AU pair in USA

E a gde ides posle seminara?

E pa idem u Pensilvaniju da me pojedu Amisi !!!
U Harisburg idem to je glavni grad Pensilvanije koja mi zvuci nekako praistorijski
tamo ima puno tih Amisa ali kazu ljudi da su oni ok
samo sto ne koriste struju i tako to,nije neka lokacija iz snova ali mi je porodica super nekako smo se bas nasli,mada imaju troje sitne dece,ali opet plus je sto sam 3 dana
free,tako da mogu valjda negde da pobegnem..do NYC ima 3h voznje,do Filadelfije sat i po,Wasington 2h,pa eto..
a ti gde si ili gde ces???
pozZ

E pa idem u Pensilvaniju da me pojedu Amisi !!!
U Harisburg idem to je glavni grad Pensilvanije koja mi zvuci nekako praistorijski
tamo ima puno tih Amisa ali kazu ljudi da su oni ok
samo sto ne koriste struju i tako to,nije neka lokacija iz snova ali mi je porodica super nekako smo se bas nasli,mada imaju troje sitne dece,ali opet plus je sto sam 3 dana
free,tako da mogu valjda negde da pobegnem..do NYC ima 3h voznje,do Filadelfije sat i po,Wasington 2h,pa eto..
a ti gde si ili gde ces???
pozZ

E carica si majke mi, kada vidim kako dobro razmisljas o svemu, potpuno zaboravim koliko cu da giljam.Samo pozitivno, cinjenica da ces sledece godine izlaziti na mnogo bolja mesta nego sto su npr.Sveti Nikola i ostali glupi splavovi.Pa sta, mnogi nikada nece otici u Pensilvaniju.. :-D

hej trebala sma da idem u san jose ali se porodica preselila u juznu kaliforniju orange county, pa sam tu...al nameravam da skoknem do sf jer sam cula da je prelep:-)
za razliku od la:-)

inace skole su ovde skupe, tj. casovi na koledzu...ja ne idem na engleski, al sa napisala to za casove jer znam devojke koje nisu znale da su ti casovi eng. za strance na koledzu besplatni i porodica im je rekla da to placa...tako da....otvorite oci!!!:-)

ne znam kako je kod tebe al kod mene u razredu ima puno starijih ljudi i zato sve ide sporo...testovi su za maloumne...prelako....ja to jos nigde nisam videla..kod nas kada ti sastave test samo amo si sedeo mesecima pre toga i strebao ces proci a ovde...kao za decu 1 razred.slicice i zaokruzivanje:)
sto s epomici tice...nema problema pitajte sta vas zanima ja mogu da kazem iz mog iskustva:-)
pozdrac svima

E pa onda,ako dolazis u San Pederisco,ako ti treba drustvance,javi se da te malo sprovedem levo-desno.

ESL- Pa sadasnji casovi na koje idem su uglavnom puni starijih ljudi,ali ima i mladih.
Mislim,to sto se ne placaju casovi nije presudan faktor.Dok sam bila au pair isla sam na casove na obliznji collage koji su se placali.Bio je isti sastav ljudi kao sada na casovima koje pohadjam-vise starijih kojima jezik treba za posao nego neki mladji "narod" :D
Ali su casovi bili malo bolji,mada i sada sam jako zadovoljna jer se puno prica...bla bla bla

Inace u USA su ti svi testovi upravo takvi,na zaokruzivanje,nemoj to nista da te cudi.Ja jos uvek ni jedan test nisam polagala da sam trebala da nesto opisem svojim recima.

E carica si majke mi, kada vidim kako dobro razmisljas o svemu, potpuno zaboravim koliko cu da giljam.Samo pozitivno, cinjenica da ces sledece godine izlaziti na mnogo bolja mesta nego sto su npr.Sveti Nikola i ostali glupi splavovi.Pa sta, mnogi nikada nece otici u Pensilvaniju.. :-D

Naravno da treba da misli pozitivno..Gledaj sad..ima 3 dana off..na Manhattan ode sa nekim drustvom onim jeftinim Kineskim autobusom,da se ne gnjavi sa parkingom.Iznajmi privatnu sobu u hostelu ,po oko $30 noc,i tri dana se ubije od zajebavanja po NYC!!Znaci..extra!

