AUTO PLACEVI - iskustva, preporuke, prevare

То је лепо под условом да си свестан колико аутомобил са одређеном километражом кошта у иностранству, колики су трошкови, колико времена то узима и на крају треба да си спреман да платиш адекватну цену. Али огроман број људи да не кажем већина одустане кад упореди цену код нас и цену преко. И онда крене паметовање ма ја знам за форе па неће ваљда баш мене изварати...и на крају постану неки ник марио. :)

I ovde se slazem. Nasi ljudi hoce da voze tipa 4-5 godiste auto za 4000-5000 evra. Ne kapiraju da je to nemoguce. Takav auto mora da se plati minimum 1000 2000 evra vise.

I ja bih pre izabrao da platim malo vise, pa da vozim siguran auto nekoliko godina , nego da platim manje pa da posle dane provodim kod majstora.

Sto se tice marija on vozi nov auto. Tj mozda par godina star ali ga je kupio novog.

Nikada ne bih kupio auto na auto placu. Ili bi ga uvezao od preko , preko Don-a , ili bih kupio auto od vlasnika koji ga je kupio novog u Srbiji.

I naravno nikad dizelasa osim mozda nekog Fiata ili Mitsubishija obzirom da su za njih dizne nekih 100-nak evra mada verovatno ni to :)

Da samo malo je auta koje prodaje vlasnik i koja su kupljena u Srbiji. Nije problem što i tu postoje preprodavci, Problem je što se kupci masovno varaju.

Poslednja izmena:
I ovde se slazem. Nasi ljudi hoce da voze tipa 4-5 godiste auto za 4000-5000 evra. Ne kapiraju da je to nemoguce. Takav auto mora da se plati minimum 1000 2000 evra vise.

I ja bih pre izabrao da platim malo vise, pa da vozim siguran auto nekoliko godina , nego da platim manje pa da posle dane provodim kod majstora.

Sto se tice marija on vozi nov auto. Tj mozda par godina star ali ga je kupio novog.
Mozda bi ti platio ali ti si jedan od zilion a i to je pitanje dali bi platio kad dodje taj momenat jer ja sam se dosad uverio mnogo puta da ljudi jedno pricaju a drugo rade.
Drugar koji takodje radi sa kolima i koji ih i licno uvozi kaze da je sav krs sto je uvezao prodao a da mu sva lepa kola stoje.
Koja je tu sad logika? Dali to pobija tvoje razmisljanje?
Naravno da pobija a evo zasto: danas su dosli kupci kod njega i kupili Zafiru koja je presla 160k km a ja sam ga pitao jel su kupili jednu drugu koja je presla celih 80k km i koja je kao nova a on ce da su kupili ovu jer je jeftinija 350 eura!!!! I sad zamislite vi te debile koji su zbog 350 eura kupili auto koji je presao 80k km vise a to je realno necijih 7-8 godina voznje tj svo vrem koje ce biti kod njih i verovatno bez ikakvih problema.
Zato price kako treba uzeti bolji auto i dati vise para okacite macu o rep i nemojte da se vise lazemo. Ovo slobodno mogu da kazem za 95% kupaca a onima 5% skidam kapu.

SREĆNI DOBITNIK TABLICA: Kinezi na lutriji osvajaju pravo da kupe auto! ,,,, http://www.kurir-info.rs/srecni-dob...iji-osvajaju-pravo-da-kupe-auto-clanak-888241

- - - - - - - - - -

Mozda bi ti platio ali ti si jedan od zilion a i to je pitanje dali bi platio kad dodje taj momenat jer ja sam se dosad uverio mnogo puta da ljudi jedno pricaju a drugo rade.
Drugar koji takodje radi sa kolima i koji ih i licno uvozi kaze da je sav krs sto je uvezao prodao a da mu sva lepa kola stoje.
Naravno da pobija a evo zasto: danas su dosli kupci kod njega i kupili Zafiru koja je presla 160k km a ja sam ga pitao jel su kupili jednu drugu koja je presla celih 80k km i koja je kao nova a on ce da su kupili ovu jer je jeftinija 350 eura!!!! I sad zamislite vi te debile koji su zbog 350 eura kupili auto koji je presao 80k km vise a to je realno necijih 7-8 godina voznje tj svo vrem koje ce biti kod njih i verovatno bez ikakvih problema.
Zato price kako treba uzeti bolji auto i dati vise para okacite macu o rep i nemojte da se vise lazemo. Ovo slobodno mogu da kazem za 95% kupaca a onima 5% skidam kapu.

srpska posla ,,

A obe zafire prešle po pola miliona i ko je sad tu pametan? :lol:

Pa sto si se onda uhvatio za trgovce? Sta su ti oni skrivili kad ti nemas nikakvih dodirnih tacaka sa njima?
Zasto pljujes po ljudima koje ne poznajes niti saradjuses sa njima u bilo kom obliku?
Razlog mora da postoji zar ne?

Naleteh slučajno na podatak, Auto plac Blok na Novom Beogradu skida kilometražu ili je slučajnost?

Prosudite sami:
Samo 100.000 km su skinuli :mrgreen:

vpivwy.jpg

:maramica::maramica::maramica:

da malo ih je ali ih ima dovoljno - trenutno 4668 na sajtu polovnih automobila

Evo na primer punto za 2900 evra 2005 godiste

http://www.polovniautomobili.com/oglas3526274/fiat_punto_12_16v_neudaran/

Al svi oce da voze Passata 2006 i da ga plate 5000 evra

To da ljudi često očekuju da za male pare kupe dobar auto je često istina. I tu se slažem sa tobom. Samo ni kada kupuješ auto koje nije iz uvoza nemaš garanciju da te neće prevariti. Postoje načini da se bar okvirno provjeri da li je kilometraža vraćana. Mnogi to ne rade ma od koga kupovali auto. I poslije im svi drugi krivi kada skontaju da su žestoko prevareni.

