ATP - drugi deo

• Začetnik teme Začetnik teme Error
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Novak probio granicu od 9.000, Viktorov najbolji plasman

Novak Đoković je osvajanjem četvrtog turnira u nizu po prvi put u karijeri probio granicu od 9.000 ATP poena i sada je uvećao prednost nad Rodžerom Federerom na više 1.000 poena, a dodatno se približio Rafi Nadalu čiju će poziciju pokušati da ugrozi na šljaci.
131155_ed7_f.jpg

Najbolji srpski teniser je neverovatnim nizom u 2011. godini od 24 meča bez poraza sakupio 9.700 ATP bodova, Nadal ilma 12.870, a Federer 8.550. Daleko iza njih je Endi Marej sa 5.545 bodova, koji je povratio četvrtu poziciju od Robina Soderlinga.

Plasman su popravili i Fernando Verdasko, Jirgen Melcer i Gael Monfis koji zauzimaju osmo, deveto i deseto mesto, a profitirao je i Mardi Fiš koji je postao najbolje plasirani Amerikanac na ATP listi.

Viktor Troicki je popravio plasman karijere za još jedno mesto i sada je 16. na planeti, dok je Janko Tipsarević napravio skok od šest pozicija i sada je 38. na listi.

ATP lista:

1. Rafael Nadal (Španija) 12.870

2. Novak Đoković (Srbija) 9.700

3. Rodžer Federer (Švajcarska) 8.550

4. Endi Marej (Velika Britanija) 5.545

5. Robin Soderling (Švedska) 5.420

6. David Fererer (Španija) 4.600

7. Tomaš Berdih (Češka) 3.900

8. Fernando Verdasko (Španija) 2.925

9. Jirgen Melcer (Austrija) 2.660

10. Gael Monfis (Francuska) 2.600

Tako sada stvari stoje",a sad ide sezona sljake,gde je Nadal bio nepobediv,verujem da cje Nole uspeti da zaigra josh bolje na sljaci,mada je i do sada bio dobar(ali ni priblizno kao Rafa),ali mora da uzme bar jedan turnir da bi pokazao da je i tu napredovao,ajde Nole:D:super::D

Još jednom ponavljam, ko papagaj, ne treba Novaku prvo mesto, samo dobre igre i dobra forma, koja će da potraje što duže, pa da uživamo u igrama Novaka, što više godina...

Rafa je dobar dečko, španci su slični nama, gostporimljiviji, za razliku od švajcaraca koji su hladni, otudjenici i od porodice, a kamo li prijatelja.

Rafa će nažalost vrlo brzo ostati bez kose...Šteta, mlad dečko...

Pa ako Rafa ne moze da poradi na problemu sto mu je kvalitet kose opao, onda ja ne znam ko moze.
Ali, primetno je da mu kosa nije vise tako bujna kao pre.
Valjda ce nesto da uradi po tom pitanju... ima toliko mogucnosti.
A mozda mu to uopste nije ni vazno, mada mi je tesko da poverujem u to. Ipak mislim da mu je bitno kako izgleda.

Evo sada gledam snimak na sportklubu prvog seta... kraj drugog sam odgledala na B92, zahvaljujuci Duski.
Nadam se da ce Viktor podizati formu kako turnir bude odmicao...
Da Noleta dostojno zameni na ovom turniru.
Sve cestitke Viktoru! :klap: :klap: :klap: :klap:

Ovaj tekst prenosim od novinara PRESA Veljka Miladinovica...Veoma lijepo napisano studiozno i istinito ,znalacki procitajte ko nije uz POZDRAV...

Rat sujeta u belom sportu...

Verbalni sukob između Rodžera Federera i Novaka Đokovića samo je podsetio na velike netrpeljivosti u gospodskoj disciplini, pa i na činjenicu da vrhunski igrači, ma koliko miliona na kontu da imaju, pate od zavisti...

Novak Đoković je narušio ravnotežu koja je nezapamćeno dugo trajala u belom sportu. Dugo su teniski stručnjaci Noleta zvali „večitim trećim", teniserom koji je dao kredibilitet poziciji „broj 3", što znači da je igrao neku vrstu tampon zone između „nepobedivih" Nadala i Federera s jedne, i mladih lavova koji su izazivali šampione sa druge strane. Tako je bar svojevremeno definisao poziciju srpskog najboljeg igrača u svetu tenisa Piter Bodo, urednik „Tenis magazina" i kolumnista „Njujork tajmsa". A onda je došla ova 2011. kada je Đoković počeo da pobeuđuje Nadala i Federera i rasturio jedno od najvećih rivalstava u istoriji tenisa. Iako naizgled večito hladnokrvan i germanski discplinovan, Švajcarac je Đokovićeve poslednje uspehe ispratio sa izjavama koje upućuju da njemu nije mnogo stalo do mesta na ATP listi, ali i sa dosta ironije, čime je pokazao da nije ravnodušan na činjenicu da se više niko u tom svetu tenisa ne pita kada će Đoković ponovo da bude treći, nego kada će konačno da bude prvi. I time otvorio novi teniski front koji nema mnogo veze sa lopticama i reketom - rat sujeta.

