ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Ma bice on prvi i posle Mastersa u Kanadi,jer na Vimbldonu samo dobija poene,a posle toga ne brani puno poena,uglavnom polufinala i finale u Shangaju...

A bas i mene zanima sta je Mats rekao za Rafinu pobjedu,jer je on govorio i za Melzera da ce dobije Nadala jer Melzer igra lijevom rukom :hahaha:

Mats je, kao i uvijek kada Rafa dobije finale koje je po njegovoj prognozi trebao izgubiti, promijenio pricu. :lol:

"He's a much, much more complete player than he used to be," said three-time French Open champion Mats Wilander. "He's playing faster, hitting the ball with lower trajectory and deeper, too. He's serving better, too, moving the ball around

This is the best I've seen him play," Wilander said. "He'll be very tough to beat at Wimbledon as well."

Pred turnir u Majamiju u drugoj polovini marta Federer je izgledao nedodirljiv na prvom mestu rang liste.. imao je 11000 bodova a Rafa monumentalnih 4200 manje,a vec od aprila Spanca je cekala i odbrana dva Mastersa,Barselona i finale treceg Mastersa. Retko ko je sumnjao da Federer,i pored slabe igre,moze pasti pre 14. juna,kada bi skinuo Samprasa

Medjutim,Rafa pocinje da redja trofej za trofejom a najveci rival odlucio je da bolje zaigra tek od Madrida,kada je i sam poceo odbranu ogromnog broja bodova. Rafa u Barseloni gubi ciste poene ali je to nadoknadio na preostala 4 turnira i sakupio maksimalnih 4000 poena (od toga 2120 cistih).. za to vreme Federer ne uspeva da osvoji nista i porazom u 1/4 Frens Opena dozvolio je ono sto bi ionako bilo neizbezno nakon Vimbldona. Rafa je nakon prve polovine sezone ubedljivo najbolji teniser sveta i ponosni broj 1

U odnosu na Federera Rafa u 2010. ima 3 titule vise,15 pobeda vise i skoro duplo vise osvojenih poena

Titule u sezoni :

4 - Rafael Nadal (Frens Open,Monte Karlo,Rim,Madrid)

Nakon njega imamo veoma izjednaceno stanje,bez igraca sa 3 krune a Rodik,Ferero,Cilic,Verdasko i Kueri imaju po 2

Pobede u sezoni :

Rafael Nadal : 38-4
David Ferer : 35-11
Fernando Verdasko : 33-10
Tomas Berdih : 30-11
Marin Cilic : 29-9
Endi Rodik : 28-5
Nikolas Almagro : 28-14
Robin Soderling : 27-10

Rafa u ovom trenutku ima 15 pobeda vise i 3 poraza manje od Federera

Cisti poeni u 2010 :

Rafael Nadal : 6230
Rodzer Federer : 3285
Robin Soderling : 2875
Fernando Verdasko : 2625
David Ferer : 2475
Endi Rodik : 2540

Igraci koji bi igrali na Masters Kupu da postoji ATP trka :

Rafael Nadal (ESP)
Roger Federer (SUI)
Robin Soderling (SWE)
David Ferrer (ESP)
Fernando Verdasco (ESP)
Andy Roddick (USA)
Novak Djokovic (SRB)
Tomas Berdych (CZE)

As udarci :

Dzon Izner :

Turniri - 12 : Ouklend (5) - 68, Australian Open (4) - 95, Memfis (5) - 78, Akapulko (1) - 8, Indian Vels (3) - 38, Majami (2) - 40, Hjuston (1) - 14, Rim (2) - 36, Beograd (4) - 58, Madrid (3) - 54, WTC (2) - 15, Rolan Garos (3) - 55
Asevi - 559
Po mecu - 16

Ivo Karlovic :

Turniri - 9 : Doha (3) - 44, Australian Open (4) - 122, Zagreb (3) - 51, Memfis (3) - 63, Delrej Bic (5) - 89, Indian Vels (1) - 16, Majami (2) - 38, Beograd (2) - 19, Madrid (2) - 30
Asevi - 472
Po mecu - 18,8

Endi Rodik :

Turniri - 7 : Brizbejn (5) - 54, Australian Open (5) - 96, San Hoze (5) - 65, Memfis (3) - 43, Indian Vels (6) - 63, Majami (6) - 55, Rolan Garos (3) - 36
Asevi - 412
Po mecu - 12,4

Kada sam sastavljao listu nakon Rima,Izner je i dalje imao ogroman zaostatak za Ivom (skoro 50 as udaraca) ali je nakon tog turnira nastavio sa sjajnim servisima i sada je,nakon ne igranja Hrvata na dosta turnira,ubedljivo najbolji server na svetu.

