AU pair in USA

Es88 veliki pozdrav za tebe:)) Sad sam i ja ugodno iznenadjena to bi bilo divnooooooooooo da imamo zajedno let a mozemo to lako i da isproveravamo:) posalji mi pp pa cemo se cuti:) Moja porodica je u Cikago ali se mozemo druziti u NY u hotelu:)) super bas si me obradovala:))

Hej Jovana, izgleda da jeste ipak 24 jun, mada dobiću ovih dana sve detalje, moguće da ja nju nisam lepo razumela, čućemo se sad za vikend, tako da javljam! :) Sredjuju svu dokumentaciju za matching proces! Pa da i to pregrimim :super:
Es88 dobrodošlaaaaa :zag: Ja nemam let kao i Jovana istog dana, ali izgleda da smo u istom mestu! Ja bih trebala da idem u New Jersey isto :zper: Ali let bi trebao da mi bude 24og juna :) Tako da ako sve bude kako treba, možemo se družiti tamo preko bare :klap:

Hej Jovana, izgleda da jeste ipak 24 jun, mada dobiću ovih dana sve detalje, moguće da ja nju nisam lepo razumela, čućemo se sad za vikend, tako da javljam! :) Sredjuju svu dokumentaciju za matching proces! Pa da i to pregrimim :super:
Es88 dobrodošlaaaaa :zag: Ja nemam let kao i Jovana istog dana, ali izgleda da smo u istom mestu! Ja bih trebala da idem u New Jersey isto :zper: Ali let bi trebao da mi bude 24og juna :) Tako da ako sve bude kako treba, možemo se družiti tamo preko bare :klap:

Hvala ti na dobrodošlici :)
Suuuuper, jel znaš koje točno mjesto u New Jersyu da usporedimo udaljenosti i da se nađemo na pola puta? Hihihihi :D
Dobro je, ja samo 1 mjesec prije tebe stižem i ako bude sve kako treba ostatak se godine itekako možemo družiti preko bare :P

Lijep pozdrav

Hvala ti na dobrodošlici :)
Suuuuper, jel znaš koje točno mjesto u New Jersyu da usporedimo udaljenosti i da se nađemo na pola puta? Hihihihi :D
Dobro je, ja samo 1 mjesec prije tebe stižem i ako bude sve kako treba ostatak se godine itekako možemo družiti preko bare :P

Lijep pozdrav

Mesto se zove Bedminster, New Jersey, tu bi trebala da budem, imaju još jednu kuću isto u New Jersey ali negde na obali gde ćemo biti valjda tokom leta.. :D Obavezno, obavezno! Znači uvek kad imaš nekog našeg tamo, mislim imam ja tamo dečka, ali društvo je društvo :zper: U kom si ti kraju? Piši nam, piši :D Koliko dece ćeš čuvati? Inače i jedna devojka sa ovog foruma je ovih dana odletela, ili isto u New Jersey ili tu u neku okolinu. Jaooo što se radujem!! :zcepanje:

Ajmeee evo odmah sam googlala, pa mi smo 30ak minuta autom udaljene iliti 18km!!!! :D To je odlično. Moje se mjesto zove Scotch Plains u NJ.
Idem kod samohrane majke koja je inače iz Hrvatske, roditelji su joj odavdje i čuvati ću samo jednog slatkog dečkića od 6 godina :) Host mum ima i starijeg sina (16 god.), ali je sa njima samo ljeti i za velike blagdane poput Božića itd. Sami mali i ja hehehe tako da mi je to super. Ti? Više njih i koja dob pa da se i oni druže u nekom parku i slično?
Kažeš dečko ti je već gore? Pa to je odlično! :D Kako to?

