AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Postovani:
evo pratim ove vase price i diskusije pa reko da se ukljucim da pitam za savet vidim da ima i strucnih lica,
trebao bi da uzmem alfu 147 1,9jtd 2001-2003 god pa neznam koji sa kog placa i sta je tu najsigurnije,pa ako
moze neki savet i preporuka,novac koji planiram da odvojim oko 2600...hvala unapred ljudi.

Kako vise ne shvatite da uopste nije bitno sa kog placa je auto ili od fizickog lica jer i na naozloglasenijem placu moze da se pojavi sjajan primerak koji je u top stanju. Pravilo je da pravila nema i tako i najbolji plac moze da dobije krsinu jer kupci preko su uslovljeni da bi dobili dobra kola moraju da uzmu i poneki krs.
Ako hoces samo lepo onda moras da platis a onda te nema nigde i zato svako moze da ima dobar auto a vase je samo da dobro otvorite okice i da ne gledate najnize cene na oglasima sto inace radite a posle vam kriv prodavac a slucajno ne bi bacili krivicu na sebe i razmislite da ste za koju stotku vise mogli da kupite dobar primerak automobila.

Kako vise ne shvatite da uopste nije bitno sa kog placa je auto ili od fizickog lica jer i na naozloglasenijem placu moze da se pojavi sjajan primerak koji je u top stanju. Pravilo je da pravila nema i tako i najbolji plac moze da dobije krsinu jer kupci preko su uslovljeni da bi dobili dobra kola moraju da uzmu i poneki krs.
Ako hoces samo lepo onda moras da platis a onda te nema nigde i zato svako moze da ima dobar auto a vase je samo da dobro otvorite okice i da ne gledate najnize cene na oglasima sto inace radite a posle vam kriv prodavac a slucajno ne bi bacili krivicu na sebe i razmislite da ste za koju stotku vise mogli da kupite dobar primerak automobila.
ma to si upravu nema sta,kazi mi samo sta mislis posto mi je namera da auto pre kupovine povedem na dijagnostiku,
reci mi moze li se tu sta utvrditi i otkriti neki potencijalni kvarovi,posto nema iskustva stim zato te pitam.

sjajan primerak u top stanju gazda placa ima da ostavi za sebe ili da nekom svom bliskom rodjaku il poslovnom partneru kao protiv- uslugu.

slazem se dule....

ko ne plati na mostu platice na cupriji sto bi reko nas narod.

Neki ljudi su previse optimisticni

Hoce auto bez ulaganja za 2-3000 eura. Da to ima niko ne bi kupovao auta od 8000 pa do 20.000 evra polovna .

ma to si upravu nema sta,kazi mi samo sta mislis posto mi je namera da auto pre kupovine povedem na dijagnostiku,
reci mi moze li se tu sta utvrditi i otkriti neki potencijalni kvarovi,posto nema iskustva stim zato te pitam.

vecinu stvari mozes da otkrijes u toku voznje - ako nesto fali. Te kvarove prodavac profesionalan obicno eliminise, jer to moze da primeti skoro svaki mehanicar a i jeftinije je da se na autu to sredi pa prodaje . Sta prodavci rade kada uvezu auto, jeste da ga dobro operu, ispoliraju, operu mu motor , namirisu ga , zamene rucicu volana, presvuku volan novom kozom zamene te dotrajale sitnije delove.

Onda taj auto izgleda nov kao casa. Pozeljan. I na njemu je tesko naci neku manu i sve uglavnom funkcionise.

E sad u tom grmu lezi zec.

Oni u vecini slucajeva uvoze auta sa ogromnim kilometrazama tipa 300-400.000 i onda ih vrate na 130-150.000 i tako prodaju. Dva su razloga za to - prvi je da je na takvima najveca zarada a drugi je da Srbi kao kupci zele da plate auto sto manje i sad jedino sa prodajom takvih auta prodavac moze da ostvari zaradu a kupac bude zadovoljan sa cenom koju je platio za navedeno vozilo.

I onda zbog dotrajalosti se desavaju cesto kvarovi nakon sto ti auto kupis i ako je , kada si ga ti isterao on bio potpuno ispravan. Zato treba izbegavati dizelase u tom cenovnom rangu narocito, iz prostog razloga sto je njihova opravka neuporedivo skuplja nego kod benzinaca. Turbina, dizne , bos pumpa , plivajuci zamajac - svaki ovaj deo ako rikne na dizelasu kosta od 500-1500 evra ...

Benzinci uglavnom nemaju turbine, dizne ne crkavaju nikad jer rade na neuporedivo nizem pritisku nego dizelske , pumpa za gorivo ako i crkne kosta 80-100 evra za razliku od dizelske kojoj cena ide od 1000-2000 evra , i benzinci uglavnom na kvacilu nemaju plivajuci zamajac i set za kvacilo za benzince kosta nekih okvirno 150 evra dok za dizelase sa plivajucim zamajcem taj isti set kosta od 500-1600 evra.

