AU pair in USA

E ljudi, jel može meni netko nešto reći...

Dođem ja u ambasadu, dobijem vizu :) , i fino dođem na aviona... budem 4 dana u new yorku, idem na aerodrom i sletim u svoju državu, dočeka me obitelj... I ŠTA ONDA?!
Šta prvo trebam napraviti???? Rekli su mi da međunarodna vozačka dozvola traje 5 godina i da ništa ne trebam nigdje polagat? :O
Račun u banci? Mobitel? Kako? Gdje? Pojma nemam ja!!!!! Pomooooć!

Pa osmjehnes se djecici :) pa onda fino raspremanje, pa zajednicka vecerica, pa onda pricica kako ti je bilo u skoli, u putu i bla bla...i ides soviti...za vikend ce te vjerovatno upucivati u stvari gdje i kako, moji su mene odveli u grad da mi pokazu sve i to je to...Od ponedjeljka ides u nove radne pobjede :0
Ja koliko znam niti jedna medjunarodna ne traje 5 god i znam sigurno da u NH ne vazi toliko, nego nakon 3mj moras polagati...Ali opet provjeri na njihovom sajtu i vidjet ces sigurno....Ja evo polazem vozacki, sad mi je 7mj i mogu nisu mi nikakve probleme pravili...Pa predas za ssn, kad njega dobijes odes u Bank of America jer je rasprostranjena po citavoj Americi ( nemoj uzimati ove lokalne banke u New England-u )...Vjerovatno ces dobiti mob, ono vecina djevojaka dobije...Sve ces vidjeti iz dana u dan, mene niko nije odveo nigdje, pa ni danas to ne rade sem taj prvi vikend kad su mi pokazali grad, tako da nemoj da puno ocekujes, ako te odvedu super nek te to poz iznenadi, ako ne, ok, mozes i sama....Sretno...I vidimo se uskoro...

Dobar dan svima! Opet kod mene neke novosti!!!!
Evo i ja sam pronasla porodicu koja mi odgovara i kojoj ja odgovaram! Let mi je zakazan za 12. Oktobar! Inace, oni imaju cetiri devojcice (9,7,5,2), zive u New Jersey, moje slobodno vreme je samo moje, imam dozvolu da koristim kola u slobodno vreme.. U principu sve normalno, nema nikakvih strogih pravila.. Ima par koledza u blizini koji ce meni odgovarati..Izuzetno su uredni, sto meni posebno odgovara, jer sam i ja nenormalno uredna, da ne kazem bolesno.. Imaju dosta sportskih aktivnosti, sto me raduje, jer cu i ja moci da budem deo toga..
Za sada toliko o njima..
Da li mozda moze neko da me posavetuje sta bih jos mogla da pitam?

Hvala unapred!

Evo i ja sam pronasla porodicu koja mi odgovara i kojoj ja odgovaram! Let mi je zakazan za 12. Oktobar! Inace, oni imaju cetiri devojcice (9,7,5,2), zive u New Jersey, moje slobodno vreme je samo moje, imam dozvolu da koristim kola u slobodno vreme.. U principu sve normalno, nema nikakvih strogih pravila.. Ima par koledza u blizini koji ce meni odgovarati..Izuzetno su uredni, sto meni posebno odgovara, jer sam i ja nenormalno uredna, da ne kazem bolesno.. Imaju dosta sportskih aktivnosti, sto me raduje, jer cu i ja moci da budem deo toga..
Za sada toliko o njima..

Hvala unapred!

Ninaaa... idemo na isti datum??? :)))
ja idem preko cultural care, a ti? Jel moguće da se negdje sretnemo??? :) Ili ipak ništa...

PITANJE: Jel u ambasadi obavezno pričat engleski??? :)))

Za sada toliko o njima..

Hvala unapred!

