AU pair in USA

Zvanicnno saopstenje:rtfm:

Sef (boss) od forum ce da bidne odsutan (znate VIP appointments,dinners...ect )sa forum u naredni radni dani i vikend pa se moli au pair and future au pair gospoda za red i disciplinu.Za sva pitanjatu je vice president (Nina_ opasna_ lion) koji ce ovdje biti sada maltene 24h glavni i dezurni i odgovorni za svi vasi podpitanji i molbe.

:hvala:

:zaljubljena:

Poslednja izmena:
Hello,
V E L I K I pozdrav za stare i dobrodoslica novim clanovim!!!!!
Vidim da je forum veoma zivahan i bas mi je drago zbog toga.
Da ohrabrim nove clanove-nisu bas sve porodice uzas,evo npr.ova moja je sasvim ok(u pocetku sam bila odusevljena),ali sad posle skoro tri meseca mislim da nisam pogresila.Klinci su preslatki-doduse neka me isteraju iz takta,ali.......idu u skolu pa sam slobodna svako prepodne.
Tako da sad imam vremena da se redovno javljam.
Sto se Amerike tice-meni je ovde prelepo,svaki vikend uglavnom putujem negde,ako ne onda sam u NYC-ju.I nikad mi nije dosadno,pa nemam kad da budem tuzna i mislim o tome kako je kod kuce.
Toliko od mene za sada!!!!!!!!!!!!
Pozzz!!!

Hvala ti na podrsci, kao i svima koji trenutno vode neku diskusiju u koju ne mogu da upadnem, ali lepo je videti kako ljudi komuniciraju kada se toliko znaju. :) Rekoh, forum me je fascinirao i nastavljam ga citati svaki dan. Definitivno apliciram u januaru, pa dok se ne nadje prava porodica tj. neka za koju bih procenila da je ok i da u blizini Atlante. Mnogo trazim, jel? No, bicu strpljiva i cekacu koliko god da je potrebno.

Pozdravcic

Hvala ti na podrsci, kao i svima koji trenutno vode neku diskusiju u koju ne mogu da upadnem, ali lepo je videti kako ljudi komuniciraju kada se toliko znaju. :) Rekoh, forum me je fascinirao i nastavljam ga citati svaki dan. Definitivno apliciram u januaru, pa dok se ne nadje prava porodica tj. neka za koju bih procenila da je ok i da u blizini Atlante. Mnogo trazim, jel? No, bicu strpljiva i cekacu koliko god da je potrebno.

Pozdravcic

Moja prava ponuda je bila u Atlanti,ali posto nisam looda za James Brownom resih da je ne prihvatim.Jos sam se i mislila,sta cu ako me u sklopu vankucnih poslova,porodica uhvati u masinu da berem pamuk?To vec nikako ne bi valjalo. :p:p

Zvanicnno saopstenje:rtfm:

Sef (boss) od forum ce da bidne odsutan (znate VIP appointments,dinners...ect )sa forum u naredni radni dani i vikend pa se moli au pair and future au pair gospoda za red i disciplinu.Za sva pitanjatu je vice president (Nina_ opasna_ lion) koji ce ovdje biti sada maltene 24h glavni i dezurni i odgovorni za svi vasi podpitanji i molbe.

:hvala:

:zaljubljena:

Yeah,dokopah se vlasti,pa makar i privremeno :p
Sad ste obrali bostan!:hahaha:

Hvala ljudi divni ste!!!!! :)
Ovo je samo na sekund da se javim, pa ako ugrabim josh koji u toku ovih 7 dana eto me opet!!
Heheh vidim mishevi kolo vode :D
Ako ako tako i treba :) Tako i ja kad mi hostovci nisu kuci ahahhahahahah :cool:
A ja sad idem da uzivaaaaaaaaaaaaaaaammmmmmmmmmmmmmmmm :D

Cure, kolike su posljedice ako agencija prilikom ponovne provjere tvoje aplikacije ustanovi da si lažirala mame kojima si cuvala djecu?

I hoce li ova prica doci do ureda u Boston posto oni odlucuju jesi li prihvacen u program, tj. hoce li im agencija prenijeti ovo laziranje, pa da ponovo odlucuju?

Molim vas, javite mi sto prije

Cure, kolike su posljedice ako agencija prilikom ponovne provjere tvoje aplikacije ustanovi da si lažirala mame kojima si cuvala djecu?

I hoce li ova prica doci do ureda u Boston posto oni odlucuju jesi li prihvacen u program, tj. hoce li im agencija prenijeti ovo laziranje, pa da ponovo odlucuju?

