AU pair in USA

soygirl:
zene im se sisaju na celavo i onda nose perike...muski nose one kikice od zulufa sa strane....stalno su u crnim odelima i sesirima i zene maramama...cim padn emrak idu u kuce i zakljucavaju se - nigde ne idu po mraku ( znaci oko 7 uvece )...imaju dve sudopere - jednu za posudje koje je bilo u jkontaktu sa mlekom a jednu za posudje koje je bilo u kontaktu sa mesom...ne jedu svinjetinu i nista od svinje...ne mesaju meso i mleko...i ovo mi je najbizarnije - spavaju u odvojenim krevetima muz i zena i vode ljubav preko belog carsava da muskarac zeni ne vidi facu...ma uzas bre sta da ti kazem...
Ovde kod nas u Brooklynu ih ima koliko hoces...
Apropo jevreja, njihovog stila oblacenja, i svega ostalog.
Zaista ranije nisam imao nikakvo misljenje o njima, kada nisi u kontaktu sa njima i ne znas mnogo. Ono sto je meni smetalo, kada sam bio u USA, su bas ti ortodox jevreji, nekako su ljigavi i odvratni(nisam RASISTA), i nije mi bilo jasno, sta oni kupuju osim belih kosulja, crnih mantila, pantalona i sesira, a Jersey Gardens je bio preplavljen njima. Mogao si ih videti u svakoj prodavnici, ama bas svakoj! :shock:
Ne znam da se oni mozda ne obuku kuci posle 19h u normalnu odecu, malo se raskomote, i daju sebi oduska, u novim tenama, dzinsu, majcicama :!: :?:
I dalje ih ne mrzim, samo mi nisu simpaticni kao npr. crnci, koji su mi zaista smesni, po oblacenju, geganju, kicenju, a crnkinje su posebna prica, njima je frizura najbitnija, te kreacije su pisijada, i svaki dan druga frizura :lol:

pliko:
Verovatno si upravu, ali meni ovi iz agencije Ayuse nisu rekli da je to nesto mnogo bitno ona je meni rekla da ja biram porodice, tamo mi je zaokruzila da prihvatim od bebe do dece sa 7-8godina(da bi me sto vise njih kontaktiralo), al ja nezelim da prihvatim da radim sa bebama, veca je odgovornost a vise bih volela da idu u skolu i da bi mogla sa njima da komuniciram i naucim jezik,tipa od 3-4 pa navise godina.

Reci ti meni izvodljivo je skroz znaci da se radi, studira, i od tih zaradjenih para plati stan, i skola to me bas interesuje...
Pozdrav veliki,
hvala!!!
i nebih bas da cuvam petoro,
ja cuvam malog koji ima 14 i malu sa 12 vjeruje mi beba je najbolja
ovi stariji nema dogovora sa njim ameri su to!

pootneek:
Apropo jevreja, njihovog stila oblacenja, i svega ostalog.
Zaista ranije nisam imao nikakvo misljenje o njima, kada nisi u kontaktu sa njima i ne znas mnogo. Ono sto je meni smetalo, kada sam bio u USA, su bas ti ortodox jevreji, nekako su ljigavi i odvratni(nisam RASISTA), i nije mi bilo jasno, sta oni kupuju osim belih kosulja, crnih mantila, pantalona i sesira, a Jersey Gardens je bio preplavljen njima. Mogao si ih videti u svakoj prodavnici, ama bas svakoj! :shock:
Ne znam da se oni mozda ne obuku kuci posle 19h u normalnu odecu, malo se raskomote, i daju sebi oduska, u novim tenama, dzinsu, majcicama :!: :?:
I dalje ih ne mrzim, samo mi nisu simpaticni kao npr. crnci, koji su mi zaista smesni, po oblacenju, geganju, kicenju, a crnkinje su posebna prica, njima je frizura najbitnija, te kreacije su pisijada, i svaki dan druga frizura :lol:
a joj ja sam imala priliku samo da ih vidim!joj kao Amisi su ili pingvini bolje reci sve crno bijelo na njima na grozno

JAOJ uzas sa tim ortodox jevrejima, a verovatno ni oni nezele da imaju Au Pair devojku koja je pravoslavne vere, bar pretpostavljam tako. Pa al njih ima najvise u New Yorku ili ih ima i po ostalim delovima Amerike???