Jos na benzinca mozes da metnes i plin i da se vozis kazi 50% jeftinije nego na dizel gorivo.

Eto sad imas sve informacije pa napred u akciju i srecna kupovina.

Eto Tihi gle cuda pre neki dan mi je lik reklamirao Audi A6 koji sam mu prodao a radi se o benzinskom 1,8 Turbo motoru.Pored toga sto mu se cuje plivajuci zamajac,vidi cuda ima ga i benzinac, liku se pojavio problem da mu neravnomerno radi auto.U Srbiju je dosao bez plina kog je imao a kad mi je polsao glavu za koju je tvrdio da je pukla ustanovili smo da je sa njom sve u redu ali da su sicevi izduvnih ventila podobro osteceni i da su morali da se ubacuju prstenovi koji su jaci od materijala same glave.Zbog toga je auto gubio kompresiju na dva cilindra i neravnomerno radio na plin koji je covek ugradio par dana posle kupovine.Dobio je extra cifru u samom startu i jednostavno nije mogao da mi prigovara a ja sam opet ispao covek pa smo podelili trosak od 240 eura koliko je kostala kompletna reparacija glave.
Dok je radio samo na benzinu sve je bilo ok tako da prica kako plin cuva motor moze da bude samo sarena laza i uteha za one koji voze na plin.
@bigkenta
Drzi se kod Alfe iskljucivo JTD motora i neces pogresiti a ono sto treba da proveris kod tog auta je turbina koja zna da im ode i u kakvom je stanju plivajuci zamajac koji srecom nije skup i najjeftiniji je od svih proizvodjaca automobila i kosta celih 200 eura tako da ako je samo on problem kad ga zamenis miran si opet 200k km. Naravno kod Alfe treba proveriti kakv je trap a to ces ustanoviti na dizalici kao i u voznji gde ces utvrditi dali nesto lupka mada se i to resi za skromne pare i opet budes miran 50k km.

Eto Tihi gle cuda pre neki dan mi je lik reklamirao Audi A6 koji sam mu prodao a radi se o benzinskom 1,8 Turbo motoru.Pored toga sto mu se cuje plivajuci zamajac,vidi cuda ima ga i benzinac, liku se pojavio problem da mu neravnomerno radi auto.U Srbiju je dosao bez plina kog je imao a kad mi je polsao glavu za koju je tvrdio da je pukla ustanovili smo da je sa njom sve u redu ali da su sicevi izduvnih ventila podobro osteceni i da su morali da se ubacuju prstenovi koji su jaci od materijala same glave.Zbog toga je auto gubio kompresiju na dva cilindra i neravnomerno radio na plin koji je covek ugradio par dana posle kupovine.Dobio je extra cifru u samom startu i jednostavno nije mogao da mi prigovara a ja sam opet ispao covek pa smo podelili trosak od 240 eura koliko je kostala kompletna reparacija glave.
Dok je radio samo na benzinu sve je bilo ok tako da prica kako plin cuva motor moze da bude samo sarena laza i uteha za one koji voze na plin.
@bigkenta
Drzi se kod Alfe iskljucivo JTD motora i neces pogresiti a ono sto treba da proveris kod tog auta je turbina koja zna da im ode i u kakvom je stanju plivajuci zamajac koji srecom nije skup i najjeftiniji je od svih proizvodjaca automobila i kosta celih 200 eura tako da ako je samo on problem kad ga zamenis miran si opet 200k km. Naravno kod Alfe treba proveriti kakv je trap a to ces ustanoviti na dizalici kao i u voznji gde ces utvrditi dali nesto lupka mada se i to resi za skromne pare i opet budes miran 50k km.
Dule hvala puno na paznji i detaljima i ostalim sagovornicima,tako da se nadam da cu imati slobodu i u buduce da pitam za savet,
inace u subotu idem u ns da gledam vozila na placevima i neka privatna vozila pa se javljam.

Dule ne mogu da verujem da se upustas u ovakve diskusije. Pa pusti ljude da misle da su pokupili svu pamet ovog sveta.Ja sam takodje prodavac polovnih automobila i to radim dosta dugo,sto hocu reci da imam dosta iskustva. Kilometraza ne odredjuje cenu vozila i ne pokazuje pravo stanje vozila. Imao sam vozila sa 100.000km koja su imala pocepana sedista i vozila sa 200.000km koja su bila kao nova. Ove kilometrze su originalne ,jer sam ih licno kupio od vlasnika.Ne znam sto se zamlacujete kilometrazom kada kupcu to i nije vazno,koliko stanje auta.Napominjem da radim vozila iskljucivo iz Nemacke,nisam prevarant i nemam auto plac.Pozdrav za kolege, a buducim kupcima upozorenje da vas ne prevare.:zper:

