AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Samo kad su kosooki savrseni!:) Al ne vidim sta je to lose na Fiat i Lancia motorima a pogotovo na JTD motoru koji je jedan od najboljih dizel motora na svetu.
http://www.vecernji.hr/vijesti/hyun...a-zbog-greske-zracnim-jastucima-clanak-436547
Narode
da li ima neko slican problem sa ovim autom kao ja, imam KIU PRO CEED iz 2011 god kupljen u salonu ovaj redizajnirani model i od kada sam ga uzeo imam problem pali mi se lampica za ABS i rucnu kocnicu u toku voznje ili ih ne ugasi kad upalim auto i tada mi blokira bord kompjuter u brzini u kojoj se pojavi (ne pokazuje da se presalta u veci stepen npr ako se to desi u drugoj ja presaltam u trecu i treba u cetvrtu on mi i dalje pokazuje da presaltam u trecu) i volan bude ili meksi ili tvrdji. abs naravno radi i mijenjali su mi u servisu i komp i senzore za abs i za air bag i ne znam sta sve nisu radili ponovo softver instalirali i uporedjivali sa ispravnom i nikako ne znaju da rijese problem. IMA LI NEKO NEKU IDEJU ILI DA MU SE NESTO SLICNO DESILO?
POZZ
Evo ga jos jedan savrseni kosooki.

Ovaj sa lampicama treba samo dobro da napuni akumulator, punjačem :)
Auto ima 7 godina garancije što je san snova za sve ostale aute na planeti :)

Tako me zabole ona stvar za Ameriku,Australiju i Englesku.
Da ti nisi neki Tihijev rod?:)
Mi zivimo u evropi pa gledajte malo kako se tu prodaju ti kosooki.
@Tihi
Evo ovaj kosooki je bas imao sve te turbine,plivajuce i ostalo....:hahaha:

Ma znam, dok je volvo prodavao automobile u americi i davao 10 godina garancije, fijat je glancao muda i uvaljivao okolnim državama. Idi malo u italiju i pogledaj ŠTA se vozi, Fijat sigurno ne ;)

Ustvari ima garanciju od 3 godine a ostalu garanciju daje osigurannje kojem je u cilju da se kola odrzavaju u ovlascenom servisu gde ce da te klepe za delove.
Evo i za Tihog o njegovom Accordu gde VSA modul kosta tricavih 1600 funti. Ma jeftino za odrzavanje nema sta.
I vidi cuda -pa to u Engleskoj.:)

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=87798

Prvi put ovo da vidim - meni VSA radi super , al ko sto v idim samo dizelasi imaju problem sa ovim modulom .

jos jedan razlog vise za bezanje od dizelasa.

Gledao sam malopre cenu za ovaj moj auto u Americi znaci nema ispod 13-14.000 dolara da nadjes nema sanse.

Cena im ide od 13.500 dolara do cak 21.000 dolar za moje godiste.

To je tako ekstra skup auto koji ekstra drzi cenu amerikanci znaju da cene kvalitet :D

A kod nas moze da se uzme za dzabe prakticno vec od 7000 evra

Al Srbi nemaju pojma i ne znaju sta valja.

Poslednja izmena:
A nesto ni menjaci na Hondi nisu bas najbolji ako cemo da gledamo u Americi.:)
http://wheels.blogs.nytimes.com/2011/01/08/honda-transmission-problems-seem-to-persist/
I jel sad vidite da nema savrsenog auta i da mozemo da se preganjamo do besvesti?:per:

ta honda koja se vozi u americi nije japanska nego americka . Ekvivalent evropskih Hondi je Acura u Americi ako govorimo o modelu Accord.

I oni se svi proizvode u fabrici Honde , Saitama , Japan.

I ovo je Honda Oddisey 2004 godiste , ovakav se auto nikada nije ni prodavao ni proizvodio u Evropi.

Ovaj sto ja vozim je po pouzdanosti u samom vrhu auto industrije .

