AU pair in USA

Pa nije bas da porodica mora da dodje po tebe-sta ako si ti u skoli u NJ, a ides recimo u Chicago jer ti je porodica tamo?Onda ces morati da letis u Chicago,pa onda te oni cekaju na aerodromu bla bla..
Mislim,poenta je ne kupe bas svakoga iz skole.Mi smo imali organizovanu voznju do jednog veceg grada u oblasti u kojoj su nam bile porodice.Agencija je napunila mini -bus sa nas 10ak,pa me je host porodica pokupila tek onda,nikako nisu isli na Long Island da me pokupe.

Druga je stvar ako ti je porodica blizu ili jednostavno hoce da dodju da te pokupe..ima ih raznih..

Ja sam imala seminar u NYC a porodica mi je u NJ (na nekih sat vremena) tako da su dosli po mene, naravno sve zavisi gde ides ali sustina je da je taj deo price organizovan, prevoz i sve ostalo tako da oko toga nema brige...

Ja sam imala seminar u NYC a porodica mi je u NJ (na nekih sat vremena) tako da su dosli po mene, naravno sve zavisi gde ides ali sustina je da je taj deo price organizovan, prevoz i sve ostalo tako da oko toga nema brige...

Yup,upravo to,nema potrebe niko da se brine da li ce stici u host porodicu-host porodica i te kako ima do poradi na tome :lol::lol:
Cool,imas super porodicu onda!!!!

E pa idem u Pensilvaniju da me pojedu Amisi !!!
U Harisburg idem to je glavni grad Pensilvanije koja mi zvuci nekako praistorijski
tamo ima puno tih Amisa ali kazu ljudi da su oni ok
samo sto ne koriste struju i tako to,nije neka lokacija iz snova ali mi je porodica super nekako smo se bas nasli,mada imaju troje sitne dece,ali opet plus je sto sam 3 dana
free,tako da mogu valjda negde da pobegnem..do NYC ima 3h voznje,do Filadelfije sat i po,Wasington 2h,pa eto..
a ti gde si ili gde ces???
pozZ

Harrisburg je mnogo lepo mesto - uopste taj deo Pensilvanije gde su Amisi je superiska - Lancaster county...ja mnogo volim tamo da odem ( ja sam u NY ) i kad god odem tamo tako se lepo opustim i uzivam...Amisi su jako dobrocudni i jednostavni ljudi...
Kontam da nije bas extra ako zivis tamo ( ja odem na vikend i meni je to intersantno ) ali kao sto si i sama rekla blizu su ti tri velika grada pa ces uvek naci neku zabavu.

Devojke weliki pozdrav!!
Ja evo jos malo pa krecem,nesto mi sve cudno,jedva cekam,a opet nekako ne mogu sve to da povezem sa sobom...opet pzdraw

Srecan,srecan put!!!!!
I ne zaboravi da pises!!

(Ne, ovo nije otrcana fraza iz crtaca,ozbiljno sam mislila da nas ne zaboravis,i da nam pises svoja iskustva!!)

I da imas lep let i fino drustvo,da se lepo provedes u skoli i da te porodica lepo doceka!!

Devojke weliki pozdrav!!
Ja evo jos malo pa krecem,nesto mi sve cudno,jedva cekam,a opet nekako ne mogu sve to da povezem sa sobom...opet pzdraw

Cao Marija!
evo i ja da ti pozelim srecan put i da se lepo provedes na tom seminaru. Nadam se da ti je porodica ok i da si dobar izbor napravila, sto je i najbitnije! Pisi kako si prosla kad budes imala vremena, znacice nam mnogo!
pozz :D

