AU pair in USA

IMA LI KOGA OVDE...???
STO JE OVAKO TIHO?

Poceo je odabir porodice. Sada su me kontaktirali neki iz Canton, Georia (imaju jedno dete, bebu od 1 nedelje :)) ; mislim da za tako malu bebu nisam sposobna..)

Zna li neko nesto konkretnije o tom gradu???

I jos jednu ponudu, Florence, South Carolina (dvoje dece, 3 god i 5 meseci) - i o tom gradu me zanima ako neko kesto zna???

Poslednja izmena:
Jelena, srecno! Super da te krenulo i da vec primas obavestenja. Nemoj se brzati, nego lepo odaberi koja tebi najvise odgovara.

Za te drzave/gradove ti ne znam puno reci, ali imas google earth (google maps) i saznat ces sve do mile volje!

Pozdrav! z:hi:

takodje sam zainteresovana da idem preko ovog programa u inostranstvo,tacnije u USA,najljubaznije molim da djevojke koje su imale iskustva sa ovim programom,odgovore,da li je ovo zaista "prava stvar"i ako su u mogucnosti,pruze neke korisne savjete!!!
hvala unaprijed!!!

IMA LI KOGA OVDE...???
STO JE OVAKO TIHO?

Poceo je odabir porodice. Sada su me kontaktirali neki iz Canton, Georia (imaju jedno dete, bebu od 1 nedelje :)) ; mislim da za tako malu bebu nisam sposobna..)

Zna li neko nesto konkretnije o tom gradu???

I jos jednu ponudu, Florence, South Carolina (dvoje dece, 3 god i 5 meseci) - i o tom gradu me zanima ako neko kesto zna???

gugluj sve(google maps) i ako je neka selendra ne idi,bice ponuda iz vecih gradova...

gugluj sve(google maps) i ako je neka selendra ne idi,bice ponuda iz vecih gradova...

Hvala, i da znas da sam to i radila... i odbila ih...
Jeste vreme dosle ok, super klima (toplo je, ja bih negde gde je toplo) - ali sam odbila i jedne i druge!!!

Zaista, ako vec idem, i ako oni i ne budu toliko ok, zasto da budem u nekom selu pa da nemam ni gde ni sa kim da izadjem... z;)

Nadam se da ce me uskoro neko ponovo kontaktirati z:mrgreen:

Hej narode - koliko ste stvari (kofera) nosili i koliko ste para nosili kada ste krenuli (malo mi je frka i sa novcanim jedinicama, a i sa svim tim silnim stvarima.. )... :D

Poslednja izmena:
Hvala, i da znas da sam to i radila... i odbila ih...
Jeste vreme dosle ok, super klima (toplo je, ja bih negde gde je toplo) - ali sam odbila i jedne i druge!!!

Zaista, ako vec idem, i ako oni i ne budu toliko ok, zasto da budem u nekom selu pa da nemam ni gde ni sa kim da izadjem... z;)

Nadam se da ce me uskoro neko ponovo kontaktirati z:mrgreen:

Hej narode - koliko ste stvari (kofera) nosili i koliko ste para nosili kada ste krenuli (malo mi je frka i sa novcanim jedinicama, a i sa svim tim silnim stvarima.. )... :D

Ja sam ovde doshla sa jednim koferom koji je tezio 20kg! (josh ne kontam kako spakovah zivot u 20 kila) A sad kad sam ishla na odmor ishla sam sa jednim vecim koferom (koji sam kupila jer mi se stari polupao josh u putu ka ovde, tako da toplo ne preporuchujem plasichne kofere vidite da to budu platneni jer nisu ni malo nezni sa prtljagom...), i da se vratim na prichu taj kofer mi je tezio vishe od 25kg tako da sam morala doplatiti 50 dolara... A da nekazem da mi je kad sam se spakovla za odmor osatao josh pun plakar odece i obuce i puna soba raznishsa... Kako li cu se samo spakovati kad za mesec i po dodje vreme da se selim?!?! Nikako nositi puno stvari od kuce, jer cete ovde mnogo shopingovati i onda pobacati stvari koje ste doneli jer su nove naravno zanimljivije.... ah te zene :brus:z:girl: A para ja se ni nesecam sa koliko sam doshla, ali znam da nisam potroshila vishe od 150 za tu prvu nedelju. Ako si u mogucnosti ti ponesi vishe koliko god mozesh, jer uvek treba imati vishak uz seba za ne daj boze....

takodje sam zainteresovana da idem preko ovog programa u inostranstvo,tacnije u USA,najljubaznije molim da djevojke koje su imale iskustva sa ovim programom,odgovore,da li je ovo zaista "prava stvar"i ako su u mogucnosti,pruze neke korisne savjete!!!
hvala unaprijed!!!

