austrougarski vojnik Tito

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Kako vam ne dosadi......

Taj je mrtav skoro pa 40 godina.

Ovi jugofili mi izgledaju kao netko tko ima 30 godina i stalno bi da ima 10. I kažeš mu: Perice, sad imaš 30, ponašaj se prema tom, uči radi, stvaraj obitelj...
Perica na to: Buaaaaa, ja bih da se vrati kad sam imao 10. Onda opet- Perice, nije svima bilo dobro kad su imali 10 godina, no nema veze. Ti sad imaš 30 i prestani već jednom o tom kako je bilo kad si imao 10. To je prošlo, imaš sad pametnijega posla.

A Perica- ma ja bih opet da mi je 10.

:dash::dash:

da, da

nema kralja aleksandra, za koga je kralj petar rekao da je krv nikole petrovica

niti kneza pavla koji je sklopio dil sa hitlerom, a hrvatioma dao pola krwaljevine sve do drine i zemuna, i omogucio im da se macekovci naoruzaju daleko pre WWII

smesni ste u laganje

macko, ovde tema nisu ni kralj, ni princ, vec austrougarski kaplar broz i to gde nas je dovela njegova politika.

Srbija je pre rata imala 11 fabrika aviona
ROGOŽARSKI AD
Prva Srpska fabrika aeroplana Živojin Rogožarski AD
IKARUS AD
IKARUS AD, tvornica aero i hdroplana, Šumadijska 12, Novi Sad
ZMAJ
Fabrika aeroplana i hidroaviona ,,ZMAJ’’ je proizvodila avione i hidravione-amfibije koje je dizajirao tim Petrovići - Šterić
INDUSTRIJA AEROPLANSKIH MOTORA AD
Osnovana 1927 kao mešovita kompanija sa 50% stranog kapitala sa proizvodnom halom u Rakovici.
FABRIKA AVIONSKIH MOTORA S.VLAJKOVIĆ i SIN
Stolarska kompanija Svetozara Vlajkovića počela je sa proizvodnjom aviona 1925 godine, pravila je Breguet XIV, kao i avionskih motora Walter NZ. Nalazila se u Pozorišnoj ulici 63
TELEOPTIK AD
Prva Srpska fabrika telefona, optike i precizne mehanike
NESTOR AD
Fabrika je osnovana 1938. u Beogradu, proizvodila je instrumente za domaće proizvođače aviona i za vojnu industriju. Fabrika se nalazila u Kralja Aleksandra 312.
MIKRON
Pogon za optiku i preciznu mehaniku koji je osnovan 1931. u Beogradu proizvodio je instrumente za avione. Fabrika je radila na testiranju i podešavanju aviona i optičkih instrumenata
JASENICA AD
Prva fabrika u Srbiji koja je proizvodila svećice po licenci. Bavila se i popravkom avionskih motora LOREN. Proizvodne hale su bile u Smederevskoj Palanci.
UTVA DD
Osnovana je u Zemunu 1937 kao fabrika za proizvodnju jedrilica. Premeštena u Pančevo 1939/1940
FABRIKA PADOBRANA KNEBL I DITRIH
Fabrika je osnovana 1923 u Inđiji kao „Fabrika za letačku opremu, padobrane i letačka odela”.
DRŽAVNA FABRIKA AVIONA Kraljevo
Možda je imala 11 fabrika aviona ali je po popisu iz 1931 godine imala i najveći procenat nepismenih tik uz teritorije na kojima se danas prostiru Makedonija i Bosna i Hercegovina.Po popisu iz 1931 godine dve trećine BDP-a su pravile banovine koje su se prostirale na teritorijama današnje Slovenije i Hrvatske iako su imale jednu trećinu stanovnika.Takođe su ove dve banovine što se tiče ostale infrastrukture bile daleko ispred ostalih.Te drastične nejednakosti su se posle drugog svetskog rata konstanto smanjivale....tako da reći da je Tito uništavao Srbiju je čista laž i konstrukcija onih kao što rekog luzera iz drugog svetskog rata koje Tito izgleda i posle skoro četrdeset godina od smrti je be iz kuće cveća.

