AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

Ma lupeta. Jbg, ja se vozim u Alfi i uzivam i zabole me za one koji tvrde da Alfa ne valja. Za godinu i po, na odrzavanje sam potrosio 200 evra, ne racunajuci nesto sto sam radio oko limarije i zamenu zupcastog. Nego, ti jos nisi odgovorio sta to ne valja na Audijevim petacima?

audijev petak i 1. 9 nema komentar ,, izgleda daje pobrko verovatno negde procito dasu losi motori 2.5 tdi ali tosu oni v 6 sto ijesu kvarljivi

Pozdrav svima
imam problem sa jednim auto placem i neznam kako da ga resim.
Naime moji roditelji su dali akontaciju za kola, skoro 80% od iznosa, dobili priznanicu sa podacima vlasnika placa, inosom novca koji je dat , podacima svedoka, i datim vremenskim intervalom od 30 dana do primopredaje vozila. od tada je proslo skoro dva meseca a papira nema kola su doterana posle mesec i deset dana ali bez papira. Sada neznam sta radti , pokusano je lepim, zvano svaki dan i uvek je odgovor sutra, prekosutra i tako. Sada niti imamo papire za kola niti vraca novac.... U sustini je iskoriscena ''naivnost'' mojih roditelja, ali pitane je sta dalje.....
Ima li pomoci - ozbiljne...

Pozdrav svima
imam problem sa jednim auto placem i neznam kako da ga resim.
Naime moji roditelji su dali akontaciju za kola, skoro 80% od iznosa, dobili priznanicu sa podacima vlasnika placa, inosom novca koji je dat , podacima svedoka, i datim vremenskim intervalom od 30 dana do primopredaje vozila. od tada je proslo skoro dva meseca a papira nema kola su doterana posle mesec i deset dana ali bez papira. Sada neznam sta radti , pokusano je lepim, zvano svaki dan i uvek je odgovor sutra, prekosutra i tako. Sada niti imamo papire za kola niti vraca novac.... U sustini je iskoriscena ''naivnost'' mojih roditelja, ali pitane je sta dalje.....
Ima li pomoci - ozbiljne...

Obratite se nekoj televiziji, oni obožavaju takve naivčine i da pišu o njima :)
Prodavcu polovnjaka možeš samo olovo da zajmiš, pamet u glavu ubuduće. Ovde je klasična prevara i otimačina, nećete dobiti ništa u toj vrednosti, dobićete nešto jeftino što on nikada neće moći da proda ni na kubi.

Bajdvej on ima papire za taj auto ali ga prodaje nekome drugom, prijavite prevaru i idite sa policijom na autoplac. Ja bih na vašem mestu pozvao svoje drugare koji vade srce kroz šupak :mrgreen:

Imam drugare koji se bave samo tim poslom, rašrafljuju i zašrafljuju prevarante :)

Poslednja izmena:
Iz iskustva znam da ponekad kasne odjave ali u ovom slucaju treba da proveris sta sve prodavac ima od papira jer mora imati neke papire i ukoliko ih ima papire cete zaista i dobiti ali je fora sto kasne a iz razloga sto taj plac verovatno ima dil sa prodavcem u Italiji (pretpostavljam da je iz te zemlje jer samo tu kasne odjave) da uzima kola a italijan nece da mu da papire dok ne isplati auto.
To je ustaljena pojava i neretka jer i sam sam cekao za jedan auto 40 dana tj 3 nedelje dok nije stigla original saobracajna dozvola a tek onda je isao na homologaciju i tu sam cekao jos skoro toliko jer je auto bio 2000 godiste.
Mislim da ce tu na kraju biti sve u redu samo sto treba strpljenja a uvoznik bi ipak trebao da plati neki penal zbog duzeg cekanja.Zato kad mu budete trebali isplatiti ostatak novca vi mu nemojte dati sve a onda nek on vas vija kao sto vi vijate sada njega.

Ко зна да ли ауто уопште има папире, да ли је еуро 3... а и ако је све у реду ко зна колико ауто уопште вреди, можда су га и са тих наводних 80% увелико преплатили. Први пут чујем да неко дође на плац и да паре за ауто који није ту неком кога не познаје. Свашта.

