AU pair in USA

E blago meni, nisam znao da cu tako brzo da se zenim :)

Naravno da ti se blago, vidis da forumasi rjesavaju sve probleme :) Da sam se ja prikljucila grupi prije polaska mozda bi i meni bila organizovana neka svadba, pa sada ne bih ni razmisljala o povratku kuci :)
Sretno sa svim tim silnim papirima, vidim da si se zapetljao sa vakcinama, nadam se da ces se uskoro rijesiti muke! :super:

Pa, ja imam ukupno nesto vise od 1000 sati. Ne znam jel je to dosta. Ma, videcu vec u petak. Sve cu vam preneti kako je bilo...

Cao Nataly, vjerujem da je to i vise nego dovoljno sati. Ali agencija je bila duzna da te uputi u fond sati koji su potrebni, prije popunjavanja tih preporuka. Ako me sjecanje dobro sluzi, smijesna cifra je bila u pitanju. Sretno u petak!

E blago meni, nisam znao da cu tako brzo da se zenim :)
Ma nadi ti sebi Amerikanku pa se ozeni da rijesis sve probleme.Jedna bivsa au pairka je nasla porodicu koji su je sponzorirali za koledz,,,zivi kod njih oko 5 godina ,,kada sam zivjela u New york ona je se zabavljala s jednim au pairom iz Bosne koji je napustio agenciju kao au pair i poceo da zivi ilegalno s njom ,,jer mu je njena host porodica ponudila da zive u njihovoj kuci i nasla mu posao kao nanny.Ona sada nosi njihovo prezime ,to znaci da su je usvojili i prije par mjeseci udala za njega se a on nema vise status ilegalca..:think:

Pa reci da u Americi nije sve moguce.Ali ja nisam te bas srece:(

Naravno da ti se blago, vidis da forumasi rjesavaju sve probleme :) Da sam se ja prikljucila grupi prije polaska mozda bi i meni bila organizovana neka svadba, pa sada ne bih ni razmisljala o povratku kuci :)
Sretno sa svim tim silnim papirima, vidim da si se zapetljao sa vakcinama, nadam se da ces se uskoro rijesiti muke! :super:

Hvala ti, jedva cekam da predam sve agenciji, smuci mi se amerika zbog silnih papira. Samo da sve prodje ok i bice ok.

Ma nadi ti sebi Amerikanku pa se ozeni da rijesis sve probleme.Jedna bivsa au pairka je nasla porodicu koji su je sponzorirali za koledz,,,zivi kod njih oko 5 godina ,,kada sam zivjela u New york ona je se zabavljala s jednim au pairom iz Bosne koji je napustio agenciju kao au pair i poceo da zivi ilegalno s njom ,,jer mu je njena host porodica ponudila da zive u njihovoj kuci i nasla mu posao kao nanny.Ona sada nosi njihovo prezime ,to znaci da su je usvojili i prije par mjeseci udala za njega se a on nema vise status ilegalca..:think:

Pa reci da u Americi nije sve moguce.Ali ja nisam te bas srece:(

Jel si sigurna da to moze? Imam ja prijatelje (ili su mi daleki rodjaci) u arizoni. Videcu sa njima da me usvoje, ali sada samo da odem.:)

Sve je moguce ,,meni je jedan stariji cudan par u Floridi rekao kada bi me oni usvojili rijesila bih sve probleme.Ja sam mislila oni se tada sale tako da sam se i ja nasalila na taj racun da bi mi moja host mom rekla da su usamljeni i da nije sigurna da nisu i ozbiljno mislili.Upravo mi je poslala poruku ta djevojka i da odgovor je bio da je usvojila host porodica.Jedna je Amerikanka usvojila 42 godisnjeg muskarca.To sam citala u novinama.To ti je jako rijetko i desava se samo najsretnijima,
Zar se mogu usvojiti punoletna deca?! :eek: Znaci, ja sada nadjem dobrostojecu porodicu u Americi i oni mene usvoje i dovedu k sebi i ja nakon nekog vremena dobijem papire?!
Ma jel moguce :think:

Bila sam danas predati aplikaciju. Bilo je sve ok. Uradila sam test iz engleskog, intervju na srpskom i to je to. Aplikaciju sam celu popunila, tako da smo se tu najmanje zadrzali. Za neke dve nedelje ulazim u proces. Da li je to uobicajeno vreme? Navodno, sada imaju guzvu, pa zato.