macko, ovde tema nisu ni kralj, ni princ, vec austrougarski kaplar broz i to gde nas je dovela njegova politika.

broz je bio kaplar 1914,

posle je tridesetih bio shef partije

cetrdeseetih vodja pokreta otpora, i ponednik nad nemcima

1948 se suprostavio staljinu i sssr-u sve sa varsavskom paktom

sezdesetih je bio jedan od osnivaca pokreta nesvrstanih

do kraja je bio nosilac ideje slobode i ravnopravnosti, socijalne jednakosti i mira u `velikoj` jugoslaviji

njegova politika nas je dovela do nivoa srednje razvijene moderne evropske drzave, osnivaca un i oebs-a

a vi ste moralne muve na sofersajbni socijalizma

Možda je imala 11 fabrika aviona ali je po popisu iz 1931 godine imala i najveći procenat nepismenih tik uz teritorije na kojima se danas prostiru Makedonija i Bosna i Hercegovina.Po popisu iz 1931 godine dve trećine BDP-a su pravile banovine koje su se prostirale na teritorijama današnje Slovenije i Hrvatske iako su imale jednu trećinu stanovnika.Takođe su ove dve banovine što se tiče ostale infrastrukture bile daleko ispred ostalih.Te drastične nejednakosti su se posle drugog svetskog rata konstanto smanjivale....tako da reći da je Tito uništavao Srbiju je čista laž i konstrukcija onih kao što rekog luzera iz drugog svetskog rata koje Tito izgleda i posle skoro četrdeset godina od smrti je be iz kuće cveća.

CIA DOKUMENTA OTKRIVAJU Kako je Tito prebacio 70 fabrika iz Srbije u Sloveniju i Hrvatsku

Jedna od omiljenih tvrdnji Srba je da su Slovenija i Hrvatska ”ekonomski procvetale na račun Srbije u sklopu paklenog plana Josipa Broza. Ova teza je izveštajem CIA dobila potvrdu...
Pogledajte prilog 461593
Tito kod pape Pija XII 14. 8. 1944. godine

stepinac dočekuje tita.jpg

http://www.newsweek.rs/srbija/80755...fabrika-iz-srbije-u-sloveniju-i-hrvatsku.html

Poslednja izmena:
Kako vam ne dosadi......

Taj je mrtav skoro pa 40 godina.

Ovi jugofili mi izgledaju kao netko tko ima 30 godina i stalno bi da ima 10. I kažeš mu: Perice, sad imaš 30, ponašaj se prema tom, uči radi, stvaraj obitelj...
Perica na to: Buaaaaa, ja bih da se vrati kad sam imao 10. Onda opet- Perice, nije svima bilo dobro kad su imali 10 godina, no nema veze. Ti sad imaš 30 i prestani već jednom o tom kako je bilo kad si imao 10. To je prošlo, imaš sad pametnijega posla.

A Perica- ma ja bih opet da mi je 10.

:dash::dash:
A ovi koji pljuju stalno Tita i posle skoro četrdeset godina od njegove smrti mi liče na nekoga ko ima petnaest godina i učiteljica koja ima 60 godina mu stalno ponavlja Perice bilo je bolje za vreme Tita.A Perica kaže nije bilo bolje tako mi je rekao deda iz Čikaga.Ali Perice kako on i ti možete da znate kako je bilo kada on nije živeo ovde a ti nisi bio ni rođen.Perica kaže buaaaaaaa,bilo je gore,buaaaaa bilo je gore....on mi je tako rekao buaaaa,buaaaa suza suzu stiže.Tito je kriv što imam jedinicu iz matematike i što ne mogu da nađem devojku buaaaa,buaaaaa.:dash::dash:

Poslednja izmena:
glupost, pa hajde da vidimo.
danas na vlasti imamo ex clanove partije - sa izuzetkom aleksandra vucica koji tvrdi da njegovi nisu bili ni cetnici ni komunisti nego zaklani.
ivica dacic, toma nikolic, vojislav seselj, vuk draskovic, sve je to bilo clan kpj.
sta je produzena ruka titove vlasti? ajmo drzavno uredjenje, pa konstantne kredite mmf, pa bogacenje samo jednog sloja ljudi bliskih vladajucoj partiji, sta jos nije isto? da, nema broza, ali njegov duh lebdi u svakoj srednjoj i osnovnoj skoli, bolnici, opstini.
i to je duh austrougarskog kaplara, onog koji je na nisanu drzao srbe.

