AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Калине немој да занемарујеш чињеницу да трговци купују аутомобиле на лицитацијама од великих лизинг кућа на којима физичка лица немају приступ. Ту су цене доста повољније.

to znam tako rade velike kuce i zavrsavaju poso telefonom dase ugrade i tamo i ovde

Не завршава се то телефоном нису то наше фирме па да иде све све транге франге. То су ти европске лизинг куће као например арвал, лизплан и тд. Свакодневно имаш лицитације онлајн које су одвојене по државама, италија, француска, шпанија, белгија, холандија, немачка и тд. Да би учествовао на тим лицитацијама мораш да поседујеш фирму која се у својој делатности бави увозом и продајом аутомобила. Доста наших плацева на тај начин долази до возила, такве није тешко пронаћи и код њих сваки ауто на царињење иде са оригиналним папирима и километрима. Можда постоји неки изузетак али такав брзо падне.

Не завршава се то телефоном нису то наше фирме па да иде све све транге франге. То су ти европске лизинг куће као например арвал, лизплан и тд. Свакодневно имаш лицитације онлајн које су одвојене по државама, италија, француска, шпанија, белгија, холандија, немачка и тд. Да би учествовао на тим лицитацијама мораш да поседујеш фирму која се у својој делатности бави увозом и продајом аутомобила. Доста наших плацева на тај начин долази до возила, такве није тешко пронаћи и код њих сваки ауто на царињење иде са оригиналним папирима и километрима. Можда постоји неки изузетак али такав брзо падне.

Nemoj da me zasmejavaš, to su arapi koji drže auto otpade i prodaju leševe koje ovi naši prevaranti dovoze šleperima, oživljavaju i vaskrsavaju danima pa prodaju kao očuvane sa 123.456 km na satu. To su uglavnom automobili koje je preko izbacila poplava :super:

Riveru ne moras se mnogo uzbudjivati jer mario80 se dosad pokazao kao teski kontras i jednostavno neda da mu drugi objasnjavaju pa cak i kad nije u pravu sto je u ovom slucaju apsolutna cinjenica.
Licitacije su tako organizovane da fizicko lice ne moze da kupi automobil od njih i to mogu samo registrovane firme koje uplate odredjenu kolicinu novca da bi dobili sifre za ulogovanje.Kad izlicitiras automobil i mislis da ne moras da ga kupis onda te ugase zauvek i vise ne mozes da dobijes sifru i zato sa tim nema igranja i niko nece da da sifru fizickom licu koje bi to olako shvatilo i najverovatnije uprskalo stvar.
Na tim licitacijama nema lazi i prevara i kilometraze su 100% tacne pa se zato desava da su kola 2010 kod nas na oglasima sa 150k km a isto tako su i ona kola iz 2001 godine sa tom kilometrazom samo sto su ta kola imala jos 2003 godine tu kilometrazu ukoliko su kupljena sa licitacija. Ima kola i sa licitacija koja su presla ispod 100k ali su naravno skuplja i uglavnom neisplativa za kupovinu jer se na njima ne moze ostvariti profit a iz razloga sto kod nas 99% ljudi nece da plati takav automobil nego svi gledaju da kupe jeftino,spuste sat i tese sami sebe da su kupili extra auto.Moj kolega je pre neki dan kupio Zafiru 2010 sa 195k km na satu sto joj je i prava kilometraza a mogu misliti sa koliko ce je prodavati jer on plati sajdziju da mu skine svida i da se ne moze nikakvom dijagnostikom proveriti stanje kilometara. Zato sam ja video da njemu ne smeta ni 300k km kad je na satu a sa kojima ja ne kupujem takva kola jer ne zelim ikoga da varam a uzimam ja kola i sa preko 200k km ali imam problem sa prodajom takvih kola i onda na oglasu moram da stavim ispod i kad ljudi dodju i uvere se da je auto odlican onda im ne smeta ni ta kilometraza.
Evo pre neki dan prodam drugaru jedan auto sa 235k km i sta mislite sta je on automatski uradio? Odmah je rekao da zovemo sajdziju i spustio je za 100k km a zbog cega sta mislite? Vozice ga godinama ali ocigledno zeli da prevari i samog sebe a kasnije i druge. Toliko o tome kako samo trgovci varaju.
Kupovina od fizickih lica je vec nesto drugo jer tu se ne gleda maksimalna iskoriscenost automobila i postoji mogucnost da je bilo vise automobila u porodici pa otud i moze da se naleti na kola sa zaista malom kilometrazom. Npr. ja trenutno imam Saab 9-5 iz 2003 sa pravih 73459 km a uz njega imam fiskalne racune iz ovlascenog servisa i originalnu servisnu knjizicu za koju neki kazu da se napravi za 10 eura ali kad imas ove racune iz ovlascenog servisa e to je vec nesto drugo jer to se ne moze tako lako napraviti a druga stvar je sto tu postojie brojevi telefona i sto se moze proveriti u servisu gde je odrzavan auto.