Kada je Đoković pobedio Švajcarca na turniru u Dubajiu, Švajcarac je rekao: - Šta da kažem, bilo je to samo još jedno finale za mene. Pokušao sam da uradim šta sam mogao, ali nisam uspeo. A uoči tog meča kada su ga podsetili da je izgubio od Đokovića i na Australijan openu, Federer je rekao: - Nekada, kada izgubite, osećate se tužno i izmoreno, ali to nije bio slučaj sa mnom....

Federer je izlive svoje sujete začinio i prognozom pred poslednje finale Đoković - Nadal. Dok su svi stručnjaci u najmanju ruku govorili da će da bude neizvesno, a kladionice davale malo nižu kvotu na Đokovića, Federer je rekao da je u tom meču favorit Nadal. A Đoković mu je kulturno odgovorio, tako što je posle pobede naglasio da je pobedio igrača za kog misli da je najbolji igrač na svetu. Rečenica koja van konteksta deluje kao klasična teniska poštapalica po principu „ja tebi serdare, ti meni vojvodo", ali je značila i poruku da Federeru više nema mesta u vrhu tenisa. Verbalni rat između Federera i Đokovića nije od juče. Švajcarac je Noleta uzeo na zub pre nekoliko godina kada je protiv njega predao meč zbog žulja na stopalu. Federer je napadao Noleta da je folirant i da namerno traži lekarsku pomoć kada vidi da mu ne ide na terenu. Federer nije bio usamljen u ovim napadima. I nekadašnja teniska zvezda Mihael Štih, iz „stručnog ugla" je rekao se Novakov ponaša potpuno nesportski. - Morao je da odigra meč do kraja po svaku cenu, pa makar izgubio sve gemove. Jednostavno, tako razmišlja sportista - prokomentarisao je Štih nakon jedne od Đokovićevih predaja. Slično znali da kažu i Španac Tomi Robredo i Amerikanac Endi Rodik koji su želeli da osete draž „sujete na vrhu". Oni su ga optuživali da izmišlja povrede kako bi dobio pauzu kada ostane bez snage.
Posle jedne od takvih Rodikovih opaski tokom „US Opena", Đoković ga je pobedio u četvrtfinalu posle čega je rekao:
- Ne verujem da je Endi imao nameru da me uvredi. Ne krivim ga. I ja sam reagovao. Možda sam malo preterao u tom trenutku. Izvinjavam se, bilo je impulsivno. Možda sam napravio grešku što sam ga pobedio pred 20 hiljada ljudi u njegovom gradu, na njegovom omiljenom turniru. Na Đokovićevu stranu je, s druge strane, po pravilu stajao Nadal koji je posle jednog njihovog finalnog meča je rekao: - Način na koji si podneo poraz u finalu je primer deci kako treba da se ponaša jedan sportista. Ovaj teniski rat potpuno iskače iz koloseka kojim ide savremeni tenis. U vremenu kada teniseri izgovaraju uglavnom napamet naučene rečenice i iznad svega razmišljaju samo da slučajno ne zaborave da pohvale sponzora turnira, ovakva prepucavanja podsećaju na neka srećnija vremena, kada su ovim sportom vladali Bjorn Borg, Džimi Konors i Džon Mekinro. Bilo je to vreme kada se pre velikih turnira ništa nije moglo predvideti ni ko će da bude pobednik ni ko će šta da kaže. Mekinro i Konors su bili takozvani „loši momci" američkog tenisa, najveći predstavnici posebnog pravca ove igre koji je okarkaterisala američka kovanica: „ako ti se ne sviđa sudijska odluka, a ti udri po sudiji". Ovaj pristup nije mnogo pomogao održavanju statusa aristokraskog sporta tenisu, ali je unela zabavu, jer su većina teniskih šampiona za širu publiku, ipak, bili dosadnjakovići. Konors se ponašao po principu „vidiš gde su mi muda, i znaš šta mislim". Njegovo rivlastvo sa Borgom je jedno od najvećih u istoriji, a posle jednog poraza Konors je izgovorio: -Više mrzim da gubim, nego što volim da pobeđujem. Mrzim kada vidim zadovoljstvo na njihovim licima što su me pobedili. Mekinro je na terenu najviše udarao na sudije, čuvenim uvredama na račun naočara, a najčuvenija scena je kada je u jednoj od tih njegovih svađa naš Boba Živojinović seo na klupu i uzeo sendvič. Često se kao ilustracija citira njegova rečenica upućena sudiji na Kvinsu: - Od 1000 sudija oni su izabrali morona kao što si ti. A kada se 1983. godine susreo sa češkim teniserom Tomašom Šmitom, a jedna njegova loptica ga je pogodila, Mekinro je poručio: - Biće ti žao što si me pogodio, ti jebeni komunistički smradu. Van terena, Mekinrou su na tapetu bile teniserke. Najveći lajavac tenisa je zagovornik teorije da žene nisu stvorene za ovu igru. A ženomrzačku teoriju i danas strastveno zagovara. A Ani Kurnjikovoj je svojevremno poručio: „Ako mislite da je Ana nevina, onda ja nisam osporio nijednu sudijsku odluku". I Srbija kao novonastala teniska sila, mora da ima unutrašnje teniske ratove. Osim funkcionerskog rata između porodice Đoković i srpskih igrača protiv predsednika saveza Bobe Živojinovića, na delu je i tihi sukob dve naše najbolje teniserke. Netrpeljivost Ane Ivanović i Jelene Janković je jedan od razloga zbog kog stručnjaci smatraju da naša FED kup reprezentacija nije napravila značajniji rezultat. Iako su i jedna i druga govorile da nema problema među njima, engleske kladionice su davale kvote (8:1) da se njih dve neće rukovati posle međusobnog meča. Kada je naša reprezentacija izgubila od Slovačke, Jelenina majka je rekla da njena ćerka krvari za zemlju, dok Ana ispija kaficu sa svojim dečkom. Čuvena teniserka Bili Džin King za današnje teniserke govori da lepo igraju, lepo izgledaju i pošteno zarađuju svoj novac. Ali, da nešto sa njima nije u redu pošto im je svima u glavi samo da budu poznate, a ne da budu najbolje. Jedna od njenih duhovitih rečenica je: - Ako igrate protiv devojke sa velikim grudima, izvucite je na mrežu i bacajte joj loptice da udara bekend.

