AU pair in USA

:bye:cao svima,evo da vam se i ja napokon pridruzim,i kazem svoje iskustvo kao AU PAIR.
ovde sam dve godine,sa istom porodicimo,sad u oktobru se vracam kuci,napokon,nemu da docekam:D:klap::klap:,ja sam inace iz banja luke,tako da neznma nista da kazem u vezi onih agencija iz srbije,samo znam da preko ove agencije sto sam ja dosla sve je sigurno i viza se dobija brzo.
prva godina mi je bila ok,jezik nisam znala kad sma dosla tako da sam ucila od njih,a polagala sam onaj kurs engleskog i puno mi je pomogao.Psle prve godine ovi debili su me pitali da ostanem,i ja curka pristanem.:dash:,,,,kao sto je logicno,upoznal sam dosta drustva,i pocela sma da izlazim,i da prespavam kod njih,posto nisma mogla da se odmorim vikendima od vriske i galame,od djece i od deranje,od ovih roditellja,njima to pocela da smeta pa su mi poceli govoriti kao ''znas ako ti sa autom ides daleko mozes imati udes,i nase osiguranej mora platiti.itd,ja im ga prestala uzimati,pa sve dok ova kucka host mama nije pocela sakrivati hranu od mene tj.kolace,do toga da je ovaj konj host otac reko djeci prekjuce da nesmiu da govore mojim jezikom,posebno pred maldjim bratom:otkacio:,ono samo da vam kazem oni su zlo,samo traze da iskoriste jadne cure,ja radim po 9h,dnevno,a nekad se zna desiti 11-12h,pa mi neplate ni dinara,
a citam ova cura pita sta da poneseza poklone ponesi sta hoces nece ti niko otvarati na kofere,ja svojim donjela oni sve pobacali,tako ako su to neki debili vjeru mi bas ih zabole za poklonima,samo gledaju da te iskoriste.bdv,znam cur koje su prezivile pakao,od toga da ih istjeraju i kuce,da moraju da izadju za 15min,da su im pokradene stvari od starne porodice djece
uh umori se ja pisuci
svima sretno,namd se da ce te naci dobre porodice jer je to najvaznije ovde,nikakvo bogastvo,nikakve kuce.pozdrav sa LONG ISLANDA,NY

Pozdrav za moju zemljakinju! Ta tvoja host mama bas neka dobrica, zna ona da slatkisi nisu zdravi, vidis da je mislila na tebe... :)
Nego, kako si ti izdrzala 2 godine kod tih likova? To u vezi prekovremenih sati mi se nikako ne svidja, nisi trebala to nikako dopustiti, ali... bilo pa proslo... Mene su moji iskoristili u prvoj sedmici mog dolaska, a vec od druge sam im pocela servirati papiric sa prekovremenim satima.

Zar ti nisi negdje pitala za turisticku vizu poslije J-1? Sta ti bi da se predomislis?

Moooonlit, ja sam odradila onaj ljekarski bas onako kako si mi ti rekla. Našla čika doktora i ispunio mi sve, zabiberio pečat i potpis! :D
Nego, čiko mi nije ispunio onaj dio kad sam primala vakcine. Pošto sam ja rodjena u jednom gradu, a odrastala gdje sam stigla, pa moram tragati za kartonom kad sam bila dijete i primala one vakcine :confused:

eto jos mi taj dio ostao i adios! :p

Draga moja takav slucaj je i kod mene, ne sjecam se vise ni gdje sam odrastala...
Posavjetuj se sa nekim iz med.skole, oni bi trebali znati napamet kad se koja vakcina prima. Doktori su to pozaboravljali, zato je meni tu rubriku ispunjavala med.sestra.

I još jedno, poprilično glupavo pitanje, al' moram :)

Kad sam se izjadala prijateljici kako cu proci u ambasadi ako zavire u index i vide obnovu druge godine plus zadnji ispit upisan prošle godine i da oni mogu fino skontati da sam batalila fax i da mi to nije dobar dokaz da cu se vratiti, ona mi je predlozila sledece:

1. - Da ne pokazujem index u ambasadi nego da kopiram prve stranice indexa gde se vidi da sam REDOVAN student druge godine..i ako me budu pitali detalje, kazem index mi je na fakultetu, ove sedmice sam polagala ispite pa ostavila index na upis ocjena...

