AU pair in USA

# Blondies... mislim da sam procitala celu temu.... :) ... , ali nigde nisam videla da pise negde sta i kako u vezi preporuka - da li oni u ambasadi njih gledaju i znaju koga sam ja stavila u preporuci i sta ako neki od tih podataka (u preporuci) nije tacan (adresa, godine deteta... i slicno)???

z:dm:jellena,,niko tebi u ambasadi nece provjeravati,,te podatke,,samo u agenciji oni to sve provjere,,ali ti mozes da im slazes god,djeteta,,ali za adresu neznam,ali ako to budes radila,moras da kazes porodicama,,jer oni moraju da budu spremeni,,kad iz agencije nazovu,,i da provjere,podatke,,samo neka se spreme dobro,Ali nisam sigurna sta imas da lazes za adresu?
ja sam npr.slagala samo od kad do kad sam, cuvala djecu.
sretnoz:dm4:

#Bobana Ja sam ovima u agenciji sve rekla, samo se cimam za ambasadu - jer navela sam jednu preporuku sestru , a rekla sam da mi je komsinica, a ona ima americku vizu i znaju sve podatke o njoj... pa sam zbog toga bila u frci da li ovi u ambasadi znaju nesto oko toga, tj . da li imaju uvid u preporke.

Mada sada je ogtovo, sada samo sta mi Bog da..

Predala sam sve u agenciji i cekam u ponedeljak da me iz Americke agencije zovu..
Kakva je procedura kada oni zovu (iz Americke agencije, ti glavni tamo) sa onima koji ne znaju bas Engleski??

#Bobana Ja sam ovima u agenciji sve rekla, samo se cimam za ambasadu - jer navela sam jednu preporuku sestru , a rekla sam da mi je komsinica, a ona ima americku vizu i znaju sve podatke o njoj... pa sam zbog toga bila u frci da li ovi u ambasadi znaju nesto oko toga, tj . da li imaju uvid u preporke.

Mada sada je ogtovo, sada samo sta mi Bog da..

Predala sam sve u agenciji i cekam u ponedeljak da me iz Americke agencije zovu..
Kakva je procedura kada oni zovu (iz Americke agencije, ti glavni tamo) sa onima koji ne znaju bas Engleski??

Pa draga moja vazno ti je da zamazes oci agenciji a ambasada nema vremena gledati preporuke.Ako je agencija odobrila nista se ne brini za ambasadu.
PUNO SRECEz:girl:

Jellena, puno srece i dobrodosla u program :)
Taj razgovor koji spominjes sa americkom agencijom je bezbolan...kratko upoznavanje, pricat ces ono sto si napisala u aplikaciji i to je to..kad si prosla proveru engleskog sa svojom agencijom, proci ces i ovo ;)

u svakom slucaju, javni kako je proslo :)

Usput, ako koga zanima, ja sam trenutno u pregovorima s jednom hostfamily z:)

cure, cestit Bozic z:bv::jelka::ukras6:

@Mooonlit, vec sam puna dva meseca u procesu spajanja s porodicama..bilo je obavestenja da mi gledaju aplikaciju ali se niko nije javljao...agencija mi rekla da imam strpljena jer su nastupili praznici plus ekonomska kriza tako da....

medjutim, jucer mi se javila prva porodica! z:dm5: razmenili smo emailove i zele me nazvati.zive u N.Carolina, imaju troje dece (4,2,1 yrs) ovo dvoje starije ide u skolu...imam sobu i kupatilo, imam auto, vikende, izlaske...i odgovara im da im dodjem krajem februara z:cry:

Sad ne znam sta bih...to mi je malo predaleko jer ja bih zelela ici sto prije...ako ih odbijem mozda budem imala bolju srecu pa mi se neko javi u januaru sa manje dece i da ranije dodjem..a mozda mi se niko i ne javi! tako da.....mozda.....mozda.....

malo mi je frka sto imaju troje male dece, ali napisali su mi kako izgleda raspored radnim danom tako da nije izgledalo bas strasno...fakticki cu vecinu vremena biti samo sa bebom...

dajte savet i uzmite u obzir da mi se bas zuri da dodjem tako da sam spremna i 'namuciti' se malo ako treba z:)

@Mooonlit, vec sam puna dva meseca u procesu spajanja s porodicama..bilo je obavestenja da mi gledaju aplikaciju ali se niko nije javljao...agencija mi rekla da imam strpljena jer su nastupili praznici plus ekonomska kriza tako da....

