Australija - utisci

imam tri porodice u Australiji kopji bi dali garanciju za moju porodicu smestaj i t d...
poslodavac mog rodaka bi poslao garantno pismo u vezi zaposlenja u mojoj struci
imam 37 god supruga 34god sin 13 god kave su sanse za iseljenje i australiju POMOC....
Engleski u proseku znamo za 4+
:worth:

Grid,

svako ima šanse, pa i onaj ko nema takve preduslove tamo -familije i poslodavca. Što se tiče kriterijuma svi su oštriji nego ranije, ali to ništa ne mora da znači. Samo je stvar u tome da li želite da idete ili ne i šta očekujete od odlaska?

Za IELTS je potreban visok nivo znanja jezika, što je posle neophodno za Ass. Ima dosta papirologije, a sve i košta, pa je potrebno dobro razmisliti naročito jer imate dete. Ako to zaista želite, a imate i poslodavca mislim da mesta razmišljanju nema, naročito ako ovde niste nečim preterano vezani (pri tom ne mislim na širu familiju)!

Puno uspeha i sreće!

IZVESTAJ IZ MELBOURNA

Evo da ne ispadne da mi se ne svidja Australija!
Melbourne je divan, i to ne kao Sydney, gde mi se svisja samo centar. Ceo grad je prelep - izgleda onako kako sam zamisljala Australiju. Cist je, dobro organizovan i prijatanji, a na ulicama dominira engleski jezik!!!!!
Prevoz je mnogo bolji nego u Sydneyu, i jeftiniji, predgradja su mnogo lepsa.. Ne znam, jednostavno vise mi je legao..

Ne znam ja sad kako sam ovo procitao bas sad, ali seko jesi ti bila malo pod nekim uticajem nekih supstanci :mrgreen: kad si ovo pisala? :think:

Cu dodjem. Jedan dan. A sad je ovde ostalo zapisano da je Melburn lepsi od Sidneja. :) Nema posle nisam rekla, nisam mislila ;)
:mazi:

Nisam video Sydney, ali po prici onih koji su se preselili u Melbourne, kazu da je ovde mnogo bolje. Pocev od toga da je vise drveca, parkova do toga da je jeftinije ziveti a i plate su vece. Melbourne je po meni zaista prelep, ali opet zavisi iz kog ugla ga gledate. Postoje predgradja gde ce vam ukrasti zakljucan bicikl ispred kuce, ali to je tako, zavisi od ljudi, da ne kazem nacija koje tu zive. Raznolikost je prevelika i u svemu se nadje dobra i losa strana. Svakog dana otkrivam nesto fascinantno o gradu, u pozitivnom smislu. Potrebno je ipak malo vremena da se dobije slika, ovde sam godinu dana i za sada je odlicno. Engleski se uglavnom cuje na ulicama, ali ako se ode u kinesku cetvrt ocekujte taj jezik, ali takodje i eve druge osobenosti. Nije slucajno ovaj grad dobio epitet the most livable city in the word. Strpi se to je ipak pocetak.

Hehehe, koliko zanimljivih pitanja. Omiljeni restoran bio mi je prvi do zatvora i da su zatvor premestili ne bi mi to bilo to. ;) Sve preko 20 minuta mi je gubljenje vremena. ;) Bebe se ne kupaju vise svakog dana, ni kod nas ni kod vas ni kod njih. ;) Traktori jos nisu stigli, ali konji se jasu po centru iskljucivo i to u reflektujucim prslucima :) I to po 12 odjednom, i to panduri.
Si to hteo da pitas? ;)

Melbourne
-pristojan dvosobni stan se ne moze naci ispod 300 p/w
-javni transport je jako losh, i za naselja koja su udaljena 10 km od centra treba oko 45 min
-starih stanova ima malo i u njima zivi uglavnom niski stalez
-stanovi u novim zgradama su preskupi > 500 p/w
-cijena zavisi od kraja do kraja. Generalno jugo-istok je 30% skuplji od sjeverozapada
-Losih krajeva ima svudje, ili ih je vise na sjevero-zapadu
-Opasni krajevi: Footscray, Sunshine, StAlbans, Springvale, Broadmeadows...
-Prebogati krajevi: Toorak, Brighton, Hampton, Hawthorn, Camberwell ...
-Krajevi za mladezh: Melbourne CBD, St Kilda, Port Melbourne, Northcote, Brunswick, Richmond
-Klima je blago receno bezveze. Jedino sto je zima mnogo blaza-bolja nego kod nas.
-Ima par dobrih plaza, ali je voda bezveze i stalno duva. Ipak u februaru i martu se mogu pronaci dobri dani za plazu
-Ogromni padovi temperature u kratkom vremenu. Melbourne- 4 seasons in one day
-Preveliku vlaznost nijesam primjetio
-4-clana porodica mora da ima minimum 70k income(ako zivi na sjevero-zapadu) ili 85k income(ako zivi na jugo-istoku)
-Sa 100 k moze fino da zivi (to je oko 6000 $/m kad se odbiju takse)
-Restorani su skupi, ali se mogu priustiti jednom nedjeljno
-Pivo je 4-8 $
-sladoled je 4$
-kolac je 6-7 dolara
-fin rucak je 20-30 dolara
-kutija cigara je 15$
-za hranu treba 400-500$ p/w
-internet je los - oko 50$/m
-mobilni je jeftin - oko 30-50 $/m
-struja je jeftina - oko 150$/m
-gorivo je jeftino - 1.35 $/l
-kola su jeftina
-Grad je prelijep, ljudi su mnogo fini, petkom i subotom su svi rasplolozeni i izlaze na pice
-Netrpeljivost jos za ove tri godine nijesam osjetio. Indijci se stalno zale da su ugrozeni, a ja im bas ne vjerujem. Mislim da je vise kriket u pitanju.
-Kriminala ima dosta pogotovo u gore napomenutim krajevima. Izbjegavati javni transport kasno uvece.
Odnos plate - kvalitet zivota (u smislu trosenja naravno):
-ispod 60k - dosta skroman zivot - zivotarenje
-60-80 k - skroman zivot
-80-100 - dobro se zivi
>100 k standardan glasah Liberalne Partije !!!

da li je ovo za hranu i dalje tacno???? 2,000 dolara mesecno za klopu?:eek:

Back