AU pair in USA

e cuo sam i ja za to da sada svi zajedno idu,ja kad sam zvao agenciju rekli su mi ako sad predam dokumente da bi isao sa svima u julu (iszi dan)valjda je to nesta novo, po mom misljenju to je dobra ideja

Interesuje me kad se ode na ovaj program au pair imal se ikakve sanse da se tamo ostane,ja sam cuo zaa ono da se udas/ozenis za amerikanku/amerikanca , a dal te moze ta host porodica mozda usvojiti pa da dobijes drzavljanstvo jel to moguce :lol:

newyork:
Interesuje me kad se ode na ovaj program au pair imal se ikakve sanse da se tamo ostane,ja sam cuo zaa ono da se udas/ozenis za amerikanku/amerikanca , a dal te moze ta host porodica mozda usvojiti pa da dobijes drzavljanstvo jel to moguce :lol:

mogu da te usvoje ako si ispod 21 teoretski, ALI veruj mi da to nijedna porodica nece hteti...
Da se udas /ozenis je najjednostavnija varijanta...
Mozes da nadjes nekoga da te sponzorise za radnu vizu ako imas dobro obrazovanje i iskustvo...
Mozes da se prebacis na studenstku vizu da placas koledz ili skolu engleskog da bi bio legalno ovde ...
Mozes da se prebacis na turisticku vizu ( ovo malo teze sa J-1, ali izvodljivo )..
I naravno UVEK mozes da ostanes ilegalno ovde...ali tada su ti skoro svi putevi zatvoreni i zarobljen si ovde...i stalno imas strah da ce da te deportuju nazad...nije preporucljivo, ali moze da bude zadnja solucija ako si sve ostale iscrpeo.

newyork:
a jel ikako moguce zavrsis program i vratis se nazad ,zavrsis fax a u to vrijeme ti ta porodica kod koje si bio, mozel pokusati izganjati drzavljanstvo ikako

No way Jose! :)

Moze jedino da se vratis i da ti posle oni posalju garantno pismo da dobijes turisticku vizu da dodjes da ih posetis - to mnogi rade...ali da ti oni srede drzavljanstvo .... i tata bi sine :)

soygirl:
Pa nije to tako kao sto ti mislis :-)
Ovde su 99% kurseva po 3 kredita...jedini koji su 4 su oni medicinski kao anatomija, hemija, microbiologija i slicno...
Ja i jesam htela da upisem spanski kao sto i jesam....
Krediti ne idu vremenski jedan po jedan kao sto mislis...nego semsetri su po 12-15 nedelja kako koji koledz, i isto ti traje jedan semestar i kurs od 1 kredita i kurs od 3 kredita i kurs od 4 kredita...razlika je sto ako je 1 kredit imas 1 sat nedeljno predavanja, a ako je 3 kredita imas 3 sata nedeljno predavanja...
HVALA TI PUNO NA ODGOVORU,
NEKAKO JE TAMO BAS SVE DRUGACIJE STO SE TICE SKOLOVANJA NISAM BAS SVE NAJBOLJE RAZUMELA, ONO STO SE KOMENTARISALI KASNIJE NIJE MI BAS NAJASNIJE AL DOBRO OTOM POTOM.

NAPOKON SAM SE PRIJAVILA ZA AU PAIR ...SAD MI JE OSTALO DA NADJEM NEKU PORODICU AKO IMAM SRECE JOS DA JE DOBRA BILO BI NAJBOLJE...I NARAVNO NIJE BAS SVE, RAZGOVOR U AMBASADI...
ZA SVE DEVOJKE KOJE ZELE DA SE PRIJAVE A NISU SIGURNE U SVOJ ENGLESKI,
STVARNO NIJE TESKO...NEMOJTE DA SE PLASITE...

newyork:
e hvala ti na odgovoru ,a jesil ti to bila na na ovom programu

Da, bila sam...i posle sam se prebacila na studentsku vizu i jos uvek sam ovede posle 4 godine...