Jelena_B:
Cuvas malog od 14, pa to je sedmi-osmi razred kod nas sta ce njemu da ga neko cuva,
ja sam zamisljala da cuvam decu tipa od 3-do 6 ili 7 godina navise, al ako mi se niko nejvavi sa tim uzrastom...???? :(

Jelena_B:

To sve zavisi od tebe...ja sam imala blizance od 7 i jos jedno od 13 (najgore godine ) pa sam ih ukrotila i to jos kako ...u pocetku su probali da me obrlate kao i svku pre mene , ali nisu uspeli...i naravno da je bilo losih dana , ali uglavnom su me slusali - moras ih prevaspitati - pokazati im karakter inace deca te provociraju da vide koliko mogu da te zajebavaju...
Kao sto sam i rekla naravno da je najlepse da se cuvaju bebice, nista lepse i sladje...ALI ako si AuPair onda je bolje skolsku decu jer imas celo pre podne slobodno dok su oni u skoli - a naravno da hoces sto vise vremena da imas da svrljas okolo nego da sedis u kuci sa klincima zar ne? ;)

pa naravno da moze cak i do 16 jer nema vozacku zato mu trebas da ih vozis al nebitno znam da dijete opet ne moze samo ti moras tu biti da ih sacekas iz skole i tako to!ja ako ne slusaju samo zovnem njihovog tatu e tada poslusaju i mirni kao bubice!sad su vidjeli da nema natege oces neces ako neces zovnem im tatu pa slusaju!djce se uce samo ako ih uslovljavas!

Da li moze neko da mi preporuci rad za muskarce u Americi ali na godinu dana. Trazila sam svuda ali sve su sezonski poslovi. Da li neko zna za neku agenciju gde mogu da se raspitam? I kakvi su uglavnom poslovi za muskarce ( kao sto na primer za nas devojke postoji Au Pair sta postoji za muskarce). Molim vas da mi neko odgovori, HITNO JE! Hvala !

Pa i muskarci mogu da idnu na AuPair, imas nesto u Ayusi neznam kako se zove program
ono sto radis ovede da ti nadju takav slican posao tamo, i u zavisnoti koliko ostajes razlikuje si i cena, moze se ostati od 6 meseci pa navise skuplji je od AuPair, preko 1000$, ja sam juce bila nesto do njih, pa mi jer rekal devojka da je to nesto novo i ona radi na tome tek 3 dana.

Ima popusta sto se tice AuPaira, ja sam se prijavila sada 485$, sto se tice ovog programa neznam jer ja sam juce slucajno dok sam cekala pitala tamo jednu devojku koji ona program vodi, pa mi je rekla to za posao koji ovde radis da ti nadju tamo slican tome, sto nije lose skuplje je u svakom slucaju nezam dal su to izbacili na njihov sajt, a mozes i da ih pozoves i pitas.

DEVOJEK KOJE SU SE PRIJAVILA ZA AU PAIR I CEKAJU PORODICE, KAKO VAM SE CINI KAD VAS PORODICE ZOVU, JESTE LI UZBUDJENE, TESKO JE SE ODLUCITI ZA PORODICU,
DAJTE NEKI SAVET...DA SE TO LAKSE PRIHVATI!!!
KAKO OSTETITI DA JE TO BAS TA PORODICA KOJA JE PRAVA!!!!

pliko:
DEVOJEK KOJE SU SE PRIJAVILA ZA AU PAIR I CEKAJU PORODICE, KAKO VAM SE CINI KAD VAS PORODICE ZOVU, JESTE LI UZBUDJENE, TESKO JE SE ODLUCITI ZA PORODICU,
DAJTE NEKI SAVET...DA SE TO LAKSE PRIHVATI!!!
KAKO OSTETITI DA JE TO BAS TA PORODICA KOJA JE PRAVA!!!!

