ATLANTIDA

Nekada je bilo opsteprihvaceno da je Zemlja ploca koju na ledjima nose kornjace i da se Sunce okrece oko Zemlje, i slicno...
Vremenom, kada nam postanu dostupni dokazi o postajanju Atlantide, materijalni ili neki jos opipljiviji, sami cemo mozda sebi izgledati smesno...

Najbolji komentar na ovu temu,pola u šali je dala jedna moja koleginica koju je otac
nazvao Atlantida(ni manje,ni više)...
Cura je rekla,eto,bar kad sam nedostupna na mobilni,pa pitaju gdje je ta Atlantida,
svi mogu reći:nemamo pojma :hahaha: :hahaha: :hahaha:
Sad ozbiljno:
Prema teoriji postojanja Pangee,ta Atlantida je bila u trenutku potonuća:
a)negdje na pola puta između današnje Afrike i Južne Amerike
b)otprilike tamo gdje su danas navodno ostaci,znači sjeveroistočno od
Marijanskih ostrva(navodno u Marijanskoj brazdi)
Sve drugo su naklapanja besposlenih koji su NEŠTO NEGDJE OD NEKOGA čuli,
a sve me to podsjeća na vic gdje lik laže kolika je riba,pa mi stave lisice,da ne može
da pokaže kolika je,a on rastegne šake koliko može:ovoliko jjoj oko,majke mi!
:hahaha:

Najbolji komentar na ovu temu,pola u šali je dala jedna moja koleginica koju je otac
nazvao Atlantida(ni manje,ni više)...
Cura je rekla,eto,bar kad sam nedostupna na mobilni,pa pitaju gdje je ta Atlantida,
svi mogu reći:nemamo pojma :hahaha: :hahaha: :hahaha:

E, ovo je dobro :super:

Ja jesam veliki vernik Atlantide, ali mi jedna stvar nije jasna> kako to da Grci, koji su zapisali sve sto su culi, marnuli sve poznate legende i pripisali kao svoje, nista o Atlantidi nisu napisali nigde, osim onoga opstepoznatog sto je napisao Platon? Koji, uzgred, pominje cak i neki rat Grka i Atlantidjana! Kako to da o tome nema ni reci, a proslavljaju cak i pojedinacne bitke (Termopil, Maraton...)???

E, ovo je dobro :super:

Ja jesam veliki vernik Atlantide, ali mi jedna stvar nije jasna> kako to da Grci, koji su zapisali sve sto su culi, marnuli sve poznate legende i pripisali kao svoje, nista o Atlantidi nisu napisali nigde, osim onoga opstepoznatog sto je napisao Platon? Koji, uzgred, pominje cak i neki rat Grka i Atlantidjana! Kako to da o tome nema ni reci, a proslavljaju cak i pojedinacne bitke (Termopil, Maraton...)???

Zato sto je Platon cuo pricu negde drugde. Mozda grci i jesu ucestvovali u ratu sa njima ali ti grci nemaju puno slicnog sa platonovim komsijama.

Ма какво закључавање...
Кад се браћа уморе од планете Фетон и Кајперовог појаса,вратиће се...
Дотле,гледаћемо Дискавери и гатати је ли та Атлантида
код Бахама,Кубе, близу Малдива или можда близу Грчке...
Јес да је то аматерски,али ајде...
Платон је једини који је писао о Атлантиди.Хм.
Па и Дарвин је једини имао једну теорију.
Па једно остаде мит јер се нико није примио на причу.
А друго се као догма предаје у школама.
Ето нове мистерије,веће од свих...

Ja i dalje ne mogu da verujem da Grci koji su zapisali doslovno sve, o svom ratu sa jednom takvom civilizacijom nisu napisali nista!
Sta je rat sa Trojom spram rata sa Atlantidom? Sitnica. A o Troji se prica i dan-danas prepricava.
Znaci, mogucnosti su sledece:
1. Da se taj rat nikad nije ni dogodio
2. Da je bio toliko davno da se ne pominje cak ni u legendi (sto je, po meni, malo verovatno)
3. Da su se Grci namerno potrudili da se epizoda o Atlantidi zaboravi, iz nekog njima znanog razloga

Troja jednako Atlantida...
Ja sam Bred Pit.
Na mesecu živu mali ljudi.
A i u onu kutiju što gi zovu radiJo...
Svinje lete na pun mesec.
Vampiri gi grickaju pa to zovu posle krmokolj...
:hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha: :hahaha:
:cool:
:dash:
Ne lete svinje na pun mesec, no hodaju po plafonu. Zar nisi gledao SIMPSONS the movie, kad homer drzi svinju, a ona trci po plafonu:D Spider pig, Spider pig:D

U knjizi "Swetlost i wecnost piramida-poslednje tajne planete" od Aleksandra Milinkovica,kaze se da su Trojanci,potomci Atlantidjana.