Pliko,
ja kad sam se prijavila, mene je samo jedna porodica kontaktirala i odmah sam prihvatila i bio je pravi spoj - naravno da sam mogla da odbijem i da se nadam da ce da me kontaktiraju neki burzuji sa Beverli Hillsa ili slicno, ili da mi se ne svidja ovo ili ono...ali zapamti svakiput kad odbijes oni to imaju u tvom file-u i onda kad sledece porodice vide da si odbijala, malo su skepticni...
Ja sam imala srece, moji zive u New Jerseyu u jednom od najskuljih gradova, imaju veliku kucu sa bazenom ,a li nisu burzuji u smislu "kao na filmovima"...jevreji su i onda stede dosta, ne daju na garderobu i ostale stavri - vise stede za skolovanje dece i penziju :-)
Ponekad pomislim mozda bi vise volela da sam otisla na west coast, ali ne kajem se ...sada zivim u najlepsem gradu na svetu - New Yorku...centar sveta...:-)

soygirl:
Da, bila sam...i posle sam se prebacila na studentsku vizu i jos uvek sam ovede posle 4 godine...

Pliko,
ja kad sam se prijavila, mene je samo jedna porodica kontaktirala i odmah sam prihvatila i bio je pravi spoj - naravno da sam mogla da odbijem i da se nadam da ce da me kontaktiraju neki burzuji sa Beverli Hillsa ili slicno, ili da mi se ne svidja ovo ili ono...ali zapamti svakiput kad odbijes oni to imaju u tvom file-u i onda kad sledece porodice vide da si odbijala, malo su skepticni...
Ja sam imala srece, moji zive u New Jerseyu u jednom od najskuljih gradova, imaju veliku kucu sa bazenom ,a li nisu burzuji u smislu "kao na filmovima"...jevreji su i onda stede dosta, ne daju na garderobu i ostale stavri - vise stede za skolovanje dece i penziju :-)
Ponekad pomislim mozda bi vise volela da sam otisla na west coast, ali ne kajem se ...sada zivim u najlepsem gradu na svetu - New Yorku...centar sveta...:-)

Verovatno si upravu, ali meni ovi iz agencije Ayuse nisu rekli da je to nesto mnogo bitno ona je meni rekla da ja biram porodice, tamo mi je zaokruzila da prihvatim od bebe do dece sa 7-8godina(da bi me sto vise njih kontaktiralo), al ja nezelim da prihvatim da radim sa bebama, veca je odgovornost a vise bih volela da idu u skolu i da bi mogla sa njima da komuniciram i naucim jezik,tipa od 3-4 pa navise godina.

Reci ti meni izvodljivo je skroz znaci da se radi, studira, i od tih zaradjenih para plati stan, i skola to me bas interesuje...
Pozdrav veliki,
hvala!!!
i nebih bas da cuvam petoro,

pliko:
Verovatno si upravu, ali meni ovi iz agencije Ayuse nisu rekli da je to nesto mnogo bitno ona je meni rekla da ja biram porodice, tamo mi je zaokruzila da prihvatim od bebe do dece sa 7-8godina(da bi me sto vise njih kontaktiralo), al ja nezelim da prihvatim da radim sa bebama, veca je odgovornost a vise bih volela da idu u skolu i da bi mogla sa njima da komuniciram i naucim jezik,tipa od 3-4 pa navise godina.

Reci ti meni izvodljivo je skroz znaci da se radi, studira, i od tih zaradjenih para plati stan, i skola to me bas interesuje...
Pozdrav veliki,
hvala!!!
i nebih bas da cuvam petoro,

Slazem se...nemoj bebe - iako su divne slatke obozavam ih, ali traze mnooooogo paznje i posla...znaci radis 12 sati na dan...ja sam imala school kids, i bilo je superiska. Samo ujutru ih probudim i spremim u skolu i do 3 sam slobodna kao prtica, onda kad dodju iz skole domaci i vozim ih po treninzima i slicno i vec vreme za krevet...Jedino je leti puno radno vreme jer su na raspustu, ali menije bilo OK imali su bazen pa smo se kupali i isli smo na razne aktivnosti - kuglanje, rolerblading i bilo je ok.
Ja sam imala 3 , ali probaj da dobijes dvoje maksimum :-) ali mislim da je ipak najbitnije da su school kids...imas puno slobodnog vremena i jeste mnogo ti pomognu da naucis jezik jer te ispravljaju pa imas domaci da im pokazujes i pokupis vrlo lako...kad igrate board games i sl.
Pa, izvodljivo je da se radi i ide na koledz i uci...zavisi koliko para zaradis...ja delim sve troskove sa bf pa mi je OK...naravno ne mogu nista da ustedim jer sve mi ode na racune i skolu ( knjige su jaaaaaaaaaako skupe ), ali mi bas idemo skoro svaki vikedn negde sa strane i ne stiskamo se ni za sta - ako nesto hocemo mi kupimo ili odemo...
Ali moze se, kao sto rekoh, ne moze svako - moras biti veliki borac i moras biti istrajan i ambiciozan...