Mnogo mi je bilo smesno kada sam razgovarala sa mojom host mamom oko voznje.Ja joj kazem kako sam vozac i da vozim dobro i svaki dan i tako to, nasta mi ona kaze "pa dobro ali jos malo vezbaj"

hej devojke slatke,evo ja sam mnogo super,ovaj seminar je odlican upoznala sam dosta
razlicitih a istovremeno sjajnih devojaka!!!
NYC je WAU!!!
imali smo setnju po NYC u trajanju od 4h,sto je dovoljno da se pogubis od radosti,da na trenutak osetis moc grada,porosetas malo i popijes pivo u Hard Rock cafe-u...
Sutra idem u porodicu..
pozdraw weliki

hej devojke slatke,evo ja sam mnogo super,ovaj seminar je odlican upoznala sam dosta
razlicitih a istovremeno sjajnih devojaka!!!
NYC je WAU!!!
imali smo setnju po NYC u trajanju od 4h,sto je dovoljno da se pogubis od radosti,da na trenutak osetis moc grada,porosetas malo i popijes pivo u Hard Rock cafe-u...
Sutra idem u porodicu..
pozdraw weliki

Aaaaaaaaaaaaaa sestro slatka!!
Super da si se nauzivala!!!Pisi da vidimo sta je dalje bilo!!

Zdravo!

Tako sam srecna zbog ovog foruma...vec neko vrijeme raspitujem se za au pair,prije 2 dana kontaktirala sam "wizantiana" agen. iz bgd i sad cekam da mi postom posalju aplikaciju da pocnem da pripremam papire..

Ne znam engleski perfektno i to me najvise blokira,ali nadam se da cu se snaci. Molila bih Ninu,ili neku od cura koje su gore, da mi kazu moze li se u svemu tome snaci jedna prosjecno snalazljiva cura?!
Hvala unaprijed!!

Zdravo!

Tako sam srecna zbog ovog foruma...vec neko vrijeme raspitujem se za au pair,prije 2 dana kontaktirala sam "wizantiana" agen. iz bgd i sad cekam da mi postom posalju aplikaciju da pocnem da pripremam papire..

Ne znam engleski perfektno i to me najvise blokira,ali nadam se da cu se snaci. Molila bih Ninu,ili neku od cura koje su gore, da mi kazu moze li se u svemu tome snaci jedna prosjecno snalazljiva cura?!
Hvala unaprijed!!

Ja sam samo htela da ti kazxem da sam ja dosla u USA preko Wizantijane ( pre 5 godina ) i hocu da kazem da su sjajni - Vlasta vlasnik je super profesionalan covek i mozes da mu verujes. Odabrala si dobru agenciju.
Srecno - jeste da je biotno da si snalazljiv ali je najbitnije da si hrabar da zagrizes sve to i opstanes u ovoj zemlji - kad si kod porodice lakse je jer imas krov nad glavom i hranu na tanjiru i "posao", ali ako odlucis da ostanes sam na svome onda ti treba ogromna hrabrost i snaga! ako to posedujes - onda je superiska siskamiska :)

...vise od 50% ljudi u New York-u kao i dobar procenat u USA nema engleski za svoj maternji jezik i stepen poznavanja istog im je vrlo cesto jako nizak....nemoj da te zacudi ako te na JFK aerodromu doceka sluzbenik - Indijac koji jedva moze da sklopi recenicu...o izgovoru da i ne govorimo....ili da upoznas ljude iz Juzne Amerike koji su ovde po 10-20 godina pa da i dan danas ne znaju mnogo vise od "...good morning" i " Have a nice weekend".
:)
Samo opusteno...ja sam imao isti trip pre nego sto sam ovde dosao ... nasi ljudi su , uopsteno govoreci, vrlo talentovani za jezike, kada ih uporedim sa drugim nacijama....

...vise od 50% ljudi u New York-u kao i dobar procenat u USA nema engleski za svoj maternji jezik i stepen poznavanja istog im je vrlo cesto jako nizak....nemoj da te zacudi ako te na JFK aerodromu doceka sluzbenik - Indijac koji jedva moze da sklopi recenicu...o izgovoru da i ne govorimo....ili da upoznas ljude iz Juzne Amerike koji su ovde po 10-20 godina pa da i dan danas ne znaju mnogo vise od "...good morning" i " Have a nice weekend".
:)
Samo opusteno...ja sam imao isti trip pre nego sto sam ovde dosao ... nasi ljudi su , uopsteno govoreci, vrlo talentovani za jezike, kada ih uporedim sa drugim nacijama....