Ex clanovi komunisticke partije su cetnici maskirani u komuniste koji rade sto gore to bolje koja god vlast bila izabrana.

ti isti su bombardovali srbiju isti su isporucili milosevica isti su ubili djindjica i drzali glupog tadica.

ti isti "komunisti" su isli na skupstinu iz svojih funkcionerskih fottelja. Znam ih licno.

- - - - - - - - - -

1989 godine je vise cetnika bilo partijskih sekretara nego komunista.

- - - - - - - - - -

A sve zato da kriminalci mogu da vladaju, nevazno ko ce im u tome pomoci monarhista ili komunista.

i danas u srbiji zivi preko milion nepsimenih, a prema istorijskim izvorima u sloveniji i hrvatskoj je u vreme kraljevine izgradjeno vise fabrika nego u srbiji. ali sve to na stranu, broz nije unistavao srbiju ekonomski, unistio je zivote srba.
da pocnemo sa zataskavanjem jasenovca i ostalih zlocina koje su hrvati ucinili srpskom stanovnistvu, preko pomilovanja odredjenih saradnika ustasa iz hrvatske, pa do formiranja vestacke zajednice sa dojucerasnjim koljacima.
ali sta ocekivati od nekoga ko je u velikom ratu srbe nisanio iz rova.

opet nove tlapnje milice astronautice

ha, ha, ha

kako vam ne dosadi?

i odakle bre te mentalne karakondzule izviru? lose varenje? patoloska mrznja prema boljima od sebe (kompleks manje vrednosti)?

- - - - - - - - - -

ultimativna politicka neodgovornost zasnovana na netu?

Zato je tema deplasirana. Srbijom vladaju kriminalci bez grba i zastave.

- - - - - - - - - -

osnoovni saradnici su im siptarski i crnogorski kriminalci.

pa da, zato sto je petokraka nestala.
vidis, tih siptara takodje ne bi bilo da im broz nije dao mogucnost i obecao drzavu. i sta sa tim?
umesto da ih je sravnio sa zemljom, on im dao ustav. na tacni.
a bas ovih dana, videli smo kako je spanska vlast resila pitanje separatizma u kataloniji, sve u rukavicama, na finjaka.

U Srbiji je prema popisu iz 1931 godine bilo 49,8% nepismenih.1953 godine je broj nepismenih smanjen na 27,9%.Prosečan životni vek je prema popisu iz 1931 godine bio 44 godine.Toliko o razvijenosti Srbije pre drugog svetskog rata.Pravi ekonomski tigar sa balkana.

vidis, tih siptara takodje ne bi bilo da im broz nije dao mogucnost i obecao drzavu. i sta sa tim?
a bas ovih dana, videli smo kako je spanska vlast resila pitanje separatizma u kataloniji, sve u rukavicama, na finjaka.

Ma nemoj? Spanija resila? gde ti zivis?

i danas u srbiji zivi preko milion nepsimenih, a prema istorijskim izvorima u sloveniji i hrvatskoj je u vreme kraljevine izgradjeno vise fabrika nego u srbiji. ali sve to na stranu, broz nije unistavao srbiju ekonomski, unistio je zivote srba.
da pocnemo sa zataskavanjem jasenovca i ostalih zlocina koje su hrvati ucinili srpskom stanovnistvu, preko pomilovanja odredjenih saradnika ustasa iz hrvatske, pa do formiranja vestacke zajednice sa dojucerasnjim koljacima.
ali sta ocekivati od nekoga ko je u velikom ratu srbe nisanio iz rova.
Nišanili su iz rova na Srbe u prvom svetskom ratu i Srbi u austougarskoj vojsci.Izbegavanje vojne obaveze je tada značilo streljanje ako nisi znala.Zataškavanje Jasenovca nije bilo.Svi su znali za Jasenovac.O njemu se učilo u osnovnoj školi i niko nije to zataškavao.Pomilovani su i četnici koji su brže bolje prešli na stranu partizana pri kraju rata i to samo oni koji nisu vršili zločine.Uostalom i sam kralj je posle prvog svetskog rata pomilovao i čak uvrstio u svoju vojsku visoke oficire iz Hrvatske,Bosne i Vojvodine koji su za vreme prvog svetskog rata bili na strani Austrougarske.Tito je najbolje rekao šta misli o ustašama u Blajburgu.A i ovaj link govori da nimalo nije štedeo hrvatske nacionaliste.
http://www.pobijeni.info/pobijeni/index