medjutim, jucer mi se javila prva porodica! z:dm5: razmenili smo emailove i zele me nazvati.zive u N.Carolina, imaju troje dece (4,2,1 yrs) ovo dvoje starije ide u skolu...imam sobu i kupatilo, imam auto, vikende, izlaske...i odgovara im da im dodjem krajem februara z:cry:

Sad ne znam sta bih...to mi je malo predaleko jer ja bih zelela ici sto prije...ako ih odbijem mozda budem imala bolju srecu pa mi se neko javi u januaru sa manje dece i da ranije dodjem..a mozda mi se niko i ne javi! tako da.....mozda.....mozda.....

malo mi je frka sto imaju troje male dece, ali napisali su mi kako izgleda raspored radnim danom tako da nije izgledalo bas strasno...fakticki cu vecinu vremena biti samo sa bebom...

dajte savet i uzmite u obzir da mi se bas zuri da dodjem tako da sam spremna i 'namuciti' se malo ako treba z:)

Uh ne znam sta da ti kazem, ako su ovo dvoje starije dece u skoli onda ti je ok jer ces imati samo jedno da cuvas, do letnjeg raspusta ces se vec uhodati sa ovim malisanom, malo bolje upoznati ovo dvoje starijih, tako da kad ih budes imala svo troje za vreme raspusta nece ti biti previse tesko. Gledaj pre svega kakvi su oni ljudi da li su ono opusteni, prijatni, fini, jer to je najbitnije, sa klincima ces lako ako ti je porodice ok i ako te cene. Vidi takodje sta misle o vaspitavanju dece, da li od onih koji ce te podrzati kad kazes ne ili dopustaju deci da rade sve sto pozele jer to moze biti problem. Vidi takodje gde zive u Karolini, da li je neki veci grad ili neka pustara i pitaj ih takodje oko izlazaka do kad se moras vratiti, sta misle ako prespavas negde, da li to znaci da mozes uzeti auto na celu noc... pitaj sve sto ti padne na pamet nemoj da ti bude glupo jer je i poenta da imate sto otvoreniji odnos u samom startu i da znaju sta ti zelis...Pisi sta se desava!

Svima ostalima zelim srecne praznike i puno shopping-a :sanke: z:dm::veseljaci:

Jel' iko putovao Gotobus autobusima??? Mislim, na obilaske gradova, ture, 2 dana, npr. iz NYC do Washington-a cijena je 95$, uracunat smjestaj. Malo mi je cudno s obzirom da su ostali dvostruko ili trostruko skuplji. Ima li iko iskustva s ovim?

@Jasminka, hvala na savetima. Vec sam taj dio odradila s obzirom da imam iskustva sa bivsom agencijom i spajanjem s porodicama tako da znam napamet sta ih trebam pitati z:)

razmenili smo mailova, pa su mi rekli raspored radnih dana koji je super. takodjer imam izlaze do 11 pm, mogu uzimati auto kad zelim...vikendi slobodni..rekla sam im da imam nameru biti odsutna vikendima i da im to nebi trebalo smetati i da postuju moje slobodno vreme...takodjer su mi napisali da ce me uvek zvati ako zelim da idem s njima na vecere ili negde na put vikendom...sto se tice dece, cak su mi rekli da zele da ja nastojim decu terati da sami pospremaju svoje sobe, da ne ostavljaju haos itd...kucnih poslova nemam, moja soba i kupatilo su na posebnom spratu daleko od dece...sudeci po svemu, izgleda da su ok i da su bas zainteresovani za mene.
nazvat ce me ovih dana...

:sanke:

malo mi je frka sto imaju troje male dece, ali napisali su mi kako izgleda raspored radnim
danom tako da nije izgledalo bas strasno...fakticki cu vecinu vremena biti samo sa bebom...

Cao!
Moj ti je savjet da ne zuris s odlukama.Mnoge porodice kazu jedno ali stvarnost je drugacija.Ja napoko imam stvarno extra porodicu koja sve cini da mi udovolje za razliku od prijasnjih.Cuvam bebice od 16 mjeseci i djecaka od 6 godina.Ponedkad zna biti pakao kada je najstariji kod kuce jer samo gleda da ih povrijedi od ljubomore.

Sigurna sam da ce ti se javiti jos puno porodica.Ali i februar je blizu a i onako ako ih izaberes proces oko pripreme vize i odlaska u Ameriku trajati ce minimalno pola mjeseca.
Dobro razmisli iako imas imalo sumnju da to nije porodica za tebe nemoj ih izabrati.Kod kuce si i imas vremena birati....

