nnnn:
you win :-)...
mlatim se sa messengerom ceo dan i nemam sad vremena da te pobijam sa mojim adutima

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
nnnn:
newyork:i gdje si tacno
newyork:mima4nyc pa ti to bila jel au pair ,pa onda ostal jel tako?A kako si uspjela ostati
Goku:A za aupair program, svi koji idu da cuvaju bebe u inostranstvu krecu istog dana?
newyork:Interesuje me kad se ode na ovaj program au pair imal se ikakve sanse da se tamo ostane,ja sam cuo zaa ono da se udas/ozenis za amerikanku/amerikanca , a dal te moze ta host porodica mozda usvojiti pa da dobijes drzavljanstvo jel to moguce![]()
newyork:a jel ikako moguce zavrsis program i vratis se nazad ,zavrsis fax a u to vrijeme ti ta porodica kod koje si bio, mozel pokusati izganjati drzavljanstvo ikako
HVALA TI PUNO NA ODGOVORU,soygirl:Pa nije to tako kao sto ti mislis :-)
Ovde su 99% kurseva po 3 kredita...jedini koji su 4 su oni medicinski kao anatomija, hemija, microbiologija i slicno...
Ja i jesam htela da upisem spanski kao sto i jesam....
Krediti ne idu vremenski jedan po jedan kao sto mislis...nego semsetri su po 12-15 nedelja kako koji koledz, i isto ti traje jedan semestar i kurs od 1 kredita i kurs od 3 kredita i kurs od 4 kredita...razlika je sto ako je 1 kredit imas 1 sat nedeljno predavanja, a ako je 3 kredita imas 3 sata nedeljno predavanja...
newyork:e hvala ti na odgovoru ,a jesil ti to bila na na ovom programu
soygirl:Da, bila sam...i posle sam se prebacila na studentsku vizu i jos uvek sam ovede posle 4 godine...
Pliko,
ja kad sam se prijavila, mene je samo jedna porodica kontaktirala i odmah sam prihvatila i bio je pravi spoj - naravno da sam mogla da odbijem i da se nadam da ce da me kontaktiraju neki burzuji sa Beverli Hillsa ili slicno, ili da mi se ne svidja ovo ili ono...ali zapamti svakiput kad odbijes oni to imaju u tvom file-u i onda kad sledece porodice vide da si odbijala, malo su skepticni...
Ja sam imala srece, moji zive u New Jerseyu u jednom od najskuljih gradova, imaju veliku kucu sa bazenom ,a li nisu burzuji u smislu "kao na filmovima"...jevreji su i onda stede dosta, ne daju na garderobu i ostale stavri - vise stede za skolovanje dece i penziju :-)
Ponekad pomislim mozda bi vise volela da sam otisla na west coast, ali ne kajem se ...sada zivim u najlepsem gradu na svetu - New Yorku...centar sveta...:-)
pliko:Verovatno si upravu, ali meni ovi iz agencije Ayuse nisu rekli da je to nesto mnogo bitno ona je meni rekla da ja biram porodice, tamo mi je zaokruzila da prihvatim od bebe do dece sa 7-8godina(da bi me sto vise njih kontaktiralo), al ja nezelim da prihvatim da radim sa bebama, veca je odgovornost a vise bih volela da idu u skolu i da bi mogla sa njima da komuniciram i naucim jezik,tipa od 3-4 pa navise godina.
Reci ti meni izvodljivo je skroz znaci da se radi, studira, i od tih zaradjenih para plati stan, i skola to me bas interesuje...
Pozdrav veliki,
hvala!!!
i nebih bas da cuvam petoro,
pliko:SOYGIRL
Reci mi nesto molim te o Jevrejskoj veri-kulturi, jedu li oni nest sepcijalno, kakvi su im praznici
Hvala!!!
soygirl:Moji su bili reformisti - znaci ne strikti jevreji, nisu imali one "kikice" i nisu nosili samo crno i nisu zene bile osisane na celavo...ne bi nikad ni znao da su jevreji dok ne dodjupraznici...u sinagogu su isli samo za praznike...totalno opusteno...kao i kod nas sto imas pravoslavce koji jedino slave Bozic i Vaskrs i idu u crkvu dva puta godisnje - e isto tako.
S obzirom da su reformisti sve jedu i mesaju meso i mleko ( sto inace teski jevreji ne rade )...
Savet - nemoj ni slucajno da ides kod ortodox jevreja - zajebala bi se najstrasnije...
Znaci ako su jevreji pitaj je li su ortodoks ili reformisti. Reformisti su OK kao sto rekoh kao i svi ljudi jedino sto salve jevrejske praznike kao Passover ( sada u aprilu ), pa Hanukha ( u decembru ), Rosh Hashana ( jevrejska Nova Godina ) i slicno...ja sam par puta bila sa njima u sinagogi jer me interesovalo da vidim...i bilo je lepo, skupe se pa se druze i ta njihova reformisticka sinagoga je kao sala za priredbe nasa :-)
pliko:HVALA PUNO NA ODGOVORU, to mi je bas bitno da znam
A reci mi po cemu su zeznuti ortodoks