Cao swima !!!
Juce sam dobilla avio kartu i instrukcije,i pocela da shvatam ozbiljnost situacije
u kojoj se nalazim ja,neozbiljna.Ne,nije nista strasno,nego je meni sve ovo bilo nekako bajkovito i uopste nisam bila svesna da cu otici ali sam definitivno trebala bar nedelju dana ranije da se osvestim jer mi ponestaje vremena,a toliko obaveza ee..
Inace nikad prisla avionu nisam...a evo ovako izgleda tj ce izgledati put BGD-NYC
- 5.novembra u 4.30 ujutru treba da se nacrtam na aerodromu surcinskom u 6.30 polecem,idem preko Frankfurta,u koji dolecem u 8.45,a let za NY cu strpljivo cekati do 17h!!putuje se 8sati i 25min,a stize se po njihovom vremenu u 19h!!Da,prtljag se utovari u Srbiji istovari u NY!A da bi sve bilo interesantije putujem solo,nijedna devojka iz Srb ne putuje tog ponedeljka mi mog!!
Dobila sam i neki au pair bedz,da se okitim njime ne bi li me neka koleginica uocila..
Kad stignem u NY,na JKF aerodrom,tj kad stignemo jer ce verovatno biti jos devojaka,ceka nas neki mali cikica(e mozda nije mali,ili nije cikica-samo ga ja tako zamisljam) sa natpisom au pair i nekim mini busom nas sat i po vozi do hotela i uslugu naplati 26$.U slucaju da se ne nadjemo sa malim cikicom do hotela dolazimo taxijem sto kosta 100$,ali to se uglavnom ne desava...Hotel Sheraton nalazi se u NJ osam milja udaljen od NYc,to je skoro 13 nasih dragih km..
ako terba neka info tu sam
pozZ

Ja sam putovala sama i bilo mi je mnooooogo dobro!!
Mislim sama,niko iz Srbije nije putovao tog ponedeljka,ali sam upoznala gomilu ljudi koji su iz Frankfurta leteli samnom za NY i bilo je super zezanje,tako da to sto nije bilo nikoga iz Srbije mi uopste nije tesko palo!
I pola od tih ljudi je islo preko moje agencije tako da smo posle zaglavili zajedno i u skoli,tako da je bilo super.
Isle su, do duse neke dve cure iz Montenegra,ali kakvo sam iskustvo nazalost imala sa njima moze da se procita u onom pismu koje sam poslala agenciji,i mnogo mi je bilo zao sto su bile takve.

Inace kakva je to fora da trebas da platis $26 da stignes do hotela?????Mi smo imali sve organizovano,i nista nismo placali.Znaci,kakva nebuloza!

e pa nazalost nije fora,imamo i mi organizovan prevoz,pa valjda kad vide kako su sve to tako lepo organizovali prosto im zao da ih ne castimo bar tih 26$,ma dobro sta...
da,zanima me koliko novaca da ponesem za svaki slucaj neki i za to dok ne dobijem mojih prvih 158$??
oko 500$ je li dosta,sta mislite???
E da Nina ako imas neku preporuku sto se tih hostela tice,posto sam i planirala da tako provodim to slobodno vreme..ako ne naci cu tamo nesto..i izvini jos nesto--da li je ok,bezbedno da ako ne nadjem neko drustvo,lutam sama po NYC???
hwala
pozZ

joj ljudi jedva cekam da odem na ovaj program :)ali me zeza to sto nisam polozio vozacki posto pise da je to ko jedan od uslova a i meni ce sigurno biti lakse sa autom pa sad trazim neki posao da skupim lovu za vozacki cim to uspijem pravac nyc heh

e pa nazalost nije fora,imamo i mi organizovan prevoz,pa valjda kad vide kako su sve to tako lepo organizovali prosto im zao da ih ne castimo bar tih 26$,ma dobro sta...
da,zanima me koliko novaca da ponesem za svaki slucaj neki i za to dok ne dobijem mojih prvih 158$??
oko 500$ je li dosta,sta mislite???
E da Nina ako imas neku preporuku sto se tih hostela tice,posto sam i planirala da tako provodim to slobodno vreme..ako ne naci cu tamo nesto..i izvini jos nesto--da li je ok,bezbedno da ako ne nadjem neko drustvo,lutam sama po NYC???
hwala
pozZ

Moram sada da spavam,pa cu nesto na brzaka da naskrabam,ali kad imam vremena vracam se da ispisem vise informacija.

Hostel-vraticu se sa listom hostela kao i preporuke gde sma sama bila.
Lova-ja dosla sa $300,i bilo mi je dosta,mada ponesi ti i $500 da se nadje.
Setnja po NYC -Naravno da da!!!Mozes da setas do mile volje!Naravno mislim na Manhattan,ovo ostalo i ne racunam u NYC...U svakom slucaju ne bih se vrtela po Bronx ili Queens ili Brooklyn ..sama ili po noci..ali Manhattan me bar meni bio Ok. nikada nisam imala nikakvih problema.