2. - Pošto ja ionako ne mislim ovdje nastavljati s ovim faxom, da sama upisem u index ocjenu, npr. dva ispita koje sam polagala u skorije vreme. Jer na mom faxu profesor upiše samo ocjenu, datum polaganja i potpis. (nema nikakvog pečata, tako da nije problem to uraditi)

I sta ja sad da radim? :idea:
Ili se ja možda previše smaram s ovim, jer ako me sreca posluzi, mozda nece ni obracati paznju oko ovog..ali moram biti spremna u svakom slucaju :(

Mene niko nista nije pitao ni za fax, ni za posao, niti sam ista prikazivala od bilo kakvih dokaza za iste.
Pa nisu ni oni mutavi, kao da je fax neka garancija da ces se vratiti, ili posao, koja ce tebe firma cekati godinu dana???
Nemoj da saras po index-u, ko zna, mozda ces se jednog dana predomisliti pa pozeliti da zavrsis taj fax...

:),ma ne moras da ides u ambasadu tamo kod nas,ja sad neznam odakle si ti,ali ova moja drugarica je isla u sarajevo u americku ambasadu,da dobije vizu..
ali pre toga ih je nazvala i pitala mozeli da dobije vizu ponovo,posto su ovi majmuni iz culturalcare,rekli da nemoze da ide kuci,ona fino kontaktira njih,i zakaze razgovor,i fino dobije vizu ....:klap:pitali su je neka pitanja,tipa oceli ostajati u USA,i kao sto prica engleski sto je brzo zaboravila svoj jezik,ma sranja ko svagdje.
ali ti opet dajem savjet da ti vidis sa tvojoj agencijom,i da kontaktiras ambasadu odakle is i vidis sa njima,,,mozda je sad stanje malo drugacije,posto je jako dosta cura ostalo ilegalno neznam .provjeri sam i sretno svima:ok:

pa i ja sam vizu dobila u Sarajevu jer su u Beogradu ovu bili spalili...i gdje sad ja da idem u Beograd ili u Sarajevo ili da sjedim ovdje s mirom tj.da putujem prije iseka vize..vrlo sam confused...

Mene niko nista nije pitao ni za fax, ni za posao, niti sam ista prikazivala od bilo kakvih dokaza za iste.
Pa nisu ni oni mutavi, kao da je fax neka garancija da ces se vratiti, ili posao, koja ce tebe firma cekati godinu dana???
Nemoj da saras po index-u, ko zna, mozda ces se jednog dana predomisliti pa pozeliti da zavrsis taj fax...

Doduše, meni ovi iz agencije i ne traze da išta ovo nosim. oni su meni rekli da u ambasadu ponesem samo papire koje dobijem od njih...fax nisu ni spomenuli niti bilo koje druge papire da nosim kao dokaz...

mah, i ja se previse sekiram i blamiram...proci ce ovo lakse nego sto mislim...samo opusteno ;)

E da vidite sto mi je stigao mail.Neznam za vas ja sam se nasmejala,pa rekoh da prosirim dalje.

Zasto ljudi naruce dupli cheeseburger, veliku porciju
pomfrita i light coca colu???

Zasto zene ne mogu da stave maskaru zatvorenih usta?

Zasto je rec "skracenica" tako dugacka?

Zasto, da bismo ugasili Windows, moramo prvo kliknuti na "start"?

Zasto se sok od limuna pravi od vestackih dodataka, a deterdzent za sudove s mirisom limuna od pravih
limuna?

Zasto ne postoji hrana za macke s ukusom misa?

Zasto je igla koju upotrebljavaju za eutanaziju
sterilna?

Sigurno ste vec culi za neunistive crne kutije u
avionima... Zasto ne proizvode citav avion od takvog
materijala?

Zasto uvek jace pritiskamo dirke daljinskog kad su
baterije skoro ispraznjene?

Zasto peremo peskire koje smo koristili posle kupanja?
Zar ne bismo trebali biti cisti u trenutku kad se
brisemo njima?

Zasto piloti kamikaze nose kacige?

Kad zadavis strumpfa, kakvu boju on tad poprimi?

Kako table s natpisom "zabranjeno je gaziti travu"
dospu na sredinu travnjaka?

Sta je to covek pokusavao da radi onog trenutka kad je otkrio da krava daje mleko?

Ako je rec u recniku nepravilno napisana, kako cemo to primetiti?

Zasto Noje nije zgnjecio par komaraca?

Da li i radnici u liptonu (ice tea) imaju pauzu za
"kafu"?

Zasto se "odvojeni" pise sastavljeno, a "svi zajedno"
rastavljeno?

Ako zelim da kupim novi boomerang, kako da se resim starog?

Zasto prodavnice otvorene 24 sata na dan imaju brave i katance ?

Pozdrav za moju zemljakinju! Ta tvoja host mama bas neka dobrica, zna ona da slatkisi nisu zdravi, vidis da je mislila na tebe... :)
Nego, kako si ti izdrzala 2 godine kod tih likova? To u vezi prekovremenih sati mi se nikako ne svidja, nisi trebala to nikako dopustiti, ali... bilo pa proslo... Mene su moji iskoristili u prvoj sedmici mog dolaska, a vec od druge sam im pocela servirati papiric sa prekovremenim satima.

