AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Ne. Samo mi nije jasno kako mogu da uzimaju kola koja si ti platio?
Nit su kola nelegalna niti glase na nekog drugog nego na tog kod koga su u dvoristu.
Pa kod nas prodjes ulicom i na ulici imas ko zna koliko kola na kojima su okaceni papiri da se prodaju a nema tablica na kolima.
Okupirani su i pojedini parkinzi ispred trznih centara gde stoje podaci i broj telefona na soferki a tablica nema jer su kola takodje iz uvoza.
Plus neki od nas imaju i ugovore o prodaji tako da zasad nema nista od toga.
Akodirnu nas dirnu i velike igrace koji zavise od nas a to nije nikom u interesu.

A sta te zanima?
Da cujes da rade sa mladim kolima,dali smanjuju kilometraze,dali popravljaju kola,dali daju garanciju?
To su druze polovna kola sa 150k km pa navise u vecini slucajeva i ko ti moze reci dali su dobra ili ne?
Odes pa vidis a posto oni uzimaju kola sa licitacija trazi im dekrin izvestaj gde ce se videti prava kilometraza.
Uostalom to su veoma mlada kola i bila su na lizingu tako da su morala biti odrzavana u ovlascenom servisu pa tako trazi broj sasije pa proveravaj.
Ukoliko ne daju sasiju onda znas koliko je sati.
I sve to zavisi od auta do auta pa sam ja tako gledao drugaru jedan A4 2013 a on je bio kompletno ofarban. Nije bio havarisan ali s obzirom da ima kasko i da oni to iskoriste pred istek registracije u ovom slucaju su ofarbali ce auto jer je verovatno bio izgreban i ocetkan sa svih strana a to govori o tome kakav mu je vozaca bio a bio je aljkav dok je uspeo da tako urnise auto da je morao da se ceo farba.

Ne. Samo mi nije jasno kako mogu da uzimaju kola koja si ti platio?
Nit su kola nelegalna niti glase na nekog drugog nego na tog kod koga su u dvoristu.
Pa kod nas prodjes ulicom i na ulici imas ko zna koliko kola na kojima su okaceni papiri da se prodaju a nema tablica na kolima.
Okupirani su i pojedini parkinzi ispred trznih centara gde stoje podaci i broj telefona na soferki a tablica nema jer su kola takodje iz uvoza.
Plus neki od nas imaju i ugovore o prodaji tako da zasad nema nista od toga.
Akodirnu nas dirnu i velike igrace koji zavise od nas a to nije nikom u interesu.

ne znam na koju foru, ali oduzimaju
http://www.nezavisne.com/novosti/hr...-sverca-vozila-oduzela-sest-automobila/372099

A sta te zanima?
Da cujes da rade sa mladim kolima,dali smanjuju kilometraze,dali popravljaju kola,dali daju garanciju?
To su druze polovna kola sa 150k km pa navise u vecini slucajeva i ko ti moze reci dali su dobra ili ne?
Odes pa vidis a posto oni uzimaju kola sa licitacija trazi im dekrin izvestaj gde ce se videti prava kilometraza.
Uostalom to su veoma mlada kola i bila su na lizingu tako da su morala biti odrzavana u ovlascenom servisu pa tako trazi broj sasije pa proveravaj.
Ukoliko ne daju sasiju onda znas koliko je sati.
I sve to zavisi od auta do auta pa sam ja tako gledao drugaru jedan A4 2013 a on je bio kompletno ofarban. Nije bio havarisan ali s obzirom da ima kasko i da oni to iskoriste pred istek registracije u ovom slucaju su ofarbali ce auto jer je verovatno bio izgreban i ocetkan sa svih strana a to govori o tome kakav mu je vozaca bio a bio je aljkav dok je uspeo da tako urnise auto da je morao da se ceo farba.
E pa bas to sto si naveo. Video nekog golfa 6 1.6 sa plinom provericu sve,mada mi je malo cim temerin sobzirom da sam iz beograda a opet bih trebao majstor da ga pogleda

Sent from my HTC One 801e using Tapatalk

E pa bas to sto si naveo. Video nekog golfa 6 1.6 sa plinom provericu sve,mada mi je malo cim temerin sobzirom da sam iz beograda a opet bih trebao majstor da ga pogleda

A sta mislis dali je mozda bolje uzeti auto koji nema plin?
Kao prvo imace sigurno manju kilometrazu u odnosu na plinasa,kao drugo ugradis bas taj plin ovde i imas garanciju od dve godine a ugradis uredja za koji su dizne jeftine a ne kao za neke iz uvoza gde jedna kosta 80€.
A i taj uredjaj koji ugradis ovde se moze servisirati jer majstori obicno imaju dijagnostiuku za njega dok za neke plinove iz uvoza obicno je nemaju i onda imas problem.
Ja imam par auta sa plinom ali su trenutno bas svi sa BRC plinom i to je dobro jer je to dobar uredjaj i ima za njega dijagnostika a i povoljnih delova.
Obicno vozila iz uvoza koja imaju plin prelaze od 30 do 100k km godisnje tako da pomnozi to sa godinama auta i dobijas otprilike minimalnu kilometrazuz.
Pogotovo sto je to VW a ta kola su umrezena i lako po broju sasije mozes da proveris kako je odrzavan i koliko je presao.

