aMilica
Obećava
- Poruka
- 91
Ma super...Mislila sam na uslove tipa-auto, izlasci i to...Moji su meni poslali slike i mail prije nego sto cu mi se pojavili na profilu, jer je bila NG, napisala mi evo kao da imas predstavu s kim razgovaras sto je jako fino od njih, ali mozda ti je host mama busy pa nema vremena...Nebitno, ako je rekla, onda ce poslati...
Moje iskreno misljenje je da ti niposto ne bi trebala da pitas o tome hoces li prekovremeno da radis i koliko ce ti to placati...Za mene je suludo to da pitas, mozda grijesim ali ja ne bih...kao prvo, oni znaju da mi moramo da radimo 45h, druga stvar je ukoliko se vi izmedju sebe dogovorite da radis prekovremeno ali vecina porodica to odma kaze djevojkama....Drugo, prekovremeno se placa 10$ po satu, to je ono norma, i kad dodjes onda se dogovarate o prekovremenom radu ili extra satima kada oni idu vani...Ne znam, mozda ti bas oces da ih pitas, ali ja svoje nisam pitala i nisam se ni pokajala iskrena da budem...
vjerovatno si upravu, ipak si ti ta koja je tamo i znas bolje. ja znam jednu djevojku koja radi bas puno, cesto prekovremeno, ali porodica to izignorise i jednom su se cak naljutili jer je ona trazila da joj se to plati, rekli su joj da ima auto, racunar itd, i da tako mogu da se preklope..
ali svakako da je bolje onda da se to ne pita, ako je porodica ok, onda se sa njima moze sve i dogovoriti.
pozz[/QUOTE]
Pa to sve zavisi od porodice..Recimo, moja prijateljica je odma od porodice dobila ponudu da radi prekovremeno i da joj placaju te sate, i dok je jos bila u Bosni dogovorili su se, pa kad je dosla ovdje radila je, ali nije imala bas puno vremena za sebe...Zaradila jest, ali je i "crkavala" od posla....

, valjda neće biti strašno.

ništaaa... nema slika!!! pogledam na profil svoj, nema obitelji