To da ljudi često očekuju da za male pare kupe dobar auto je često istina. I tu se slažem sa tobom. Samo ni kada kupuješ auto koje nije iz uvoza nemaš garanciju da te neće prevariti. Postoje načini da se bar okvirno provjeri da li je kilometraža vraćana. Mnogi to ne rade ma od koga kupovali auto. I poslije im svi drugi krivi kada skontaju da su žestoko prevareni.

Znas kako nikad ti nemas 100% garanciju, al covek koji je kupio nov auto da ga sam vozi - pa ga sad prodaje sigurno nece da se bakce sa tim tj vracanjem kilometraze.

Drugo svaki taj auto moze da se proveri njegova istorija u firmi gde je kupljen.

Ljudi koji kupuju nova kola kod nas su obicno imucniji gradjani, koji hoce samo da sipaju i voze bez sekiracije i muke i samim tim je mogucnost da te prevare - minimalna.

Mogucnost se povecava ako neko drugi kupi taj auto od njih pa ga posle preprodaje . Na primer neki vlasnik placa :D

Obrni okreni, vlasnici placeva najveći prevaranti i kriminalci :D

Jednom sam tako za drugara gledao neki auto, u pitanju je bio reno megan star 3 godine. Prva boja, puno opreme lalala... Problem je bio što smo trebali da putujemo oko 600 km tamo vamo da vidimo auto. Reno ovlašćeni servis, fotke lepe ne vidi se ništa, auto u izložbenom salonu... Sednemo mi tako i opalimo put. Kad ono tamo, ja gledam auto a on samo što nije bio na krovu i to ga loš majstor radio! Auto bolje rečeno kao da se survao niz neku liticu i neko ga okrpio žmureći! Čak je i diht masa bila nova na vratima, pa je probijala neka zelenkasta nijansa kroz belu boju automobila! Da ne veruješ! Felne polomljene pa varene, vidi se iz aviona :lol: Posle saznam da je taj neki upravo izgubio licencu od renoa za servisiranje ali i dalje mu uredno stoje reklame na objektu. Ozbiljan servis, ogroman prostor, zatvoreni prodajni porostor, hostese... Drugar posle par dana ode i kupi nov kia ceed.

Eto, nadam se da sam vam malo otvorio oči kakva je to mafija.

Poslednja izmena:
A sto se malo ne okrenes oko sebe i videces prevaru u svakom segmentu tvog zivota.Advokati,lekari,ljudi sa kojima saradjujes-jednostavno Srbija.
Svako se bori da prezivi a prevara ima na svakom koraku hteo ti to da priznas ili ne a mislim da si veoma svestan da je ovo sto kazem ziva istina.
Ali.... kako u svemu ima izuzetaka tako ima izuzetaka i u trgovini automobilima. Ima i kola sa pravim kilometrazama ali se slabo prodaju zbog toga sto ne kostaju isto kao ove lesine.

A sto se malo ne okrenes oko sebe i videces prevaru u svakom segmentu tvog zivota.Advokati,lekari,ljudi sa kojima saradjujes-jednostavno Srbija.
Svako se bori da prezivi a prevara ima na svakom koraku hteo ti to da priznas ili ne a mislim da si veoma svestan da je ovo sto kazem ziva istina.
Ali.... kako u svemu ima izuzetaka tako ima izuzetaka i u trgovini automobilima. Ima i kola sa pravim kilometrazama ali se slabo prodaju zbog toga sto ne kostaju isto kao ove lesine.

i sta drugi varaju znaci treba da prihvatimo da je varanje sastavni deo zivota i da tako treba.

E pa ne treba.

Ovde i ne moze da bude bolje ako budemo razmisljali i sa tim se mirili.

Naravno da se ne treba miriti ali treba ceniti one koji su posteni a ne i njih trpati u isti kos sa onima koji to nisu.
Niko od nas nije 100% savrsen i svako ima gresaka u svom zivotu i karijeri i niko mi ne moze reci da nije tako ali se treba truditi da se bude sto vise na svom mestu. A onda se pojavi neko ko pljuje gde treba i gde ne treba iako ne zna uopste o cemu se radi i kakav je ko.
E to je ono sto unistava Srbiju-zli jezici jer svi vole da pametuju iako nemaju osnov za to i to u velikoj vecini slucajeva.

pa nisu svi prodavci prevaranti ,,, evo danas bio u jednu malu varos kod prijatelja tu pored njega ima jedna prodavnica do prodavnice njegov komsija na travi prodaje obicno desetak auta tip dovozi auta a on prodaje ,, mesecno proda oko pet sest auta sva auta su vrednost do 3 000 - 3 500 ev ,, nista neulazu farbanje limarija menjanje enterijera ,, samo jedno dobro pranje eventualno presvlake kilometrazu dizu gde treba zbog carine obicno nema ispod 200 000 km ,, pitam sta najbolje ide kaze stilo dizel nikad ne stoji duze od 5 -6 dana danas prodat jedan 2 002 god troja vrata 220 000km za 2 750 ev ,, njegova zarada 150 ev pitam kolko tip ima od toga oko 200 ev cisto

Te fijate treba zakonom zabraniti, to su najveće lešine u univerzumu, ne znam nikoga kome nije riknuo motor čim ga je kupio. Stvarno jad i beda naročito dizeli, tek poneki benzinac sastavi kraj sa krajem. Tu su i fordovi pod ruku sa opelima. Šta se sve nisam nagledao u životu kod ta tri sranja, otvoriš motor a u njemu nema uopšte klipova :lol:

Back