Jeste , znam . Onda rec serbimus sto je na starogrckom znacilo boziji narod koji je bio prvi potomak atlantidjana . Ta rec se pogresno prevela pa se mi danas zovemo Srbi a ne Srbimusi . Znam , velika je zabluda sto se smatramo slovenima ...

Mislim , kada novacnaicu od jednog dolara presavijete 20 puta na levo i 50 puta po sredini , dobijete zapaljeni trgovinski centar , kada uzmete novcanicu od 20 dinara i presavijete je 60 na kant i 120 puta popreko dobijete zapaljenu skupstinu posledicu peto-oktobarske revolucije ....

A kada se iserete na hamer A3 formata i tako zamzano umetnicko delo presavijete 10 puta uzduzno i 193 put popreko dobijete leteci tanjir ...

Nekada je bilo opsteprihvaceno da je Zemlja ploca koju na ledjima nose kornjace i da se Sunce okrece oko Zemlje, i slicno...
Vremenom, kada nam postanu dostupni dokazi o postajanju Atlantide, materijalni ili neki jos opipljiviji, sami cemo mozda sebi izgledati smesno...

A sta ti mislis - Sta se oko cega okrece ? Zemlja oko Sunca ili Sunce oko Zemlje ili nesto drugo ? :D

Da proverimo tvoju mudrost .

Jeste , znam . Onda rec serbimus sto je na starogrckom znacilo boziji narod koji je bio prvi potomak atlantidjana . Ta rec se pogresno prevela pa se mi danas zovemo Srbi a ne Srbimusi . Znam , velika je zabluda sto se smatramo slovenima ...

Mislim , kada novacnaicu od jednog dolara presavijete 20 puta na levo i 50 puta po sredini , dobijete zapaljeni trgovinski centar , kada uzmete novcanicu od 20 dinara i presavijete je 60 na kant i 120 puta popreko dobijete zapaljenu skupstinu posledicu peto-oktobarske revolucije ....

A kada se iserete na hamer A3 formata i tako zamzano umetnicko delo presavijete 10 puta uzduzno i 193 put popreko dobijete leteci tanjir ...

:hahaha::hahaha::hahaha::hahaha:

misterija je chudo:lol::lol::lol:

zaista, tako nesto jos nisam cuo...
ali, svi ostali tvrde da je atlantida potonula i da je treba traziti samo pod morem, na barem 5 km dubine, a nikako je ne poistovecicati sa drugim kopnima, Juznom Amerikom, Severnim ili Juznim polom i sl.

bilo je na drugom kanalu rts, dokumetarac o tome kako su amerikanci za vreme drugog svetskog rata, primetili da se veliki broj nemackih brodova i podmornica nalazi na severnom polu,
prikazivane su slike i nacrti nemackih naucnika o prvim petecim tanjirima, odnosno avionima kruznog oblika koji su poletal;i vertikalno i kretali se velikom brzinom,
bilo je reci i o odredjenim forama oko ubrzanja tih brodova, kao supljine ispod vode uticu na to da avioni tog oblika ili neznam kako to da nazovem, dobijaju na ubrzanju,
te da se tu nalazi atlantida,
te da su severni pol i juzni pol povezanim nekim otvorom i da isti sluzi za put kroz prostor i vreme,
veruj da sve ovo je bilo na rts-u u vecernjem terminu oko 23.00,
par dana kasnije su mi neki ljudi pricali da su o ovome nesto naculi ali ja ne, tada sam o ovome prvi put cuo,

Pa ne znam.
Mislim, niko od nas ne poseduje informacije, osim onoga sto pokupi na RTS-u, Historiju, Diskaveriju, procita na nekom Forum, ili po neku knjigu o Atlantdi, neko je mastovit, neko zakljucuje. Mi informacije nemamo.

A one koje dobijamo su takve da ce jedan biti ubedjen da ljudi nisu ni bili na Mesecu, a drugi da su na Mesecu naleteli na gradove...

Ista je prica i sa Atlantidom, i sto covek vise cita na tu temu, nailazi na sve vise kontroverzi... A svoj dobar rezon ne moze da potrepi nijednom cinjenicom.

Back