Ustvari ima garanciju od 3 godine a ostalu garanciju daje osigurannje kojem je u cilju da se kola odrzavaju u ovlascenom servisu gde ce da te klepe za delove.
Evo i za Tihog o njegovom Accordu gde VSA modul kosta tricavih 1600 funti. Ma jeftino za odrzavanje nema sta.
I vidi cuda -pa to u Engleskoj.:)

http://www.honestjohn.co.uk/forum/post/index.htm?t=87798

:guza: 7 bezbrižnih godina :guza:

Kijini modeli novi Picanto, novi Rio, cee’d, nova Optima,
Venga, Soul, Sportage i Sorento ponose se najdužom
evropskom garancijom. Opšta garancija za kompletno
vozilo važi 7 godina ili do 150.000 kilometara (bez
ograničenja kilometara u prve 3 godine). 7-godišnja
garancija na najbolji način predstavlja tri Kijine osnovne
vrednosti – kvalitet, pouzdanost i dinamičnost.
Prenosivost
Garancija je prenosiva na različite vlasnike vozila,
naravno pod uslovom da je vozilo održavano u skladu sa
Kijinim servisnim zahtevima.
Najduža garancija u Evropi
7-godišnja garancija za modele novi Picanto, novi Rio,
cee’d, nova Optima, Venga, Soul, Sportage i Sorento je
najduža evropska garancija među svim velikoserijskim
vozilima.
7 duuuuuuuugih godina
7, naš čaroban broj i rekordno duga garancija za naše
modele (novi Picanto, novi Rio, cee’d, nova Optima,
Venga, Soul, Sportage i Sorento) će Vas odvesti u
fantastičan svet bezbrižnosti. Pouzdanost, sigurnost i
užitak u vožnji sad su naša briga.
http://www.kia.rs/pdf/KIA_7_godina_garancija.pdf

Poslednja izmena:
dule 2 godine voznje auta predjenih preko 50.000 km , dosad zamenjen akumulator, cim je auto kupljen, i jedna gornja jabucica .

To je sve . Auto ide ko zmaj , brz startan ekstra lezi u krivinama i jeftina voznja na plin. Za sad nemam nameru da ga menjam a ako budem menjao ....

sledeci mozda uzmem neki Volvo S80 2009-2010 godiste turbo benzinac :D i isto mu stavim plin

na primer nesto ovako

http://suchen.mobile.de/auto-insera...rationDate=2009-01-01&negativeFeatures=EXPORT

2011 godiste 2.0T motor , jeftina registracija 203 KS stavis plin i pevas :D

Tihi ,argumenti su tu i kako vi stvarate sliku o automobilima ljudima koji mozda ne poznaju dovoljno automobile evo sad im ja jos pomazem da otkriju da ni vasa hvaljena i prehvaljena kola nisu tako dobra kako ste ih vi predstavili.Lako je pljuvati po onom sto nije tvoje.
http://www.pissedconsumer.com/revie...-and-transmission-failure-20100630187789.html
@mario
Zar ne vidis da sam u pravu i da se daje garancija od 3 godine.Mogu misliti kako ce vaziti garancija kad ti je daje osiguravajuca kuca za koje se zna da su teski i da im se dinar moze izvuci samo preko suda.A to sto se pisu hvalospevi -pa tako pise i za Yugo ili neki dres od auta kad je nov.
Istancani ukus i vetar u kosi iako su vam vrata zatvorena uz divnu buku guma Tigar koje sapucu po nasim rupama na autoputevima.:hahaha:

Automobili ne smeju da troše ni gram ulja, ostalo su alfe, fijati, fordovi i opeli

Возио дужи временски период фиатове моторе 1.9 јтд од 80 , 116 и 150 кс гарантовано ниједан није трошио уље и то ни грам. Могу и да се кладим да хјундаи никад такав мотор неће направити, као и да се ти у аутомобиле разумеш ко марица у крив *****. :)

Возио дужи временски период фиатове моторе 1.9 јтд од 80 , 116 и 150 кс гарантовано ниједан није трошио уље и то ни грам. Могу и да се кладим да хјундаи никад такав мотор неће направити, као и да се ти у аутомобиле разумеш ко марица у крив *****. :)

Ako neka si ti vozio, sigurno imaš 100 godina pa da ti verujem :)
Inače nisam u životu sreo veće lažovčine od alfista i fijatista a tu su negde i bemveisti po karakteru :mrgreen:

Посебно сте меродавни да оцењујете некога ви који сте јуче положили и свршавате на корејска возила која су до јуче била за отпад чим изађу из фабрике, а данас кад као на нешто личе њихови власници одједном постају стручњаци.

Иначе нисам никакав алфиста нити поборник искључиво једне (било које) марке аутомобила. И немам сто година али сам стицајем околности измењао доста аутомобила и прешао приличан број километара. Да си мање блејао на интернету, а више возио вероватно би и ти нешто знао, овако си набио више постова него километара. :)

Посебно сте меродавни да оцењујете некога ви који сте јуче положили и свршавате на корејска возила која су до јуче била за отпад чим изађу из фабрике, а данас кад као на нешто личе њихови власници одједном постају стручњаци.