Nosioci na Vimbldonu :

1) Rodzer Federer
2) Rafael Nadal
3) Novak Djokovic
4) Endi Marej
5) Endi Rodik
6) Robin Soderling
7) Nikolaj Davidenko
8) Fernando Verdasko

Rus moze biti 6. ako u Haleu dodje do 1/2,ali znamo kolike su sanse za to nakon sto je odigrao 22 meca na travi (mlati se na Turu 10 godina)

Zanimljivo.. Federer je u Haleu potpisao ugovor da ce igrati na tom turniru do kraja svoje karijere (ne secam se da je ovo neko ranije ucinio). Direktor turnira se nada da ce igrati tu do oko 2015-e,sto me ne bi cudilo posto kaze da bas uziva na terenu a i zenica mu voli putovanja

Jedva da su prosla 24 sata od sedme Gren Slem titule a Rafa je sinoc,po kisi,vec trenirao u Kvinsu (docekan ovacijama,aplauzima,uz cestitanje drugih igraca). Mreza je vec bila skinuta ali kada su videli koliko je odlucan da izadje na teren vratili su je i dali mu 20 minuta da oseti teren i podlogu

Sve dok bude imao ovakvu zelju za tenisom i pruzanjem svog maksimuma,njemu su uspesi u ovom sportu apsolutno zagarantovani. Mislim da je vec juce ujutru ostavio iza sebe sve veliko sto je u Parizu postigao i okrenuo se novim izazovima,gladan novih titula

Sad je samo pitanje da li ce danas moci odigrati svoj dubl mec posto kisa ne prestaje a mec u singlu zavrsio je samo Nikola Mau (koji obozava travu i bivsi je finalista) a meceve koji su zapoceti juce dobili su Fis i Dimitrov

Poslednja izmena:
Evo mene,kad nemam komp pa kasnim..... :(

No,sad Rafa ima 310 poena vise od Feda....I samo 22 titule zaostatka.Kazem samo,jer ocekujem u narednih 5 godina da i Rafa dodje do ovih brojki koje sad ima Fed :)

Po meni,Raf moze biti miran do kraja US Opena....Dakle,jos jendo 14 nedelja.Nakon toga se mzoe desiti da gledamo izuzetno interesantan kraj sezone.Opet,sve ovo zavisi od Federerove forme,jer,ako bude igrao kako zna a tvrdim poldogama,mozmeo ocekivati povratak kralja,ali......Kako igra ove godine....Ne mogu se nadati najboljem.

Da Srle ali si zaboravio ono sto Fed brani a to je "W"...ako tu ne odbrani ono sto treba, NOLE ide na mjesto br. 2...to je ono sto cini ovu sezonu interesantnom :).
US je daleko ali svakako mislim da NOLE ne misli predati MOGUCNOSTI tek tako...da ne pominjem njegove mogucnosti na toj podlozi...tako da...sve je jos otvoreno :)...

Poslednja izmena:
Evo mene,kad nemam komp pa kasnim..... :(

No,sad Rafa ima 310 poena vise od Feda....I samo 22 titule zaostatka.Kazem samo,jer ocekujem u narednih 5 godina da i Rafa dodje do ovih brojki koje sad ima Fed :)

Po meni,Raf moze biti miran do kraja US Opena....Dakle,jos jendo 14 nedelja.Nakon toga se mzoe desiti da gledamo izuzetno interesantan kraj sezone.Opet,sve ovo zavisi od Federerove forme,jer,ako bude igrao kako zna a tvrdim poldogama,mozmeo ocekivati povratak kralja,ali......Kako igra ove godine....Ne mogu se nadati najboljem.