BND rovari 30 godina zajedno sa srpskim monarhistima na rusenju jugoslavije.

Naravno, siptarskim krimosima i srpskim kao i crnogorskim odgovara da ne postoji pravni sistem

i ni jedna drzava to ne moze da izdrzi. Sta krimose briga cije je kosovo? Ili ko vlada srbijom , ako oni prelaze ulicu van pesackog prelaza?

A evropska unija nije dala odobrenje? Srbiji je poslala bombardere.

macko, pricamo o brozovom vremenu i ustupcima koje je napravio siptarima. ako je imao toliku moc koliko njegovi fanovi pricaju da jeste, te uzivao ugled svuda u svetu, zasto nije ukinuo pokrajine nego je jos vecu autonomiju dao siptarima? m? i ko bi nas tada bombardovao? niko.

- - - - - - - - - -

Nišanili su iz rova na Srbe u prvom svetskom ratu i Srbi u austougarskoj vojsci.Izbegavanje vojne obaveze je tada značilo streljanje ako nisi znala.Zataškavanje Jasenovca nije bilo.Svi su znali za Jasenovac.O njemu se učilo u osnovnoj školi i niko nije to zataškavao.Pomilovani su i četnici koji su brže bolje prešli na stranu partizana pri kraju rata i to samo oni koji nisu vršili zločine.Uostalom i sam kralj je posle prvog svetskog rata pomilovao i čak uvrstio u svoju vojsku visoke oficire iz Hrvatske,Bosne i Vojvodine koji su za vreme prvog svetskog rata bili na strani Austrougarske.Tito je najbolje rekao šta misli o ustašama u Blajburgu.A i ovaj link govori da nimalo nije štedeo hrvatske nacionaliste.
http://www.pobijeni.info/pobijeni/index

ma evo, cekala sam tebe da mi ispricas zasto je broz u velikom ratu ratovao protiv srba.
i da, cekala sam tebe da mi objasnis zasto broz nije oslobodio taj isti jasenovac, ili neki drugi logor? gde je bio broz da oslobodi gradisku na primer?
ali je zato oslobodio dedinje, senjak i vracar.

Ti sanjaš devojko.Albanci su i za vreme kralja bili većina na Kosovu i Metohiji.Kralj je osnovao banovinu Hrvatsku i to u većim granicama nego što je danas Hrvatska.Kralj nije prihvatio Srbiju već je prihvatio Jugoslaviju.Kralja moraš kriviti za neispunjenje svojih vlažnih šovinističkih snova a ne Tita.Tito je samo uspešno držao u kajasima divlja nacionalistička plemena sa Balkana.

Poslednja izmena:
macko, pricamo o brozovom vremenu i ustupcima koje je napravio siptarima. ako je imao toliku moc koliko njegovi fanovi pricaju da jeste, te uzivao ugled svuda u svetu, zasto nije ukinuo pokrajine nego je jos vecu autonomiju dao siptarima? m? i ko bi nas tada bombardovao? niko.

Autonomiju siptarima je dala latinka perovic i njena monarhisticka klika. Sasvim podrzani separatistickim hrvatima crnogorcima i muslijama.

U takvoj drzavi kriminalci nisu uspevali, ali u srusenoj svako ima svoju teritoriju za pljacku.

Titio je bio gradjanin sveta i vodio svetsku politiku, a srbi su uredjivali svoju. I sva ova banda kojoj ne valja ni jedna vlast je kumovala autonomiji kosova i vojvodine.

Isti su poubijali sve koji su bili protivnici. I milosevica i djindjica, ali i mnoge za koje se ne zna.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back