Moram da spavam sada..pisemo se

e ewo nesto da dodam
Ja sam zarko zelela da odem u CA,nesto kontam sad to mi je trauma iz detinjstva,
kao mala devojcica obozavala sam seriju Beverli Hils,Brendon,Dilan ovo ono...he..
cudo jedno i ako sam sada svesna da bi mi bolje bilo da sam preskakala lastis nego buljila
u tu glupost,opet sam htela to da vidim,mozda i hocu posle programa,onaj 13.mesec cisto eto
da zadovoljim dete u sebi...hehe..
Imala sam zanimljive ponude neka dva pederka su me zvala da im cuvam tek rodjene blizance,ko god ih im rodio,u Oaklandu kod SF,al nesto mi se nisu dopali,previse su pravilni,svaki minut su mi isplanirali
i kuca im je nekako hladna bila ko da niko ne zivi u njoj,i odbila sam ih..
Posle me zvale neke dve mame one su mi bile strava,lujke neke uSietlu zive,i ja pristanem ali se one ipak odluce za neku drugu o perku..a nisam se ni trudila nisam znala da treba,ko da sam ja jedina pa oni kao treba da se lome oko mene..bzvz..posle njih sam odlucila da odem kod bilo koga,pa i da su oni najgori ameri nema veze,ali nisam mogla odbila sam jos par takvih porodica i strpljivo cekala "prave" da se jave i vec sutradan jave se ovi Harisburgdzani normalni,luckasti,simpaticni bar tako deluju...i eto..
kratak istorijat izbora porodice koji je inace poceo u avgustu..
Ne znam sta da vam kazem kapiram da se svi oni predstavljaju u nekom svetlu kojim ne svetle inace,ali samo vi budite dobre i privucicete neku dobru familiju!!
pozZ

Devojke imam pitanje! Sada oni me obecvaju da ce mi platiti skolu $500 i bla bla bla...
Posto vidim da spominjete da su tamo kursevi uglavnom besplatni i da se oni tu promuvaju.E nce da se promuvaju! 8) Kako ja sada da provalim gde da mi uplate i da budem sigurna da nije tu nije kur za dz? Sta da radim :cry:

e ewo nesto da dodam
Ja sam zarko zelela da odem u CA,nesto kontam sad to mi je trauma iz detinjstva,
kao mala devojcica obozavala sam seriju Beverli Hils,Brendon,Dilan ovo ono...he..
cudo jedno i ako sam sada svesna da bi mi bolje bilo da sam preskakala lastis nego buljila
u tu glupost,opet sam htela to da vidim,mozda i hocu posle programa,onaj 13.mesec cisto eto
da zadovoljim dete u sebi...hehe..
Imala sam zanimljive ponude neka dva pederka su me zvala da im cuvam tek rodjene blizance,ko god ih im rodio,u Oaklandu kod SF,al nesto mi se nisu dopali,previse su pravilni,svaki minut su mi isplanirali
i kuca im je nekako hladna bila ko da niko ne zivi u njoj,i odbila sam ih..
Posle me zvale neke dve mame one su mi bile strava,lujke neke uSietlu zive,i ja pristanem ali se one ipak odluce za neku drugu o perku..a nisam se ni trudila nisam znala da treba,ko da sam ja jedina pa oni kao treba da se lome oko mene..bzvz..posle njih sam odlucila da odem kod bilo koga,pa i da su oni najgori ameri nema veze,ali nisam mogla odbila sam jos par takvih porodica i strpljivo cekala "prave" da se jave i vec sutradan jave se ovi Harisburgdzani normalni,luckasti,simpaticni bar tako deluju...i eto..
kratak istorijat izbora porodice koji je inace poceo u avgustu..
Ne znam sta da vam kazem kapiram da se svi oni predstavljaju u nekom svetlu kojim ne svetle inace,ali samo vi budite dobre i privucicete neku dobru familiju!!
pozZ

Ma kakav Oakland sestro slatka,tamo sve sami crnci zive i jad je i beda..To je grad sa najvecom stopom kriminala,hoce Svajceneger da se ubije od muke,jer nezna sta ce sa njima :D..Ja zivim ne tako daleko od tog grada i ni malo mi se ne svidja.

Moram sada da spavam,pa cu nesto na brzaka da naskrabam,ali kad imam vremena vracam se da ispisem vise informacija.

Hostel-vraticu se sa listom hostela kao i preporuke gde sma sama bila.
Lova-ja dosla sa $300,i bilo mi je dosta,mada ponesi ti i $500 da se nadje.
Setnja po NYC -Naravno da da!!!Mozes da setas do mile volje!Naravno mislim na Manhattan,ovo ostalo i ne racunam u NYC...U svakom slucaju ne bih se vrtela po Bronx ili Queens ili Brooklyn ..sama ili po noci..ali Manhattan me bar meni bio Ok. nikada nisam imala nikakvih problema.

