AU pair in USA

Super, drago mi je zbog tebe nemoras da se cimas i oko toga ... ja sam na cetvrtoj godini, za sada mogu i ja da idem na varijantu studenta ali mislim ako sam vec stigla do ovde mogu i da ga zavrsim, pa da vidim sta cu dalje, ali plasim se da posle necu moci da se snadjem oko tih potvrda mislim da to nije samo fiktivno, neznam.A prilika da se ode u USA se ne pruza svaki dan ...

E devojke evo opet mene :) Prva porodica me gledala 13.aprila i odmah istog dana kontaktirala, pisala sam o njima. Od tad su me gledale jos dve porodice, za moje kriterijume savrsene, jedna ruska a drugi su nasi, ali nijedna me nije kontaktirala pa razmisljam da li sam pogresila sto sam odbila prvu :think: inace sve su imale po 3 dece :) pretpostavljam da nema razloga za brigu ali me eto nervira sto samo gledaju a niko se ne javlja...
Ivancel, moj fakultet je trogodisnji zasad i planirala sam da idem kao Au pair za USA posle diplomiranja, sl godine, medjutim kao sto rece, treba se snaci sa tim potvrdama i plasim se da one nisu dovoljna garancija za dobijanje vize, posebno ako uzmemo u obzir kojim tempom se kod nas gubi i dobija posao...

Prvo da vam zaželim sretne praznike svim curama pravoslavne vjeroispovijesti :)
Drugo - eto viza mi odobrena, sve je prošlo super osim što sam se jaaako iznenadila kada me službenik za intervju nakon mojeg "Dobro jutro" pozdravio sa "Good morning". Hahaha presmijesno, ali stvarno nisam znala da će intervju bit na engl. :D
Sada je to iza mene.
@Soledad123 sve je prošlo ok!
:)
I ovi datumi oko leta su se sredili.
E Jovana, dobila sam prave Flight details tako da ipak idem Zg-Istanbul-NY. Stvarno neznam po kojoj logici al to je moja ruta :(
Pozz šaljem svima

Es88 cestitam:))) jos dve nedelje i krecemo:) kod mene uzbudjenje polako raste:))) kako si mi ti? Ja let imam preko Frankfurta, bas sam mislila da cemo zajedno:confused: Ne znam da li se i hoteli razlikuju, da li posebno stavljaju devojke koje su za infant onda se necemo mozda ni tamo videti...ko zna...videcemo, pozz:**

Cestitam Es88 :super: Ma letovi u sustini nemaju nekad veze sa vezom :) Nego devojke, recite mi, jel vas nekad porodica gledala duze od 3 dana, tj 72 sata? Ja sam razumela devojku iz agencije a iz onoga sto sam citala na forumu da ih posle 72 sata skidaju medjutim mene jedna porodica gleda vec puni peti dan... ne znam da li je to dobro ili ne ali mi je svakako cudnjikavo

Bojka90, nista cudno mene je jedna porodica drzala citavih 10 dana, culi smo se tri puta, i posle se nisu javljali iako su me i dalje drzali, za to vreme niko drugi nije mogao da me selektuje, pa sam im poslala mail, da mi kazu sta su odlucili na sta su se izvinili kao ipak "traze nesto drugo" pitanje je da li su oni tebi ok, ako nisu nemoj da odugovlacis bolje da te kontaktiraju druge porodice, srecno

Bojka90, nista cudno mene je jedna porodica drzala citavih 10 dana, culi smo se tri puta, i posle se nisu javljali iako su me i dalje drzali, za to vreme niko drugi nije mogao da me selektuje, pa sam im poslala mail, da mi kazu sta su odlucili na sta su se izvinili kao ipak "traze nesto drugo" pitanje je da li su oni tebi ok, ako nisu nemoj da odugovlacis bolje da te kontaktiraju druge porodice, srecno

Dobra je stvar da mi se svidjaju, mada ako uzme maha i vidim da se ne javljaju uopste a da vreme prolazi, moracu da intervenisem... Hvala na brzom odgovoru ;)

Hej Es88 hvala ti puno! Mislim da letis preko Istanbula zato sto ti je mozda kompanija turska, mislim da oni imaju sad jaku (prekookeansku) avio kompaniju, ili jednostavno zato sto je karata za taj termin bila najeftinija za Agenciju... ;) Jovance nisam lepo razumela, ali ako idete u isti hotel i istog dana putujete za SAD, sigurno cete se videti, i biti zajedno bez obzira sto si u grupi za decu ispod 2 god. :))

Zdravo svim devojkama na forumu! :bye: Sretan Uskrs svima :zag: Es88 ČESTITAM TI!!! Drago mi je što je sve prošlo fino! :klap: Mene dugo nije bilo, nisam imala internet dve nedelje, bila sam malo u frci oko host tate koji je bio u Beogradu prošli vikend da me upozna, no i to je prošlo sjajno, deluje stvarno fino, a i sama činjenica da je došao iz Amerike na dva dana da me upozna mi je dovoljna :D Nego drage moje devojke, meni se pojavio jedan jakoooo veliki problem, ja ti pre dva dana zovem devojku iz agencije da se dogovaramo oko zakazivanja termina za vizu, pošto bih htela to što pre da završim, kad ono jedno iznenadjenje za mene :sad2: Ja sam naime apsolvent, dve godine, i toliko isto nisam ni dala nijedan jedini ispit, samo obnavljam dva puta godišnje apsolventski staž da bi dobijala potvrdu, jer primam tatinu penziju, da vas sad ne mračim svim tim stvarima, ali jel'te student sam koji je kako da kažem odustao! I sad kad me je Milena iz ayuse pitala kad sam dala poslednji ispit, ja reko pre dve godine, ona kao to može da ti bude problem, daj bar ispit dva pre odlaska u ambasadu... što nije tako samo dati, moram spremiti 2 ispita, drugo dok dočekam termine ispita, dok sačekam rezultate i upise ocene, pa u zavisnosti od ishoda, zakazivanje termina u ambasadi, i nemam mnogo vremena, samo mesec ipo dana :sad2: Šta da radim??? Da li znate za nekoga ko je imao sličnu situaciju, da li oni stvarno proveraju i zaviruju u index da li sam ja redovna u davanju ispita??? Mislim ne moraš ni biti student za ovaj program...Baš sam očajna sve je prošlo sjajno, i da me sad ovo brine :(