Zar ti nisi negdje pitala za turisticku vizu poslije J-1? Sta ti bi da se predomislis?

evo pozdrav za moju zemljankinju i od mene,,time pitas kako sam izdrzala 2god.moj odgovor neznam vjerovatno sam poludila:dash::whistling:,od kud da znam,ma sve se to pocelo desavat sad u drugoj godini,mozda zadnji sest mjeseci,tako da sam rekla samoj sebi izdrzacu mozda nenadjem porodicu,mogu da vam samo kazem svima da ih mrzim iz dna duse,toliko su ljubomorni pakosni,boze sacuvaj.Za prekovremene sate nedesava se to svaki dan,ali se zna desiti mozda sedmicno dva puta,sad malo redje posto djeca krenula u skolu:klap:,ali recu im sve kad budem odlazila,oni sad ocekuju da placem,jao sto cu im zaplakat,ima da se:hahaha: smijem ko luda.Alikad im dodje nova cura,ima da joj sve kazem pa neka ona njima malo pokaze zube
a to za turisticku vizu ja nemam nista od toga,sta ce mi to,da dajem pare da ostajem posle sest mjesecinecu,ali imala sam sanse da nadjem porodicu da mi budu sponzori ni to nisma htjela,jer ce me opet iskoristav,moja drugarica je tako ostala porodica joj bila sponzor,sad radi ko konj,nezna oceli izdrzati,do kraja,nikad slobodnog,vremena
eto pozdravcic:bye: ocesli ti ostajati ovde posle J-1?
kako je tebi kod tvojih??nadamse bolje nego meni

Neka tebe opet... Porodica treba da zna sto manje o svim tim tvojim planovima, pogotovo na pocetku, sto manje znaju to je bolje, a poslije ces procijeniti sama kada je najbolje da im bilo sta od toga spomenes i da li ces im uopste bilo sta spominjati. Ima ih svakakvih, mozes naletiti na one koji ce ti reci da spakujes kofere cim saznaju nesto od toga, a opet, s druge strane, ima i onih koji ce ti ponuditi svoju pomoc da ostvaris sve to od navedenog. Sreca igra veliku ulogu.
Ako im kazes odmah na pocetku sta je tvoj cilj, ljudi ce biti skepticni, ma koliko ti bila dobra, vrijedna i ne znam ti ni ja sta jos, oni ce uvijek biti oprezni i bice prisutan "strah" da ces jednog dana izaci iz sobe spakovanih kofera i prije nego istekne ta godina, a vjeruj mi njima to nije potrebno. I zato draga moja, preporucujem ti da malo sacekas sa svojom iskrenoscu.
A sto se tice priznanja da imas tamo momka, hm, i to je mac sa dvije ostrice, nekom ce biti drago sto imas tamo nekog pa misle da ces se lakse adaptirati i da neces padati u depresiju zbog nostalgije (jedan od rijetkih slucajeva). Ono sto se cesce desava je razmisljanje da ce ti oni posluziti samo kao siguran ulazak u USA i da ces ih prvom prilikom napustiti i otici u ljubavno gnijezdo svog dragog. Pa ti sad razmisli hoces li se posluziti malim lazima ili ces im sve servirati. Zapravo, to nisu lazi, samo ces neke stvari da precutis :)
Eto, a sad cekaj da vidimo sta ce i ostali reci. Pozdrav.

Mislim da si sve rekla. Mene je samo zanimalo kako oni reaguju i kako razmisljaju. Ja sam htela iskreno sto se decka tice jer je on tamo i recimo mogao bih ih posetiti i videti kakvi su ljudi. Ali mozda to i nije pametno. Uostalom videcu kako ce mi se porodica ciniti, pa mozda i kazem pre polaska. Sve je to rizik... Sto se tice mojih planova za dalje to je bolje da im nikako ne govorim. Ja cu prosto pre zavrsetka programa upisati tu skolu, dobiti I 20 dokumenat i vratiti se u Srbiju po vizu. Znam da ne moram da se vracam, ali ja zelim videti porodicu tako da cu se vratiti. Ta skola obezbedjuje vizu na godinu dana i za to vreme cu se morati snalaziti kako znam i umem. Dobro, do tada cu vec istraziti teren i mogucnosti itd. Tako da moja porodica nema veze sa tim i mozda uopste ne treba da zna. Ako me budu pitali, recicu im.

Hvala ti na odgovoru i hvala svima koji su do sada pisali na ovom forumu... Evo, pridurzujem vam se. :D

pa i ja sam vizu dobila u Sarajevu jer su u Beogradu ovu bili spalili...i gdje sad ja da idem u Beograd ili u Sarajevo ili da sjedim ovdje s mirom tj.da putujem prije iseka vize..vrlo sam confused...

