AU pair in USA

Ma super...Mislila sam na uslove tipa-auto, izlasci i to...Moji su meni poslali slike i mail prije nego sto cu mi se pojavili na profilu, jer je bila NG, napisala mi evo kao da imas predstavu s kim razgovaras sto je jako fino od njih, ali mozda ti je host mama busy pa nema vremena...Nebitno, ako je rekla, onda ce poslati...
Moje iskreno misljenje je da ti niposto ne bi trebala da pitas o tome hoces li prekovremeno da radis i koliko ce ti to placati...Za mene je suludo to da pitas, mozda grijesim ali ja ne bih...kao prvo, oni znaju da mi moramo da radimo 45h, druga stvar je ukoliko se vi izmedju sebe dogovorite da radis prekovremeno ali vecina porodica to odma kaze djevojkama....Drugo, prekovremeno se placa 10$ po satu, to je ono norma, i kad dodjes onda se dogovarate o prekovremenom radu ili extra satima kada oni idu vani...Ne znam, mozda ti bas oces da ih pitas, ali ja svoje nisam pitala i nisam se ni pokajala iskrena da budem...

vjerovatno si upravu, ipak si ti ta koja je tamo i znas bolje. ja znam jednu djevojku koja radi bas puno, cesto prekovremeno, ali porodica to izignorise i jednom su se cak naljutili jer je ona trazila da joj se to plati, rekli su joj da ima auto, racunar itd, i da tako mogu da se preklope..
ali svakako da je bolje onda da se to ne pita, ako je porodica ok, onda se sa njima moze sve i dogovoriti.
pozz[/QUOTE]

Pa to sve zavisi od porodice..Recimo, moja prijateljica je odma od porodice dobila ponudu da radi prekovremeno i da joj placaju te sate, i dok je jos bila u Bosni dogovorili su se, pa kad je dosla ovdje radila je, ali nije imala bas puno vremena za sebe...Zaradila jest, ali je i "crkavala" od posla....

Ma super...Mislila sam na uslove tipa-auto, izlasci i to...Moji su meni poslali slike i mail prije nego sto cu mi se pojavili na profilu, jer je bila NG, napisala mi evo kao da imas predstavu s kim razgovaras sto je jako fino od njih, ali mozda ti je host mama busy pa nema vremena...Nebitno, ako je rekla, onda ce poslati...
Moje iskreno misljenje je da ti niposto ne bi trebala da pitas o tome hoces li prekovremeno da radis i koliko ce ti to placati...Za mene je suludo to da pitas, mozda grijesim ali ja ne bih...kao prvo, oni znaju da mi moramo da radimo 45h, druga stvar je ukoliko se vi izmedju sebe dogovorite da radis prekovremeno ali vecina porodica to odma kaze djevojkama....Drugo, prekovremeno se placa 10$ po satu, to je ono norma, i kad dodjes onda se dogovarate o prekovremenom radu ili extra satima kada oni idu vani...Ne znam, mozda ti bas oces da ih pitas, ali ja svoje nisam pitala i nisam se ni pokajala iskrena da budem...[/QUOTE]

Pitala sam za koriscenje automobila i to mi je omoguceno, a i nemaju neka striktna kucna pravila.. Meni je sve jasno iz njenog maila, tri strane mi je napisala, tako da i nisam imala neka posebna pitanja, a nemam ih ni sada.. Oni rade fulltime, a dete ima godinu dana.. Necu je pitati za prekovremeni rad, mislim da je to bolje da oni predloze, naravno ako se dogovorimo.. Jos nisam dobila slike :(
Ona ima jos kandidata, tako da sada cekam.. Mada mi je rekla da joj posaljem mail u slucaju da imam jos neka pitanja.. Trenutno ih nemam..

e pa ljuuudi... moram se i ja pohvaliti!!! :hvala:

Zvala me jedna obitelj... njihov sam poziv čekala 3 dana, i nikako... al eto... ne mogu vjerovati da sam i to obavila, kolko tolko... moj engleski i ja nismo si baš najbolji prijatelji :whistling:
vjerujem da sam se i osramotila i svašta nešto, al žena je krasna... imala je strpljenja, poticala me, ponavljala dok nisam razumijela, sve kako bi mi olakšala. Stvarno je divna...