pliko:
SOYGIRL

Reci mi nesto molim te o Jevrejskoj veri-kulturi, jedu li oni nest sepcijalno, kakvi su im praznici

Hvala!!!

Moji su bili reformisti - znaci ne strikti jevreji, nisu imali one "kikice" i nisu nosili samo crno i nisu zene bile osisane na celavo...ne bi nikad ni znao da su jevreji dok ne dodjupraznici...u sinagogu su isli samo za praznike...totalno opusteno...kao i kod nas sto imas pravoslavce koji jedino slave Bozic i Vaskrs i idu u crkvu dva puta godisnje - e isto tako.
S obzirom da su reformisti sve jedu i mesaju meso i mleko ( sto inace teski jevreji ne rade )...
Savet - nemoj ni slucajno da ides kod ortodox jevreja - zajebala bi se najstrasnije...
Znaci ako su jevreji pitaj je li su ortodoks ili reformisti. Reformisti su OK kao sto rekoh kao i svi ljudi jedino sto salve jevrejske praznike kao Passover ( sada u aprilu ), pa Hanukha ( u decembru ), Rosh Hashana ( jevrejska Nova Godina ) i slicno...ja sam par puta bila sa njima u sinagogi jer me interesovalo da vidim...i bilo je lepo, skupe se pa se druze i ta njihova reformisticka sinagoga je kao sala za priredbe nasa :-)

soygirl:
Moji su bili reformisti - znaci ne strikti jevreji, nisu imali one "kikice" i nisu nosili samo crno i nisu zene bile osisane na celavo...ne bi nikad ni znao da su jevreji dok ne dodjupraznici...u sinagogu su isli samo za praznike...totalno opusteno...kao i kod nas sto imas pravoslavce koji jedino slave Bozic i Vaskrs i idu u crkvu dva puta godisnje - e isto tako.
S obzirom da su reformisti sve jedu i mesaju meso i mleko ( sto inace teski jevreji ne rade )...
Savet - nemoj ni slucajno da ides kod ortodox jevreja - zajebala bi se najstrasnije...
Znaci ako su jevreji pitaj je li su ortodoks ili reformisti. Reformisti su OK kao sto rekoh kao i svi ljudi jedino sto salve jevrejske praznike kao Passover ( sada u aprilu ), pa Hanukha ( u decembru ), Rosh Hashana ( jevrejska Nova Godina ) i slicno...ja sam par puta bila sa njima u sinagogi jer me interesovalo da vidim...i bilo je lepo, skupe se pa se druze i ta njihova reformisticka sinagoga je kao sala za priredbe nasa :-)

HVALA PUNO NA ODGOVORU, to mi je bas bitno da znam
A reci mi po cemu su zeznuti ortodoks

pliko:
HVALA PUNO NA ODGOVORU, to mi je bas bitno da znam
A reci mi po cemu su zeznuti ortodoks

zene im se sisaju na celavo i onda nose perike...muski nose one kikice od zulufa sa strane....stalno su u crnim odelima i sesirima i zene maramama...cim padn emrak idu u kuce i zakljucavaju se - nigde ne idu po mraku ( znaci oko 7 uvece )...imaju dve sudopere - jednu za posudje koje je bilo u jkontaktu sa mlekom a jednu za posudje koje je bilo u kontaktu sa mesom...ne jedu svinjetinu i nista od svinje...ne mesaju meso i mleko...i ovo mi je najbizarnije - spavaju u odvojenim krevetima muz i zena i vode ljubav preko belog carsava da muskarac zeni ne vidi facu...ma uzas bre sta da ti kazem...
Ovde kod nas u Brooklynu ih ima koliko hoces...

Back