Tako kad bi svi cutali mogao bi da prica i radi ko sta hoce. Dajem im realne i prave informacije a to sto neki zive jos u proslom veku to je stvar obrazovanja i vaspitanja i geografskog podrucja gde zive jer nije isto kad neko zivi u BG ili NS i kad neko zivi u delu drzave gde jedva ima struje.
Poverenje sam sticao i stekao godinama i zasad su svi zadovoljni a onda se pojavi neko i pocne da sve trgovce naziva prevarantima a to realno neki i nisu zasluzili. I sto bi ih pustio onda da pljuju a uglavnom nisu u pravu? Ne kazem da nema prevaranata i da takve zaista treba okarakterisati kao necasne i sto je najgore takva je dobra vecina ali zbog kojih ispasta i onaj mali broj postenih i zato ne dam na sebe i svoju profesiju jer ja nisam u vecini.

.

znaci neverujem da je nasiroko poznati hohstapler -preposteni dule - prevario sirotog nevinog i naivnog kupca sto je dokaz da nikome ne mozete verovati danas. naravno to sto nije hteo da plati troskove opravke i ne daje garanciju na kola ni dana, samo jos vise govori o njegovoj prepostenosti a price(izmisljotine) kako dovozi samo die beste autos u srbiju su vec postale legendarne ....zasto ljudi dozvoljavaju da ih prevari jedan obican trgovcic sumnjive inteligencije nikad mi nece biti jasno

Poslednja izmena:
O pojavio se i Kizo najmudriji covek da ga nema na forumu.:hahaha:
I eto njegove inteligencije na videlu jer covek ne moze da shvati da sam ja priznao coveku deo troskova sto bi mu ucinio skoro pa niko.
Ali Cacak je izgleda ozracen od bombardovanja i neki su povukli radijaciju u mozak i ne mogu da shvate neke stvari.Pa sta ti mislis somino jedna da bih ja pisao o tome da sam zaebo coveka i da pravim sebi negativnu reklamu???:hahaha:
Nadji ali samo nadji jednog coveka bilo gde i na bilo kom forumu koji je nezadovoljan kupovinom automobila od mene i onda palamudi.
I vec sam ti objasnio neke stvari i ti opet pocinjes te jos jednom razmisli sta pricas ovde na forumu.
I daj vise slikaj tog svog lesa od auta pa da ja okacim slike svojih kola i da vise utvrdimo ko vozi krs a ko auto.Serres o tvom novom autu a ja garantujem da je 90% mojih kola bolje sacuvano od tog tvog lupanog krsa a da ne pricam o tome da su dosli sa puteva od stakla a tvoj vozen po rupcagama.
Ako to ne ucinis to je samo potvrda da pricas gluposti i da si samo zavidan covek koji ne uspeva u zivotu a dokaz je sto vozis taj ficfiric od auta umesto da vozis pravi auto.Stisao si se zbog odrzavanja jer je povoljno a ocigledno nisi ni prodao svoj auto jer nece niko da ga kupi dok ja za to vreme prodajem i prodajem.:) Pa sto ne kupe ljudi najbolji auto na svetu od prvog vlasnika i sa pravom kilometrazom??? Deder objasni i samo nemoj reci da i neces da ga prodas jer se taj model vise ne pravi a boljeg na svetu nema.:hahaha:

Kada smo pazarili Astru G uvezenu bas iz Holandije u Januaru ove godine kilometraza je tada bila navodno 135.000km. Naravno da uopste nismo poverovali u to (bile su i neke knjizice koje navodno to dokazuju, ali iz aviona se vidi da nije to to) ali bez obzira na to, auto se mnogo dobro ponasao i bio veoma ocuvan kad smo ga probali i evo i dan danas ostao u zaista fenomenalnom stanju, do sad je dogurala do 165.000 i jedina ulaganja su bila dva redovna servisa :D
To je zivi dokaz da stanje auta veze ne mora da ima sa kilometrazom. :)

najpovoljnije-i odrzavanje a i vozenje.
isao sam skoro na more sa njim za 5 soma dindzi (230km na metanu i 510km na benzinu) otisao i vratio se sa jos 2 odrasle osobe i dvoje dece i prtljagom , ide kao zmaj niko me nije prestigao uz moracu....za 6h cacak-jadransko more to ti je 370 km. pa samo autobuska karta je 4000 din odavde za 1 osobu.
a naravno da mi odavno ne pada na pamet da prodajem jer bih opet kupovao kola samo na metan , a tako dobrih uvezenih i jos atestiranih kola kao sto su moja nema, jer moja su kupljena nova sept 2009 i naknadno instaliran cng iz 2007 tartarini sistem i auto sredjen ko bombona , a uvoznih polovnjaka em starijih em sa 3-4-5 puta vecim kilometrazama i rasturenih ko cuskije ne pada mi napamet da uzimam...mislim da imam najboljeg metanka u srbiji.

Back