Iskreno - nikako! Ne mozes da znas dok ne odes i ne pocnes da zivis sa njima.
Ja sam prva porodica koje me nazvala rekla OK dolazim i nisam se nikada pokajala - divni su i dan danas se vidjamo i u kontaktu smo. Imaj u vidu da sto vise odbijas manje ce te zvati jer sve to ostaje na tvom file-u.

al to znaci svaku porodicu koju odbijem ona napise neki komentar o meni,
ako mi oni napisu da ce me voditi sa njima na letovanje, kao sto je jedna porodica napisala al to nije laz, mislis da oni lazu takve stvari tipa da putuju po nekim gradovima, samo da bi te navukli ili je uvecini slucajeva tako

da li treba imati vozacku dozvolu da bi ste se prijavili da radite koa AU PAIR u USA?
i na primer da li mogu da se prijavim i da pgledam da nadjem neku porodicu u kojoj su mala decai u kojoj ne treba voznja i kasnije da polazem?
PLEASE HELP....

Loki1984:
da li treba imati vozacku dozvolu da bi ste se prijavili da radite koa AU PAIR u USA?
i na primer da li mogu da se prijavim i da pgledam da nadjem neku porodicu u kojoj su mala decai u kojoj ne treba voznja i kasnije da polazem?
PLEASE HELP....

Da bi se prijavila na program uopste jedan od zahteva ti je da imas vozacku dozvolu.Bog i batina.

Stvar broj dva-USA jednostavno NE funkcionise bez kola jer nigde ne mozes da mrdnes bez njih.Jedino ako si au pair npr.na sred Manhattan-a,e tu ti auto zaista nicemu ne sluzi,ali ako si au pair u nekoj ruralno-urbanoj sredini,na ideju da nemas auto mozes da zaboravis jer nigde neces moci da mrdnes sto vodi polakom gubljenju nerava zbog izolacije u kuci,a i nece uvek neko mocu da te pokupi i vodi te negde..bla bla bla

I ikad bi nasla porodicu sa malom decom(sto ti ne preporucujem jer sto su manji,imas vise posla-govorim iz licnog iskustva!!!) veruj i njih je uvek negde voditi i 'ebavati se sa onim njihovim sedistima za auto...

sandrinna:
Hoce neko da mi kaze da li moze tamo neki posao da se nadje? Letim u julu u LA....budem par meseci u porodici, pa posle zbrisem....I Nina-kako je bilo na Sensation-u????

Pa ima da se nadje posala ,majku mu,nije ovo Tanzanija :p
Naravno samo zavisi sta te zanima,trazi malo online kakve su ti mogucnosti recimo ja kad to gledam na netu, ukuckam jobs i ubacim svoju lokaciju u pretrazivanje i citam do iznemoglosti :p

E Sensation je ove godine u Evropi ALI shushka se da ce u nekoj buducnosti biti organizaovan u USA i mogu da ti priznam da ako ne lazu onda su me VEOMA obradovali,PLUS sto bi mu USA lokacija bila NEW YORK sto me posebno veseli.

A sto se tebe tice,ako volis trance i pri tome dolazis u LA,javi se kad stignes,ja sam u San Francisco-u,do dushe na 6hr od tebe,al ako ikada pozelis da posetis Pedergrad oseti se slobodnom da me kontaktirash.
Mislim,mozes da se javis i ako ne slusas trance,to nije od presudnog znacaja ;)
Ukratko,to je to
Zop :)

sandrinna:
Hoce neko da mi kaze da li moze tamo neki posao da se nadje? Letim u julu u LA....budem par meseci u porodici, pa posle zbrisem....I Nina-kako je bilo na Sensation-u????

Nije to tek tako kako ti mislis...zbrises iz porodice pa nadjes drugi posao...prvo i osnovno ako zbrises ispadas iz programa i velika je verovatnoca da si vec ilegalno, , a kad si u ilegali retko ko ce`da te zaposli, nemas ni dozvolu za rad ni SSN -mislim mozes uvek da budes nanny i sanker ... ali neki ozbiljniji posao teze.
Najbolje ti je ako vec planiras da napustis program da upises neku skolu jezika satro da ucis engleski - samo radi vize studentske....mada i kao student nije lako - svi traze dozvolu za rad...
Good luck anyway...

Back