Sad ću ja vama fino napisati svoju priču pa vi meni onda recite kako vam se to čini... i da... rekla je da će me nazvati opet u ponedjeljak da sastavim pitanja koja bi je htjela pitati, da će i on :eek: , valjda neće biti strašno.
Uglavnom... ima djevojčice od 11 i 3 godine, a treće dijete treba roditi u prvom mjesecu. Ja idem k njima, ako idem... ja mislim 12.10. jel joj od 19. trebam.
Muž joj je vojnik i on je u Iraku, vraća se u 2.mjesecu i opet odlazi u 7. Baš mi ju je žao, stalno je sama s djecom.
Uglavnom, on i kad je kao tih 5 mjeseci "doma" on je često u Coloradu. Zašto? Ne znam...
Žive u New Hampshireu, gradić Derry, sat vremena od Bostona. E sad... što mi se tamo nudi...
Rekla je da imam svoj auto kojeg mogu koristit kad god želim, al da ne bi voljela da idem daleko iz razloga što je prometno i boji se da se ne dogodi što. Razumijem je... vjerovatno dok malo stekne povjerenje. U njihovom dijelu se nalazi oko 15-ak obitelji sa au pairkama, a ja sam njoj prva au pair, i to je za nju kao i za mene novo iskustvo. Rekla mi je da ima u blizini 2 sveučilišta, i da na jednom ima jako dobar studij engleskog, na koji većina cura ide. :)
Imat ću dosta slobodnog vremena. Što se tiče curfew, rekla je da bi voljela da sam radnim danom do ponoći doma, jer ipak drugi dan radim, a ona odlazi u 6:30 iz kuće...
Imat ću mobitel... internet u sobi...
Poslat će mi do ponedjeljka slike kuće, mjesta, obitelji, sve... Rekla je da se soba u kojoj bi bila smještena sad renovira, al da bi bila spremna dok ja dođem. I tako...
Što se tiče pravila... nema ništa posebno... sve je ustvari normalno...
Naravno, sad kad su prvi razgovor ona prva trema otišli... sjetila sam se još 1000 pitanja. Al to ostavljamo za ponedjeljak! I da... btw. snimala sam razgovor na mobitelu jer ne bi mogla sve popamtit šta je rekla ;)
Jeda čekam... uzbuđena sam maksimalno!!!

...meni sve zvuci OK.
Ako je host mama OK (na tebi je da to procenis kroz razgovore sa njom :)) , nemas problem sa malim bebama i mislis da mozes da izadjes na kraj sa dve klinke (+bebom kasnije), ja ne vidim nista lose ovde. Ovaj gradic je u OK kraju US-a i verovatno je teska, ali bogata provincija i uz malo srece verovatno ces biti u prelepoj kuci i imati i bazen u dvoristu.
Ako volis prirodu, imaces puno prilika da uzivas u istoj - nekoliko nacionalnih parkova ce ti biti na dohvat ruke :)

...meni sve zvuci OK.
Ako je host mama OK (na tebi je da to procenis kroz razgovore sa njom :)) , nemas problem sa malim bebama i mislis da mozes da izadjes na kraj sa dve klinke (+bebom kasnije), ja ne vidim nista lose ovde. Ovaj gradic je u OK kraju US-a i verovatno je teska, ali bogata provincija i uz malo srece verovatno ces biti u prelepoj kuci i imati i bazen u dvoristu.
Ako volis prirodu, imaces puno prilika da uzivas u istoj - nekoliko nacionalnih parkova ce ti biti na dohvat ruke :)