Molim vas, javite mi sto prije

JA mislim da ti nece proveravati,sem ako ne zovu kontakte-tj.mame.U svakom slucaju oni ne mogu dokazati da ti nisi cuvala tu decu,tako da bez brige.Njima je u cilju da ti ides na program.....a, sta mislis,da su sve cure imale radno iskustvo...lol dont worry

Drage moje, iako mi je ostalo 10dana do polaska, zelim vas obavijestiti da tog polaska nece biti. upravo mi je javila agencija da sam skinuta s programa zbog laziranja jedne preporuke.
Tako su odlucili ovi iz ureda u americi. i moje auparisanje s njima je gotovo.
Uzasno se osjecam, opisat vam ne mogu.

Molim vas da mi kazete postoji li mogucnost da se prijavim u drugu agenciju, iako sam ja iz bosne, npr. da pokusam preko neke agencije preko koje ste vi isle? hoce li to imati uticaja sto sam izbacena sa ovog programa, mislim - postoji li sansa ako apliciram ponovo negdje drugo, da ovi saznaju da sam bila jednom skinuta s programa?

U svemu ovome, jedino dobro je sto se ovo sve sredilo prije ambasade i sto nisam kod njih zapečačena.
Recite mi sta znate i kako sada da nadjem izlaz iz svega ovog? jest mi tesko, ali necu se predavat!

Drage moje, iako mi je ostalo 10dana do polaska, zelim vas obavijestiti da tog polaska nece biti. upravo mi je javila agencija da sam skinuta s programa zbog laziranja jedne preporuke.
Tako su odlucili ovi iz ureda u americi. i moje auparisanje s njima je gotovo.
Uzasno se osjecam, opisat vam ne mogu.

Molim vas da mi kazete postoji li mogucnost da se prijavim u drugu agenciju, iako sam ja iz bosne, npr. da pokusam preko neke agencije preko koje ste vi isle? hoce li to imati uticaja sto sam izbacena sa ovog programa, mislim - postoji li sansa ako apliciram ponovo negdje drugo, da ovi saznaju da sam bila jednom skinuta s programa?

U svemu ovome, jedino dobro je sto se ovo sve sredilo prije ambasade i sto nisam kod njih zapečačena.
Recite mi sta znate i kako sada da nadjem izlaz iz svega ovog? jest mi tesko, ali necu se predavat!
:confused:wau prvi put cujem za ovakav slucaj,pa sve cure su skoro lazirale,preporuke,evo ja sam prva to uradila,samo kad sam se slikila sa komsijskom djecom,rekla sam svojim dragim komsinicama:whistling:,ako ih neko nazove iz agencije da kazu da sam za njih radila:hahaha:,i ona preporuka sto je trebala da se da od nekog ko te poznaje dugo godina,meni bio brat,od tetke,i samo su njega zvali,iz moje agencije.Vidim da si ti, napisala da su te provalili iz americke agencije,jel mislis na BOSTON,neznam preko koje si agencije htjela da dodjes,ako si iz bosne,sigurno ides preko culturalcare BHV,napisi iz kojeg si grada,jer ja znam nekog iz bhv banja luka,mozda timogu pomoci,ja putujem kuci za 20dana.
ocigledno da sad malo bolje provjeravaju,podatke,zeznuto.
probaj se prijaviti,preko nekog drugogo programa,jer za bosnu kako ja znam ima samo BHV,tako da te mogu provaliti ako odes,npr.u drugi grad
sretno

Bobana - provalila me moja agencija i javila ovima u Bostonu koji su me automatski skinuli s programa. Nije se ništa dalo ispraviti jer sam u finalnom procesu.
Da je do iste greske doslo u vrijeme apliciranja, spajanja...moglo se rijesiti, ali sada je kasno.

A da pokusam preko druge agencije iz drugog grada/drzave - to sam jos u fazi raspitivanja i vas molim za pomoc i misljenje hocu li moci, jer da ne pokusavam bezveze ako nema smisla.

Ja sam misljenja da me druga agencija npr. iz Beograda nema sta provaljivati bez obzira sto sam ja iz Bosne - dovoljno je da kazem da biram ''njih'' jer mi se cine kao najefikasniji, najpovoljniji, cula dosta lijepih iskustava od drugih cura za njih itd...itd...

Opet nisam pametna sta mi je ciniti..cekat cu vas da cujem vasa misljenja i preporuke agencija...

Bobana - provalila me moja agencija i javila ovima u Bostonu koji su me automatski skinuli s programa. Nije se ništa dalo ispraviti jer sam u finalnom procesu.
Da je do iste greske doslo u vrijeme apliciranja, spajanja...moglo se rijesiti, ali sada je kasno.