...ili nase ljudi koji su ovde 30-40 godina i ne znaju ni da citaju ni pisu engleski, a jedva jedva nabadaju dok govore! to je mene najvise iznenadilo kad sam dosla ovde i kad sam upoznale mnoge ljude nase ovde po Astoriji koji i dan danas se druze samo sa nasim ljudima i samo govore nas jezik i "that`s it" ( sto bi oni rekli )... :lol:
tvoja je velika sreca/prednost sto ides u americku porodicu gde ces morati samo engleski da govoris i brzo ces da savladas i naucis - ne brini se.

Ja sam samo htela da ti kazxem da sam ja dosla u USA preko Wizantijane ( pre 5 godina ) i hocu da kazem da su sjajni - Vlasta vlasnik je super profesionalan covek i mozes da mu verujes. Odabrala si dobru agenciju.
Srecno - jeste da je biotno da si snalazljiv ali je najbitnije da si hrabar da zagrizes sve to i opstanes u ovoj zemlji - kad si kod porodice lakse je jer imas krov nad glavom i hranu na tanjiru i "posao", ali ako odlucis da ostanes sam na svome onda ti treba ogromna hrabrost i snaga! ako to posedujes - onda je superiska siskamiska :)

Hvala ti, Soygirl...pa vjeruj mi od samog poziva u agenciju ,sve je vrlo profesionalno i korektno ,uliva povjerenje.ne mislim da ostanem,jednostavno osjecam da mi je potrebna promjena,zelim da dozivim nesto novo drugacije,naucim jezik.e, sad ako se mozda zaljubim....salim se..

Zdravo!

Hvala unaprijed!!

Desi Elektra,sestro slatka.
Cuj,Engleski nemoj da ti je nikakva prepreka.Evo ja,dodjoh bez ikakvog znanja pa vidi me sada,cangrljam nekako,vidim ljudi me razumeju,ne pitaju me sta sam rekla nego da pricam sporije i sl.
Sve se da nauciti,ides u porodicu gde ces samo Engleski da govoris,pa da vidis kako ces da propricas ko bela lala..nece ti ni biti jasno kad si pre naucila.
Ja sam isto jedna prosecno snalazljiva cura,tako da nemoj ni to da te brine.Sa sobom ponesi samo pamet u glavu i na konju si,kada se sve malo stalozi,videses da si napravila ogroman korak..ogroman...

Srecno ti bilo,radi dalje na svemu i pisi nam sta se desava

Pozdrav!!

...ili nase ljudi koji su ovde 30-40 godina i ne znaju ni da citaju ni pisu engleski, a jedva jedva nabadaju dok govore! to je mene najvise iznenadilo kad sam dosla ovde i kad sam upoznale mnoge ljude nase ovde po Astoriji koji i dan danas se druze samo sa nasim ljudima i samo govore nas jezik i "that`s it" ( sto bi oni rekli )... :lol:
tvoja je velika sreca/prednost sto ides u americku porodicu gde ces morati samo engleski da govoris i brzo ces da savladas i naucis - ne brini se.

Nije meni krivo sto je neko ovde tolike godine pa ne nauci,ko zna kakva ga je muka na to naterala (tipa,kopas rov sa Meksama svaki dan pa da vidis kako ces Spanski da propricas a Engleskog ni rec)nego mi je krivo sto se time da izvinete,jos i dupetisu.

Npr.-Ovde kod mene u CA ima lanac radnji koji se zove Safeway , ali svi nasi ga zovu Sefe.
Najvise me zabavlja da slusam Serbish,gde se namerno ubacuju Engleske reci u srpske recenice,tipa idemo da rentamo stan,canceluj tu komapniju ili nagazicemo frivejem kod tebe i tu smo za dva sata..Svo to puno sebe eksponiranje sopstvenog neznanja me malo razalosti.

Ne krivim nikoga ko nezna,vec one koji neznaju Engleski, a prave se da su vec zaboralili Srpski!