Pitaj da li su do sada imali au perke i ako jesu, koja im je godina po redu. Ako mogu, bilo bi odlicno da ti daju mail od trenutne tako da ti mozes da je kontaktiras. U Au pair in America si, i ja sam imala slucaj da su porodice same davale mailove od devojaka da bih ih mogla kontaktirati. Predpostavljam da si sve detalje saznala, za sta si zaduzena, a za sta ne, tako da vec to znas. Dobra je kombinacija godina jer ces sa starijom decom imati dobar odnos, a jedino ovo mladje od 2 godine moze da ti pravi problema. Bas slican slucaj imala je moja poznanica, koja je imala isto cetvoro dece i sa svima je imala odlican odnos, sem sa najmladjim detetom. Ali naravno, to ne mora biti i tvoj slucaj. A buduci da imas ekstremno mnogo sati provedenih sa decom, ne sumnjam da ces uspeti! I naravno, CESTITAM TI!!! :D

Ninaaa... idemo na isti datum??? :)))
ja idem preko cultural care, a ti? Jel moguće da se negdje sretnemo??? :) Ili ipak ništa...

PITANJE: Jel u ambasadi obavezno pričat engleski??? :)))

Da, da, idemo!!! :):)
Ja idem preko programa Au pair in America.. Mislim da postoji mogucnost da se sretnemo! Ti isto ides u New York, zar ne? Ja mislim da je to isti kampus i kada su vec unapred odredjeni datumi leta, mislim da je to to..
Neka me ispravi neko, ako gresim.

Mislim da u ambasadi mora da se prica engleski!
Meni jos nista nije javljeno u vezi ambasade, u toku ove nedelje ocekujem papire, tako su mi rekli, posto me je kontaktirala fondacija.. Kakav je proces kod tebe bio po pitanju toga?
Moram i da te pitam koliko cesto si u kontaktu sa svojom host porodicom?
Pozdrav!:)

Ja idem preko programa Au pair in America.. Mislim da postoji mogucnost da se sretnemo! Ti isto ides u New York, zar ne? Ja mislim da je to isti kampus i kada su vec unapred odredjeni datumi leta, mislim da je to to..

Meni jos nista nije javljeno u vezi ambasade, u toku ove nedelje ocekujem papire, tako su mi rekli, posto me je kontaktirala fondacija.. Kakav je proces kod tebe bio po pitanju toga?

:super:
Nina jel imaš skype ili fejs da se čujemo?

Pitaj da li su do sada imali au perke i ako jesu, koja im je godina po redu. Ako mogu, bilo bi odlicno da ti daju mail od trenutne tako da ti mozes da je kontaktiras. U Au pair in America si, i ja sam imala slucaj da su porodice same davale mailove od devojaka da bih ih mogla kontaktirati. Predpostavljam da si sve detalje saznala, za sta si zaduzena, a za sta ne, tako da vec to znas. Dobra je kombinacija godina jer ces sa starijom decom imati dobar odnos, a jedino ovo mladje od 2 godine moze da ti pravi problema. Bas slican slucaj imala je moja poznanica, koja je imala isto cetvoro dece i sa svima je imala odlican odnos, sem sa najmladjim detetom. Ali naravno, to ne mora biti i tvoj slucaj. A buduci da imas ekstremno mnogo sati provedenih sa decom, ne sumnjam da ces uspeti! I naravno, CESTITAM TI!!! :D

Hvala ti Nataly!!! :)
Ja sam njima prva au pair.. E sad koliko to ima prednosti, isto toliko ima i nedostataka, zavisi kako gledamo.. Uglavnom sam sve saznala sto se tice mojih obaveza i moram priznati da nije strasno, uglavnom se svodi na voznju na njihove aktivnosti ili skolu, brigu o najmladjoj devojcici, njeno uspavljivanje i kupanje, a sve zavisi kako se dogovorim sa host mamom, naravno ona ce biti uglavnom tu i ja nikada necu biti sama sa svo cetvoro dece. Bas imaju dosta vanskolskih aktivnosti. Naravno tu je i igra sa decom, to se podrazumeva! Nadgledanje domacih zadataka..
Jao, ja bas mislim suprotno.. Malo mi je frka od starije dece, moram da priznam.. Mada, svasta moze da se desi!
Pokusacu da budem spremna na sve, koliko to budem mogla i naravno da se nadam najboljem!
Ako se slucajno setis jos nekih stvari koje bih trebala da znam, javi..
Pozdravljam te puno!