:)
Jesi ti to napisao da je gradić u državi OK ili da je gradić kao okeeej???:lol:
zanima me jedno... mama je medicinska sestra. Koliko majka bude tamo s dijetetom kad rodi, jel znaš možda? Nije valjda da ću nakon nekog vremena ja ostat sama s bebom? :O

:)
Jesi ti to napisao da je gradić u državi OK ili da je gradić kao okeeej???:lol:
zanima me jedno... mama je medicinska sestra. Koliko majka bude tamo s dijetetom kad rodi, jel znaš možda? Nije valjda da ću nakon nekog vremena ja ostat sama s bebom? :O

E ja ti to znam :) jer moja je imala bebac prije nego sam ja dosla, u sustini to nije kao kod nas, moja je pocela da radi nakon 4mj a prestala je raditi onaj dan kad se porodila :)
Znaci, jako brzo pocnu da rade...Vec sam ti rekla meni je ok porodica, s tim da si im prva kao i ja svojima, pa onda trebas to da iskoristis, drugo sama si sa host mamom mozes super odnos da izgradis, i moji su meni rekli radnim danima do ponoci ali kad sam dosla ono fleksibilni su po tom pitanju sto jest jest nikad nista nisu rekli, i to mi je ok, *** vidjet ces i sama ujutru kad moras ustati moci ces jednom do kasno ostaajti sljedeci put ces sama sebi reci nisam budala necu....Gradic je suepr, prvi veci grad je Manchester i naravno Concord, do Bostona ti treba 2h sto i nije toliko strasno, ali Manchester ima finih clubova tako da ces ono ako nista jednom mjescno ici u Boston....Hladno jest, kad padne snijeg, u NH se ne otapa snijeg stvarno dugo, ostrije su zime, milina je ako volis prirodu, mirnije je zivot, nije 0-24/7 akcija ali oept ako i to zelis, mozes sebi napraviti...Meni je ok...nadam se da ces se uspjeti dogovoriti..Sretno

E ja ti to znam :) jer moja je imala bebac prije nego sam ja dosla, u sustini to nije kao kod nas, moja je pocela da radi nakon 4mj a prestala je raditi onaj dan kad se porodila :)
Znaci, jako brzo pocnu da rade...Vec sam ti rekla meni je ok porodica, s tim da si im prva kao i ja svojima, pa onda trebas to da iskoristis, drugo sama si sa host mamom mozes super odnos da izgradis, i moji su meni rekli radnim danima do ponoci ali kad sam dosla ono fleksibilni su po tom pitanju sto jest jest nikad nista nisu rekli, i to mi je ok, *** vidjet ces i sama ujutru kad moras ustati moci ces jednom do kasno ostaajti sljedeci put ces sama sebi reci nisam budala necu....Gradic je suepr, prvi veci grad je Manchester i naravno Concord, do Bostona ti treba 2h sto i nije toliko strasno, ali Manchester ima finih clubova tako da ces ono ako nista jednom mjescno ici u Boston....Hladno jest, kad padne snijeg, u NH se ne otapa snijeg stvarno dugo, ostrije su zime, milina je ako volis prirodu, mirnije je zivot, nije 0-24/7 akcija ali oept ako i to zelis, mozes sebi napraviti...Meni je ok...nadam se da ces se uspjeti dogovoriti..Sretno

Oj aMilice što bi ja bez tebe.... :hvala:
Mislim da je sa starijom djevojčicom lakše, ipak nije beba, i ako izgradimo super odnos to bi sve moglo jako lijepo funkcionirati!
Znači kažeš 4mj... fino bome...
Al mogu ti reći da sam ustvari sretna što ću biti u family kad se beba rodi, vjerujem da je to lijepo iskustvo...
Trebam iskoristiti sve... Jel zvuči jako lijepo. Rekla mi je host mama da je obitelj od tate u blizini bostona i da su često tamo... :) Tako da... vidimo se!
A ako kažeš da je Derry lijepo mjesto vjerujem ti... Jel ono šta ja na google earth pogledam nikako se ne može usporediti s onim kad dođeš tamo...
Imaš li kakvih prijedloga šta da je pitam na svom "stručnom" engleskom još? :whistling:

Moze li neko da mi kaze koja je najbolja agencija za AU PAIR ?