Ooooo sjajnoo ti si ubola 10!! :D Ja ću čuvati devojčicu bebicu, koja treba da se rodi u julu, a ja idem malo ranije, da se upoznamo i čekamo bebu zajedno! :D Za sad zvuči sjajno, iz ove perspektive... od parkica ništa, beba samo jede spava i kaki :zcepanje: Mada da budem iskrena i priželjkivala sam bebu, nema vrtića, škole i sl... a početnik sam u voznji tako da bi mi to bilo jako stresno! A da dečkic, long story... pričam ti kad dođem :D On je u Brooklyn-u nije mi baš pred nosom, ali to je blizu, zato sam i ganjala ovu lokaciju :zcepanje: Jaooo moramo se dodati na fb, ili skype, pa da budemo u kontaktu obavezno :D Pozdrav iz Beograda!!!

pozdrav svima!nova sam na forumu ova tema me bas zanima pa bi htela da vas pitam jel bas mora da se ima vozacka dozvola?
Dobrodošlaaa :bye: Pa baš i ne moraš, ali je poželjno koliko sam ja zaključila, što zbog dece jer ne smanjuje ti se izbor, ovako će te kontaktirati isključivo ovi sa bebama... a što zbog tebe, jer kažu svi da si jako hendikepiran u americi bez kola! :think: No, ja imam vozačku ali ko da je nemam, nisam sela godinu dana u auto da vozim, tako da i meni se crno piše... :zcepanje:

Dobrodošlaaa :bye: Pa baš i ne moraš, ali je poželjno koliko sam ja zaključila, što zbog dece jer ne smanjuje ti se izbor, ovako će te kontaktirati isključivo ovi sa bebama... a što zbog tebe, jer kažu svi da si jako hendikepiran u americi bez kola! :think: No, ja imam vozačku ali ko da je nemam, nisam sela godinu dana u auto da vozim, tako da i meni se crno piše... :zcepanje:

Hvala :)
joj to je onda bas problem,verovatno tamo nebi mogla da polazem :think: zanima me koje su najbolje agencije.imam srpski pasos a sledeceg meseca dobijam hrvatski ,ne znam kako idu te vize...bas bi volela da upadnem u neku porodicu,na sto duze vreme :)

Pa problem može da bude, jer mislim da moraš da imaš ovde položeno, jer svakako tamo i sa ovom moraš ponovo da polažeš, a ako je nemaš odavde onda mislim da ne možeš tamo uopšte da polažeš, nemoj da me držiš za reč... :whistling: Al sam sastavila rečenicu :zcepanje: Što se tiče agencija (iz Srbije) ovde sve devojke su manje više preko Ayusa i Wizantiana. Ja sam lično preko ayuse se prijavila, i prezadovoljna sam sa svim, sve teče ok... Prelistaj malo ovaj forum, imaš sve informacije otprilike u vezi ovog programa koje ti mogu biti korisne... ;)

Drage devojke,

sigurno ste, između ostalog, razmišljale i o gradovima koje treba navesti u aplikaciji. Šta mislite, koje je najbolje mesto za život? (ipak tamo treba provesti minimum godinu dana)
Gde bi, u U.S.A, devojci našeg mentaliteta, iz područja ovakve klime, bilo najprijatnije? Koliko je zapravo važno i izvodljivo navesti i otići u navedeni grad/državu?

Hvala na podrsci Jovana :)
Nema na cemu draga, naravno da cu vas obavestavati o svemu, a naravno sta god da vas zanima pitajte tu sam:) Inace sad gledam bas 24 jun je ponedeljak, tako da je ne moguce 21og da krenes jer su polasci samo ponedeljkom, a onda si od 28og u porodici jer smo tamo 4 dana na tom kursu! Nlove nam je odletela i vec stigla javice se cim uhvati vremena!!
Crvenkapice nema glupog pitanja, pitaj sta god ti nije jasno jer i ja sam bila izgubljena dok sam popunjavala sve te papire i papirice!
Pusa:)