E pa ovako ja mislim da bi ti trebala da ides gdje si dobila vizu,nisma sigurna,ali prvo moras njih kontaktirati,i pitati.J a sad neznam sta ti planiras da radis kad zavrsis godinu-e,kao au pair,ako ces ostajati,moj ti je savjet da ides kuci da vidis svoje,jer posle ce s izluditi,kao sto sam ja,sad. Nemogu da docekam kad cu kuci,pa i da mi daju 1000$,nebi ostala.
pozdrav i sretno:bye:

E pa ovako ja mislim da bi ti trebala da ides gdje si dobila vizu,nisma sigurna,ali prvo moras njih kontaktirati,i pitati.J a sad neznam sta ti planiras da radis kad zavrsis godinu-e,kao au pair,ako ces ostajati,moj ti je savjet da ides kuci da vidis svoje,jer posle ce s izluditi,kao sto sam ja,sad. Nemogu da docekam kad cu kuci,pa i da mi daju 1000$,nebi ostala.
pozdrav i sretno:bye:

Zasto mora da ode tamo gde je dobila vizu kada je americka ambasada sada otvorena u Bg-u?Vise informacija iz prve ruke na http://belgrade.usembassy.gov/

E cure drage bas ste se raspisale!

Blondes nije to nikakva blamaza, ne sekiraj se, ovaj forum i jeste ovdje da nas sve trpi, a ja nisam znala zaviriti prije nego sto sam sletila, nazalost, saznala bih more informacija u koje nisam bila upucena...

Lisa bilo bi lijepo kada bi nekad u buducnosti nasle vremena da bar kaficu srknemo ako nista drugo, ostaje nam da se dogovaramo...

Nina provjeri pp, imam fobiju od hostovaca, strah je vjerovatno bezrazlozan, ali nikad se ne zna...

Bobana ne mogu se bas pohvaliti i reci da mi je sjajno, ali... vec sam spominjala pricu pa ne bih da opet zamaram narod ovdje, prezivjece se nekako. Necu mijenjati vizu, produzicu samo pola godine i vracam se, a onda cu vec vidjeti hoce li uslijediti kajanje nakon povratka pa cu gledati sta onda, uglavnom posao sa ovom djecurlijom nikad vise, a ni godine mi ne dozvoljavaju da se opet pojavim u istom programu :)

Nataly dobrodosla ponovo :)

Ostalima veliki pozdrav! Trudite se i dalje, mozda dodje do neke promjene :)

Ja vise nisam SINGLE, osjecam prisustvo misa u mom podrumu! Ako mi bude vjeran necu ga otrovati...

E cure drage bas ste se raspisale!

Blondes nije to nikakva blamaza, ne sekiraj se, ovaj forum i jeste ovdje da nas sve trpi, a ja nisam znala zaviriti prije nego sto sam sletila, nazalost, saznala bih more informacija u koje nisam bila upucena...

Lisa bilo bi lijepo kada bi nekad u buducnosti nasle vremena da bar kaficu srknemo ako nista drugo, ostaje nam da se dogovaramo...

Nina provjeri pp, imam fobiju od hostovaca, strah je vjerovatno bezrazlozan, ali nikad se ne zna...

Bobana ne mogu se bas pohvaliti i reci da mi je sjajno, ali... vec sam spominjala pricu pa ne bih da opet zamaram narod ovdje, prezivjece se nekako. Necu mijenjati vizu, produzicu samo pola godine i vracam se, a onda cu vec vidjeti hoce li uslijediti kajanje nakon povratka pa cu gledati sta onda, uglavnom posao sa ovom djecurlijom nikad vise, a ni godine mi ne dozvoljavaju da se opet pojavim u istom programu :)

Nataly dobrodosla ponovo :)

Ostalima veliki pozdrav! Trudite se i dalje, mozda dodje do neke promjene :)

Ja vise nisam SINGLE, osjecam prisustvo misa u mom podrumu! Ako mi bude vjeran necu ga otrovati...

Ja zaista ne znam sta da kazem, a da ne zvuci previse pateticno, ali evo moram vam priznati neke stvari... Ja sam iznenadjena. I to veoma prijatno. Zaista, utisak koji sticem je taj da je ovaj forum jedna mala porodica. Devojke su otvorene i upucene jedna ka drugoj. To je retkost!! Ne znam, post-ovala sam na dosta foruma, ali ni na sta slicno nisam naisla. Jednostavno, drago mi je sto sam deo svega toga. Cim budem imala preciznije informacije, javljam se, a ja sam svakako svaki dan tu, citam forum od pocetka do kraja. :)

Back