Zerathul
Zainteresovan član
- Poruka
- 437
Ne mogu ni ja da delim reputacije.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
IZVESTAJ IZ MELBOURNA
Evo da ne ispadne da mi se ne svidja Australija!
Melbourne je divan, i to ne kao Sydney, gde mi se svisja samo centar. Ceo grad je prelep - izgleda onako kako sam zamisljala Australiju. Cist je, dobro organizovan i prijatanji, a na ulicama dominira engleski jezik!!!!!
Prevoz je mnogo bolji nego u Sydneyu, i jeftiniji, predgradja su mnogo lepsa.. Ne znam, jednostavno vise mi je legao..
Cu dodjem. Jedan dan. A sad je ovde ostalo zapisano da je Melburn lepsi od Sidneja.Nema posle nisam rekla, nisam mislila
![]()
To Kume...
Da te osetim.![]()
Melbourne
-pristojan dvosobni stan se ne moze naci ispod 300 p/w
-javni transport je jako losh, i za naselja koja su udaljena 10 km od centra treba oko 45 min
-starih stanova ima malo i u njima zivi uglavnom niski stalez
-stanovi u novim zgradama su preskupi > 500 p/w
-cijena zavisi od kraja do kraja. Generalno jugo-istok je 30% skuplji od sjeverozapada
-Losih krajeva ima svudje, ili ih je vise na sjevero-zapadu
-Opasni krajevi: Footscray, Sunshine, StAlbans, Springvale, Broadmeadows...
-Prebogati krajevi: Toorak, Brighton, Hampton, Hawthorn, Camberwell ...
-Krajevi za mladezh: Melbourne CBD, St Kilda, Port Melbourne, Northcote, Brunswick, Richmond
-Klima je blago receno bezveze. Jedino sto je zima mnogo blaza-bolja nego kod nas.
-Ima par dobrih plaza, ali je voda bezveze i stalno duva. Ipak u februaru i martu se mogu pronaci dobri dani za plazu
-Ogromni padovi temperature u kratkom vremenu. Melbourne- 4 seasons in one day
-Preveliku vlaznost nijesam primjetio
-4-clana porodica mora da ima minimum 70k income(ako zivi na sjevero-zapadu) ili 85k income(ako zivi na jugo-istoku)
-Sa 100 k moze fino da zivi (to je oko 6000 $/m kad se odbiju takse)
-Restorani su skupi, ali se mogu priustiti jednom nedjeljno
-Pivo je 4-8 $
-sladoled je 4$
-kolac je 6-7 dolara
-fin rucak je 20-30 dolara
-kutija cigara je 15$
-za hranu treba 400-500$ p/w
-internet je los - oko 50$/m
-mobilni je jeftin - oko 30-50 $/m
-struja je jeftina - oko 150$/m
-gorivo je jeftino - 1.35 $/l
-kola su jeftina
-Grad je prelijep, ljudi su mnogo fini, petkom i subotom su svi rasplolozeni i izlaze na pice
-Netrpeljivost jos za ove tri godine nijesam osjetio. Indijci se stalno zale da su ugrozeni, a ja im bas ne vjerujem. Mislim da je vise kriket u pitanju.
-Kriminala ima dosta pogotovo u gore napomenutim krajevima. Izbjegavati javni transport kasno uvece.
Odnos plate - kvalitet zivota (u smislu trosenja naravno):
-ispod 60k - dosta skroman zivot - zivotarenje
-60-80 k - skroman zivot
-80-100 - dobro se zivi
>100 k standardan glasah Liberalne Partije !!!