i to iza zadnjeg sedista koje mi je ukrao nemam pojam koliko ce da me kosta ali sigurno ne manje od 700 evra. Eto tako, pa vi sada kupujte od takvih pokvarenjaka. I da, kada sam pitao ko ce da radi servis rekao je neka firma koja je ovlasceni serviser za Boch, medjutim servis je radio neki njegov drug Pera.

S Auto
Kupio sam BMW X3
https://www.polovniautomobili.com/putnicka-vozila/8862792/bmw-x3-4x4automatgar
Dao sam kaparu i morao sam da sacekam 7 dana da mu ostatak para legne na racun. Dogovor je bio da uradi veliki servis i da time ostvarim godinu dana garancije. Na oglasu pise da je auto iz Nemacke i da je u perfektnom stanju. Medjutim kada sam dobio papire za registraciju video sam da je auto iz Italije. Pre neki dan sam otisao po auto i dovezao ga kuci. Sutradan vidim da mi fali poklopac motora i ono sto ide iza zadnjeg sedista (nosac gde ostavite stvari), ako pogledate slike na oglasu lepo se vide da su tamo, ali sada ih vise nema. Dan kasnije mi je crkao menjac koji je automatski. Odslepao sam kod majstora i tamo sam video da iz menjaca curi ulje. Popravka ce me kostati 1300 evra. Poklopac motora i to iza zadnjeg sedista koje mi je ukrao nemam pojam koliko ce da me kosta ali sigurno ne manje od 700 evra. Eto tako, pa vi sada kupujte od takvih pokvarenjaka. I da, kada sam pitao ko ce da radi servis rekao je neka firma koja je ovlasceni serviser za Boch, medjutim servis je radio neki njegov drug Pera.
:ok:
Ovo je vrlo kvalitetna informacija, pogotovu zbog činjenice da, prostim uvidom u oglas, taj auto plac ostavlja utisak nekakve ozbiljnosti

Volan na ovom X3 je presvlacen i to se vidi.
Na mojim X3 koji su imali oko 220-250k km su volani bili odlicni a nisu bili presvalcani i farbani.
Zato znaj da je kilometraza na tom X3 sigurno veca a to mozes ustanoviti u ovlascenom servisu i onda mozes da ih tuzis za prevaru ili da ti vrate pare do dinara.
Pa ipak su oni firma i masu tu sa nekom garancijom a kad imaju mooda da masu onda i nek je ispostuju.

Aha.
Meni je logika da vucicev radnik radi za 200€ mesecno pa nek ja uhvatim na prodaji 300 i meni dobro jer i zena uzme bar toliko a plus sto sam se obezbedio za zivota dok se moglo zaradjivati kako treba pa nesto rentam i tu dobijem jos neku zadovoljavajucu sumu.
Ne pitas se kakosam pre ne i dan prodao auto gde sam zaradio 190€ a stoji mi vise od dva meseca?
To naravno ne vidite i vidite samo kad se uzima 1000€ jel da?
E pa druze ulozi ti skoro 100k pa pricaj o extra zaradi od 1000€ po autu pa sve da ih i prodas 2-3 mesecno sa tom zaradom jel to dobra zarada?
Ajde da vidimo ekonomiju i kako ljudi razmisljaju. :)
Nemoj samo da mi pricas kako neko radi za 200-300€ jer sam je kriv sto pristaje da radi za te pare nego gledaj koliki novac je ulozen i te odvale od 1000€ mozemo trenutno da sanjamo na ovim jeftinim kolima i te pare se mogu uhvatiti ali na kolima od preko 10k.
Plus ja nisam lik kao ti da viri drugome u novcanik.
Tu je razlika.:per:

Pa reko sam ti da si oženio onog boru 2.0 benzinac što si tražio 4.000 evra za njega, to ide jedino u zamenu za građevinski materijal :lol: Ali nisi ti mutav, uglancaš auto, opereš motor sonom kiselinom i tražiš 1500 evra više od prosečnog automobila. Kada kupac zove ti mu spustiš 500 i pričaš priče, daješ garancije :lol:
Apsolviro sam vas davno.

- - - - - - - - - -

Ono sve što imaš u dvorištu vredi 5-6 iljada, koga ti baronišeš? Isti si ko oni slepci taksisti što voze automobile od 1000 - 1500 evra i štipaju vožnju sa hajata i ostalih hotela.

Evo juce pao malo sneg u Novom Sadu a moj vozni park od 5-6k pobeleo malkice.:D
Sneg 18 (1).jpg
Sneg 18 (3).jpg
Sneg 18 (4).jpg

Back