Prava stvar! Naravno sve zavisi kakvu porodicu izaberesh, ali evo recimo ja sam imala predivno iskustvo, i mnogo mi je drago da sam izabrada ovaj program da dodjem u usa. Na predhodnim stranicama mozesh prochitati brdo iskustava lepih i ruznih neutralnih, i puno puno bitnih saveta koji su meni lichno jako puno pomogli! Welcome by the way :)

Ja sam ovde doshla sa jednim koferom koji je tezio 20kg! (josh ne kontam kako spakovah zivot u 20 kila) A sad kad sam ishla na odmor ishla sam sa jednim vecim koferom (koji sam kupila jer mi se stari polupao josh u putu ka ovde, tako da toplo ne preporuchujem plasichne kofere vidite da to budu platneni jer nisu ni malo nezni sa prtljagom...), i da se vratim na prichu taj kofer mi je tezio vishe od 25kg tako da sam morala doplatiti 50 dolara... A da nekazem da mi je kad sam se spakovla za odmor osatao josh pun plakar odece i obuce i puna soba raznishsa... Kako li cu se samo spakovati kad za mesec i po dodje vreme da se selim?!?! Nikako nositi puno stvari od kuce, jer cete ovde mnogo shopingovati i onda pobacati stvari koje ste doneli jer su nove naravno zanimljivije.... ah te zene :brus:z:girl: A para ja se ni nesecam sa koliko sam doshla, ali znam da nisam potroshila vishe od 150 za tu prvu nedelju. Ako si u mogucnosti ti ponesi vishe koliko god mozesh, jer uvek treba imati vishak uz seba za ne daj boze....

Cula sam za stvari da su jako povoljne(tj. da mogu da se nadju povoljno, na tim nekim snizenjima).. , pa kako vreme odmice razmisljam o tome da to bude jedan kofer.. , mada videcu.. :))) Zene.. :)))))

A jel trebaju pare kada stignemo u NY za nesto.. , za vreme boravka u tom hotelu.. ??

I meni treba sto vise saveta i preporuka sta nositi, sta ne.

Jos nesto: s obzirom da agencija, preko koje ja idem, nema organizovan transport od aerodroma u NY do hotela, po mene ce doci par prijatelja. Zanima me, hocu li ja imati vremena s njima da odem na pice, tj. da se ''izgubim'' na barem sat vremena pa tek onda da me odvezu u hotel?

Ne znam jel ovi u hotelu znaju tacno vreme kad mi slecemo na aerodrom i kada trebamo svi biti u hotelu? Kontam, ako ja dodjem zadnja odnosno zakasnim, da ce biti frke?
samo mi jos fali da me galame na engleskom z:mrgreen:

Mislim da odgovor na ovo znaju Jasminka i elekta z;)

Cao svima...!!!Prochitala sam sve od prve do poslednje strane i imam jedno konkretno pitanje...!!!Zanima me koji nivo poznavanja engleskog jezika mogu da dostignem ako bih bila na programu godinu dana???Pretpostavljam da je to individualno,ali npr. osoba koja je negde na srednjem nivou(konverzacija mi je problem...uglavnom sve razumem)...!??To me bash zanima,pa ako bi devojke koje su duze tamo mogle da odgovore,bila bih im bash zahvalna!
Inache planiram i ja da se prijavim na ovaj program...najvishe zbog tog engleskog jer ce mi dosta trebati kasnije shto se posla tiche...!Eto toliko od mene i unapred HVALA...

Cao svima...!!!Prochitala sam sve od prve do poslednje strane i imam jedno konkretno pitanje...!!!Zanima me koji nivo poznavanja engleskog jezika mogu da dostignem ako bih bila na programu godinu dana???Pretpostavljam da je to individualno,ali npr. osoba koja je negde na srednjem nivou(konverzacija mi je problem...uglavnom sve razumem)...!??To me bash zanima,pa ako bi devojke koje su duze tamo mogle da odgovore,bila bih im bash zahvalna!
Inache planiram i ja da se prijavim na ovaj program...najvishe zbog tog engleskog jer ce mi dosta trebati kasnije shto se posla tiche...!Eto toliko od mene i unapred HVALA...