Iako nisam aplicirala u Ayusi, mnoga dobra iskustva devojaka govore o njihovom kvalitetu. Ima i losih iskustava, naravno. Kod njih se odmah placa celokupan iznos programa. Dok sam se ja interesovala kod njih, meni je receno da moram biti spremna da se spojim sa prve 3-5 porodica koje mi se jave. Meni je to bilo previse ogranicavajuce, tako da sam aplicirala kod Au pair in America. Lokalni partner je turisticka agencija Matico. Zadovoljna sam, mada kao i svugde i tu je bilo propusta. Oni su nesto skuplji od ostalih, a razlog zbog kog je tako, zaista ne znam. Sve se radi online, sam upload-ujes dokumente, a jedino za intervju moras otici u lokalnu agenciju. Ako te bilo sta zanima o proceduri, javi se.

Srecno!

Poslednja izmena:
Nista, jos uvijek cekam! I planiram da odustanem....ovo nigdje ne vodi! Pa sad surfujem, trazim neki drugi nacin da odem... ;)
Ti kako skola, ima li kod tebe sta novo za USA?

Koja skola bre, jos malo krecem na fax. Ja sam odlucio da idem sledeceg leta preko W&T programa, necu dzabe da se prijavljujem na AU PAIR kad nemam sanse, a i ne mogu da se nosim sa decom. Inace idem u utorak u francusku na tri nedelje, malo da odmorim mozak pre faxa. :D

Koja skola bre, jos malo krecem na fax. Ja sam odlucio da idem sledeceg leta preko W&T programa, necu dzabe da se prijavljujem na AU PAIR kad nemam sanse, a i ne mogu da se nosim sa decom. Inace idem u utorak u francusku na tri nedelje, malo da odmorim mozak pre faxa. :D

Pa na fax sam i mislio kad sam rekao Skola! ;)
Suer, provedi se u France! I ja razmisljam o toj W&T opciji! Malo da prikupim para, i trk na tu foru... ;)

Iako nisam aplicirala u Ayusi, mnoga dobra iskustva devojaka govore o njihovom kvalitetu. Ima i losih iskustava, naravno. Kod njih se odmah placa celokupan iznos programa. Dok sam se ja interesovala kod njih, meni je receno da moram biti spremna da se spojim sa prve 3-5 porodica koje mi se jave. Meni je to bilo previse ogranicavajuce, tako da sam aplicirala kod Au pair in America. Lokalni partner je turisticka agencija Matico. Zadovoljna sam, mada kao i svugde i tu je bilo propusta. Oni su nesto skuplji od ostalih, a razlog zbog kog je tako, zaista ne znam. Sve se radi online, sam upload-ujes dokumente, a jedino za intervju moras otici u lokalnu agenciju. Ako te bilo sta zanima o proceduri, javi se.

Srecno!

Nataly sta je s tobom? Ne javljas se, pa verovatno nema novosti ili...?

Poslednja izmena:
Pa na fax sam i mislio kad sam rekao Skola! ;)
Suer, provedi se u France! I ja razmisljam o toj W&T opciji! Malo da prikupim para, i trk na tu foru... ;)

Hvala. Ja mislim da je to najbolja opcija. Imas svoje radno vreme i znas koliko radis i nema da te drnda neka nervozna novopecena mama, a i veca plata nego kao au pair. To je bar moje misljenje.

Poslednja izmena:
Nataly sta je s tobom? Ne javljas se, pa verovatno nema novosti ili...?