Moram da spavam sada..pisemo se

Sta fali Queensu Nina???? :-) Ne stvarno, Astoria je jako miran kraj i predivan i bas je pun mladih ljudi nocu...
Bronx - slazem se i Harlem takodje....

Devojke imam pitanje! Sada oni me obecvaju da ce mi platiti skolu $500 i bla bla bla...
Posto vidim da spominjete da su tamo kursevi uglavnom besplatni i da se oni tu promuvaju.E nce da se promuvaju! 8) Kako ja sada da provalim gde da mi uplate i da budem sigurna da nije tu nije kur za dz? Sta da radim :cry:

Ne znam odakle ti to da su kursevi besplatni ? Svaki kurs se ovde placa, pogotovo ako ces na koledz...jedini je problem sto ako te na koledzu gledaju kao internationa student za 500 dolara imas samoza 3 kredita a Au Pair zahteva 6 kredita...ali ako ti dozvole da platis resident fees ( meni jesu jer sam imala ID sa adresom gde sambila Au Pair ) onda mozes da uzmes 2 kursa ( malo nesto doplatis sama )...
Koji su to besplatni kursevi?

Ne znam odakle ti to da su kursevi besplatni ? Svaki kurs se ovde placa, pogotovo ako ces na koledz...jedini je problem sto ako te na koledzu gledaju kao internationa student za 500 dolara imas samoza 3 kredita a Au Pair zahteva 6 kredita...ali ako ti dozvole da platis resident fees ( meni jesu jer sam imala ID sa adresom gde sambila Au Pair ) onda mozes da uzmes 2 kursa ( malo nesto doplatis sama )...
Koji su to besplatni kursevi?

Sve sam se raspitala i sada mi je sve jasno u vezi sa tim.Hvala. Ali ako malo bolje pregledas forum, neki su dizali frku "devojke dobro otvorite oci", tako da ce ti se sam odgovor kasti.Nisam znala da su ovi Amerikanci u fazonu da te vuku 4, 5 dana, sve se dogovorite i onda te ispale! Uzas! :-x

Ja sam u NJ, na nekih sat vremena od NYC i sat i po od Phillija.. Super ti je to sto si slobodna tri dana nedeljno, tako ces lepo moci da se opustis.. Kad stizes?

E pa super mozda se sretnemo tu negde izmedju vremena i prostora..krecem sad u ponedeljaks pa kad stignem..Da, zanima me jel porodica obavezna da dodje po nas posle seminara tog ili se snalazimo same,a?

caos:-)
neko je pitao koji su to kursevi besplatni...?
uglavnom casovi engleskog za strance, su besplatni i ne nose kredite ili units nego broj sati. desi se da te porodica upise na te casove na koledzu i ti mislis da ti oni placaju skolu a ono....

a istina je da ako hoces nesto drugo..moras da platis i posto se vodimo kao strani studenti..placamo vise..ja na primer 200$ po kreditu pa sad vidite, a au pair care zahteva 6 kredita ili 60 sati:-)
koledz je ovde skup ali je i za budale da izvinete na izrazu:-) ovde to svako moze da zavrsi...

hej nina:-)
pa navraticu do san pederiska sigurno al ne znam jos kada...sta ti mislis jer mogu sta da vidim ako navratim na jedno 3 dana?:-)
drugarica mi je tamo vec preporucila neki hostel pa cu verovatno tamo biti...a ti ako navracas u ovaj kao burzujski kraj javi se...:-)

hej nina:-)
pa navraticu do san pederiska sigurno al ne znam jos kada...sta ti mislis jer mogu sta da vidim ako navratim na jedno 3 dana?:-)
drugarica mi je tamo vec preporucila neki hostel pa cu verovatno tamo biti...a ti ako navracas u ovaj kao burzujski kraj javi se...:-)

Slabo ja to sa burzujima,ja sam iz radnicke,robovske klase..Ako doskocis do San Gayiska ti se javi,sta da ti recem ;) divljanje sledi u nastavku i sl.

Naravno, javi se kad stignes.. Posle seminara porodica mora da dodje po tebe, to ce vam to sve reci tamo. Srecan put!!!

Pa nije bas da porodica mora da dodje po tebe-sta ako si ti u skoli u NJ, a ides recimo u Chicago jer ti je porodica tamo?Onda ces morati da letis u Chicago,pa onda te oni cekaju na aerodromu bla bla..
Mislim,poenta je ne kupe bas svakoga iz skole.Mi smo imali organizovanu voznju do jednog veceg grada u oblasti u kojoj su nam bile porodice.Agencija je napunila mini -bus sa nas 10ak,pa me je host porodica pokupila tek onda,nikako nisu isli na Long Island da me pokupe.

Druga je stvar ako ti je porodica blizu ili jednostavno hoce da dodju da te pokupe..ima ih raznih..

Back