SRETNOz:dm5:

Amela, hvala na savetima..znam za tebe da si se bas napatila...pratim forum redovno i citam sta se sve desava i tebi i ostalima...drago mi je da ti je sada dobro i da su roditelji divni prema tebi.

I ovi moji deluju ok, svi uslovi koje sam imala (soba, kupatilo, auto,izlasci itd..) su mi odgovorili pozitivno...oni rade u softver kompaniji. eh sad da li mi mažu oci kao i ja njima, toga ima sigurno...ali me ovo cekanje vise ubija...pa sjeti se samo kad sam trebala ici u septembru, spojila se s porodicom i sedmicu dana pred polazak me izbace!!! i u oktobru se prijavim u drugu agenciju i opet sve ponovo...tako da vise nemam zivaca da se razvlacim, nego da odem sto prije. nazvat ce me sutra, pa cemo videti kroz razgovor kako deluju.
a s obzirom da ovo dvoje starije dece ide u skolu, fakticki cu biti samo sa bebom...poslali su mi i slike, divna djeca...

jPg, jest mi frka sto imaju troje male dece, ali eto videt cemo kako ce sve proci...javim :)

Poslednja izmena:
Amela, hvala na savetima..znam za tebe da si se bas napatila...pratim forum redovno i citam sta se sve desava i tebi i ostalima...drago mi je da ti je sada dobro i da su roditelji divni prema tebi.

I ovi moji deluju ok, svi uslovi koje sam imala (soba, kupatilo, auto,izlasci itd..) su mi odgovorili pozitivno...oni rade u softver kompaniji. eh sad da li mi mažu oci kao i ja njima, toga ima sigurno...ali me ovo cekanje vise ubija...pa sjeti se samo kad sam trebala ici u septembru, spojila se s porodicom i sedmicu dana pred polazak me izbace!!! i u oktobru se prijavim u drugu agenciju i opet sve ponovo...tako da vise nemam zivaca da se razvlacim, nego da odem sto prije. nazvat ce me sutra, pa cemo videti kroz razgovor kako deluju.
a s obzirom da ovo dvoje starije dece ide u skolu, fakticki cu biti samo sa bebom...poslali su mi i slike, divna djeca...

jPg, jest mi frka sto imaju troje male dece, ali eto videt cemo kako ce sve proci...javim :)

Ja se slazem i sa Jasminkom i sa Ammelom, nemoj zuriti troje dece nije malo, a opet, ako su ok i tebi nije problem onda super.. U svakom sluchaju, saveti su uvek dobrodoshli, ali najbolje da idesh po sopstvenom osecaju :D
ju ju al sam pametna.
E ljudi ja sam na odmoru u Chikagu. :D Toplije nego u Sijetlu!!! :D Inache sam bila zatrpna snegom nedelju i po dana se nisam mrdnula iz kuce, a sad uzivam. Srecni prazniciiiiii i ievo svima po paketic z:dd:

Drage moje!

Sinoc sam nasla ovaj topic na forumu, i vjerujte da sam citala nekad do 4 u jutro, dosla sam tek do 150-te stranice, bas zanimljivo citati razna iskusva...strahove...smijehove i ostalo.

Au pair iskusvo moze biti nesto sto ce se pamtiti do kraja zivota, a isto tako i nesto sto je nocna mora!

Ja se divim Vama koje ste se odlucile zaputiti u daleku Ameriku preko programa! Ja sam isto trebala, no jednostavno sam se plasila i same pomisli ici preko okeana, i kako se suociti s problemima.

Prije dvije godine sam dosla u London kao au pair, i da , nisam isla preko nikakve agencije, jer sam vec znala kako agencije znaju samo izmusti novce, i onda kad problemi nastupe, u vise slucajeva su na strani porodice!

Tako da sam si ja nasla porodicu preko interneta, i prvo sam htjela neki gradic, ne bas London, jer skupo bla bla, tako da sam otisla u Tunbridge Wells, 30 km od Londona kod single mom i jedna djevojcica... 60 Futni ..sedmicno...crkavica...zabit...i nakon mjesec dana prebacim se u London kod jednog para...decko i cura.... zamislite luudila...pa isla sam s njima vani ponekad, bili smo vise prijatelji, a radila sam samo od 5 popodne do 8 navece za 80 funti. Uspjela sam naci dodatno nanny job, dva dana sedmicno tako da sam primala vise love.

Onda sam zavrsila kurseve prve pomoci, i evo sad radim bas kao full time nanny, od 9 u jutro do 7 navece i plata mi je 340 funti sedmicno. JA sam se toliko istripovala da vi cure radite po 10 do 12 sati dnevno za place od 150 dolara sedmicno, pa to su skoro pa nanny jobovi!