Poslednja izmena:
Vas dvojica opet udišete otrovna isparenja iz motora pa lupetate gluposti po forumu? :lol:
Promenili su ime, sad se zovu JOMI AUTO DOO, kolege poštenjaci kao i vas dvojica :lol:

http://forum.krstarica.com/showthre...ke-prevare?p=25718104&viewfull=1#post25718104

Ti bas ne volis preprodavce automobila,m?Sta ti drugo preostaje?Da sam ides i cunjas kola po Svabiji,placas majstoru da ide sa tobom,da 2 nedelje i kilo zivaca izgubis dok ne nadjes nekog punta,ne razumem?Odes lepo na plac,pogledas,ako ti se svidi,svidi,a ako ne,ides dalje...u cemu je problem?Pa pre bi ti ovaj covek pomogao,kao sto je meni za moj senik vise puta,nego sto bi ti Nemac da nadjes auto po meri...

Ti bas ne volis preprodavce automobila,m?Sta ti drugo preostaje?Da sam ides i cunjas kola po Svabiji,placas majstoru da ide sa tobom,da 2 nedelje i kilo zivaca izgubis dok ne nadjes nekog punta,ne razumem?Odes lepo na plac,pogledas,ako ti se svidi,svidi,a ako ne,ides dalje...u cemu je problem?Pa pre bi ti ovaj covek pomogao,kao sto je meni za moj senik vise puta,nego sto bi ti Nemac da nadjes auto po meri...

ma švaba čedati pomogne ,, ako naletiš na turčina bugarina srba itd , onda prebroj prste za svaki slucaj

Moj prvi auto je bio sa auto pijace. Baš su me prevarili opel corsa stara dve godine i malo prešla. da ali u bajci. Auto je sastavljen od dvoje kola, nije mu pola stvari radilo. Zato sam posle uzeo nov auto i presrećan sam. Eh gde mi je bila pamet tada.
Razmislite sto puta pre kupovine...
Pa kad bi svako imao za nov automobil ne bi ni kupovao polovan...

Ma nemoj?
A tvoja politika kupovine iskljucivo novog automobila i da se polovan ne treba kupovati jer su svi prodavci polovnih automobila prevaranti?z:lol:
Vidis kako sve ono sto ti govoris potone u vodu jer polovan auto se prodaje a ne baca u presu i kad tad i ti dolazis u priliku da prodas svoj auto koji je polovan.
I ko ce tebi verovati da je tvoj auto presao toliko koliko kazes kad se servisne prave za 10 eura? Mozda si se dogovorio sa auto servisom da oni potvrde sve kao sto se moj bivsi gazda dogovarao sa servisom gde je odrzavan auto da prijave manju kilometrazu kod kola koja su kupljena nova u Srbiji?
A ta tvoja hijerarhija nista ne valja kad opet taj sledeci dobija polovan auto a ti sam kazes da polovan auto ne valja.
Mozda ti ustvari hoces da nam kazes da kad neko kupi polovan auto od tebe da je to dobar auto ali kad kupi od uvoznika onda ne valja?:hahaha:
Zakljucak je posto si pobio sam sebe da je polovan auto dobra kupovina kad se posteno plati dobar primerak.:zimag:

Poslednja izmena:
Bes mi mater ako si ti normalan!
Ko tebe razume taj je pobegao iz ludnice.
Kazes nisu svi gnjide? Vidi molim te pa to isto mislim i ja.
I koji je tebi moj da sam gladan??? Cega sam ja gladan majke ti i dali sam ja spomenuo da nesto prodajem?:hahaha:
I ja nikad nisam i najverovatnije i necu da kupim nov auto jer to je promasaj.Zasto promasaj? Pa zato sto se ja evo vozim preko 10 godina sa gubitkom od 300 eura i tih 300 sam izgubio jer sam jedan auto zadrzao dve godine. Na svim ostalim sam zaradio tj vozio neko vreme tipa 6 meseci i prodao ga sa zaradom.
Po toj logici novi auto je promasaj jer evo mog kuma koji vice da je najbolji nov auto a za dve godine je na autu koji je platio 17k eura izgubio samo 6k eura. Na proslom autu koji je platio 12k eura je za 3 godine izgubio pola vrednosti. Znaci da je za 5 godina fasovao 12k eura i ti mi pricas o novom autu?
Uzmes dobar polovan auto pa da vidis kako se slatko i lepo u njemu voziti jer znas da se nisi izuo iz carapa kad si ga uzimao a servis za nov ili polovan ne moze nikako biti isti jer ti moras u ovlasceni servis a ja ga radim kod koga hocu i mogu da prodjem 3x jeftinije.

Pa probaj jednom da uzmeš auto sa 5 ili 7 godine garancije, servisi 100 evra, milina!

ovo si stvarno lupio za medalju. svi znaju da je kod 'ovlascenog' odrzavanje najskuplje. a da stvar bude jos gora, vrlo cesto visoku cenu ne prati i visok kvalitet rada jer likovi imaju posla po defaultu dok majstor mile mora da se bori dobrim glasom za klijentelu pa ako ne valja - propadne.

ovo si stvarno lupio za medalju. svi znaju da je kod 'ovlascenog' odrzavanje najskuplje. a da stvar bude jos gora, vrlo cesto visoku cenu ne prati i visok kvalitet rada jer likovi imaju posla po defaultu dok majstor mile mora da se bori dobrim glasom za klijentelu pa ako ne valja - propadne.

Lupetate gluposti kao da ste svi na ovoj temi preprodavci leševa što i jeste, ja plaćao godišnje servise po 50-100 evra što je zanemariv trošak. Drugar ima neku fijesticu sa 5 godine garancije i potpuno su mu besplatni servisi, sve je uključeno u cenu sem paknova. Znači lupetate gluposti i navlačite ljude na svoju BEDU.

Kupi polovnjaka koga sam ja zafarbo i vaskrso za male pare dotero sa nekog otpada šleperom jer je prešao milion kilometara, dizelu odma ode plivajući zamajac, dizne, turbina ili boš pumpa. Ili sve zajedno :lol:

Sta si napisao BEDO jedna?
Toliko si bedan da ne mozes ni link da okacis a laprdas tu i solis nam pamet.
Jadni tvoji s tobom takvim najpametnijim i seznajucim.
Okaci link da vidimo tu tvoju pametnu izjavu da sve dobijas i poklopi nas sa uzivanjem. Ajde majstore samo napred i ako ga ne okacis automatski ces priznati svima nama da ti lupetas. Znaci ti placas a on ne placa nista pa kako to majku mu njegovu? Zar to ne vazi za bilo koji auto kad kupis nov?
Eto ti vec nepodudaranja u tvojoj prici al cekamo da vidimo sta ces dalje osim sto sve oko sebe vredjas i mislis da je napad najbolja odbrana. E pa debelo si pogresio.

Sta si napisao BEDO jedna?
Toliko si bedan da ne mozes ni link da okacis a laprdas tu i solis nam pamet.
Jadni tvoji s tobom takvim najpametnijim i seznajucim.
Okaci link da vidimo tu tvoju pametnu izjavu da sve dobijas i poklopi nas sa uzivanjem. Ajde majstore samo napred i ako ga ne okacis automatski ces priznati svima nama da ti lupetas. Znaci ti placas a on ne placa nista pa kako to majku mu njegovu? Zar to ne vazi za bilo koji auto kad kupis nov?
Eto ti vec nepodudaranja u tvojoj prici al cekamo da vidimo sta ces dalje osim sto sve oko sebe vredjas i mislis da je napad najbolja odbrana. E pa debelo si pogresio.

Jadniče taj auto je kupljen nov pre 4-5 godina, zapamtio sam to jer sam pokupio drugara kad je ostavio auto na servisu, kakav link sirotinjo uboga? :lol: Ford je imao prodajnu akciju da je davao uz svoje automobile petogodišnji besplatni redovni servis.

Back