Иначе нисам никакав алфиста нити поборник искључиво једне (било које) марке аутомобила. И немам сто година али сам стицајем околности измењао доста аутомобила и прешао приличан број километара. Да си мање блејао на интернету, а више возио вероватно би и ти нешто знао, овако си набио више постова него километара. :)

Za tebe sam tata koji ima vozačku više od 20 godina i mnogo kilometara iza sebe, poznajem mehaniku automobila od drugog svetskog rata koje sam lično radio pa naovamo. Mislim da je svaka priča suvišna sa jednim đilkošem koji se vozikao tamo-vamo u raznim fijatima :)

Za tebe sam tata koji ima vozačku više od 20 godina i mnogo kilometara iza sebe, poznajem mehaniku automobila od drugog svetskog rata koje sam lično radio pa naovamo. Mislim da je svaka priča suvišna sa jednim đilkošem koji se vozikao tamo-vamo u raznim fijatima :)

:worth::worth::worth::worth::worth::worth: :dash::dash::dash: odprilike vozis :metla::metla::metla::metla::metla::metla::metla::metla: kad neznas staje bmw audi c4 petak fiat jtd ,, to akosi naso u milion jedan da otkine radilicu ako si naso

Sta je problem sa audijem petakom? Jos uvek nisi odgovorio.

Mario80, a ima 20 godina vozackog iskustva :) Znaci vozis od desete godine :D

Na Alfi sam promenio samo gornje viljuske za 25k km od kada sam je uzeo, a ocekivao sam da cu raditi ceo trap. Mahom vozim po losim putevima. Fabricki trap je trajao 100.000 km. Prijatelj iz Francuske vozi 156, auto presao preko 200.000 ni jednom nije radjen trap.

Radilica na Fiatu je pukla jer je presao pola miliona km i ko zna kako je odrzavan.

Kad je Alfa pravila automobilie (vidi istoriju formule 1 i drugih sportskih takmicenja), da ne spominjem i druge proizvodjace, Korejanci nisu bili sposobni ni biciklu da naprave.

Tacka.

Tihi i Mario, gde ste pronasli kljuc od ludare?

Ja sam napisao sta stoji u fabrickom uputstvu automobila starije generacije, dakle normalno je da motor trosi ulje. Pogotovo turbo motori vece kubikaze. Ne kazem da se ne bih zabrinuo da mi auto svuce litar na hiljadu. Ali kad cujem price ne trosi mi gram ulja...

Ti Mario pojma nemas o petocilindricnom Audiju. Nemoj samo da nam sada prosipas pricu "imao moj drug, riknuo, ovo ono", jer svaki put potezes pricu o svojim prijateljima kojima je nesto riknjavalo na kolima. Ocigledno imas sve bolide od prijatelja, sto me i ne cudi.

I tvoj drugar Tihi da ima pojma znao bi da naknadno ugradjen plin na turbo Volvou nikada nece valjati. Ali Tihi sve najbolje zna.

Sta je problem sa audijem petakom? Jos uvek nisi odgovorio.
Mario80, a ima 20 godina vozackog iskustva :) Znaci vozis od desete godine :D
Na Alfi sam promenio samo gornje viljuske za 25k km od kada sam je uzeo, a ocekivao sam da cu raditi ceo trap. Mahom vozim po losim putevima. Fabricki trap je trajao 100.000 km. Prijatelj iz Francuske vozi 156, auto presao preko 200.000 ni jednom nije radjen trap.
Radilica na Fiatu je pukla jer je presao pola miliona km i ko zna kako je odrzavan.
Kad je Alfa pravila automobilie (vidi istoriju formule 1 i drugih sportskih takmicenja), da ne spominjem i druge proizvodjace, Korejanci nisu bili sposobni ni biciklu da naprave.
Tacka.
Nemoj da se vezuješ za brojku u mom nicku, to je klopka za majmune :) A što se tiče alfe, možete da lažete do preksutra a svako ko vozi taj auto zna kakva je to nesreća.:hahaha:
:worth::worth::worth::worth::worth::worth: :dash::dash::dash: odprilike vozis :metla::metla::metla::metla::metla::metla::metla::metla: kad neznas staje bmw audi c4 petak fiat jtd ,, to akosi naso u milion jedan da otkine radilicu ako si naso
" gospodine ja stvarno ne znam, vi ste prvi koji se žali" je uglavnom ono što uvek čujemo od trgovaca, i uvek ste vi prvi kome se to desilo :lol:
Kako je to moguće da pukne radilica ako je na satu prešao samo 123.456 km kako piše na satu? Jel moguće da trgovac vara? :lol:
Sve u svemu, sa vama ne vredi raspravljati jer vozite krševe, vi ste ekipa koja se smeje oldtajmeru starom 100 godina jer nema klimu :hahaha:

Nije normalno da auto troši litar ulja do 1000 km, to je produvao auto po svim standardima. Samo se u Srbiji voze automobili sa upaljenim lampicama za kontrolu motora. Nemojte da ubeđujete ljude kako je fusheraj ok.