U Uk , au pair ne smije raditi vise od 5 sati dnevno ! Amerikanci izgleda pravo iskoristavaju, a i sva ta silna papirologija! Mislim, Vi da imate prednost vidjet vise Sunca od mene, vidjet te velike drzave i putovati, no po ovim ovdje iskustvima ja bih radije u USA na godisnji i sve to lijepo proputovala, nego au pairisat.

Ali opet ovisi, sto ko zeli?!? Ja sam ovdje dosla s jednim ciljem, obzirom da sam vec govorila tecno engleski, meni je samo cilj bio ne ostati na istom sto se tice novca, jer je London uzasno skup, i evo hvala Bogu uspjela sam ustediti za college, i predajem za studentsku vizu za dva mjeseca.

Ne znam, Amerika zvuci primamljivo, ali ja sam prezadovoljna i Londonom, mislim da za ove dvije godine nisam nigdje vise nacija upoznala kao ovdje, i ko zna , ostajem ovdje i iduce godine zapalim da vidim cari NEW Yorka na par dana :)

Ja se slazem i sa Jasminkom i sa Ammelom, nemoj zuriti troje dece nije malo, a opet, ako su ok i tebi nije problem onda super.. U svakom sluchaju, saveti su uvek dobrodoshli, ali najbolje da idesh po sopstvenom osecaju :D
ju ju al sam pametna.
E ljudi ja sam na odmoru u Chikagu. :D Toplije nego u Sijetlu!!! :D Inache sam bila zatrpna snegom nedelju i po dana se nisam mrdnula iz kuce, a sad uzivam. Srecni prazniciiiiii i ievo svima po paketic z:dd:

Kako mislis toplije u Chicago-u nego u Seattle -u ?! Da l ije to mogucno ?:zima::zima2:

Hvala puno ! :) Bas ste mi super ekipa, i dobro je ovako da mozemo razmjenjivati iskustva! Pa vizu sam vrlo jednostavno dobila, porodica koju sam prihvatila mi samo poslala garantno pismo u kojem opisu koliko i sta cu raditi, ne smije biti vise od 20 sati sedmicno, i kad sam predavala vizu, dobila sam je odmah u istom danu! Ja sam inace bila au pair i u Njemackoj, i to je bilo super iskustvo, jer sam dosta putovala s porodicom, zivjeli smo od godine dana koliko sam s njima bila, 5 mjeseci i u Portugalu! Ja sam to najvise zbog jezika, njemacki... Mislim ipak da je lakse se nekako koprcat u Evropi nego u Americi, mada je Njemacka uzas sto se tice placanja, samo 260 eura mjesecno!

Engleska mi je super, iz razloga sto ako se zeli ostati, uvijek se ima nacina vrlo jednostavnim putem, ko je uporan, a isto tako i zaraditi! Englezi prije zaposljavaju dadilje koje su strankinje, ako se imaju dobre preporuke, nego engleske dadilje, jer kazu da su high maintance!

Hvala puno ! :) Bas ste mi super ekipa, i dobro je ovako da mozemo razmjenjivati iskustva! Pa vizu sam vrlo jednostavno dobila, porodica koju sam prihvatila mi samo poslala garantno pismo u kojem opisu koliko i sta cu raditi, ne smije biti vise od 20 sati sedmicno, i kad sam predavala vizu, dobila sam je odmah u istom danu! Ja sam inace bila au pair i u Njemackoj, i to je bilo super iskustvo, jer sam dosta putovala s porodicom, zivjeli smo od godine dana koliko sam s njima bila, 5 mjeseci i u Portugalu! Ja sam to najvise zbog jezika, njemacki... Mislim ipak da je lakse se nekako koprcat u Evropi nego u Americi, mada je Njemacka uzas sto se tice placanja, samo 260 eura mjesecno!

Engleska mi je super, iz razloga sto ako se zeli ostati, uvijek se ima nacina vrlo jednostavnim putem, ko je uporan, a isto tako i zaraditi! Englezi prije zaposljavaju dadilje koje su strankinje, ako se imaju dobre preporuke, nego engleske dadilje, jer kazu da su high maintance!

Nisam imala pojma da je tako lako dobiti vizu za Englesku, taj tvoj slucaj mi veoma primamljivo zvuci, a ja zaglibila ovdje... ali dobro, svako iskustvo ima svoju vrijednost...

Dragi forumasi zelim vam sve najbolje i najljepse u Novoj godini!!!

Back