A da pokusam preko druge agencije iz drugog grada/drzave - to sam jos u fazi raspitivanja i vas molim za pomoc i misljenje hocu li moci, jer da ne pokusavam bezveze ako nema smisla.

Ja sam misljenja da me druga agencija npr. iz Beograda nema sta provaljivati bez obzira sto sam ja iz Bosne - dovoljno je da kazem da biram ''njih'' jer mi se cine kao najefikasniji, najpovoljniji, cula dosta lijepih iskustava od drugih cura za njih itd...itd...

Opet nisam pametna sta mi je ciniti..cekat cu vas da cujem vasa misljenja i preporuke agencija...
e stavrno ti iz agencije nisu fer,oni znaju da vise od polovine cura nikad nije cuvalo djecu,jer to kod nas nije toliko razvijeno,i oni sad nasli da te provjeravaju,bas nisu fer.
ja kad sam isla na razgovor za engleski,ja pojma nisma imala, o engleskom ucila citav zivot njemacki?samo nesto malo vjezbala english,i oni mi stavila da sam 5level,od 7mogucih.:whistling: mozda bi ti bilo pmetno da odes u beograd,za egencije,jer kod nas u bosni ti ne vrijedi,jer ce te provaliti,moj ti je savjet da se dobro raspitas,za te agencije iz srbije,ko je njima ovde pretsavnik,jer ako je BOSTON,bice gusto.bdv.ali mi nije jasno kako su te provalil za te preporuke,ko ti je bio preporuka,jesili im rekla da kazu da si radila kod njih?ako neko nazove i pita<<,malo je nejasno
SRETNO,nemoj da odustajes:bye:

aplicirala sam u aprilu...prvu provjeru sam uredno prosla..

eh sad, koliko je vec mjeseci proslo....te navodne ''mame'' su zaboravile detalje...nisam imala pojma da ce me ponovo pred sami polazak provjeravati..i onaravno, ova jedna ''mama'' se izdala i shvatili da je laz...i eto, sve propalo...

do sada, Ayusa mi se cini kao napogodnija...ured je u San Francisku (ako se ne varam)
a ovi iz BHV - ured im je u bostonu

Ispravite me ako grijesim, jer ovo su mi najvaznije informacije koje trebam znati da bih mogla pokusati ponovo i imala sansi...
vazno mi je samo da se moja bivsa i buduca agencija ne podudaraju tj. da nisu ni u kakvom dodiru da ne budem provaljena...

aplicirala sam u aprilu...prvu provjeru sam uredno prosla..

eh sad, koliko je vec mjeseci proslo....te navodne ''mame'' su zaboravile detalje...nisam imala pojma da ce me ponovo pred sami polazak provjeravati..i onaravno, ova jedna ''mama'' se izdala i shvatili da je laz...i eto, sve propalo...

do sada, Ayusa mi se cini kao napogodnija...ured je u San Francisku (ako se ne varam)
a ovi iz BHV - ured im je u bostonu

Ispravite me ako grijesim, jer ovo su mi najvaznije informacije koje trebam znati da bih mogla pokusati ponovo i imala sansi...
vazno mi je samo da se moja bivsa i buduca agencija ne podudaraju tj. da nisu ni u kakvom dodiru da ne budem provaljena...

Ako im je srediste u San Pederisku,onda je Au pair care,ako je u Bostonu onda je Cultural Care.
Prvi put cujem za ovakav slucaj,da je domaca agencija ocinkarila nekog.Meni su u mojoj agenciji cak sta vise rekli da islaziram preporuke jer kod nas to jednostavno nije uobicajeno da ti cuvas decu,jer mi nismo toliko razvijena drzava pa da imamo nanny's.
Jesi ti bese u stisci sa vremenom zbog godina?Neznam sta da ti kazem,bas mo je zao da je neko to uprskao.
S obzitrom da tvoji podatci nikada nisu usli u ambasadu,ja bih totalno krenula preko druge agencije.Nemas sta da izgubis ,zar ne?

Ne mogu verovati, bas sto Nina kaze da domaca agencija ocinkari? Pfffff... Ja sam htela odustati od programa jer kada sam videla opste uslove -- nikako. Ali, onda sam na fourumu procitala da svi laziraju preporuke. Pa, sam se vratila na ovu mogucnost. Neverovatno... Sada tek shvatih, oni proveravju, zovu? Agencija? Kada to cini? Bas bezveze...

Zao mi je jako Blondes... Nemoj ocajavati, verovatno ces moci preko neke druge agencije. Drzi se!!!

Back