Inace, zelim ovim putem veliko da se zahvalim Melisi tj. Blondes koja mi je mnogo izasla u susret.

Bila sam danas predati aplikaciju. Bilo je sve ok. Uradila sam test iz engleskog, intervju na srpskom i to je to. Aplikaciju sam celu popunila, tako da smo se tu najmanje zadrzali. Za neke dve nedelje ulazim u proces. Da li je to uobicajeno vreme? Navodno, sada imaju guzvu, pa zato.

Inace, zelim ovim putem veliko da se zahvalim Melisi tj. Blondes koja mi je mnogo izasla u susret.

Mozes li malo da mi opises test, sta se radi, jel mnogo tesko i tako to?

Mozes li malo da mi opises test, sta se radi, jel mnogo tesko i tako to?

Test je iskljucivo zbog agencije i to se ne salje. Jako jednostavan... Zaokruzujes pod a, b, c, ili d ogovor koji mislis da je tacan. Bas kako je Blondes i rekla. A pitanja tj. intervju radi se na srpskom i tu si ti pitanja tipa: sta ocekujes od ovog iskustva, kako zamisljas dan ako su deca kuci tj. kako bi ga organizovao, zatim, kako bi se nosio sa stresom uzrokovanim decijim nestaslukom i sta mislis da je najvaznije da Au pair ima da bi mogao raditi taj posao. To je to. Predas aplikaciju i cekas da dalje. A sto se tice Medical Report-a, nisam imala te tri stvari kako sam napisala i rekla je da je ok. Mada, skepticna sam jer mislim da cu morati raditi to naknadno.

Za neke dve nedelje ulazim u proces. Da li je to uobicajeno vreme?

Ja , koliko se secam, 15 dan je bilo potrebno da udjem u proces ( prvo je trebala da mezove neka iz Amerike, pa sam to cekala, pa se veza 2 puta prekidala... , uglavnom 15 dana je trebalo). Ja sam isla ipreko Ayuse.
I mesec dana mi je trebalo da izaberem porodicu i 16 porodica mi se javilo za to vreme....
Pa eto.... sada sam ovde i videcemo..

Pozdrav za sve ! :lol:

Za neke dve nedelje ulazim u proces. Da li je to uobicajeno vreme?

Ja , koliko se secam, 15 dan je bilo potrebno da udjem u proces ( prvo je trebala da mezove neka iz Amerike, pa sam to cekala, pa se veza 2 puta prekidala... , uglavnom 15 dana je trebalo). Ja sam isla ipreko Ayuse.
I mesec dana mi je trebalo da izaberem porodicu i 16 porodica mi se javilo za to vreme....
Pa eto.... sada sam ovde i videcemo..

Pozdrav za sve ! :lol:

Mislim da ne moramo nista da te pitamo! ;) Drago mi je da si stigla i smestila se, a nadam se da ces imati i malo vremena da podelis to iskustvo sa nama. :D Joj, kako sebe vec mogu da zamislim u svemu tome, a u proces jos nisam usla. Haha Hajde, srecno i sve najbolje u narednih godinu dana ti zelim. I naravno, i dalje. :)

Danas sam konacno uradio tuberkulozni test, u cetvrtak idem da mi citaju to, i konacno da predam aplikaciju agenciji. Samo da vas obavestim da znate :)

Super! Ja ga nisam uradila i Ana je rekla da ce to biti ok. Uostalom, ako budem morala, uradicu taj test tamo. Sada mi se zurilo, pa ga nisam uradila tu. Kada ti zelis da ides, inace?

Ja bih isao u julu jer krejem maja ili pocetkom juna zavrsavam skolu, pa taman malo da se odmorim i da idem. Kada bi ti htela da ides?

Ja sam navela u aplikaciji da zelim ici od septembra do decembra. Ne znam da li si listao forum i raspitivao se, ali ako si zavrsio skolu, kao ja, onda bi bilo dobro da se zaposlis, makar i fikivno zbog vize. Ili da imas neku drugu jaku garanciju da ces da se vratis u Srbiju posle zavrsenog programa.

Back