Ej ljudi,evo i ja sam se registrovala,nova sam,pa budite dobri:)imate veliki pozdrav od mene. Citam vec dugo ovu temu,jer zelim da idem u usa kao au pair:) mozete mislit,haha,:) Dosta sam se informirala upravo preko vas i vasih iskustava,prijedloga,pomoci itd.:) hvala vam najljepsa..:) :) Inace sam iz Bosne, i mislim da cu uskoro poceti vaditi papire, samo moram produziti pasos,jer mi istice za godinu dana:) KISS

Ne idete u isti kampus, mozete se sresti u avionu, razmjenite detalje leta pa cete znati 100% ali u kampusu cete svakako upoznati cure sa prostora bivse Juge, jer svaka agencija je zasebna, radi za sebe....Sretno

Ej ljudi,evo i ja sam se registrovala,nova sam,pa budite dobri:)imate veliki pozdrav od mene. Citam vec dugo ovu temu,jer zelim da idem u usa kao au pair:) mozete mislit,haha,:) Dosta sam se informirala upravo preko vas i vasih iskustava,prijedloga,pomoci itd.:) hvala vam najljepsa..:) :) Inace sam iz Bosne, i mislim da cu uskoro poceti vaditi papire, samo moram produziti pasos,jer mi istice za godinu dana:) KISS

Hej EMMAAA, dobrodosla, sve najljepse u tvom procesu aupair za SAD :)
Iz kojeg grada si u BiH, i preko koje agencije ides? U kojem mjesecu planiras ici?
Pozdrav

Hej EMMAAA, dobrodosla, sve najljepse u tvom procesu aupair za SAD :)
Iz kojeg grada si u BiH, i preko koje agencije ides? U kojem mjesecu planiras ici?
Pozdrav

Hvala ti puno :) Ici cu preko Cultural care,jer je moj prijatelj nedavno otisao preko njih. Kaze da je dobra agencija, placa se vise u odnosu na ostale agencije, ali to nije problem.
Zivim u Bihaću...
Sad kad predam papire,voljela bih da sto prije odem, prije nove godine bi mi bilo idealno,ali ne znam da li cu uspijeti sve odradit,naci porodicu ,a i ako je nadjem,.ne znam da li ce im termin prije nove godine odgovarati, hehe :) nadam se da ce sve biti oky.

Jesi ti u USA, ili ?

Pozdrav :)

Hvala ti puno :) Ici cu preko Cultural care,jer je moj prijatelj nedavno otisao preko njih. Kaze da je dobra agencija, placa se vise u odnosu na ostale agencije, ali to nije problem.
Zivim u Bihaću...
Sad kad predam papire,voljela bih da sto prije odem, prije nove godine bi mi bilo idealno,ali ne znam da li cu uspijeti sve odradit,naci porodicu ,a i ako je nadjem,.ne znam da li ce im termin prije nove godine odgovarati, hehe :) nadam se da ce sve biti oky.

Jesi ti u USA, ili ?

Pozdrav :)

Nisam ni ja jos uvijek, u programu sam trenutno, komuniciram sa porodicama, i cekam da se pojavi "prava" :))

Ja zivim u Sarajevu, a idem preko AuPairCare, agencija je smjestena u Tuzli.
Javljaj svoje novosti, pozdrav

Nisam ni ja jos uvijek, u programu sam trenutno, komuniciram sa porodicama, i cekam da se pojavi "prava" :))

Ja zivim u Sarajevu, a idem preko AuPairCare, agencija je smjestena u Tuzli.
Javljaj svoje novosti, pozdrav

Aha, ti si vec upala u program,pa super,nadam se da ces uskoro naci porodicu:) A kad ti mislis ici?

Hehe,budem ti javila sve :)

pozzz :)

lino_ladaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, gdje si??
pricaj, pricaj, sve, sve, kako je bilo u ambasadi???

kad ides po nju?
cestitaaaam :super:

:zurka: alooooo!!!!