Rafa dobrim Vimbldonom prakticno cementira sebe na prvom mestu do kraja (posebno ako ga Federer ne osvoji). Posle toga treba da odradi lepo tri americka turnira (brani mnogo manje od Federera) i ceka ga Masters Kup za koji se vec kvalifikovao i na kojem ne brani ni bod

Sanse da upise drugu sezonu zavrsenu kao broj 1 su ogromne.. i on to nece ispustiti

Nole?AO i RG,dokle je bese stigao? 1/4 finala koliko se ja secam.....? OK,ne kazem da niej moguce - ali mislim da Nole kao da nije spreman da uradi nesto veliko ove godine. Ne akzem da mozda nece,tenis je cudan sport,ali ne verujem.

Sto se Rafe tice,mislim da ste zaboravili da taj covek nije odigrao zvanican mec vec 2 godine na travi,tako da...ne kazem da on ne moze do kraja i na VImbldonu,ali opet....Ko kaze da nece ispasti od nekog ludog servera vec u,recimo,1/8 finala?

Federer svakako iam tu tezi deo posla...Treba da odbrani titulu! Opet,omiljena podloga,omiljen turnir,racunam da mu barem polufinale ne moze izmaci....Mada ni on sa tim sigurno ne bi bio zadovoljan.

Nole?AO i RG,dokle je bese stigao? 1/4 finala koliko se ja secam.....? OK,ne kazem da niej moguce - ali mislim da Nole kao da nije spreman da uradi nesto veliko ove godine. Ne akzem da mozda nece,tenis je cudan sport,ali ne verujem.

Sto se Rafe tice,mislim da ste zaboravili da taj covek nije odigrao zvanican mec vec 2 godine na travi,tako da...ne kazem da on ne moze do kraja i na VImbldonu,ali opet....Ko kaze da nece ispasti od nekog ludog servera vec u,recimo,1/8 finala?

Federer svakako iam tu tezi deo posla...Treba da odbrani titulu! Opet,omiljena podloga,omiljen turnir,racunam da mu barem polufinale ne moze izmaci....Mada ni on sa tim sigurno ne bi bio zadovoljan.

Ja kazem da nece ispasti od ludog servera jer ce oni biti kod Federera ili Novaka u zrebu :lol::mrgreen:

Rafa dobrim Vimbldonom prakticno cementira sebe na prvom mestu do kraja (posebno ako ga Federer ne osvoji). Posle toga treba da odradi lepo tri americka turnira (brani mnogo manje od Federera) i ceka ga Masters Kup za koji se vec kvalifikovao i na kojem ne brani ni bod

Sanse da upise drugu sezonu zavrsenu kao broj 1 su ogromne.. i on to nece ispustiti

Slazem se da su sanse male da se nesto promeni,ali.......Secas se prosle sezone pred Masters turnir u Madridu? Federer je bio koliko hoces iza Rafe,puf,povreda,Fed je morao da osvoji i RG i Vimbldon i Madrid da bi bio prvi...I uspeo je!

Istoa kao sto niko niej ocekivao da ove godine Fed padne na 2.mesto pre kraja Vimbldona pa se i to desilo.Zato kazem da treba sacekati.Ko zna sta nosi dan.....

Ipak,ako se ne dese povrede,jedini nacin da Fed zaqvrsi seoznu kao prvi je....Da Rafa popusti malo a on osvoji sve sto moze zajedno sa US Openom.Onda bi dosli do interesantne trke na kraju jer Fed neam sta da brani previse posle US Opena.

A u medjuvremenu je mozda zaboravio da igra na travi i kako da odbrani Kvins i Vimbldon? Znam da bi to voleo ali od toga nema nista.. takodje,sve sto uradi na ta dva turnira samo ce mu donositi bodove a videces i sam sta se desava kad se spoji rasterecenost i njegova urodjena zelja.

Federer nakon Vimbldona mora da razmislja i o Sinsinatiju i o US Openu

A u medjuvremenu je mozda zaboravio da igra na travi i kako da odbrani Kvins i Vimbldon? Znam da bi to voleo ali od toga nema nista.. takodje,sve sto uradi na ta dva turnira samo ce mu donositi bodove a videces i sam sta se desava kad se spoji rasterecenost i njegova urodjena zelja.

Federer nakon Vimbldona mora da razmislja i o Sinsinatiju i o US Openu

Ne znam ja,mozda i jeste :p :p :p

Hmmmm....Fed posle Vimbldona ima da brani Sinsinati i jedno 1/4 finale,ali ni Rafa nema mali broj poena da branina ta dva Mastersa ;)

Back