Tree
Aktivan član
- Poruka
- 1.228
Hehe, tvoji postovi me uvek nasmeju. Kratki, jasni i duhoviti
Hvala![]()
Hehe, vracam se polako, godinu dana uopste mi nije bilo vickasto. Koliko god bio spreman na sve sto nosi emigracija, opet je jos teze nego sto mislis :-). Osim naravno ako imas nekog da te primi voli mazi i pazi bar prvih mesec-dva, ili si srecan pa ti se sve slozi na vreme. Wanttogo, rekoh li da citas tamo unazad, da se ne bi iznenadjivao tako u hodu? Znam, pomesalo se sve, ne mos se nadje, ne mos se snadje... Saosecam ja sa svima vama na neki nacin

Australijski trtadesman (ustvari trades person da ne bude seksisticki) postaje se uz aprenticeship ili traineesheip. Oba podrazumevaju ucenje uz RAD. Sto kod nas ne postoji. Zato je esencijalisticki da se praksa nasa prikaze kao rad uz ucenje. Jasnije? Ja sam im podrobno objasnio da iako nisam bio placen ja sam sve vreme tamo RADIO. Na praksi.Plus kad vadis te sate prakse i strucnih predmeta treba da ispunis trazenu kvotu, ako jos postoji - ranije je bilo 900sati za aprenticeship, 1800 za traineeship. Treba kreativnosti (i opet malo srece) da se to zavrsi, izadjite iz okvira logike i istrazujte. Apprenticeship je kao nekad kad se bilo segrt. Ako vec neko vam pise potvrdu o praksi ili radu, provucite tu rec negde. Koga boli da li ste to zvali praksom ili branjem kikirikija? Fokusirajte se na ono sto se trazi. Apprenticeship naravno ne postoji kod nas kakav oni traze, jer za to se potpisuje ugovor, ali priznavao se informal apprenticeship kad smo mi to radili. E, da i vazno je prikazati put, kako se postepeno stiglo do sertifikata. Ucenje, praksa, pa vise prakse, pa rad, pa u radu jos ucenja, pa onda final sertifikat. Ili nesto najslicnije tome.
Sad sam napravio jos vecu zabunu, jelda?