OBAVIJEEEST!!!!! Ja sam dobila vizu!!!! :whistling:
Niiišta strašno... čak štoviše simpatična... Pitanja kratka - kratki odgovori! Di ideš? kako se zovu? kolko djece? što ćeš radit prije nego odeš? znaš nešto o toj državi? i to je toooo!!!!! a ja se bojala svog engleskog, tc tc tc!!! :aha:

I još nešto... izgleda da su avioni prebookirani bili, tako da letim 11.10. iz Munich-a! Ima možda netko isti dan leeet??? aaa???? bilo bi divno da ne idem sama :tajna:

:zurka: alooooo!!!!

OBAVIJEEEST!!!!! Ja sam dobila vizu!!!! :whistling:
Niiišta strašno... čak štoviše simpatična... Pitanja kratka - kratki odgovori! Di ideš? kako se zovu? kolko djece? što ćeš radit prije nego odeš? znaš nešto o toj državi? i to je toooo!!!!! a ja se bojala svog engleskog, tc tc tc!!! :aha:

I još nešto... izgleda da su avioni prebookirani bili, tako da letim 11.10. iz Munich-a! Ima možda netko isti dan leeet??? aaa???? bilo bi divno da ne idem sama :tajna:

CESTITAM!!!!!!! SVAKA CAST!!!!!! :D Bravo!!!
To je super! Koliko je trajao intervju otprilike? Mozes jos nekog pitanja da se setis?!
Da li su ti gledali indeks?
Pozdrav!!!

CESTITAM!!!!!!! SVAKA CAST!!!!!! :D Bravo!!!
To je super! Koliko je trajao intervju otprilike? Mozes jos nekog pitanja da se setis?!
Da li su ti gledali indeks?
Pozdrav!!!

:manikir: konzul je bio diiivan! malo sam čekala da dođem na red jel je bila gužva, al sve se u sat vremena sredilo.
dakle ništa posebno... nije me ni gledao puno, više je tipkao dok me ispitivao. moj engleski nije vrli pa sam odgovoarala najkraće što sam mogla. npr. "u koju državu ideš?" new hampshire. "koliko imaju djece?" 2, 1 očekuju. "oćeš ti to moći?! hoću.
dakle... nema nikakvih problema... pitao me oko 7-8 pitanja i rekao mi da dođem drugi dan u 15h po vizu. zaista nema razloga za tremu i brigu! :whistling:

nina... kakva je situacija s tobom? kad ti ideš ti po vizu? jesi dobila karte za let? možda i ti ideš 11.10 :think:

aj javi se :hvala:

:manikir: konzul je bio diiivan! malo sam čekala da dođem na red jel je bila gužva, al sve se u sat vremena sredilo.
dakle ništa posebno... nije me ni gledao puno, više je tipkao dok me ispitivao. moj engleski nije vrli pa sam odgovoarala najkraće što sam mogla. npr. "u koju državu ideš?" new hampshire. "koliko imaju djece?" 2, 1 očekuju. "oćeš ti to moći?! hoću.
dakle... nema nikakvih problema... pitao me oko 7-8 pitanja i rekao mi da dođem drugi dan u 15h po vizu. zaista nema razloga za tremu i brigu! :whistling:

nina... kakva je situacija s tobom? kad ti ideš ti po vizu? jesi dobila karte za let? možda i ti ideš 11.10 :think:

aj javi se :hvala:

HVALA PUNO!!! :)
Nadam se da ce i meni biti slicno :think:
Ja jos uvek cekam dokumentaciju, pa ce mi tada biti zakazan razgovor u ambasadi.. Iskreno ocekujem je ovih dana.. Nisam dobila karte.. A ti? Koliko je proslo vremena od tvog spajanja sa porodicom do razgovora u ambasadi?
Sve je moguce, mozda i meni pomere let.. Mada prvo da dobijem vizu, pa cemo lako..
Pozdrav!!!

Back