Zdravo svima,
Ja sam nova ovdje, iz Crne Gore sam inace, vase komsije, zavrsila sam ekonomski fakultet, za dva mjeseca , mi istice pripravnicki staz, a kako je stanje ovdje kao i u regionu sto se tice posla za mlade katastrofa, planiram da se prijavim za AU PAIR, citala sam sve zivo, toliko informacija da me glava zaboljela, a imam jednu veliku nedoumicu, kada sam zvala agenciju rekli su mi da od njih ne zavisi da li cu na kraju dobiti vizu :// e sada ako nisam ni student niti radim, da li ce to predstavljati problem neki, ko ima sikustva sa tim , da mi kaze, citala sam takodje da je dovoljna neka potvrda da i zaposlen, ali mislim realno nisu ni oni ludi, ko danas dava odsustvo na godinu dana, i ko ce u ambasadi da povjeruje da je to zaista tako, to me jedino plasi, ja sam na papir vec stavila sve u grubo odgovore na pitanja sa on line aplikacije itd. uglavnom nista puno, ostalo je jos dosta toga, citam takodje da neke djevojke cekaju i do 7-8 mjeseci, e pa stvarno zar nije to malo mnogo :DDD sem ako si bas baxuz a ne vjerujem da ce me to zaobici u tom slucaju :)))))))))Eto tako za sada, ko god ima korisne informacije neka se javi, puno hvala :))))
Pozdrav sa Primorja :))))

Ja sam 25.04. naručena za intervju za odobrenje vize pa ti mogu tada reći kako je prošlo. Iako govorim za Hrvatsku, neznam koliko je različito od Crne Gore, Srbije itd. :roll:
Pozz

Zdravo svima,
Ja sam nova ovdje, iz Crne Gore sam inace, vase komsije, zavrsila sam ekonomski fakultet, za dva mjeseca , mi istice pripravnicki staz, a kako je stanje ovdje kao i u regionu sto se tice posla za mlade katastrofa, planiram da se prijavim za AU PAIR, citala sam sve zivo, toliko informacija da me glava zaboljela, a imam jednu veliku nedoumicu, kada sam zvala agenciju rekli su mi da od njih ne zavisi da li cu na kraju dobiti vizu :// e sada ako nisam ni student niti radim, da li ce to predstavljati problem neki, ko ima sikustva sa tim , da mi kaze, citala sam takodje da je dovoljna neka potvrda da i zaposlen, ali mislim realno nisu ni oni ludi, ko danas dava odsustvo na godinu dana, i ko ce u ambasadi da povjeruje da je to zaista tako, to me jedino plasi, ja sam na papir vec stavila sve u grubo odgovore na pitanja sa on line aplikacije itd. uglavnom nista puno, ostalo je jos dosta toga, citam takodje da neke djevojke cekaju i do 7-8 mjeseci, e pa stvarno zar nije to malo mnogo :DDD sem ako si bas baxuz a ne vjerujem da ce me to zaobici u tom slucaju :)))))))))Eto tako za sada, ko god ima korisne informacije neka se javi, puno hvala :))))
Pozdrav sa Primorja :))))

Pozdrav svima :) nova sam na forumu pa me je zanimalo da li je moguce bez vozacke ?ja je nemam a bas bih zelela u ameriku...

Dobrodošla :)
Evo da ti kažem uvjete koje traži moja agencija ako se želiš prijaviti za Au Pair:

Moraš imati između 18 i 26 godina
Moraš imati iskustva u čuvanju djece
Imati predznanje engleskog
Imati završenu srednju školu
Biti fleksibilna/an, zrela/o, samostalna/an i pozitivna/an
Imati vozačku dozvolu
Biti nekažnjavana/an
Biti zdrav

Nisu sve agencije iste tako da za vozačku je možda najbolje da pitaš agenta/icu preko čije agencije želiš ići. Moji su striktno tražili vozačku, tj. bez nje ne možeš uopće početi popunjavati aplikaciju. Hmmm, a zabavno je da imam sve to i vozačku već više od 5 godina i idem u obitelj gdje neću morat vozit...tako da ima svega :)
Najbolje da pitaš baš njih u agenciji jer očito ne traže svi isto :)

Back