E `de ste devojke
ewo ja u porodici,stigla sinoc, nek mi je sa srecom!!
Bas su mi dobri ovi mama i tata,nakupovali mi poklone,vozi cu neka super kola,uclanili me danas u neki klub sportski ima sve zivo i sve mogu da koristim kad god i koliko god od bazena,aqua i aero bikova do bilijara i stni tenisa,,u Januaru idemo u Arizonu kao,a na leto negde van Amerike,pa su me pitali da li mi je viza ok za takvu akciju,ako neko od vas zna???..enleski mi je zasu sve razumem,nista ne govorim,ali naucicu brzo tako kazu svi i ja im verujem..A deca-moram malo da kukam sad,samo malo-JOJ troje dece,svi jos piske u pelene i kake u iste,mali su,mnogo ih je,samo trce,padaju ustaju,zele,hoce,mogu,ruse,gaze,vriste...a ja samo jedna i cini mi se nedovoljna za sve te aktivnosti,ali smislicu vec nesto da olaksam sebi,samo malo da se uhodam,bice sve okejs,evo nap-ali su sad pa se bude,kaze ovaj bebeci toki voki
pozZ

E `de ste devojke
Bas su mi dobri ovi mama i tata,nakupovali mi poklone,vozi cu neka super kola,uclanili me danas u neki klub sportski ima sve zivo i sve mogu da koristim kad god i koliko god od bazena,aqua i aero bikova do bilijara i stni tenisa,,u Januaru idemo u Arizonu kao,a na leto negde van Amerike,pa su me pitali da li mi je viza ok za takvu akciju,ako neko od vas zna???..enleski mi je zasu sve razumem,nista ne govorim,ali naucicu brzo tako kazu svi i ja im verujem..A deca-moram malo da kukam sad,samo malo-JOJ troje dece,svi jos piske u pelene i kake u iste,mali su,mnogo ih je,samo trce,padaju ustaju,zele,hoce,mogu,ruse,gaze,vriste...a ja samo jedna i cini mi se nedovoljna za sve te aktivnosti,ali smislicu vec nesto da olaksam sebi,samo malo da se uhodam,bice sve okejs,evo nap-ali su sad pa se bude,kaze ovaj bebeci toki voki
pozZ

sestro, slatka - ti si ga najebala :-) nije ni cudo sto su ti nakupovali poklone i sto ti sve ugadjaju , da te pripreme psihicki :-) Salim se j amalo, ali najteze je sa infantima apogotovo ako ih ima troje - jesi ti znala da ih ima troje malih? Ima da padnes sa nogu bre...ali je i najsladje sa njima - najvise ljubavi i neznosti od tih malih dobijas - moji su bili svi troje skolska deca i samo sam 4-5 sati na dan imala obaveze i to ulavnom ih vozikala okolo...ali kad sam posle dosla u NY i pocela da cuvam deckica od 15 meseci - jooooj srece moje :-) nema nista lepse nego kad me zagrli i izljubi kaze NA SRPSKOM " oko moje, miki moj ... ja volim te! "...( naravno ne sa 15 meseci nego kad je malo porastao )
Srecno!

E `de ste devojke
pozZ

Pa blago i tesko tebi u isto vreme.
I ja sam prvo cuvala troje malih,ali su bili malo stariji(godinu i nesto,3 i 5)i mogu da ti priznam da mi je najlepse bilo sa ovim najmanjim.Nekako je bio buntovan ko i ja.Onaj srednji je bio placipicka i sav nezan,a takvih mi je ljudi zao,a i najstariju je bio pure evil,na majku...Boze,greota da se kaze za malo dete,ali je bio odvratan,pogotovo sto je mali pa ne ume da sakrije koliko je u sustini pakostan.

Zdravo!

Hvala unaprijed!!

Ej cao
nemoj da brines u vezi snalazenja jer--sad na tom seminaru bilo je devojaka svih sorti,od onih extra prodornih do nadprosecno nesnalazljivih i svaka se snadje,samo veruj u happy end...Srecno!!

Back