Ja sam se prijavila i u fazi sam biranja porodice, i isto sam se zbog jezika prijavila, i upravo sada sam imala prvi put razgovor na engleskom - sa porodicom koja me je iznenada nazvala, nisam imala pojma da ce me zvati... i odusevila sam sebe.. , jer ne znam jezik . Rzumeme skoro sve, ali da pricam nikako... I snasla sam se.. :))))))))))) Pricala sma (bar mi sestra tako kaze, koja je slusala) kao indijanac.. - vremena sam gadjala nevidjeno, lai sam je sve razumela, ali bas sve :))) i razumela je ona mene - sto je bitno.. ;)))) i sada sam jako srecna... ne mogu da verujem.... :hahaha::hahaha::hahaha:

I meni treba sto vise saveta i preporuka sta nositi, sta ne.

Jos nesto: s obzirom da agencija, preko koje ja idem, nema organizovan transport od aerodroma u NY do hotela, po mene ce doci par prijatelja. Zanima me, hocu li ja imati vremena s njima da odem na pice, tj. da se ''izgubim'' na barem sat vremena pa tek onda da me odvezu u hotel?

Ne znam jel ovi u hotelu znaju tacno vreme kad mi slecemo na aerodrom i kada trebamo svi biti u hotelu? Kontam, ako ja dodjem zadnja odnosno zakasnim, da ce biti frke?
samo mi jos fali da me galame na engleskom z:mrgreen:

Mislim da odgovor na ovo znaju Jasminka i elekta z;)

Ma samo opusteno, ti kad stignes na aerodrom trebas da uzmes onaj shuttle i da se sama odvezes do hotela, tako da ko ce tebe daviti kad si dosla i sto nisi dosla .... mozda si zaglavila u wc-u na aerodromu jos :) Svaka cura stize u razlicito vreme u zavisnosti od leta, jedna cura iz Crne Gore i ja smo stigle bas kasno nocu, a Rumunka koja je bila sa nama na letu je otisla kod decka i vratila se ujutru u hostel, cele nedelje se samo pojavljivala na predavanju ujutru i posle predavanja je isla kod decka... Tako da mislim da ces imati vremena za pice :)
Sto se kofera tice meni je sad zao sto sam ponela ovolike stvari, jer moram da pobacam neke koje volim :( Jednostavno nema mesta..sta reci z:((
Sad je najveca rasprodaja, ja sam juce opeljesila Tommy Hilfiger radnju u jednom outlet-u, farmerice su bile recimo 7$, dzemperi 7$, majcice 3... a preko puta u Nike clearance store..mmmmmmmm sta sam se nakupovala za par dolara :) Tako da vam preporucujem da ponesete dovoljno stvari, ali opet da ne pakujete ceo orman koji imate kuci!

jasminka koliko para si ponela... , koliko je dovoljno za pocetak.. :)

Ponela sam 300$, ali sam te prve nedelje potrosila mozda 100-150$, mada ne moras ni toliko da potrosis, jedino sto nemas, tj mi nismo imali, je vecera. Ovo ostalo ne znam ako ti treba za prevoz negde ili ako hoces da obilazis nesto, kupujes stvarcice i sta vec...i za svaki slucaj, cisto da se ti osecas sigurnije :)

Cula sam za stvari da su jako povoljne(tj. da mogu da se nadju povoljno, na tim nekim snizenjima).. , pa kako vreme odmice razmisljam o tome da to bude jedan kofer.. , mada videcu.. :))) Zene.. :)))))

A jel trebaju pare kada stignemo u NY za nesto.. , za vreme boravka u tom hotelu.. ??

Pa trebace ti parice za taxi ili shuttle sa aerodroma do hotela.. Ako budesh htela na turu razgledanje Njujorka (to je neobavezno) za mozda neki shoping i to... Za karticu da pozovesh kuci... Nishta osim za prevoz od aerodroma nishta nije neophodo. Ali opet kazem, uvek je dobro imati kintu za neochekivano...

Hvala , hvala... :D

Hej, jel isao ko na manikir (trajni franch) ili tako nesto....? koliko kostaju te usluge tamo?

Manikir + pedikir oko 50$ (odvojeno je recimo 30$) to je neka relativna cena... Imash i skuplje ako hocesh... :p A depilacija je recimo 80$ samo bikini... z:shock: Shishanje oko 40-50$ ako nije fensi salon... Mada Sijetl je dosta skuplji za razliku od Chikaga recimo, tako da je sve relativno, a ovo su ti neke okvirne cene...

Manikir + pedikir oko 50$ (odvojeno je recimo 30$) to je neka relativna cena... Imash i skuplje ako hocesh... :p A depilacija je recimo 80$ samo bikini... z:shock: Shishanje oko 40-50$ ako nije fensi salon... Mada Sijetl je dosta skuplji za razliku od Chikaga recimo, tako da je sve relativno, a ovo su ti neke okvirne cene...

xexexeeee.... odricem se i manikira i depilacije....., a sto se tice sisanja- pustam kosu :hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

Back