I tu si u pravu a sto se tice davanja para unapred niste ni svesni koliko sam ja privatnih poruka na raznoraznim forumima dobio gde ljudi hoce da naruce auto ali sam im ja rekao kako da ga dovucem i sta mi je garancija da ce uzeti auto i dali smeju d mi daju deo para unapred iako se ne poznajemo.
Onda se svi trgnu i shvate da sam u pravu jer sta ako ima se auto ne svidi jer svaki auto ima neku sitnicu jer ipak je polovan a ja ga uzmem i sta cu onda ja sa njim a pogotovo sto bih u tom slucaju gledao da uzmem nesto kvalitetniji primerak koji je samim tim i skuplji pa bih u slucaju odustajanja pucao.
Zato prodajem ono sto imam i nista ne dovlacim po narudzbini a ti ljudi mora da su bas imali poverenja kad su to uradili.

Klasična piramidalna prevara koja je prisutna u svim mogućim sistemima trgovine. On je sa tim novcem zakrpio neku svoju rupu i sad opet čeka neku naivčinu kako bi ove ispoštovao. Gotinama sam to gledao, počinje od najsitnijih kombinacija pa završava na stanovima itd...
Nikome pare na ruke!

Automobili koje je izbacila poplava, omiljena poslastica naših uvoznika polovnjaka :lol:

2006 Hyundai Santa Fe 2.2 crdi
http://www.polovniautomobili.com/oglas3011455/hyundai_santa_fe_22_crdi/

Da podsetimo, automobili iz poplava koji se dovlače šleperima kod nas, opravljaju i vaskrsavaju na sve moguće načine kako bi proradili. Automobili koji imaju neverovatne kvarove i probleme u daljnjoj eksploataciji:

02c1c44552cd-800x600.jpg
75983e8af664-800x600.jpg

Inače se prodaje već godinu dana, niko da se zajebe :)

Poslednja izmena:
Pa kad niko nece da kupi polovnjaka koreanca.:mrgreen:
I odakle tebi da je ovaj auto bio poplavljen? Mozda si zakljucio po flekama na sedistima?
To uopste ne mora da znaci da je bio u poplavi jer dovoljno je da su sedista bila jako prljava i da se sa dubinskim pranjem moralo jako nakvasiti i da je auto bio u nekom zimskom periodu i da se nije brzo osusio i eto fleka a koje su opet mogle da se otklone ali ovaj balvan sto prodaje auto je to prevideo na slikama i ostavio tako a da zna da ljudi kao ti posmatraju i misle da je poplavljen vec bi to sutra bilo cisto i bez fleka.
Druga stvar je ta sto ja nesto nisam primetio da se automobili iz poplava dovlace bas tako kako vi zamisljate jer nijedan jos nisam video na kamionu a da je bio pun blata jer ako niste znali takva kola dolaze sa enterijerom koji je pun mulja a ukoliko su ga braca italijani cistili i susili onda bude cist a s druge strane takve takodje jos nisam video nego mora da radi usisivac.

Па тешко ћеш прика у Србији да нађеш будалу која ће да купи половног корејског џипа са преко 2.000 кубика. Малтене 10% од вредности овог аута ти је годишња регистрација. Још овај нема ни сервисну књигу или је бар продавац није навео.

Evo ja sam bas danas pricao sa vlasnikom JP Company placa i kaze lepo covek da mi trgovci pokupujemo sve dobro a da oni prodaju na placu ono sto ostane tj sto nece niko.Iz tog razloga se na nekim placevima nalze uglavnom losi automobili a cilj placa je da proda vecinu svojih automobila odmah ili cak unapred pa nek zarada i bude manja ali se lova obrce. Zato mi mali trgovci kolima cesto imamo daleko bolja kola nego sto ih imaju na placevima jer imamo biranu robu.:per:

Kakva dodatna rucica?! Moguce da je toliko presao, sluzbeo vozilo, nije pazeno, vidjao sam i gore. Zamisli kad covek unisti HDI motor za manje od 30.000 km? Tako je vozio kombi da je ostao bez ulja. Drzavno vlasnistvo, ko ga hebe.

Pa vidiš valjda levo od menjača još jednu veću ručicu? Ma drugar gledao neko sranje od auta da uzme pa mu ja reko - uzmi fijata to barem zna svaki čoban da opravi... I onda naletimo na ovaj rečni primerak :lol:

Back