Ufffff,dobro je pobedi Viktor,loshe odigran mech, ali pobedi se u zube ne gleda,nadam cje da cje bolje igrati u sledecjem mechu:)
Josh danas igra i dubl s Gulbisom,ovako izmoren to mu bash i ne treba:roll:

...
...Čuvena teniserka Bili Džin King za današnje teniserke govori da lepo igraju, lepo izgledaju i pošteno zarađuju svoj novac. Ali, da nešto sa njima nije u redu pošto im je svima u glavi samo da budu poznate, a ne da budu najbolje. Jedna od njenih duhovitih rečenica je: - Ako igrate protiv devojke sa velikim grudima, izvucite je na mrežu i bacajte joj loptice da udara bekend.

Ovo je neprocenjiv komentar,..., a i tačan.
Zamislite samo šta, pri bekendu, desna ruka radi tim jadnim velikim grudima!!!:sad2:

Masters turnira u Monte Karlu između Janka Tipsarevića i Felisijana Lopesa.
Danas gledamo uspjesnog Janka prvi set je njegov.
Ima da se igra jos puno do pobjede ...
Nadam se da ce Janko da izdrzi u finisu da nece da nas razocara.

A meni nekako zao Gulbisa, mnogo je dobar i sladak decko.
I vidim da nekako bas voli da igra tenis, a ne mora...
Nisu trebali njih dvojica da se sastanu, bar ne sada, na samom pocetku Monte Karla.

Zao mi je Janka, Viktor ce valjda podici formu kako turnir bude odmicao.

Da dodam, mnogo mi je zao sto Nole nije na turniru, bas mi fali :(
Nije to to kad njega nema.

Poslednja izmena:
Eto sad nam je posle povlačenja Noleta i poraza Tipsarevića, Troicki ostao jedini predstavnik Srbije u singlu u Kneževini (nekad smo i mi bili kneževina Srbija) .:worth: Igraće protiv italijana Fonjinija ,a posle i u dublu uz letonca Gublisa sa braćom Brajan.Balkaniyum ih redovno prenosi,nema greške...samo tako momci.:ok: Support from US !:heart:

Poslednja izmena:

Back