Tu sam ja svo vreme, pratim forum, ali ne pisem jer se nista konkretno nije desvalo. Naime, pre 2 nedelje nesto se konacno pocelo dogadjati, ali bolje mi je da ne pisem o tome jer jos uvek ne znam sta ce sa tim biti. Vrlo je specificno, a odgovor cu dobiti sredinom sledece nedelje i naravno sve podeliti.

Citam status, ides u Francusku? Kojim povodom? Jel se spremas za studije? :)

Tu sam ja svo vreme, pratim forum, ali ne pisem jer se nista konkretno nije desvalo. Naime, pre 2 nedelje nesto se konacno pocelo dogadjati, ali bolje mi je da ne pisem o tome jer jos uvek ne znam sta ce sa tim biti. Vrlo je specificno, a odgovor cu dobiti sredinom sledece nedelje i naravno sve podeliti.

Citam status, ides u Francusku? Kojim povodom? Jel se spremas za studije? :)

I ja takodje posmatram forum, ali na zalost nemam sta da pisem. Da, idem u Francusku na neki kamp, tri nedelje, bio sam u ambasadi, odobrena mi je viza i to je to. Na kampu su svi stranci i prica se samo engleski pa ce biti zanimljivo. :)
Za studije nemam sta da se spremem, polako, cek' prvo da krenem, lako cu posle.. :)

Srecno s odgovorom, nadam se da ce biti pozitivan.. :)

Imam jedno konkretno pitanje. Da li bi neko mogao da mi kaze kakve su mi sanse za vizu ako sam diplomirala u martu, a zaposlena sam sa srednjom skolom dva meseca? Dakle, zaposlena sam regularno, imam radnu knjizicu, zdravstvenu knjizicu, racun, platu, sve neophodno. Imam imovinu, zapravo plac jer je kuca u procesu legalizacije, ali imam i potvrdu o kuci, a to je resenje o porezu i ponela bih neke racune za telefon i struju da se vidi da kuca postoji, ali nije legalizovana. Mama mi radi, tata ne.

Znaci, nosila bih:
- izvode iz maticne knjige rodjenih;
- izvod iz zemljisne knjige;
- resenje o porezu;
- neki racun za struju ili telefon za dokaz o kuci;
- mamin prosek plate i ugovor o zaposlenju;
- moj ugovor o zaposlenju i dozvolu odlaska na godinu dana;
- izvod mog racuna sa platama (za sada dve plate);
- moja diploma sa univerziteta.

Sta mislite? Hvala unapred svima na odgovorima!

Alo, alooo ima li koga?!!?!? Dakle obavijestila sam vas kako je moj prvi razgovor izgledao = nikako!!! :whistling: Al prošao me i baš me briga!:hvala:

Dakle... host mama mi obećala posat slike, ja znala da je to ponedjeljak jutro po mom vremenu i čim sa se digla ooodmah mail provjeravam, kad onooooo :think: ništaaa... nema slika!!! pogledam na profil svoj, nema obitelji :sad2:
ajme kako sam tužna bila!!!!
Obavijestim agenciju... ok!

Odem na plažu ne misleći o ničemu... Zove agencija :telefon:
Kaže: vratila ti se obitelj na profil!!! Provjeri mail! :brus:
Aaaa čim sam uletila u kuću, palim sve, provjeravam... kad onooo... slika ko u priči, mail od host mame... :super:
Kaže žena da joj je drago da smo se čule, da jedva čeka da se ponovno čujemo. Da je puno puta pogledala moju aplikaciju i shvatila da imamo mnogo toga zajedničkog. I usput da mi kaže još koju: djeca vole plivati, imamo U kući bazen koji koristimo tijekom cijele godine, skijamo kroz cijelu zimu i nada se da ćeš nam se pridružit, djeca vole pjevati i plesati! :))))
Etooo... za 2 sata stiže opet poziv! Ja sam spremna koliko mogu biti! Papirići su tu :hvala:

Back