Ma oko ispita mi ne može niko pomoći! :zcepanje: Nego da neko kaže koliko oni stvarno gledaju na to...? Ma da bio čovek, došao da upozna moju porodicu, izveli ga na ručak, i tako, ovako imam baš sjajne utiske, i ona bi došla ali je u poodmakloj trudnoći, pa nije mogla :)

Pozdrav cure..
Nova sam na forumu,iz hrvatske sam.
Predala sam sve papire sad pregovaram sa obiteljima i jaaaako mi se teško odlučiti.Najbolja prijateljica (koja je isto tako na ovom forumu @Es88) leti za NY 20.05..Problem je taj šta bi joj voljela biti u blizini i ima jedna obitelj u NY koja mi se javila ali...ne znam jel to prava obitelj za mene.Nisu mi baš sjeli na prvu...al su Ok.Šta vi mislite?uzeti ili pustiti? s obzirom na to da želim otić što prije..a oni traže za 1.8...što je relativno brzo.Da li da pričekam još ili???
Usput...ima li koja cura koja leti krajem 7.mj i početkom 8.???

Lijep pozdrav :):)

Pozdrav cure..
Predala sam sve papire sad pregovaram sa obiteljima i jaaaako mi se teško odlučiti.Najbolja prijateljica (koja je isto tako na ovom forumu @Es88) leti za NY 20.05..Problem je taj šta bi joj voljela biti u blizini i ima jedna obitelj u NY koja mi se javila ali...ne znam jel to prava obitelj za mene.Nisu mi baš sjeli na prvu...al su Ok.Šta vi mislite?uzeti ili pustiti? s obzirom na to da želim otić što prije..a oni traže za 1.8...što je relativno brzo.Da li da pričekam još ili???

Draga Stella, ako me pitas za savet ja sam uvek za to da pametno izaberes porodicu jer ti sa njima trebas da provedes citavih godinu dana, ne treba da ti to preraste u mucenje, zato pametno izaberi, javice se jos porodica, mozda cak i Es88 kad ode u NY moze da ti pomogne da te preporuci njihovim prijateljima pa da budete blizu, nemoj zuriti porodica ima puno i naces i ti pravu za sebe!!! Veliki pozdrav:)))

Pozdrav cure..

Pozdrav Stella :bye:
Moj savet ako ti nisu seli na prvu, nemoj da pristaješ pošto poto samo što je NY, tako i svi muku mučimo, neki žele odredjenu lokaciju pa prihvataju prvu porodicu. I ja sam jurila okolinu NY, i imala sam sreće sa porodicom, bar se tako čini za sad, ali javljali su mi se razni, tako da polako... možda ti se za par dana jave još neki iz te oblasti, sa nekim bližim datumom, tako da ne žuriš nigde ;)

- - - - - - - - - -

Prvo da vam zaželim sretne praznike svim curama pravoslavne vjeroispovijesti :)
Drugo - eto viza mi odobrena, sve je prošlo super osim što sam se jaaako iznenadila kada me službenik za intervju nakon mojeg "Dobro jutro" pozdravio sa "Good morning". Hahaha presmijesno, ali stvarno nisam znala da će intervju bit na engl. :D
Sada je to iza mene.
@Soledad123 sve je prošlo ok!
:)
I ovi datumi oko leta su se sredili.
E Jovana, dobila sam prave Flight details tako da ipak idem Zg-Istanbul-NY. Stvarno neznam po kojoj logici al to je moja ruta :(
Pozz šaljem svima

Čestitam ti još jednom draga :D Nego prenesi nam svoje utiske, šta su te pitali, koliko je trajalo, jesi imala potvrdu sa faxa ili iz neke firme, piši pišiii pišiiiii :klap:

HEJ Florrie! Jel si i dalje aktivna? Treba mi tvoja pomoc? Zapravo dobro bi mi dosla pomoc devojaka koje su menjale porodice, trebaju mi saveti! Pa ako mozete da mi se javite u privatnoj poruci ili napiste nesto ovde. :) Ili ako neka devojka zavrsava program u nekoj dobroj porodici da me preporuci! ;) Inace moja porodica je zadovoljna sa mnom ali ja nisam sa njima. Mnogoo radim devojke mnogoo, 3 dece, ni slucajno! Ali ajde to, nego porodica je bas bas zahtevna, imam jos milion obaveza pored troje malih slatkih indijanaca!
Inace Sanja, ja sam apsolvent i dobila sam vizu. S tim sto sam ja poslednji ispit dala u septembru. A vizu trazila u martu. Vidi ako mozes da izvadis neki dokument da radis negde moze da ti dodatno pomogne, i spremi dobru pricu zasto moras da se vratis u Srbiju da bih ubedila. Drzim ti palceve! :)

Back