Proveri samo o kom se tacno motoru radi jer JTD nije sigurno nego budjavi 1,9D i taj motor je los i to svi fiatisti znaju i izbegavaju ga.
Kod svakog proizvodjaca postoje neki motori koji se nisu najbolje pokazali pa tako i taj 1,9D kod Fiat-a.
Tihi sad prica o Volvo-u i to benzincu sa turbinom po kojoj tako uveliko pljuje na svim stranicama ovog foruma.Zar nije zadovoljan Hondom pa da nastavi tradiciju i opet kupi Hondu?
Zar turbo ne crkava i kod benzinca posto radi na istom principu kao i kod dizelasa?:D
Eeee malo prica ovako ,malo onako i ne moze covek to sve da poveze a sad kad sam okacio da i Honda nije savrsena sta ce covek sledece da pljuje pitanje je sad?
Mario80 takodje cim ga neko poklopi uhvati se trgovaca i prevara jer ne moze nista drugo da kaze. Isti je kao Tihi i ja polako pocinjem da pomisljam da je to jedna te ista osoba jer suvise mi se poklapaju.:)

Proveri samo o kom se tacno motoru radi jer JTD nije sigurno nego budjavi 1,9D i taj motor je los i to svi fiatisti znaju i izbegavaju ga.
Kod svakog proizvodjaca postoje neki motori koji se nisu najbolje pokazali pa tako i taj 1,9D kod Fiat-a.
Tihi sad prica o Volvo-u i to benzincu sa turbinom po kojoj tako uveliko pljuje na svim stranicama ovog foruma.Zar nije zadovoljan Hondom pa da nastavi tradiciju i opet kupi Hondu?
Zar turbo ne crkava i kod benzinca posto radi na istom principu kao i kod dizelasa?:D
Eeee malo prica ovako ,malo onako i ne moze covek to sve da poveze a sad kad sam okacio da i Honda nije savrsena sta ce covek sledece da pljuje pitanje je sad?
Mario80 takodje cim ga neko poklopi uhvati se trgovaca i prevara jer ne moze nista drugo da kaze. Isti je kao Tihi i ja polako pocinjem da pomisljam da je to jedna te ista osoba jer suvise mi se poklapaju.:)

Turba moraš da znaš i poštuješ, nemoj da postavljaš tako glupa pitanja, turbo mora da se neguje i održava pročitaj malo o tome kako se koristi, vozi i održava :)
I meni je čudno kako tihi gleda volvo koji je čini mi se danas opel ili? Nisam u toku šta se dešava sa tim njihovim mućkama ili brkam sa Sabom?
Ebiga ja sam svestan da su na ovoj temi sami trgovci polovnim lešinama iz Italije :lol:

A jel vi znate kako izgleda životni vek jednog automobila u Italiji? Vako, italijan ga kupi i JEDVA ispoštuje garanciju mada ima slučajeva da se i to zanemari. Naime italijanima je stravično skup redovan servis tokom garancije. Po isteku iz garancije, više se ništa ne radi, samo se doliva ulje u motor i eventualno ostali lubrikanti dosipaju. Ako se desi neka havarija, to se odrađuje u nekom ubibože servisu po najnižoj ceni i auto ODMAH prodaje :lol: Možete da zamislite kako izgleda takav auto kada napuni 6-7 godina i krene na šleperu u Srbiju i ostale zemlje koje kupuju te leševe? Da ne pominjem kako su svi automobili koji dolaze iz italije potpuno izlupani i farbani po nekoliko puta. Auto star 6-7 godina ima samo krov u prvoj boji :lol:
Eto zašto ne volim Fijate, Alfe i uopšte sve krševe koji dolaze iz Italije.

Poslednja izmena:
Vidim ti jesi, šta je uzrok tome da pukne radilica na fijatovom doblu dizel? :sad2::super:

Не знам још нисам чуо да је неком на фиатовом јтд-у пукла радилица, а знам за таксисту који је прешао 850к са тим мотором и још му није пукла радилица тако да верујем да или лажеш или је реч о усамљеном случају. :) Уосталом већина тих мотора при самом увозу има бар 200-300к а радилице им нису пукле.

Back