Ova recenica je veoma bitna.
To kad se auto vodi na firmu mora da se ima ali kod nas u vecini slucajeva se auto skida sa stanja firme i pise se na ime prodavca.
Znaci da je auto automatski u vlasnistvu i niko nema pravo da ti ga oduzme.
Kod vas je tu bilo nekog muljanja sigurno dok je doslo do oduzimanja.

Zatvorili su I jedan plac kod Bijeljine. Uvozili auta, imali firmu ali nisu plaćali porez.

A sta mislis dali je mozda bolje uzeti auto koji nema plin?
Kao prvo imace sigurno manju kilometrazu u odnosu na plinasa,kao drugo ugradis bas taj plin ovde i imas garanciju od dve godine a ugradis uredja za koji su dizne jeftine a ne kao za neke iz uvoza gde jedna kosta 80€.
A i taj uredjaj koji ugradis ovde se moze servisirati jer majstori obicno imaju dijagnostiuku za njega dok za neke plinove iz uvoza obicno je nemaju i onda imas problem.
Ja imam par auta sa plinom ali su trenutno bas svi sa BRC plinom i to je dobro jer je to dobar uredjaj i ima za njega dijagnostika a i povoljnih delova.
Obicno vozila iz uvoza koja imaju plin prelaze od 30 do 100k km godisnje tako da pomnozi to sa godinama auta i dobijas otprilike minimalnu kilometrazuz.
Pogotovo sto je to VW a ta kola su umrezena i lako po broju sasije mozes da proveris kako je odrzavan i koliko je presao.
Pa odlucio sam da gledam i trazim polako, ****** ipak treba da izdvojim pozamasnu sumu za auto pa ne bih da napravim gresku...tako da gledam cekam trazim ...hvala na savetu,def si mi pomogao

Pa odlucio sam da gledam i trazim polako, ****** ipak treba da izdvojim pozamasnu sumu za auto pa ne bih da napravim gresku...tako da gledam cekam trazim ...hvala na savetu,def si mi pomogao

da ti ja kazem nesto, ti koji dugo traze 100000% se zeznu,, jos gore nego neko ko nema pojma o automobilima

Unutra nesme ništa da bude iscepano i ušivano, mora kao novo da izgleda. Spolja isto ne sme da bude krivo i linije da se gađaju. Sve što nije kao što sam opisao je prešlo 500.000 km i više. E kad ovo sve nađeš onda kod majstora. Ne sme ni motor da klampara i cvili, preko rupa da lupa i krlja.

- - - - - - - - - -

Dule te neće mnogo zajebati za auto ali će ti uzeti 500-1000 evra više što nekad i nije puno ako baš nemaš pojma o automobilima. Onda su ovakvi ko dule sasvim ok likovi. Sem toga ako ti se nešto pokvari onda možete duleta da mučite i cedite :-)

Pa dobra roba je oduvek trebala da se plati.
Platim je i ja skupo ali je i prodam skuplje nego sto su neki primerci na oglasima.
Tako nekad ponude mi neku limuzinu i ja sav srecan kako je dobra cena kad odem na oglase a ono se prodaje na oglasima njih x za one pare koliko ja treba da platim i onda se zapitam kakvi su to lomovi bili kad se njima isplati da ga daju za te pare.
Prvo pogledati dali ima motor a onda tockove pa ako ima onda kod majstora! :hahaha:

E, Mario, ne zaebavaj. Uopsteno kod placeva trazi fotografije iz mesta porekla, trebalo bi da ih uvek imaju. To cisto da znas da li je ovde nedavno sklapan. Taj od 140 vise vole nego onaj od 150, navodno se bolje pokazao. Licno sam imao samo dvoventilski pa ne mogu to bas da tvrdim. Na slikama izgleda lepo, ali uglavnom je tako. Oni kazu da garantuju za kilometrazu, a ja jedino mogu da garantujem da bi taj sa stvarnih 180.000 vec napolju kostao vise, pod uslovom da mu nije unisten motor ili tako nesto veliko i skupo.

I ove servisne knjige falsifikuju samo tako, nemoj da se primaš mnogo, to je auto koji je sa tim godištem, prešao minimum 350.000 km. Ako izgleda kao nov, ne trese kad kreće, ne lupa preko rupa- onda imaš šanse da se malo i provozaš pre prvog kvara jer: Auto je star koliko jeste i još je uboga alfa, košta par soma ewra i tu se priča završava.

Nije to ristajling, to je facelift, i nije samo prednjeg dela, vec i zadnjeg :)

Motor od 150ks se nije ugradivao u 156, kazu da je ovaj od 140ks bolji, bolje podnosi lose gorivo, drugacije mu je ubrizgavanje, nema klapne na usisu, itd.

Inace, ova boja mi se mnogo svidja :)

Nije pandurka, na sta mario aludira.

Po stanju sedista, tu je negde km, nije mnogo skinuta, ako je skidana, a verovatno jeste malo.

Back